Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Jeden dzień mnie tutaj nie było i już ciężko Was nadrobić😉
Ja dzisiaj wybieram się na kurs makijażu. To moje ostatnie dwa tygodnie przed powrotem do pracy, wiec staram się nadrobić, to co zawsze kiedyś planowałam. Poza tym zdziadziałam będąc na macierzyńskim, wiec muszę tez nad sobą trochę popracować.
Wow super! Specjalizujesz się w kosmetologii czy raczej robisz kurs czysto dla siebie/swojej pasji?😁👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Weronka wrote:Jestem pewna, że coś wytańcowaliście! 😍
Wigilijny cud spod choinki😂🫣😜Karina lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Są emocje od rana 🤞za ⏸️
A co do zrobienia czegoś dla siebie to zachęcam was do umówienia się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Dzisiaj mam wizytę, już 3cią, bratowa odrazu po mojej operacji namawiała mnie na wizytę, a że miałam brzuch rozcięty dość mocno to stwierdziłam że trzeba będzie coś z tym zrobić.
Jestem bardzo zadowolona bo okazało się, że nie tylko praca z blizną ale i z jelitami i z przeponą. Po pierwszej wizycie już widziałam różnice. A szwagierce sprezentowaliśmy taką wizytę na urodziny (rodziła w maju) a okazało się że noszenie dziecka było ważniejsze niż ból w pachwinie i "nie miała czasu" żeby zająć się sobą wiec prezent był przy okazji motywacją do tego. I żeby nie było nie krytykuje jej że dziecko ważniejsze bo, jakbym miała swoje to pewnie byłoby tak samo😅 także tym bardziej uważam taką wizytę za super pomysł na prezent 🙃Mart768 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Są emocje od rana 🤞za ⏸️
A co do zrobienia czegoś dla siebie to zachęcam was do umówienia się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Dzisiaj mam wizytę, już 3cią, bratowa odrazu po mojej operacji namawiała mnie na wizytę, a że miałam brzuch rozcięty dość mocno to stwierdziłam że trzeba będzie coś z tym zrobić.
Jestem bardzo zadowolona bo okazało się, że nie tylko praca z blizną ale i z jelitami i z przeponą. Po pierwszej wizycie już widziałam różnice. A szwagierce sprezentowaliśmy taką wizytę na urodziny (rodziła w maju) a okazało się że noszenie dziecka było ważniejsze niż ból w pachwinie i "nie miała czasu" żeby zająć się sobą wiec prezent był przy okazji motywacją do tego. I żeby nie było nie krytykuje jej że dziecko ważniejsze bo, jakbym miała swoje to pewnie byłoby tak samo😅 także tym bardziej uważam taką wizytę za super pomysł na prezent 🙃
Jak przebiega taka wizyta?😃 są tam jakieś ćwiczenia czy raczej masaże? 🤔
Wybacz za głupie pytanie😂 nie słyszałam o tym zbyt dokładnie👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Jestem bardzo zadowolona bo okazało się, że nie tylko praca z blizną ale i z jelitami i z przeponą. Po pierwszej wizycie już widziałam różnice. A szwagierce sprezentowaliśmy taką wizytę na urodziny (rodziła w maju) a okazało się że noszenie dziecka było ważniejsze niż ból w pachwinie i "nie miała czasu" żeby zająć się sobą wiec prezent był przy okazji motywacją do tego. I żeby nie było nie krytykuje jej że dziecko ważniejsze bo, jakbym miała swoje to pewnie byłoby tak samo😅 także tym bardziej uważam taką wizytę za super pomysł na prezent 🙃
Sama koniecznie muszę wybadać temat. -
Super! To bardzo ważne żeby mieć wśród swoich bliskich kogoś kto pamięta również o mamie, a nie tylko o dziecku, które się pojawiło.
Jakby nie było będąc mamą nie można zapominać o dbaniu o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.
Ale poruszę też inny temat. Co sądzicie o dbaniu o atrakcyjność będąc mamą? Ja nie wyobrażam sobie, że kiedy nią zostanę zrezygnuję ze "zrobionych" paznokci i makijażu codziennego. Nie wyobrażam sobie siebie również w rozciągniętym dresie i z nieuczesanymi włosami. Ja rozumiem, że noworodek to pochłaniacz czasu i energii i w sumie nie wiem jak będzie, ale bardzo nie chciałabym żeby w oczach męża rodzicielstwo wyglądało tak, że jego kobieta, która zawsze o siebie dbała stała się tylko mamą w rozciągniętym dresie, nadal chciałabym być także żoną. Jakie macie do tego podejście? Mój mąż to anioł, ale każdy nawet anioł ma swoje potrzeby. 😅
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Bialeekk wrote:Jak przebiega taka wizyta?😃 są tam jakieś ćwiczenia czy raczej masaże? 🤔
Wybacz za głupie pytanie😂 nie słyszałam o tym zbyt dokładnie
To napewno zależy od problemu, u mnie był do tej pory masaż blizny głównie, ale też jelit i przepony żeby rozluźnić.
Na koniec dostałam ćwiczenia do robienia w domu, ale takie dosłownie na może 2/3 min. I też takie zalecenia co robić z blizną, na początku tylko oddechy, a teraz już był masaż i też mi pani fizjo pokazała jak to wykonywać no i wbijanie widelca i szczotkowanie.
A no i po pierwszej wizycie miałam też tejpy na brzuchu żeby nie pojawił się obrzęk dodatkowy.
Także wizyty moje podsumowalabym że tak 95% to masaż.Mart768 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Również życzę miłego dnia.
Bialekk, powodzenia za proga dzisiaj. Patrząc po temperaturze to powinien być obiecująco wystrzelony w kosmos 😎.
Mart, ja pewnie przy takich kreskach miałabym nadzieję. Szkoda że nie masz jak skoczyć na betę. Trzymam kciuki aby jutro kreska bez wątpliwości ściemniała.
Sara, tekst przykry, ale dobrze, że podziałał na Ciebie motywująco, aby zadbać o siebie. Dzielna kobieta, naprawdę nic tylko Ciebie podziwiać! Jestem przekonana, że kiedyś spojrzysz wstecz na swoje życie z dumą.
Ja przebieram nogami z niecierpliwością jak idzie o testowanie. Nie mam żadnych objawów, ale liczę na to że ten jeden raz w okienku płodnym będzie skutkował dwiema kreskami. A do 6 jeszcze tyyyle czasu😂Bialeekk, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Nieee już nie ma. Już 12dpo. W obu ciążach miałam plemieniem implantacyjne nawet w tej pozamacicznej, a teraz nic więc, test był formalnością do odstawienia luteiny
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Longanimity wrote:I też takie zalecenia co robić z blizną, na początku tylko oddechy, a teraz już był masaż i też mi pani fizjo pokazała jak to wykonywać no i wbijanie widelca i szczotkowanie..
Że jak wbijanie widelca 👀😂.
Też koleżanka mi polecała wizytę u uro, muszę się zmobilizować i faktycznie obadac temat. -
Weronka wrote:Super! To bardzo ważne żeby mieć wśród swoich bliskich kogoś kto pamięta również o mamie, a nie tylko o dziecku, które się pojawiło.
Jakby nie było będąc mamą nie można zapominać o dbaniu o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.
Ale poruszę też inny temat. Co sądzicie o dbaniu o atrakcyjność będąc mamą? Ja nie wyobrażam sobie, że kiedy nią zostanę zrezygnuję ze "zrobionych" paznokci i makijażu codziennego. Nie wyobrażam sobie siebie również w rozciągniętym dresie i z nieuczesanymi włosami. Ja rozumiem, że noworodek to pochłaniacz czasu i energii i w sumie nie wiem jak będzie, ale bardzo nie chciałabym żeby w oczach męża rodzicielstwo wyglądało tak, że jego kobieta, która zawsze o siebie dbała stała się tylko mamą w rozciągniętym dresie, nadal chciałabym być także żoną. Jakie macie do tego podejście? Mój mąż to anioł, ale każdy nawet anioł ma swoje potrzeby. 😅
Też tak mówiłam przed ciąża 😂 przez 3 pierwsze miesiące po porodzie, siedziałam albo z laktator em, albo z małą przy cycku, albo leżała brzuch do brzucha bo kolki i usypialam przy każdej ścianie gdzie oparłam głowę, więc makijaż czy wyjście na paznokcie było niewyobrażalne 🙈 -
Weronka wrote:Super! To bardzo ważne żeby mieć wśród swoich bliskich kogoś kto pamięta również o mamie, a nie tylko o dziecku, które się pojawiło.
Jasne, że stając się matką nie przestajemy automatycznie być kobietami i żonami. Powinnyśmy dbać o tę naszą kobiecość. Z doświadczenia jednak powiem, że u mnie rozpałętała się depresja i mycie włosów wydało się wyczynem 😔. Potrzeba było dobrych parę miesięcy aby terapia i leki dały pożądany rezultat. Więc nie wszystko jest od nas zależne 😔😔😔 -
Ja się nigdy nie malowałam, ale nie wyobrażam sobie nie zrobić kilku etapowej pielęgnacji włosów czy twarzy😂 No i rejczel, że pazy chciałabym żeby były zrobione 😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Longanimity popieram z tą fizjoterapią uroginekologiczną - to dobre postanowienie na nowy rok! 😁 Ja się już wybierałam od kilku lat - co prawda nie mam żadnych konkretnych problemów, bóli miesiączkowych czy przy stosunku, ale i tak podejrzewam że trochę napięć w rejonie miednicy mi się nazbierało. W kontekście przygotowania ciała do ciąży świetna inwestycja - ja idę 4 stycznia na swoją pierwszą wizytę w celu popracowania jeszcze nad rozluźnieniem do porodu, wierzę że uda się dużo zrobić 🤗
Weronka co do dbania o siebie po ciąży, gdy maluch jest już na świecie - moje zdanie bardzo zmieniło się w ostatnich latach, inaczej dziś postrzegam dbanie o siebie. Nie oceniam jednocześnie, jeśli dla kogoś paznokcie i makijaż to podstawa - rozumiem to, jeśli to pozwala się poczuć lepiej to jak najbardziej należy to robic! 😁 Ja nigdy co prawda nie robiłam paznokci ani nie chodziłam do kosmetyczki raz w miesiącu, ale dawniej wygląd i makijaż rzeczywiście były dla mnie kluczem i czułam się bez nich bardzo źle - zwłaszcza że chorowałam na bardzo ciężki trądzik i bez makijażu nie mogłam na siebie patrzyć. Teraz osobiście dla mnie to nie jest priorytet - lubię się pomalować i ładnie ubrać, ale i bez tego czuje się zadbana i atrakcyjna. Za to na pewno istotne będzie dla mnie żeby dbać o swój kubeczek potrzeb i nie zapominać o sobie - wiem że to może być czasem wyzwanie, ale mam świadomość że zdrowa mama (również psychicznie) to zdrowe dziecko 😌 Dlatego ciepła kawa, kąpiel, samotny spacer z psem, medytacja, joga, psychoterapia, jakieś wyjście z przyjaciółmi, samotne wyjście na śniadanie na mieście, a od czasu do czasu gdy maluch trochę podrośnie randka z mężem sam na sam - to wszystko to dla mnie synonimy dbania o siebie i ja mam zamiar to uskuteczniać, przynajmniej odrobinę każdego dnia ❤️🤞 Mam ten komfort, że obok są obie babcie, a mąż pracuje w domu, więc moja sytuacja jest dość wspierająca, ale wierzę że uda się to każdej z nas - w mniejszym lub większym zakresie - jeśli skupimy się na tym żeby nie zapominać o sobie. 💖 Aaa, no i oczywiście dodam, że baby blues czy depresja poporodowa to zupełnie inna para kaloszy, ale tu trzeba nawet szybciej interweniować, dlatego ja męża chce przeszkolić już na wstępie żeby w razie zauważenia jakichś niepokojących sygnałów nie czekał tylko działał, bo w końcu po porodzie może być różnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 09:31
Weronka, SandraH.97, Longanimity, GlamAnonimRe, Ancalime, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Mart768 wrote:Bskz a Ty dzisiaj powtarzasz betę? Jeśli tak to trzymam kciuki za przyrost
Sara30 myślę, że nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia. Jak czytam Twoje posty, jaką masz wiedzę w różnych dziedzinach i taką inteligencję emocjonalną, a przy tym ogarniasz dom, trójkę dzieci, myślisz o kolejnym i wydajesz książkę i ogarniasz wiele innych rzeczy, których nie wymieniłam, to rozdziawiam buzię, serio.
Bialeek trzymam mocno kciuki, gdzieś doczytałam że robiłaś dzisiaj proga? Będę czekać na wynik 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 09:35
🙍♀️ 28 👦 35
Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔
Grudzień 2022 - ⏸
31.12 - beta HCG - 100 ❤
02.01 - beta HCG - 233 🍀
07.01 - beta HCG - 2398 🥳
12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
25.07 - 2049 g Emilki 🥰
-
bzksz wrote:Tak, powtórzyłam, czekam na wynik 😊 Tobie radzę powtórzyć później teścik 😁
Sara30 myślę, że nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia. Jak czytam Twoje posty, jaką masz wiedzę w różnych dziedzinach i taką inteligencję emocjonalną, a przy tym ogarniasz dom, trójkę dzieci, myślisz o kolejnym i wydajesz książkę to rozdziawiam buzię, serio.
Bialeek trzymam mocno kciuki, gdzieś doczytałam że robiłaś dzisiaj proga? Będę czekać na wynik 😁
Dopiero jadę na proga😜
Odwlekałam godzinę, bo boje się igły 😂🫣👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Weronka wrote:Podziwiam Was, że potraficie robić te testy strumieniowe. Ja mam z nimi ogromny problem. Kiedyś nawet mąż zjobkę dostał, że taki kupił i że sam ma sobie zrobić. 🙈
zawsze możesz siknąć do pojemniczka i strumieniowy zanurzyć na pares sdominikawa, Evondita82 lubią tę wiadomość