Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Hej Dziewczyny! Melduję się w 12 dpo, oczywiście nie wytrzymałam do 4 stycznia, bo nie czuję się ani trochę okresowo 🙈

Siknęłam przed chwilą na facellaka i same oceńcie co to jest, bo jak dla mnie to znowu fabryczna, ale po ostatnim biochemie już wiemy, że ja się nie znam 🤦🏼‍♀️

https://ibb.co/PGpqhyZ

Dość takim różem przebija jak na testowa...myślę, że nasikaj na facell wieczorem bo już powinno ciemniec albo leć na betę ^^ trzymam kciuki by to było to 🤰

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Podziwiam Was, że potraficie robić te testy strumieniowe. Ja mam z nimi ogromny problem. Kiedyś nawet mąż zjobkę dostał, że taki kupił i że sam ma sobie zrobić. 🙈
    Ja niezależnie od tego czy robię płytkowy jakiś, strumieniowy czy paskowy i tak najpierw sikam do pojemniczka i dopiero robię test ^^

Weronka, Evondita82, Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Meggi i właśnie tego się obawiam 😅 Że pomimo chęci nie będę miała nawet możliwości żeby o siebie dbać. Nie jestem jakąś maniaczką, mój makijaż ogranicza się do kremu BB, jasnego cienia do powiek i tuszu do rzęs, a paznokcie po prostu do koloru, nawet nie wychodzę, robię je sobie sama, ale bez tego mogę mieć poczucie, że nie wyglądam dobrze, przeważnie jak nocki będą nieprzespane i będzie to widać. :D

@Ancalime oczywiście, że nie wszystko jest od nas zależne. Mając depresję najprostsze i wykonywane codziennie czynności typu umycie zębów wydają się zbędne. Cieszę się, że udało Ci się z tego wyjść.

Ja mam nadzieję, że po prostu znajdę jakieś rozwiązanie i z pomocą męża będę miała chociaż to 40 min z poranka dla siebie na kąpiel pobudzającą i dającą energię na cały dzień no i doprowadzenie się do ładu. W końcu rodzicielstwo to nie tylko mama. :)

Ancalime lubi tę wiadomość

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • ....i Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w tym miesiącu też się dołączę do testowania, jeżeli nie przyjdzie @ do piątku.
    Staramy się od 09.22. Robiłam już test w noc sylwestrowa, ale był negatywny w 8dpo. Ale dziś wygląda że mam lekkie ślady krwi, może implementacyjne.
    Piersi większe niż na okres, mam zgage która pojawią się co 3 godziny i jak nie zjem coś to przechodzi to w mdlosci, i od 2ch dni pobolewa podbrzusze.

rozalaa lubi tę wiadomość

8.08 beta 18
    11.08 beta 76.8
    Czekamy na dziewczynkę w kwietniu

preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Hej hej! Miłego dnia❤️

Dopiero wstałam więc robię kawę i nadrabiam wątek😅

Kurcze powiem wam, że tempka się trzyma, a ból w okolicach lewej pachwiny nie dawał mi spać🫣
    Jadę niedługo zrobić proga, proszę o kciuka żebym tam nie padła🤣🤣

Wygląda wykres bardzo obiecująco ^^ trzymam kciuki 🤰

Bialeekk lubi tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ❤️

Co do dbania o siebie to ja niw potrzebuje pełnego maijazu żeby czuć się dobrze. Najważniejsze są umyte włosy i brwi po regulacji i hennie. Wiadomo stan skory tez swoje robi :)

Jeśli chodzi o ciaze to ja bardziej boje się tej bezsenności 😨

....i, Jo88 lubią tę wiadomość

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Longanimity popieram z tą fizjoterapią uroginekologiczną - to dobre postanowienie na nowy rok! 😁 Ja się już wybierałam od kilku lat - co prawda nie mam żadnych konkretnych problemów, bóli miesiączkowych czy przy stosunku, ale i tak podejrzewam że trochę napięć w rejonie miednicy mi się nazbierało. W kontekście przygotowania ciała do ciąży świetna inwestycja - ja idę 4 stycznia na swoją pierwszą wizytę w celu popracowania jeszcze nad rozluźnieniem do porodu, wierzę że uda się dużo zrobić 🤗

Weronka co do dbania o siebie po ciąży, gdy maluch jest już na świecie - moje zdanie bardzo zmieniło się w ostatnich latach, inaczej dziś postrzegam dbanie o siebie. Nie oceniam jednocześnie, jeśli dla kogoś paznokcie i makijaż to podstawa - rozumiem to, jeśli to pozwala się poczuć lepiej to jak najbardziej należy to robic! 😁 Ja nigdy co prawda nie robiłam paznokci ani nie chodziłam do kosmetyczki raz w miesiącu, ale dawniej wygląd i makijaż rzeczywiście były dla mnie kluczem i czułam się bez nich bardzo źle - zwłaszcza że chorowałam na bardzo ciężki trądzik i bez makijażu nie mogłam na siebie patrzyć. Teraz osobiście dla mnie to nie jest priorytet - lubię się pomalować i ładnie ubrać, ale i bez tego czuje się zadbana i atrakcyjna. Za to na pewno istotne będzie dla mnie żeby dbać o swój kubeczek potrzeb i nie zapominać o sobie - wiem że to może być czasem wyzwanie, ale mam świadomość że zdrowa mama (również psychicznie) to zdrowe dziecko 😌 Dlatego ciepła kawa, kąpiel, samotny spacer z psem, medytacja, joga, psychoterapia, jakieś wyjście z przyjaciółmi, samotne wyjście na śniadanie na mieście, a od czasu do czasu gdy maluch trochę podrośnie randka z mężem sam na sam - to wszystko to dla mnie synonimy dbania o siebie i ja mam zamiar to uskuteczniać, przynajmniej odrobinę każdego dnia ❤️🤞 Mam ten komfort, że obok są obie babcie, a mąż pracuje w domu, więc moja sytuacja jest dość wspierająca, ale wierzę że uda się to każdej z nas - w mniejszym lub większym zakresie - jeśli skupimy się na tym żeby nie zapominać o sobie. 💖 Aaa, no i oczywiście dodam, że baby blues czy depresja poporodowa to zupełnie inna para kaloszy, ale tu trzeba nawet szybciej interweniować, dlatego ja męża chce przeszkolić już na wstępie żeby w razie zauważenia jakichś niepokojących sygnałów nie czekał tylko działał, bo w końcu po porodzie może być różnie.

Pięknie ujęte! Życzę nam żeby każda miała to wsparcie i możliwość dbania o siebie cokolwiek to dla każdej znaczy! :)

Namisa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 | 👨🏻 29

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Witajcie ❤️

Co do dbania o siebie to ja niw potrzebuje pełnego maijazu żeby czuć się dobrze. Najważniejsze są umyte włosy i brwi po regulacji i hennie. Wiadomo stan skory tez swoje robi :)

Jeśli chodzi o ciaze to ja bardziej boje się tej bezsenności 😨

Mi właśnie ta regulacja brwi zawsze schodzi najdłużej. Wprost nienawidzę tego robić. 🙈

Jeśli chodzi o bezsenność... No ja lubię spanko i naprawdę staram się te 8h spać, więc też nie wiem co to będzie, ale damy radę. :D

👩🏻 28 | 👨🏻 29

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Super! To bardzo ważne żeby mieć wśród swoich bliskich kogoś kto pamięta również o mamie, a nie tylko o dziecku, które się pojawiło.

Jakby nie było będąc mamą nie można zapominać o dbaniu o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.

Ale poruszę też inny temat. Co sądzicie o dbaniu o atrakcyjność będąc mamą? Ja nie wyobrażam sobie, że kiedy nią zostanę zrezygnuję ze "zrobionych" paznokci i makijażu codziennego. Nie wyobrażam sobie siebie również w rozciągniętym dresie i z nieuczesanymi włosami. Ja rozumiem, że noworodek to pochłaniacz czasu i energii i w sumie nie wiem jak będzie, ale bardzo nie chciałabym żeby w oczach męża rodzicielstwo wyglądało tak, że jego kobieta, która zawsze o siebie dbała stała się tylko mamą w rozciągniętym dresie, nadal chciałabym być także żoną. :D Jakie macie do tego podejście? Mój mąż to anioł, ale każdy nawet anioł ma swoje potrzeby. 😅

Myślę, że niezależnie od sytuacji ważne jest dbanie o siebie po prostu ^^
    Ja prawie nigdy się nie maluje (nie licząc swojego ślubu i kilku większych okazji) bo nie czuje takiej potrzeby, a mój Mąż i tak nie lubi jak jestem pomalowana 🤣 paznokcie jedynie mam zrobione bo innaczej bym je "zjadła" i również nie mam zamiaru z nich rezygnować ^^ a co do ubioru to też kwestią indywidualna w zależności co i jak danej parze pasuje ^^ my z Mężem zazwyczaj chodzimy ubrani "na luzaka" tak by było nam po prostu wygodnie i nam się podobało, ale tak u Nad było od zawsze ^^
    Każdy w związku ma jakieś swoje potrzeby i przyzwyczajenia ale w każdym są inne ^^ co nie zmienia faktu, że po prostu trzeba o siebie dbać, wiadomo, że nawet przy dziecku można mieć gorszy czas i nie mieć siły by iść się ogarnąć i trzeba sobie też na to pozwolić moim zdaniem, ale trzeba też pamiętać że dziecko ma (o ile z innych powodów nie jest innaczej) dwoje rodziców i że tatuś też może na dłuższą chwilę nim zająć by mamausia mogła iść zająć się sobą ^^

Weronka, Karina123, Ancalime lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy strumieniowe "FACELLE" maja kreskę fabryczna ?

preg.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Że jak wbijanie widelca 👀😂.

Też koleżanka mi polecała wizytę u uro, muszę się zmobilizować i faktycznie obadac temat.

Wybijanie widelca w okolice blizny żeby wróciło czucie i w ramach mobilizacji zapewne 😅
    Słyszałam od paru kobiet po cc że też miały takie zalecenia (to chyba takie jedne z pierwszych metod były na mobilizację blizny parę lat temu już)

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • M94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, ta kreseczka wyglada bardzo obiecująco jak dla mnie! Dawaj znac jak późniejsza potworka testu 🤞🏼

Białek, kciuki za proga 🤞🏼 wykres super! 💪🏼

Sara, każdemu byłoby przykro usłyszeć takie słowa, przytulam Cię mocno. Fajnie jednak, ze wywarły na Ciebie motywujący wpływ. Trzymam kciuki, żebyś kontynuowała swoje pasje i odkrywała nowe. Komu się to ma udać jak nie Tobie, Ty jestes kobieta rakieta! 🚀🔥

Sara30, Bialeekk lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Mi właśnie ta regulacja brwi zawsze schodzi najdłużej. Wprost nienawidzę tego robić. 🙈

Jeśli chodzi o bezsenność... No ja lubię spanko i naprawdę staram się te 8h spać, więc też nie wiem co to będzie, ale damy radę. :D

A sama robisz ? Ja chodzę do kosmetyczki raz na miesiąc i to wystarcza :)

🤔Dziewczyny poratujcie mnie - 21 grudnia miałam zastrzyk z ovitrelle i starałam się robić testy by sprawdzić czy beta się utrzymuje. Wczoraj nie zrobiłam testu bo nie miałam ale dzisiaj mąż kupił mi takie o czułości 25. Zrobiłam dwa i pod swiatlo coś tam dalej prześwituje. Aż tak długo się utrzymuje zastrzyk? Dodam ze w sobotę jak robiłam test to ten cień cienia był mocniejszy niż w poprzednich dniach. Myślicie ze jak pójdę jutro na betę to coś będzie wiadomo? Może z doświadczenia wiecie jakie stężenie utrzymuje się we krwi po zastrzyku ?

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart przebija na różowo ❤️ do dosikania ale ja bym jej nie uznała za testową

Weronika, jeśli chodzi o dbanie o siebie to ja uważam, że dziewczyny powiedziały już wszystko. Dla każdego "dbanie o siebie" to coś innego. Ja makijaż noszę okazjonalnie, nie potrzebuje go i nigdy nie potrzebowałam. Ale jeśli chodzi o fizyczność to ja muszę mieć zawsze zrobione paznokcie, brwi, pachnące włosy.

Dzięki dziewczyny ❤️
    Mąż absolutnie nie chciał mi wbić noża w plecy, on nawet nie miał biedny świadomości, że ja jego słowa wzięłam do siebie. On po prostu stwierdził, że "w tym roku kupie sobie wędki". A do mnie dotarło, że nawet jakbym ja je sobie kupiła, to mogłabym sobie je co najwyżej wsadzić do szafy i podziwiać bo z T. wyjście nad wodę to nic łączącego się z relaksem 😏
    Ja wiem że ogarniam, że mam dużo hobby i robię costam. Po prostu brakuje mi takiego wyjścia do ludzi, możliwości pójścia do kina, beztroskiego pojechania sobie gdzieś na całe popołudnie i przede wszystkim pracy.
    Niby pracuje ale w domu i za darmo 😏

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 - może jak masz T w przedszkolu wytnij 2 razy w tyg cyklicznie czas dla siebie poza domem, kino, czy zajęcia sportowe

preg.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:

🤔Dziewczyny poratujcie mnie - 21 grudnia miałam zastrzyk z ovitrelle i starałam się robić testy by sprawdzić czy beta się utrzymuje. Wczoraj nie zrobiłam testu bo nie miałam ale dzisiaj mąż kupił mi takie o czułości 25. Zrobiłam dwa i pod swiatlo coś tam dalej prześwituje. Aż tak długo się utrzymuje zastrzyk? Dodam ze w sobotę jak robiłam test to ten cień cienia był mocniejszy niż w poprzednich dniach. Myślicie ze jak pójdę jutro na betę to coś będzie wiadomo? Może z doświadczenia wiecie jakie stężenie utrzymuje się we krwi po zastrzyku ?

Co do ovitrelle to chyba nawet do 14dni się może utrzymywać ale to dość indywidualnie, ja robiłam betę tego 14go dnia (głównie po to żeby wiedzieć czy kolejne zastrzyki wbijać) I u mnie już była niska, ale kojarzę kogoś z forum kto pisał że do 14go dnia jeszcze po ovitrelle był fałszywie pozytywny test 🙈

Karina123 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:

Ja od kilku cykli robię ovitrelle. W jednym cylku w 13 dniu po była kreska i beta dostania, koło 3 była wtedy, więc czuły test to wyłapał. W tym cyklu już w 12 dniu po zastrzyku było biało. Więc myślę że 12dni po zastrzyku to już takie miarodajne jest bardziej, 10dpo ładna fałszywa kreska wychodziła i beta koło 8-10.
    Ale myślę że to już też zależy od orgaznimu. Mi gin każde testować 14 dni po zastrzyku nie wcześniej... Ale ja wytrzymuje to max 12 🙈😂

Karina123 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Sara30 - może jak masz T w przedszkolu wytnij 2 razy w tyg cyklicznie czas dla siebie poza domem, kino, czy zajęcia sportowe

Często chciałam tak zrobić ale problem w tym, że u mnie na zadupiu ciężko o seans w kinie o 9 rano 🤷
    Znalazłam jednak zajęcia jogi zaczynające się o 9 i zamierzam się zapisać :D
    To mi dobrze zrobi psychicznie i fizycznie :)

Namisa, M94, agentka93, Cotakoza, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • bzksz Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    powiedzcie mi czy strumieniowe "FACELLE" maja kreskę fabryczna ?
    Mnie niestety się trafiały, dlatego przerzuciłam się na paskowe, bo na nich miałam absolutną biel

🙍‍♀️ 28 👦 35

Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
    Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔

Grudzień 2022 - ⏸
    31.12 - beta HCG - 100 ❤
    02.01 - beta HCG - 233 🍀
    07.01 - beta HCG - 2398 🥳
    12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
    31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
    21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
    06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
    25.07 - 2049 g Emilki 🥰

preg.png
  • GlamAnonimRe Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dbania o siebie, nie jest to takie czarno-białe, bo chęci i wyobrażenia swoje, a rzeczywistość swoje. Przez pierwsze miesiące po porodzie starałam się być super zorganizowana, wiadomo, najpierw potrzeby dziecka, potem ogarnąć siebie, dom. I skończyło się depresją, bo już nie wyrabiałam na zakręcie. Czasami trzeba odpuścić. Ja akurat stawiam na dbanie o siebie pod względem pielęgnacji, nie makijażu, więc wieczorem zawsze wjeżdża dbanie o potrzeby skóry twarzy i ciała. Aczkolwiek żaden makijaż, paznokcie, ani maseczka nie da tyle, co pielęgnacja swojej duszy i psychiki. Dla kogoś może to brzmieć jak psychologiczny bełkot, ale dla zmęczonej mamy więcej korzyści (wizualnych też!) przyniesie samotny spacer albo pół godziny z książką, muzyką lub po prostu ciszą, niż godzina w SPA.
    Co do ubioru, przed dzieckiem, z racji pracy byłam typowo smart business, ewentualnie casual, ale przy dziecku ołówkowe spódnice i szpilki są niewykonalne 😅 Po porodzie kupiłam swoją pierwszą w życiu bluzę dresową! I jest super! Owszem, czasami może chciałbym znowu wskoczyć w swój styl, ale wiem, że obecna sytuacja ma swój czas, i kiedyś zatęsknię do tego momentu, gdzie mogłam siedzieć na dywanie w dresie, z kokiem byle jak związanym na głowie, patrząc na swojego malucha, który lada moment stanie się dorosłym człowiekiem i pójdzie swoją drogą. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 10:41

Namisa, Ancalime lubią tę wiadomość

Każdy o coś walczy.
    Każdy o czymś marzy.

04.2021 ⏸️ (7cs)
    01.2022 👶(CC)
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ