Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio u mnie zdecydowanie widać ale to normalnie zupełnie u wieloródek :)
    Nie masz się czym martwić :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby jest, ale kurcze ile w tym Kropka a ile zawartości jelitowej to nie mam pojęcia... strasznie walczę z zaparciami, ale espumisan nie zmniejsza brzucha, więc to nie wzdęcia tam siedzą 🤔

Moj mąż na początku ciąży nie mógł oderwać wzroku, bo po domu nosiłam miękkie staniki i to już zupełnie przebijały 🤣 ale teraz już to olewa i powiedział,że spowszednialo 😥😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę widać ale to jeszcze tak na zasadzie, że jakbym się najadła kapusty za dużo 😅 kto nie wie, ten nie pozna 🥳🙃

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no bez jaj, ona przegięła na tej rolce 🤣 nawet jak wypne z całych sił, to nie ma opcji, żeby taki był za parę tygodni 🤣

Kasio lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy sesję poślubną i gdy maz nie mógł mi zapiąć sukni to myślałam że sobie jaja robi 😆, ale póki co aż tak chyba nie widać

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no ja teraz to na pewno bym się nie dopięła w swojej 🤣 szczególnie w biuście 🤣
    Ale w talii też by mnie mocno uciskało, widze,że mięśnie brzucha mi mocno "popuscily", a do ślubu byłam slim szprycha 😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilMasti od 7 tygodnia pozuje tak, że wyglada jakby była w zaawansowanej ciąży :P Także wydaje mi się, że ona specjalnie tak to eksponuje. Może nawet trochę nieświadomie, mam koleżanki, które od momentu ogłoszenia nowiny o pierwszej ciąży nagle się wyginały do tylu, aby eksponować brzuszek, którego nie miało jeszcze prawa być :)
    Mi się wydaje ze bardzo lekko jestem zaokrąglona, ale to tak minimalnie. Z tego co czytałam to brzuszek może się w najbliższych tygodniach pojawić w sumie w każdym momencie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam trwadszy balon jak po 2 obiadach ale nikt nie ma prawa nic zauważyć bo noszę luźne sweterki od dawna. Myślę że będzie tak że nagle wyskoczy. U koleżanki teraz tak było że nic nic a nagle widzisz ja pp miesiącu a ona z brzuszolem pięknym.
    Mnie tylko zastanawia czy na święta czyli za jakieś 3 tyg będzie widocznie widoczny. To czas spotkań i odwiedzin i jeżeli do tego czasu nie będziemy mogli nic ogłaszać to nie wiem już jak się zakamufluje.

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka wrote:
    My dzisiaj mieliśmy sesję poślubną i gdy maz nie mógł mi zapiąć sukni to myślałam że sobie jaja robi 😆, ale póki co aż tak chyba nie widać

Sesja w plenerze? Dziś była wymarzona pogoda 💞

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to tak jest. Ja w każdej ciąży mam taki etap, że wstaje rano z nagle 2 razy większym brzuchem :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 22 marca 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta Lilmasti faktycznie jedzie grubo xd jeśli nie oszukuje z tygodniami, to chyba się porządnie potrafi wypiąć, szok

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajrant!

Akwa skończyliśmy robić, babeczki na jutro gotowe 🤤

Idę paść na twarz bo zrobiłam dziś 15000 kroków i nogi chcą wejść mi w 🍑

Miałam robić jeszcze szaszłyki owocowe ale chyba po prostu wstanę o 6 i je zrobie 🤨

Dobranoc dziewczynki ✨

IMG20230322224109.jpg

agentka93, Meeg, Maiora, Niuśka, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Sara, zgadzam się że wszystkie nas tu uspokojałaś z prenatalnymi! Kochana, u Ciebie też wszystko będzie dobrze - trzymam za to mocno kciuki! Pewnie wynik już czeka tylko panie zapomniały zadzwonić 😘

Ogoorkowa, moje sutki też masakra - stoją, bolą albo się rozlewają na pół cycka 🙈 albo jeden stoi a drugi rozlany 😅

Dziewczyny, jak Wasze brzuszki? Widać już coś? Bo u mnie nadal nic... Na Instagramie widziałam dzisiaj rolkę lilmasti "tak wchodzę w drugi trymestr" i laska ma już brzuch spory! A patrząc że drugi trymestr za tydzień jakoś tak zaczęłam się niepokoić że absolutnie nic nie widać
    Ja mam wrażenie że ona sobie też brzuch wypycha 😂😂😂😂 raz ma duży raz mały 😂😂😂😂🤦

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z uwagi na spora ilość tkanki tłuszczowej na brzuchu prędko nikt się sam nie zorientuje 😂
    Przepraszam że cały dzień u mnie cisza ale gul strasznie szalony. Odezwę się jutro po wizycie u gina i odbiorze wyników prenatalnych. Spokojnej nocy ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was też cierpi na bezsenność? Z reguły kładę się ok. 23. Koło 4 się budzę i do 6 nie mogę już zasnąć, wybudzam się. A pobudka o 6:30, więc czuje się źle. Cały dzień śpiąca, aby następnego dnia mieć powtórkę z rozrywki...

Dziś się zbudzilam wcześniej, o drugiej. Zdesperowana złamałam zasadę 'zadnych ekranów po 21' i szukam info w sieci jak ułatwić sobie ponowne zasypianie 🙈.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png

Wysłany: 23 marca 2023, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, ja mam tak ma samym początku ciąży, że się wybudzalam w nocy i już nie mogłam spać. Teraz śpię w każdej wolnej chwili :D

Ancalime lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Czy któraś z Was też cierpi na bezsenność? Z reguły kładę się ok. 23. Koło 4 się budzę i do 6 nie mogę już zasnąć, wybudzam się. A pobudka o 6:30, więc czuje się źle. Cały dzień śpiąca, aby następnego dnia mieć powtórkę z rozrywki...

Dziś się zbudzilam wcześniej, o drugiej. Zdesperowana złamałam zasadę 'zadnych ekranów po 21' i szukam info w sieci jak ułatwić sobie ponowne zasypianie 🙈.
    Ja mialam tak na początku przez jakieś 2-3 tygodnie i teraz znowu.. Ja koło 4 mam pobudkę (dzisiaj 3.30), idę do toalety, napije się i potem się wiercę tylko... dzisiaj akurat w końcu koło 5 jeszcze udało mi się na godzinkę zdrzemnąć, ale to taka drzemka nie sen była:( a o 21 śpię już,bo się nie da wytrwać...

Sara, piekne babeczki :D zjadłabym:D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mi się może ze 2 razy w tej ciąży zdarzyło :/ strasznie beznadziejne uczucie.
    Ogólnie to raczej padam i ledwo wstaje 😅 ale ja jestem strasznym spiochem. Umiem usnąć w 10 sekund od położenia się 😅

Miłego dnia dziewuszki :)

Maiora kciuki za wizyty :)
    Co do brzuszka to ja też jestem plus size ale u mnie widać już mocno 🙈 ale to tak jak wam mówiłam nie raz, za sprawą tego, że to 4ty brzuszek.
    W pierwszej ciąży taki jak teraz miałam w 18-20 TC

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, u mnie jest w drugą stronę - śpię jak zabita, w nocy nie ma szans żeby coś mnie obudziło. Biorę o piątej tabletkę, mam nastawiony budzik i nawet nie jestem świadoma kiedy biorę lek, ale rano go nie ma, więc zakładam że połykam 😁 przed ciążą aż tak nie miałam... Mam nadzieję że niedługo Ci bezsenność przejdzie, bo to jest bardzo męczące!
    Z kolei mam bardzo durne i wyraźne sny... Co noc głupszy sen. Dziś śniło mi się, że ma być koniec świata, jakąś kometa miała spaść na ziemię i biegłam na dwór, bo wiedziałam że i tak umrę a chciałam złapać ostatnie promienie słońca na twarzy 🙈
    Innym razem śniło mi się, że byłam skazana na śmierć, miałam podany już zastrzyk, który miał mnie zabić i też czekałam aż umrę 🙈
    Czy moja podświadomość chce mi powiedzieć że dziecko to koniec dotychczasowego życia? 😅

Sara, babeczki śliczne! 🥰

Longanimity, jak tam u Ciebie sytuacja? Jak prenatalne? 😘 Już jesteś w szpitalu?

Maiora, kciuki za wizytę! 🍀

Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 23 marca 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, śmiecham ze snów :D dziwnie działa nasza podświadomość 😅

Maiora 🤞🤞🤞

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ