Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Gdyby nie rodzaj pracy, który wykonuje, powiedziałabym bliżej 12 TC. ☺️ A tak to kierowniczka już wie. Od marca na L4.
-
Dziewczyny orientujecie się czy lekarz innej specjalizacji może wypisać duphaston? Ginekolog, który mi to zapisał jest nieobecny do piątku, a leków wystarczy mi do czwartku ranaHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity wrote:Sara nie ma opcji operacji oszczędzającej bo potem musiała by być radioterapia a to odpada w ciąży. Także operacja radykalna, chyba to się nazywa całkowita mastektomia ale z rekonstrukcją odrazu i coś mówił że na węzły chłonne założą ale niapamietam nazwy, dalsze leczenie zależy od wyników z operacji ale o tym nie myślę narazie. Teoretycznie będę mogła karmić zdrową piersią, ale tu też się narazie nie nastawiam. Najważniejsze żebyśmy z tego zdrowi wyszli !
Fajnie, że od razu z rekonstrukcją! Nawet nie wiedziałam, że teraz są takie możliwości 😀
Karmieniem się nie przejmuj. Zdrowa mama jest najważniejsza, a mama karmiąca butelką nie jest w niczym gorsza ❤️ a Ty będziesz najlepszą mamą pod słońcempatrycja92, Longanimity, Natosia, RiverS, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Przyszła mi dzisiaj poduszka ciążowa
powiem wam, że super jest! Idealny kształt, śliczny wzór, zapinana na suwak poszewka i nie jest taka ogromna jak ta, która kiedyś miałam
I niedroga w stosunku do niektórych, które widziałam bo 75 albo 79 zł z wysyłką SmartWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 16:33
Kania_czubajka, Ancalime, Nowanna, RiverS, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Przyszła mi dzisiaj poduszka ciążowa
powiem wam, że super jest! Idealny kształt, śliczny wzór, zapinana na suwak poszewka i nie jest taka ogromna jak ta, która kiedyś miałam
I niedroga w stosunku do niektórych, które widziałam bo 75 albo 79 zł z wysyłką Smart
Ja też się przymierzam, nawet bez brzucha taka poduszka jest mega wygodna 😉
Skąd zamawiałaś? -
Kania_czubajka wrote:Ja pracuję w urzędzie, mam zamiar powiedzieć właśnie na koniec lutego- początek marca , to będzie właśnie tak koniec pierwszego trymestru.
Ale jeszcze chyba przed prenatalnymi bo jednak chce żeby zaczęli szukać jakieś zastępstwa 🙂 -
Meeg wrote:Ja też się przymierzam, nawet bez brzucha taka poduszka jest mega wygodna 😉
Skąd zamawiałaś?
Tutaj:
https://allegro.pl/oferta/dreamland-poduszka-ciazowa-do-karmienia-smart-c-7589925640?snapshot=MjAyMy0wMS0yOFQxODo0NjoyNy43MjYwNzFaO2J1eWVyO2Q4NmZhMDFhODI5YmU1YmUxYWNkNTc1NzFlMjVlOWJmYzA2OTVlZTE3YjA1MjdmMDM2ODc1YjNmNzRhOTA5ZTU%3D
No ja ze swoją starą spalam nawet bez ciąży bo super odciąża kręgosłupzwłaszcza ta część wkładana między nogi
Ale się dziś wyspieMeeg, Nowanna lubią tę wiadomość
-
agentka93 wrote:Dziewczyny orientujecie się czy lekarz innej specjalizacji może wypisać duphaston? Ginekolog, który mi to zapisał jest nieobecny do piątku, a leków wystarczy mi do czwartku rana
Ja bym spróbowała z rodzinnym (zależy jakie masz układy) i że później doniesiesz zaświadczenie albo zaprzyjaźniona apteka?
Albo konsultacje online. Ostatnio przeglądałam takie strony i np konsultacje z ginekologiem kosztują ok 69-79 zł i może on wystawić receptę -
Na moje oko już o 12 raczej był pikdopiero na tym zdjęciu już widać konkretnie
moonflower lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ja bym spróbowała z rodzinnym (zależy jakie masz układy) i że później doniesiesz zaświadczenie albo zaprzyjaźniona apteka?
Albo konsultacje online. Ostatnio przeglądałam takie strony i np konsultacje z ginekologiem kosztują ok 69-79 zł i może on wystawić receptę
Tak chyba zrobię, dopytam dziś te hematolożke jeszcze. A jak nie to napisze do rodzinnego, a w ostateczności receptomat. Nie byłam zachwycona tym lekiem, ale plamienia ustały także pozostaje mi wierzyć ginowi, że wie co robi.
Chyba się skuszę jeszcze na betę jutro Laski 🙈🙈
Co do objawów czy zdarzają Wam się bulgotania w brzuchu albo pojedyncze biegunki?
Moonflower jak dla mnie peak) Działajcie tam ❤️
Longanimity totalnie się nie martw o karmienie piersią, ważne abyscie z Maluszkiem byli zdrowi:)
Ja np w ogóle nie jestem przekonana do tego, ale może hormony mi to zmienią, nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 17:03
moonflower lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Tak chyba zrobię, dopytam dziś te hematolożke jeszcze. A jak nie to napisze do rodzinnego, a w ostateczności receptomat. Nie byłam zachwycona tym lekiem, ale plamienia ustały także pozostaje mi wierzyć ginowi, że wie co robi.
Co do objawów czy zdarzają Wam się bulgotania w brzuchu albo pojedyncze biegunki?
Longanimity totalnie się nie martw o karmienie piersią, ważne abyscie z Maluszkiem byli zdrowi:)
Ja np w ogóle nie jestem przekonana do tego, ale może hormony mi to zmienią, nie wiem. -
agentka93 wrote:Tak chyba zrobię, dopytam dziś te hematolożke jeszcze. A jak nie to napisze do rodzinnego, a w ostateczności receptomat. Nie byłam zachwycona tym lekiem, ale plamienia ustały także pozostaje mi wierzyć ginowi, że wie co robi.
Ja np w ogóle nie jestem przekonana do tego, ale może hormony mi to zmienią, nie wiem.
Ja mam rozwalone jelita przez przewlekle zapalenia więc u mnie biegunka i przelewanie się to standard (aczkolwiek w ciąży zdarzają mi się zaparcia 😏). Ale właśnie z poprzednich ciąży pamiętam że na samym początku miałam biegunki, takie uczucie bulgotanie, potem się uspokoiło i następnie kilka dni przed porodem znowu biegunki -
Sara30 wrote:Przyszła mi dzisiaj poduszka ciążowa
I niedroga w stosunku do niektórych, które widziałam bo 75 albo 79 zł z wysyłką Smart
EDIT Widziałam że już wrzuuciłaś. piękna
Co do powiedzenia w pracy ja powiem po wizycie serduszkowej z uwagi na ilość obowiązkówWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 17:25
-
Dziewczyny jak coś kupicie fajnego to wrzucajcie 💪😘
Co to pracy to powiem bliżej 3 msc, jakos na wakacje będę chciała iść już na L4 jak będzie wszystko ok 😊
Chodź nie powiem jak będzie dużo stresu czy pracy to pójdę wcześniej 😊starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Kania_czubajka wrote:Ja pracuję w urzędzie, mam zamiar powiedzieć właśnie na koniec lutego- początek marca , to będzie właśnie tak koniec pierwszego trymestru.
Też pracuje w urzędzie 😅 no i ja już powiedziałam ale u mnie jest bardziej skomplikowana sytuacja. Aktualnie tak myślę że jak będzie ok to luty przepracuje a w marcu myślę o 2 tyg urlopu żeby dostać jeszcze wczasy pod gruszą w tym roku. Bo zakładam że po operacji już nie wrócę do pracy. Ale to wszystko jeszcze się okaże w praniu 😊👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania_czubajka wrote:Ja nic nie kupiłam o w ogóle o tym nie myśle na razie
Na pewno duuuuzo rzeczy dostaniemy po dzieciach rodzeństwa naszego 🙃
Ja na pewno nic dziecięcego nie kupuje. Jeżeli coś kupię w najbliższych tygodniach to ciążowego i dla siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 18:39