Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pojechałam do luxmedu. Kolejka jak cholera... Kliknelam numerek i czekam, gdy nagle słyszę, jak rejestratorka mówi do babki, że dziś już badań nowych nie przyjmują 😱
No to się po chamsku wsunelam ("przepraszam, ja tylko zapytam") i pytam, czy przyjmą mi chociaż mocz. Babka pomyślała sekundę i się zgodziła ale na jednej nodzedzięki czemu od razu wzięła mnie do zabiegowego, wydrukowała zlecenie i minęłam w kolejce ok 20 osób czekających do labu 😁😅😅
Meeg, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
-
Współczuję konieczności pionizowania 🙄
Sara, ja w luxmedzie to ostatnio jestem wołana zanim kurtkę zdejmę 😅 fajne to pierwszeństwo w ciąży 😅 ważne,że się udało, oby szybko rozwialo, bo ja też nie raz i nie dwa miałam zapalenie pęcherza 🫣
Kurcze mam od wczoraj wieczora jakieś dziwne hmm jakby skurcze po jednej stronie? Miałam takie na samym początku. Na razie wezme magnezu więcej i zobaczymy... póki papier czysty, to chyba ok? Nie jest to takie,że musiałabym brać coś przeciwbólowego, tylko o prostu zdziwiłam się,że coś tam znowu czuje po przerwie 🤔PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania z każdym tygodniem określenie płci będzie co raz łatwiejsze ale dużo też zależy od ułożenia dziecka
Ja ogólnie ZUM mam często i normalnie nie przejmuje się tym zbytnio ale w ciąży źle mi się kojarzy bo przez taką bzdurną infekcje urodziłam wcześniaka bo doszło do zakażenia wewnątrzmacicznego... Więc wolę dmuchać na zimne -
Ogoorkowa wrote:Współczuję konieczności pionizowania 🙄
Sara, ja w luxmedzie to ostatnio jestem wołana zanim kurtkę zdejmę 😅 fajne to pierwszeństwo w ciąży 😅 ważne,że się udało, oby szybko rozwialo, bo ja też nie raz i nie dwa miałam zapalenie pęcherza 🫣
Kurcze mam od wczoraj wieczora jakieś dziwne hmm jakby skurcze po jednej stronie? Miałam takie na samym początku. Na razie wezme magnezu więcej i zobaczymy... póki papier czysty, to chyba ok? Nie jest to takie,że musiałabym brać coś przeciwbólowego, tylko o prostu zdziwiłam się,że coś tam znowu czuje po przerwie 🤔
Też tak miewam, lekko z jednej strony, zakładam że to rościąganie macicy.
Dziś nic mi nie dolega i to też niedobrze.. Jakoś nie czuje piersi I nie mam mdłości. Tak dawno nie byłam na usg chyba rok już mija.
Śmiesznie w tej ciąży głowa się programuje i nie potrafi cieszyć z dobrego samopoczucie.😅
jak żyć.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Niuśka jak tam u ciebie?
Sara super ze cie przyjęły
Ja na razie z dnia na dzień coraz gorzej cieszyłam się że wymioty ustąpiły.. No to dziś wróciły ze zdwojoną siłą 😂 i dodatkowo z koleżanką zgagą 😂
Plusy są takie, że w związku z tym żeby dostać zwolnienie muszę iść na wizytę do mojego doktorka to pewnie we wtorek spotkamy się z maluchem ❤️
Przepraszam że tak wam ostatnio zrzędzę 😂😂😂
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Moja głowa się cieszyła z chwil z dobrym samopoczuciem w tym tygodniu 🤣 od czwartku popołudnia było mi lepiej, wczoraj nagotowalam słoików trochę, dzisiaj z samego rana 2 obiady (jeden zamroze) I... całe szczęście, bo w tym momencie gotowanie byłoby już niemożliwe 🤢 położyłam się,żeby rozprostować ten brzuch, zasnęłam, obudziłam się już z zestawem ciążowych dolegliwości 🫠
A jutro muszę trzymać fason, bo idziemy na urodziny chrzesnic męża 😍 uwielbiam dziewczyny, ale one tak szybko rosną 🥲 jeszcze niedawno młodsza była taka "dzidziowa" a zaraz będzie do komunii szła 🤯PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja też pozrzędzę, znów dziś plamienie, ale na szczęście póki co typowo plamienie, a nie krew. Miałam dwa ostatnie dni mega intensywne, może to znak, aby trochę odpocząć i poleżeć.
Także dziś tylko leżę i jem, humor, jak to przy plamieniach niezbyt.
Ale jutro już wraca mąż, szybko zleciało🍀Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Nie wiem skąd, mam nadzieję ze z Kropką wszystko w porządku, lekarz ostatnio powiedział wprost że nie wiadomo czy nie poronię, a żeby to wiedzieć to muszę poczekać kilka dni, strasznie się martwię
-
Niuśka wrote:Nie wiem skąd, mam nadzieję ze z Kropką wszystko w porządku, lekarz ostatnio powiedział wprost że nie wiadomo czy nie poronię, a żeby to wiedzieć to muszę poczekać kilka dni, strasznie się martwię
My tu trzymamy kciuki mocno 🤞😘Niuśka, Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Niuśka widzę, że lekarz to kolejny "mistrz empatii" 😑
Nie martw się na zapas. Kropka jest silna 😘
Agentka ale szybko zleciało odkąd mąż wyjechał
A te głupie plamienia mam nadzieję, wkrótce odpuszczą 😘
Przyszła mi analiza moczu i jest ok :oWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 16:55
Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara, to dobrze, że czysto. Ciekawe w takim razie skąd objawy, pewnie rzeczywiście macica się rozciąga.
Niuśka kciuki za Ciebie. Lekarze to potrafią walnąć tekstem… A dostajesz jakieś specjalne leki?
Co do plamien to, jak obserwuje na wątkach to Karola z jesiennych dziewczyn jest już powyżej 20 tygodnia i nadal plamienia jej dokuczają 🤷🏻♀️
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
A tak z wdzięczności za drobne sprawy- jest 17 i jest jasno 🌸🌸🌸 To coś wspaniałego po tylu miesiącach ciemności
))
Ogoorkowa, Sara30, Meeg, RiverS, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
agentka93 wrote:A tak z wdzięczności za drobne sprawy- jest 17 i jest jasno 🌸🌸🌸 To coś wspaniałego po tylu miesiącach ciemności
))
Wczoraj mnie kusiło,żeby zrobić chlebek bananowy - to moje pandemiczne ciasto must have, kojarzy mi się z piciem kawki wiosna na balkonie i w tle jeżdżącą policja z megafonem 🤣 w tym mieszkaniu to moje najsilniejsze wiosenne skojarzenie 🤣PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Agentka no właśnie ja jestem pewna na 99% że to pęcherz bo kłuje i piecze w podbrzuszu + przy sikaniu. Może to po prostu jakieś zapalenie ale nie na podłożu bakteryjnym? 🤨
Posiewu jeszcze nie ma oczywiście, ale w analizie moczu "flora bakteryjna nieliczna" -
Chlebek bananowy to jest moje ciasto w górki, często robię w domu a jakoś w górach smakuje najlepiej 🙂 najbardziej lubię z żurawiną i orzechami włoskimi i już nie dosładzam tylko słodycz z bananów ewentualnie mały cukier waniliowy.
NIUŚKA trzymaj się tam mam nadzieję że masz dotarczany prowiant i coś na osłodę tej szpitalnej diety? 😘 -
Niuśka, trzymaj się dziewczyno! ❤️
Ja dziś w ramach rozpieszczania siebie kupiłam sobie truskawki i oscypka z pasteryzowanego mleka bez laktozy 😁 także dzisiejszy wieczór jest mój 🤣 nie pamiętam kiedy ser jadłam ostatnio, może ulży w tych zaparciach 🙄
I zaczęły mnie strasznie boleć plecy w lędźwiach, więc zamówiłam poduszkę do spania, w środę idę do urogino fizjoterapeutki, polecam generalnie bardzo się umówić jak któraś ma możliwość! Mi mega pomogła po usuwaniu torbieli i cewnikowaniu, po którym jakoś tak mi było nie swojo, miałam tez ćwiczenia na bóle miesiączkowe, które trochę pomagały w cierpieniach
Oj tak, chlebek bananowy to ciasto covida 😂26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍