Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Mart768 wrote:Hej Dziewczyny! Melduję się w 12 dpo, oczywiście nie wytrzymałam do 4 stycznia, bo nie czuję się ani trochę okresowo 🙈
Siknęłam przed chwilą na facellaka i same oceńcie co to jest, bo jak dla mnie to znowu fabryczna, ale po ostatnim biochemie już wiemy, że ja się nie znam 🤦🏼♀️
https://ibb.co/PGpqhyZ
Dość takim różem przebija jak na testowa...myślę, że nasikaj na facell wieczorem bo już powinno ciemniec albo leć na betę ^^ trzymam kciuki by to było to 🤰Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Weronka wrote:Podziwiam Was, że potraficie robić te testy strumieniowe. Ja mam z nimi ogromny problem. Kiedyś nawet mąż zjobkę dostał, że taki kupił i że sam ma sobie zrobić. 🙈
Weronka, Evondita82, Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
-
@Meggi i właśnie tego się obawiam 😅 Że pomimo chęci nie będę miała nawet możliwości żeby o siebie dbać. Nie jestem jakąś maniaczką, mój makijaż ogranicza się do kremu BB, jasnego cienia do powiek i tuszu do rzęs, a paznokcie po prostu do koloru, nawet nie wychodzę, robię je sobie sama, ale bez tego mogę mieć poczucie, że nie wyglądam dobrze, przeważnie jak nocki będą nieprzespane i będzie to widać.
@Ancalime oczywiście, że nie wszystko jest od nas zależne. Mając depresję najprostsze i wykonywane codziennie czynności typu umycie zębów wydają się zbędne. Cieszę się, że udało Ci się z tego wyjść.
Ja mam nadzieję, że po prostu znajdę jakieś rozwiązanie i z pomocą męża będę miała chociaż to 40 min z poranka dla siebie na kąpiel pobudzającą i dającą energię na cały dzień no i doprowadzenie się do ładu. W końcu rodzicielstwo to nie tylko mama.Ancalime lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Chyba w tym miesiącu też się dołączę do testowania, jeżeli nie przyjdzie @ do piątku.
Staramy się od 09.22. Robiłam już test w noc sylwestrowa, ale był negatywny w 8dpo. Ale dziś wygląda że mam lekkie ślady krwi, może implementacyjne.
Piersi większe niż na okres, mam zgage która pojawią się co 3 godziny i jak nie zjem coś to przechodzi to w mdlosci, i od 2ch dni pobolewa podbrzusze.rozalaa lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Hej hej! Miłego dnia❤️
Dopiero wstałam więc robię kawę i nadrabiam wątek😅
Kurcze powiem wam, że tempka się trzyma, a ból w okolicach lewej pachwiny nie dawał mi spać🫣
Jadę niedługo zrobić proga, proszę o kciuka żebym tam nie padła🤣🤣
Wygląda wykres bardzo obiecująco ^^ trzymam kciuki 🤰Bialeekk lubi tę wiadomość
-
Witajcie ❤️
Co do dbania o siebie to ja niw potrzebuje pełnego maijazu żeby czuć się dobrze. Najważniejsze są umyte włosy i brwi po regulacji i hennie. Wiadomo stan skory tez swoje robi
Jeśli chodzi o ciaze to ja bardziej boje się tej bezsenności 😨....i, Jo88 lubią tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Namisa wrote:Longanimity popieram z tą fizjoterapią uroginekologiczną - to dobre postanowienie na nowy rok! 😁 Ja się już wybierałam od kilku lat - co prawda nie mam żadnych konkretnych problemów, bóli miesiączkowych czy przy stosunku, ale i tak podejrzewam że trochę napięć w rejonie miednicy mi się nazbierało. W kontekście przygotowania ciała do ciąży świetna inwestycja - ja idę 4 stycznia na swoją pierwszą wizytę w celu popracowania jeszcze nad rozluźnieniem do porodu, wierzę że uda się dużo zrobić 🤗
Weronka co do dbania o siebie po ciąży, gdy maluch jest już na świecie - moje zdanie bardzo zmieniło się w ostatnich latach, inaczej dziś postrzegam dbanie o siebie. Nie oceniam jednocześnie, jeśli dla kogoś paznokcie i makijaż to podstawa - rozumiem to, jeśli to pozwala się poczuć lepiej to jak najbardziej należy to robic! 😁 Ja nigdy co prawda nie robiłam paznokci ani nie chodziłam do kosmetyczki raz w miesiącu, ale dawniej wygląd i makijaż rzeczywiście były dla mnie kluczem i czułam się bez nich bardzo źle - zwłaszcza że chorowałam na bardzo ciężki trądzik i bez makijażu nie mogłam na siebie patrzyć. Teraz osobiście dla mnie to nie jest priorytet - lubię się pomalować i ładnie ubrać, ale i bez tego czuje się zadbana i atrakcyjna. Za to na pewno istotne będzie dla mnie żeby dbać o swój kubeczek potrzeb i nie zapominać o sobie - wiem że to może być czasem wyzwanie, ale mam świadomość że zdrowa mama (również psychicznie) to zdrowe dziecko 😌 Dlatego ciepła kawa, kąpiel, samotny spacer z psem, medytacja, joga, psychoterapia, jakieś wyjście z przyjaciółmi, samotne wyjście na śniadanie na mieście, a od czasu do czasu gdy maluch trochę podrośnie randka z mężem sam na sam - to wszystko to dla mnie synonimy dbania o siebie i ja mam zamiar to uskuteczniać, przynajmniej odrobinę każdego dnia ❤️🤞 Mam ten komfort, że obok są obie babcie, a mąż pracuje w domu, więc moja sytuacja jest dość wspierająca, ale wierzę że uda się to każdej z nas - w mniejszym lub większym zakresie - jeśli skupimy się na tym żeby nie zapominać o sobie. 💖 Aaa, no i oczywiście dodam, że baby blues czy depresja poporodowa to zupełnie inna para kaloszy, ale tu trzeba nawet szybciej interweniować, dlatego ja męża chce przeszkolić już na wstępie żeby w razie zauważenia jakichś niepokojących sygnałów nie czekał tylko działał, bo w końcu po porodzie może być różnie.
Pięknie ujęte! Życzę nam żeby każda miała to wsparcie i możliwość dbania o siebie cokolwiek to dla każdej znaczy!Namisa lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Karina123 wrote:Witajcie ❤️
Co do dbania o siebie to ja niw potrzebuje pełnego maijazu żeby czuć się dobrze. Najważniejsze są umyte włosy i brwi po regulacji i hennie. Wiadomo stan skory tez swoje robi
Jeśli chodzi o ciaze to ja bardziej boje się tej bezsenności 😨
Mi właśnie ta regulacja brwi zawsze schodzi najdłużej. Wprost nienawidzę tego robić. 🙈
Jeśli chodzi o bezsenność... No ja lubię spanko i naprawdę staram się te 8h spać, więc też nie wiem co to będzie, ale damy radę.👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Super! To bardzo ważne żeby mieć wśród swoich bliskich kogoś kto pamięta również o mamie, a nie tylko o dziecku, które się pojawiło.
Jakby nie było będąc mamą nie można zapominać o dbaniu o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.
Ale poruszę też inny temat. Co sądzicie o dbaniu o atrakcyjność będąc mamą? Ja nie wyobrażam sobie, że kiedy nią zostanę zrezygnuję ze "zrobionych" paznokci i makijażu codziennego. Nie wyobrażam sobie siebie również w rozciągniętym dresie i z nieuczesanymi włosami. Ja rozumiem, że noworodek to pochłaniacz czasu i energii i w sumie nie wiem jak będzie, ale bardzo nie chciałabym żeby w oczach męża rodzicielstwo wyglądało tak, że jego kobieta, która zawsze o siebie dbała stała się tylko mamą w rozciągniętym dresie, nadal chciałabym być także żoną. Jakie macie do tego podejście? Mój mąż to anioł, ale każdy nawet anioł ma swoje potrzeby. 😅
Myślę, że niezależnie od sytuacji ważne jest dbanie o siebie po prostu ^^
Ja prawie nigdy się nie maluje (nie licząc swojego ślubu i kilku większych okazji) bo nie czuje takiej potrzeby, a mój Mąż i tak nie lubi jak jestem pomalowana 🤣 paznokcie jedynie mam zrobione bo innaczej bym je "zjadła" i również nie mam zamiaru z nich rezygnować ^^ a co do ubioru to też kwestią indywidualna w zależności co i jak danej parze pasuje ^^ my z Mężem zazwyczaj chodzimy ubrani "na luzaka" tak by było nam po prostu wygodnie i nam się podobało, ale tak u Nad było od zawsze ^^
Każdy w związku ma jakieś swoje potrzeby i przyzwyczajenia ale w każdym są inne ^^ co nie zmienia faktu, że po prostu trzeba o siebie dbać, wiadomo, że nawet przy dziecku można mieć gorszy czas i nie mieć siły by iść się ogarnąć i trzeba sobie też na to pozwolić moim zdaniem, ale trzeba też pamiętać że dziecko ma (o ile z innych powodów nie jest innaczej) dwoje rodziców i że tatuś też może na dłuższą chwilę nim zająć by mamausia mogła iść zająć się sobą ^^Weronka, Karina123, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Że jak wbijanie widelca 👀😂.
Też koleżanka mi polecała wizytę u uro, muszę się zmobilizować i faktycznie obadac temat.
Wybijanie widelca w okolice blizny żeby wróciło czucie i w ramach mobilizacji zapewne 😅
Słyszałam od paru kobiet po cc że też miały takie zalecenia (to chyba takie jedne z pierwszych metod były na mobilizację blizny parę lat temu już)👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Mart, ta kreseczka wyglada bardzo obiecująco jak dla mnie! Dawaj znac jak późniejsza potworka testu 🤞🏼
Białek, kciuki za proga 🤞🏼 wykres super! 💪🏼
Sara, każdemu byłoby przykro usłyszeć takie słowa, przytulam Cię mocno. Fajnie jednak, ze wywarły na Ciebie motywujący wpływ. Trzymam kciuki, żebyś kontynuowała swoje pasje i odkrywała nowe. Komu się to ma udać jak nie Tobie, Ty jestes kobieta rakieta! 🚀🔥Sara30, Bialeekk lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Mi właśnie ta regulacja brwi zawsze schodzi najdłużej. Wprost nienawidzę tego robić. 🙈
Jeśli chodzi o bezsenność... No ja lubię spanko i naprawdę staram się te 8h spać, więc też nie wiem co to będzie, ale damy radę.
A sama robisz ? Ja chodzę do kosmetyczki raz na miesiąc i to wystarcza
🤔Dziewczyny poratujcie mnie - 21 grudnia miałam zastrzyk z ovitrelle i starałam się robić testy by sprawdzić czy beta się utrzymuje. Wczoraj nie zrobiłam testu bo nie miałam ale dzisiaj mąż kupił mi takie o czułości 25. Zrobiłam dwa i pod swiatlo coś tam dalej prześwituje. Aż tak długo się utrzymuje zastrzyk? Dodam ze w sobotę jak robiłam test to ten cień cienia był mocniejszy niż w poprzednich dniach. Myślicie ze jak pójdę jutro na betę to coś będzie wiadomo? Może z doświadczenia wiecie jakie stężenie utrzymuje się we krwi po zastrzyku ?👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Mart przebija na różowo ❤️ do dosikania ale ja bym jej nie uznała za testową
Weronika, jeśli chodzi o dbanie o siebie to ja uważam, że dziewczyny powiedziały już wszystko. Dla każdego "dbanie o siebie" to coś innego. Ja makijaż noszę okazjonalnie, nie potrzebuje go i nigdy nie potrzebowałam. Ale jeśli chodzi o fizyczność to ja muszę mieć zawsze zrobione paznokcie, brwi, pachnące włosy.
Dzięki dziewczyny ❤️
Mąż absolutnie nie chciał mi wbić noża w plecy, on nawet nie miał biedny świadomości, że ja jego słowa wzięłam do siebie. On po prostu stwierdził, że "w tym roku kupie sobie wędki". A do mnie dotarło, że nawet jakbym ja je sobie kupiła, to mogłabym sobie je co najwyżej wsadzić do szafy i podziwiać bo z T. wyjście nad wodę to nic łączącego się z relaksem 😏
Ja wiem że ogarniam, że mam dużo hobby i robię costam. Po prostu brakuje mi takiego wyjścia do ludzi, możliwości pójścia do kina, beztroskiego pojechania sobie gdzieś na całe popołudnie i przede wszystkim pracy.
Niby pracuje ale w domu i za darmo 😏
-
Karina123 wrote:A sama robisz ? Ja chodzę do kosmetyczki raz na miesiąc i to wystarcza
🤔Dziewczyny poratujcie mnie - 21 grudnia miałam zastrzyk z ovitrelle i starałam się robić testy by sprawdzić czy beta się utrzymuje. Wczoraj nie zrobiłam testu bo nie miałam ale dzisiaj mąż kupił mi takie o czułości 25. Zrobiłam dwa i pod swiatlo coś tam dalej prześwituje. Aż tak długo się utrzymuje zastrzyk? Dodam ze w sobotę jak robiłam test to ten cień cienia był mocniejszy niż w poprzednich dniach. Myślicie ze jak pójdę jutro na betę to coś będzie wiadomo? Może z doświadczenia wiecie jakie stężenie utrzymuje się we krwi po zastrzyku ?
Co do ovitrelle to chyba nawet do 14dni się może utrzymywać ale to dość indywidualnie, ja robiłam betę tego 14go dnia (głównie po to żeby wiedzieć czy kolejne zastrzyki wbijać) I u mnie już była niska, ale kojarzę kogoś z forum kto pisał że do 14go dnia jeszcze po ovitrelle był fałszywie pozytywny test 🙈Karina123 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Karina123 wrote:A sama robisz ? Ja chodzę do kosmetyczki raz na miesiąc i to wystarcza
🤔Dziewczyny poratujcie mnie - 21 grudnia miałam zastrzyk z ovitrelle i starałam się robić testy by sprawdzić czy beta się utrzymuje. Wczoraj nie zrobiłam testu bo nie miałam ale dzisiaj mąż kupił mi takie o czułości 25. Zrobiłam dwa i pod swiatlo coś tam dalej prześwituje. Aż tak długo się utrzymuje zastrzyk? Dodam ze w sobotę jak robiłam test to ten cień cienia był mocniejszy niż w poprzednich dniach. Myślicie ze jak pójdę jutro na betę to coś będzie wiadomo? Może z doświadczenia wiecie jakie stężenie utrzymuje się we krwi po zastrzyku ?
Ja od kilku cykli robię ovitrelle. W jednym cylku w 13 dniu po była kreska i beta dostania, koło 3 była wtedy, więc czuły test to wyłapał. W tym cyklu już w 12 dniu po zastrzyku było biało. Więc myślę że 12dni po zastrzyku to już takie miarodajne jest bardziej, 10dpo ładna fałszywa kreska wychodziła i beta koło 8-10.
Ale myślę że to już też zależy od orgaznimu. Mi gin każde testować 14 dni po zastrzyku nie wcześniej... Ale ja wytrzymuje to max 12 🙈😂Karina123 lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
mimi_m wrote:Sara30 - może jak masz T w przedszkolu wytnij 2 razy w tyg cyklicznie czas dla siebie poza domem, kino, czy zajęcia sportowe
Często chciałam tak zrobić ale problem w tym, że u mnie na zadupiu ciężko o seans w kinie o 9 rano 🤷
Znalazłam jednak zajęcia jogi zaczynające się o 9 i zamierzam się zapisać
To mi dobrze zrobi psychicznie i fizycznieNamisa, M94, agentka93, Cotakoza, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
mimi_m wrote:powiedzcie mi czy strumieniowe "FACELLE" maja kreskę fabryczna ?🙍♀️ 28 👦 35
Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔
Grudzień 2022 - ⏸
31.12 - beta HCG - 100 ❤
02.01 - beta HCG - 233 🍀
07.01 - beta HCG - 2398 🥳
12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
25.07 - 2049 g Emilki 🥰
-
Co do dbania o siebie, nie jest to takie czarno-białe, bo chęci i wyobrażenia swoje, a rzeczywistość swoje. Przez pierwsze miesiące po porodzie starałam się być super zorganizowana, wiadomo, najpierw potrzeby dziecka, potem ogarnąć siebie, dom. I skończyło się depresją, bo już nie wyrabiałam na zakręcie. Czasami trzeba odpuścić. Ja akurat stawiam na dbanie o siebie pod względem pielęgnacji, nie makijażu, więc wieczorem zawsze wjeżdża dbanie o potrzeby skóry twarzy i ciała. Aczkolwiek żaden makijaż, paznokcie, ani maseczka nie da tyle, co pielęgnacja swojej duszy i psychiki. Dla kogoś może to brzmieć jak psychologiczny bełkot, ale dla zmęczonej mamy więcej korzyści (wizualnych też!) przyniesie samotny spacer albo pół godziny z książką, muzyką lub po prostu ciszą, niż godzina w SPA.
Co do ubioru, przed dzieckiem, z racji pracy byłam typowo smart business, ewentualnie casual, ale przy dziecku ołówkowe spódnice i szpilki są niewykonalne 😅 Po porodzie kupiłam swoją pierwszą w życiu bluzę dresową! I jest super! Owszem, czasami może chciałbym znowu wskoczyć w swój styl, ale wiem, że obecna sytuacja ma swój czas, i kiedyś zatęsknię do tego momentu, gdzie mogłam siedzieć na dywanie w dresie, z kokiem byle jak związanym na głowie, patrząc na swojego malucha, który lada moment stanie się dorosłym człowiekiem i pójdzie swoją drogą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 10:41
Namisa, Ancalime lubią tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC)