X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, masakra z furtką 😳 pewnie na złom oddana dla kilku groszy...

Kurczę, Sara, niemiły komentarz doktora. Ja myślę że przyjazna odpowiedź że to planowane dałaby mu do myślenia 😉 atak rodzi atak, jakbyś na niego mocno naskoczyła to z całej rozmowy zapamiętałby tyle, że jesteś opryskliwa a nie że masz rację! Myślę że dwóch lekarzy to dobra opcja 😉 nie mogę się doczekać Twoich zdjęć z ogrodu, tyle masz tam roślinek!

Maiora, hahaha 😁 moja teściowa podobnie. Pokazywałam jako ciekawostkę wózek za 12,5 tys. a ona na to że jak bardzo mi się podoba to da się zrobić 😁

Kania, Meeg, piękne roślinki! 😍

Meeg lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice dla Emmy kupili wózek. Dla Emila łóżeczko. I z każdym dzieckiem co raz skromniejsze prezenty 😅

Meeg na teren mogę z czystym sumieniem polecić X-landera x-move.

Ogólnie tak jak Meeg pisze. W wózkach 2w1 w większości przypadków spacerówka nadaje się na maksymalnie kilka miesięcy :/ potem i tak 90% zmieni spacerówkę na lekką. Ja dla Tolki miałam genialną spacerówkę, składaną jedną ręką przyciskiem w rączce. I nie wiem, czy nie szukać na OLX samej gondoli.
    Inna sprawa, to środek ciężkości. Spacerówki z zestawu mają dość wysoko zawieszone siedzisko a gdy dziecko ma te 12-15 kg prowadzi się je bardzo ciężko w porównaniu do lekkich spacerowek.
    W pewnym momencie waga wózka staje się kluczowa 😅

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio na pierwszej wizycie mówiłam mu, że dziecko było planowane, że konsultowaliśmy to z genetykiem... Widocznie zapomniał 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Kasio na pierwszej wizycie mówiłam mu, że dziecko było planowane, że konsultowaliśmy to z genetykiem... Widocznie zapomniał 🤷🏻‍♀️

O nie, to tym bardziej nieładnie z jego strony 😠

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki :)

Mnie dzisiaj strach obleciał, że zanim się obejrzymy a pęknie nam połowa ciąży 😱

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Dnia!
    Ja dziś mam pierwsze zajęcia z kursu dla ciężarnych. Podobno fajne zajęcia. Zobaczymy o 12.00 :)

Sara30, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie taki stresik pierwszy złapał kiedy zapisałam się na połówkowe, że to już zaraz a ja dopiero niedawno zaczełam dopuszczać do siebie myśl ze bedzie dziecko i ta ciąża mi sie jednak nie śni.😱

U nas cały dzień pada ale rozłożylismy namiot i mimo wszystko zapowiada się dobry dzień, masa znajomych przychodzi, powiemy o ciąży i tak sobie myślę ilu z nich pomyśli że to prima aprilis!😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 10:05

Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Miłego Dnia!
    Ja dziś mam pierwsze zajęcia z kursu dla ciężarnych. Podobno fajne zajęcia. Zobaczymy o 12.00 :)

To jakieś odpłatne zajecia czy Przyszpitalna szkola rodzenia? My mamy dopiero w czerwcu w szpitalu i część bedzie online..

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    To jakieś odpłatne zajecia czy Przyszpitalna szkola rodzenia? My mamy dopiero w czerwcu w szpitalu i część bedzie online..
    Odpłatne. 9 tygodni po 3h godziny w soboty. Takie zajęcia u nas w mieście 480 zł i mają w sumie wszystko od konsultacji psychologicznych, przygotowania do porodu, doradcy laktacyjnego przez ćwiczenia w ciąży wyprawkę i pierwsza pomoc. Laski u nas w mieście polecają a mnie w sumie przekonał mój brat z żoną bo oni kończyli go w listopadzie.

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg no to piękny dzień się zapowiada 😍

Maiora u Ciebie też :D taka ciąża realna się robi 😱

Ja biorę się za sprzątanie a potem jedziemy do dziadka na urodziny :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Wizytę umówiłam na 18.04 na 10.20 i też coraz bardziej realna tą ciąża się robi i brzuszek traktuje jako ciążowy a nie jako wzdęcia przy mojej chorobie...
    Musze popracować nad regularnością jedzenia i chyba zacznę pić codziennie melisę bo zauważyłam że w domu jakoś się stresuje przez to moje samopoczucie przed szpitalem i boje się trochę że to mi wróci 😑
    Wczoraj trochę zaszalałam i zjadłam kawałek śledzia i to nie było dobre dla moich jelit bo w nocy brzuch trochę bolał 😮‍💨 także muszę jeszcze bardzo lekko jeść przez jakiś czas... a tu święta niedługo... jakoś to ogarnę!

Miłego dnia i nie dajcie się wkręcić w ten prima aprilis 😅

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Miłego dnia dziewczynki :)

Mnie dzisiaj strach obleciał, że zanim się obejrzymy a pęknie nam połowa ciąży 😱

Strach? Jak ja niesamowicie chciałabym aby było już po ciąży! Chcę koniec tego niesamowicie stresującego czasu i tulić córcię w ramionach 😍!

Pewnie to kwestia tego, że to kolejna ciąża z problemami, ale nienawidzę być w ciąży. Byle do września 🤞🏻💪🏻🍀.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime trochę strach bo mam mnóstwo spraw do ogarnięcia przed porodem i wiem, że to będzie okrutnie intensywny czas i robi mi się "ciasno" 😅

Cholernie stresuje mnie konferencja bo nic, dosłownie NIC nie idzie zgodnie z planem 🥴 i znając życie na ostatnią chwilę będę latała z jezorem na brodzie i będę zarywala noce żeby to jakoś wszystko uporządkować 😭 najgorsze jest to, że to z przyczyn ode mnie niezależnych tylko wstrzymują mnie decyzje innych 😒

Musimy jeszcze ogarnąć remont pokoi dzieci, nie mam nawet listy wyprawkowej i rozpiski wydatków. Nie posialam jeszcze warzywniaka 😑
    Ja jestem cholernie uzależniona od wszelkich plannerow i gdy coś nie idzie zgodnie z założeniami to mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok 🤯

Jakkolwiek to zabrzmi, organizacje strasznie rujnuje mi obecność starego. Bo ciągle wymyśla jakieś dodatkowe wyjazdy i zadania, które nie mieszczą się w moim harmonogramie 😅

A to muszę założyć sprawę w sądzie (zbieram się do tego jak pies do jeża bo to cholernie nieprzyjemne będzie dla mnie), a to kłopoty z pracą starego, a to konferencja. Zanim zdążę urodzić muszę jeszcze ogarnąć 3 hospitalizacje i zabieg + 2 operacje z potomkiem. I jakoś mnie nie cieszy to, że zostało tak naprawdę mało czasu. Bo zamiast skupic się na ciąży to będę latać w popłochu żeby pozamykać to wszystko przed porodem.
    Myśli, że coś może pójść nie tak nie dopuszczam i nawet nie mam takich rozkmin. Z Tolą miało być wszystko super a nie jest. I to mnie chyba nauczyło, żeby nie zakładać absolutnie żadnych scenariuszy i nie kotłowac ich w głowie 🤷🏻‍♀️

Longanimity współczuję zaostrzenia jelit 😘 u mnie póki co jest spokój ale już się boje co może być po porodzie 😮‍💨 póki co zamiast permanentnej biegunki mam zaparcia więc co jak co, ale jakaś odmiana 😅
    A słuchaj, robiłaś coś kiedyś z włóczki gazzal unicorn? To 100% merino. Ale zastanawiam się jak ona w dotyku i czy nada się na kocyk. Bardzo podobają mi się jej odcienie...

A i wczoraj skończyłam wiosenny szalik dla Emmy 😁 młoda zachwycona

IMG-20230401-120944.jpg
    IMG-20230401-121007.jpg

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara niestety nie pomogę, nie używałam nigdy tej włóczki. Ale kolory rzeczywiście ma bardzo fajne 🙂
    Szalik też super nie dziwi mnie ze córka zachwycona 😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas się waham, czy robić kocyk w pasy czy jednokolorowy. A ta gazzal jest taka melanżowa i ten szary byłby idealny 🤔 tylko kwestia jak ona w dotyku. Chociaż to 100% merino więc nie powinna gryźć. Aczkolwiek, mnie np drops air gryzie 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gryzący był kokonek z merynosa ale teraz nie wiem czy to był pure czy ten z domieszką akrylu🤔 ale tylko do pierwszego prania i teraz już jest spoko 😉
    A co do wzoru to ka zdecydowałam się na pasy ale takie po przekątnej z 4 kolorów (2 odcienie żółtego, czekoladowy i szarobrązowy) z dropsa merino extra fine wiec to będzie ten zimowy cieplutki i puchaty kocyk 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 12:46

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dam sobie z nią spokój, bo wychodzi kosmicznie drogo 😅
    Motek kosztuje ponad 50 zł a potrzeba z 5-6 motkow 😱
    Chyba jednak zostanie ten drops 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Dla mnie gryzący był kokonek z merynosa ale teraz nie wiem czy to był pure czy ten z domieszką akrylu🤔 ale tylko do pierwszego prania i teraz już jest spoko 😉
    A co do wzoru to ka zdecydowałam się na pasy ale takie po przekątnej z 4 kolorów (2 odcienie żółtego, czekoladowy i szarobrązowy) z dropsa merino extra fine wiec to będzie ten zimowy cieplutki i puchaty kocyk 🤗

Ile motkow wzięłaś na kocyk?
    Ja właśnie wezmę dropsa albo extra fine albo big merino. Myślałam o 8 motkach.
    Robisz na szydełku czy drutach kocyk?

Ja chyba ten gruby wezmę na drutach, taki gładki. A cienki zrobię na szydełku z kokonka wzorem w ważki :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jaki chcesz duży kocyk, ja zakładam że zrobie 100x80 i motków wzięłam więcej, jak zostanie to może jakaś czapeczka czy sweterek jeszcze z tego wyjdzie 😅 i jak narazie ja tylko na szydełku i będę robić mchem więc też taki w miarę gładki wyjdzie.
    Bawełniany zrobie pewnie mniejszy żeby był wygodniejszy do użytkowania w domu i być może tym wzorem który dostanę teraz w gratisie do zamówienia😁 a bambusowy już pewnie jakiś wzór ażurkowy typowo na lato 🙂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zwaliłam i nie zamówiłam wczoraj więc wzór mi przepadł 😑
    Ale za to w kwietniu jest wzór na piękną chustę 😍 a ja lubię chusty 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ