WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeszcze sporo czasu :) na kocyk potrzeba min 8 motkow włóczki. Może aby nie angażować się w koszta, pójdź do pobliskiej pasmanterii, kup motek najtańszej włóczki i popróbuj czy to w ogóle dla Ciebie :)
    Tylko ostrzegam - wciąga jak orzeszki 😅

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na YT jest dużo filmików i można wpisać np "łatwy kocyk na szydełku/drutach" i napewno coś znajdziesz 😉 najważniejsze żeby się nie zrażać 😊 no teoretycznie można iść do pasmanterii ale taniej i większy wybór w sklepie internetowym.
    No i szukać tego co dla Cb jest łatwiejsze, ja np wolę robić że schematów niż z filmików (na filmiku tylko oglądam jak zrobić dany ścieg) i na początku nawet jak robiłam coś inaczej to doszłam do wniosku że jak to ładnie wygląda to poprostu już trzeba do końca tak powtarzać 😅
    Uczyłam się na małych maskotkach ale najlepiej robi mi się serwerki, chusty czy kocyki ( i tego już się uczyłam sama właśnie ze schematów i filmików) 😊
    No i to co pisze Sara z grubszej włóczki szybciej widać jak robótka przyrasta no i oczka też lepiej widać także na początek chyba najlepiej 😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Masz jeszcze sporo czasu :) na kocyk potrzeba min 8 motkow włóczki. Może aby nie angażować się w koszta, pójdź do pobliskiej pasmanterii, kup motek najtańszej włóczki i popróbuj czy to w ogóle dla Ciebie :)
    Tylko ostrzegam - wciąga jak orzeszki 😅

Z tą najtańszą włóczką różnie bywa bo jak kupiłam 100% akryl to robiło mi się tym okropnie! I np te puchate typu dolphin baby (100% poliester) też nie są łatwe na początek bo średnio widać oczka

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś długo pospalam. Niestety rano mi się pojawiło trochę krwi oO Mam nadzieję, że to ponownie kwestia zaparcia i po prostu jakieś naczynie. Do obserwacji czy się przypadkiem nic nie rozkręca :/

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka oby to było od zaparć. Odpoczywaj i obserwuj 😘

Longanimity ja nigdy nie robiłam z tej pluszowej włóczki nic bo nienawidzę takiego materiału, ale ja pamiętam jak kiedyś kupiłam włóczkę "dots" z takimi jakby kuleczkami. Na dodatek nie miała 3 nitek skręconych tylko pojedynczo. Ile ja się naklełam na nią 🤣
    Ja myślę, że to wszystko kwestia indywidualna i każdy ma swoje upodobania. Mi się na akrylu wygodnie robi choć już teraz nie robię nic z akrylu ale uczyłam się na nim :) są np kobiety które robią na metalowych drutach a ja szczerze nienawidzę metalowych i używam tylko drewnianych 🤷🏻‍♀️
    U mnie w mieścinie jest pasmanteria, która ma ceny jak najtańsza hurtownia 😱 jedyny mankament, że nie mają wcale dropsa. Ale ja też dużo robiłam z włóczek yarnart i nako i tam przeważnie kupowałam bo ceny super a ja jestem strasznie niecierpliwa i jak sobie wymyślę, że coś będę robić to chce to mieć za 15 minut a nie za 3 dni 😅😅😅 durne, wiem, ale tak mam. Mnie już wczoraj gniotło, że nie mam włóczek na kocyk dla malucha więc przegrzabalam pudła z wloczkami i znalazłam szarą włóczkę, takiego grubasa i zaczęłam z niej robić 😅😅😅 wyjdzie taki zimowy koc do wózka i auta. Ale moje ADHD nie pozwoliło mi poczekać 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 12:04

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a skąd ściągasz schematy? Ja też czesto sama kombinuje. Kilka chust zrobiłam tak, że po jakimś fragmencie brałam z różnych schematów i wyszedł mi fajny "ulep" 😅
    No i filmików też nie lubię bo ciągle muszę przewijać, stopować itd. Schemat sobie wydrukuje i mam telefon wolny 😅
    Ale na początek, żeby zobaczyć jak się robi konkretne oczka to chyba na YT najłatwiej :)

Będę jeszcze robić dla malucha koszyczki na pierdolki do przewijaka z dnem ze sklejki :)

Widziałam nawet, że są dna do kosza Mojżesza 🤯 i babki robią ze sznurka bawełnianego kosze

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam wyrzucę, bo nie mogę normalnie 😅

Jestem na FB na takiej grupie typu rodzę we wrześniu 2023. Nie udzielam się tam wcale ale wczoraj gdzieś przewinął się post, w którym była poruszona kwestia wad genetycznych u dzieci, badań prenatalnych i nifty. Napisałam coś tam merytorycznego na temat badań prenatalnych ale autorka mnie zaatakowała. Na spokojnie jej odpowiedziałam. Wywiązała się dyskusja. Kobieta strasznie opryskliwa i niemiła a do tego wypisywała brednie. Życzliwie jej odpisywałam ale chyba w końcu do niej dotarło, że pisze durnoty więc ... Zarzuciła mi jad i hejt i słynne "kobieta kobiecie" 🤯
    Myślałam, że padnę ze śmiechu... Wiecie, jak brak argumentów to najłatwiej zarzucić hejt 🤷🏻‍♀️

Strasznie nie lubię takich akcji, bo dyskusja i kulturalna wymiana zdań nie jest niczym złym. Kobieta ewidentnie miała nieprzepracowana traumę związaną z tragedią, jaka ją dotknęła i reagowała agresją na każdą odpowiedź (nie tylko moja).
    Po tej sytuacji jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, jak wyjątkowym miejscem jest nasze forum i nasz wątek. Każda z Nas inna, z innym bagażem doświadczeń, ale mimo różnicy zdań zawsze odnosimy się do siebie z szacunkiem i zrozumieniem.

I za to Wam dziś dziękuję :) bo gdyby było inaczej, ten wątek nie przetrwałby miesiąca....

Maiora, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara schematy różnie trochę z pinterestu, ale też można znaleźć darmowe na raverly, brałam też udział w jakiś charytatywnych akcjach gdzie kilka wzorów było za już nie pamiętam ale w sumie niewielką kwotę, trochę mam też gratisów z kokonków, a czasem gdzieś na jakiś wzór zupełnie przypadkiem się natykam no i jestem w kilku grupach na fb.

Co do "afer badan ciążowych" to mnie ostatnio na Intagramie aż wcięło jak zaczęłam czytać komentarze... a zaczęło się od tego ze obserwuje fundację badamysuplementy która napisała do właścicielki tego syropu "miód malina witamina" jakieś pytania odnośnie tego specyfiku (piszą tak do bardzo różnych firm odnosnie reklam ktore ukazują sie wlasnie glownie na ig) a ona ich wyśmiała w komentarzu i powiedziała żeby sobie poszukali jak chcą i że to nie reklama była (mówię o swoim produkcie ale absolutnie to nie reklama, nie kupujcie) no więc weszłam na jej profil a tam filmik "dlaczego nie zrobiłam badan prenatalnych" a komentarze 🤯 łooo matko jakie to usg jest szkodliwe i co uszkadza i wgl że to max 1 w ciąży powinno się robić i to najlepiej po 5 miesiącu... ja rozumiem że można mieć (i to może nawet zdrowsze) bezstresowe podejście do ciąży... chociaż tak czytając to nie wiem czy to takie bezstresowe podejście do życia...
    Ale jak znalazłam komentarz że raka się ma od tego ze się źle żyje i myśli to szybko wyłączałam żeby mi ciśnienie zabardzo nie skoczyło 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 12:37

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara piękne słowa ❤️

Słuchajcie co odwaliłam numer miesiąca 🤦 jak wam mówiłam wstawiłam pościel do prania (biało szara w serduszka) zachwycona wrzuciłam do pralki 60 stopni cyk pierze się a ja zachwycona. I jakież było moje zdziwienie jak ją wyciągnęłam i okazało się że cała zafarbowała na niebiesko bo zapomniałam że z tą pościelą był pokrowiec od Rogala (a że był pomiędzy to się nie zorientowałam że go wkładam). Niby włożyłam chusteczkę wyłapująca kolor ale było go tyle że wszystkiego nie wchłonęła. BRAWO KUR.... JA! teraz mam błękitna pościel w niebieskie plamy 🤦🤦🤦🤦🤦

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja już wielokrotnie pisałam, że ludzie mają taką dziwną lekkość w wypisywaniu takich herezji w internecie. Jasne, każdy może mieć swój pogląd, ale do licha, niech nie głosi takich farmazonów publicznie 🤯
    Kiedyś natknęłam się na jakiś artykuł o kobiecie z wadą genetyczną (była sprawna intelektualnie), która była w ciąży i dzieliła się swoją radością. Ilość bredni w komentarzach przeszła nawet moje oczekiwania. Włącznie z tym, że będąc chora nie powinna mieć dzieci bo także będą chore. Oczywiście 99% komentujących nie ma kompletnie żadnej wiedzy na temat dziedziczenia i w ogóle świadomości, że większość mutacji jest de novo 🤷🏻‍♀️ ale wypowiedzieć się trzeba....
    Ja też nie raz i nie dwa, usłyszałam, że Tola jest chora bo pewnie w ciąży piłam, paliłam i cholera wie co jeszcze 🤦🏻‍♀️
    To trochę jak z tym nowotworem. Na pewno bierze się ze złych myśli 🤦🏻‍♀️

Jeszcze wiesz, pisanie bredni to jedno. A kultura wypowiedzi to drugie 🤷🏻‍♀️

Maiora ale jak to 🤯 ty masz takiego rogala jak ja? Ja go piore razem z pościelą jasną i mi nie zafarbował 🤯

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co mnie wybitnie doprowadza do szału ... Wyobraźcie sobie, że kilkukrotnie dostałam prywatną wiadomość na FB od nieznajomej osoby, która gdzieś przeczytała o Toli, że źródłem jej problemów nie jest choroba genetyczna (de facto potwierdzona skomplikowanymi badaniami) a.... Szczepienia 🤯
    Nieważne, że Tola szczepiona nie była bardzo długo. Wypowiedzieć się trzeba 🤦🏻‍♀️
    Dla mnie to szczyt bezczelności ale ludzie mają różne standardy 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara tak dokładnie ten sam wziął i zafarbował dziad i to tak że aż sama byłam w szoku że tak można 🤦🤦🤦

Nawiązując do internetowych bredni przyznaję się bez bicia że przestałam czytać te wszystkie glupoty bo naprawdę się za przeproszeniem du.a słuchać nie chce. Każda jest najmądrzejsza, każda wie najlepiej itd. Jak ktoś nie prosi o radę to kto im daje prawo wypowiedzi ja się pytam. Jakbyśmy chciały rad na temat czy i jakie badania mamy zrobić jakie nie, czy szczepić czy nie, czy jestem gruba, chuda, ładna, brzydka to byśmy zapytały. Jak nie pytamy to miłoby było żeby nie pytani o zdanie zamknęli usta i się po prostu nie odzywali. A co niektórym powinni odciąć internet.
    Wyobraźcie sobie ze wczoraj w galerii (na środku holu) zahaczyła mnie "znajoma" notabene gadałam z nią z 5 razy w życiu, która dowiedziała że od kogoś że jestem w ciąży. Ona jest po 2, jeden poród miała naturalny a drugi cesarkę. I przez 30 min darła się dosłownie na całą galerię żebym nie była głupia i brała cesarkę na życzenie i że to jest takie zajebiste i że ona jest specjalista bo miała i taki poród i taki a ja gówno wiem bo to moje pierwsze dziecko. Ja osobiście nie wykluczam żadnej opcji. Wolałabym naturalnie ale jak dla dobra dziecka potrzebna będzie cesarka to ok. Co za typiara wgl... MASAKRA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 13:16

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ale kto ją w ogóle pytał o zdanie 🤯 i to jeszcze takie wywody w miejscu publicznym 🤯
    Masakra. Serio ...
    Ja rozmawiałam o porodzie z najbliższą przyjaciółką ale mimo, iż jesteśmy bardzo blisko, nigdy w życiu nie odważyłaby się choćby próbować wpłynąć na moje decyzje 🤨
    To jest sprawa intymna każdej kobiety tak jak sposób karmienia dziecka, wychowania i wiele wiele innych.
    Dla mnie osobiście, CC byłaby osobistym dramatem i wiem, że bardzo bardzo długo czułabym się psychicznie źle. Nie dopuszczam w ogóle myśli o CC i wiem, że tylko i wyłącznie bezpośrednie zagrożenie życia dziecka byłoby dla mnie argumentem. Ale to ja i moje odczucia. Absolutnie nie oceniam kobiet, dla których taki rodzaj porodu jest tym, czego potrzebują :)

Edit: z tych grup już się usunęłam bo nie chce czytać tych wypocin 🤨 baby potrafią się nawet o butelkę pokłócić 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 13:34

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się to stwierdzenie z memów „Póki nie było internetu, tylko rodzina wiedziała żeś debil” :D
    Idealnie pasuje do tej sytuacji.
    Ja jestem w kilku grupach na FB, ale poza taką po poronieniach to na żadnej „mamusiowej”. Głównie dlatego, że średnio mi się uśmiecha, aby wszyscy znajomi mnie na niej widzieli. Plus ovufriend chyba w 100% spełnia moje potrzeby rozmawiania o ciąży i nawet nie myślałam, aby się gdzieś dopisywać:)

Sara30, Ancalime, Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem na żadnej grupie, udzielam się tylko tutaj :D od czasu do czasu czytam wrześniowe na fioletowej ale jakoś się tam nie odnajduje, już to mówiłam kiedyś:)

Wy w pełni mnie tu zaspokajacie jeśli chodzi o odpowiedzi na głupie pytania 😅 myślałam też kiedys o tym, że Sara chyba mówiła że z czasem przeniosły forum na whatsap czy Messenger, nie myslalyscie o tym?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kiedyś właśnie z mamami (z mojej poprzedniej ciąży) zrobiłyśmy grupę prywatną na FB. Była ukryta więc bez linka nawet nie dało się jej wyszukać.
    Chodziło o to, że czasem któraś chciała pochwalić się dzieckiem czy brzuszkiem czy czymkolwiek innym a jednak na grupie prywatnej nie było obaw, że zdjęcie wisi w necie

Edit: chatu na messangerze też próbowalysmy ale kompletnie nie zdał egzaminu. Forum jednak zmusza do dłuższych wypowiedzi "hurtem" i nie ma takiego bałaganu. Na FB trochę też bałagan się robił dopóki nie znalazła się osoba, która pilnowała porządku i po prostu ustaliłyśmy, w jakiej formie rozmawiamy aby każda miała szansę być na bieżąco :) te grupę kontynuujemy do dzisiaj (mąż jednej z dziewczyn reprezentował mnie podczas rozwodu w 2018 r. 😅), Dziś już większość ma kolejne dzieci a my nadal się trzymamy w kupie :)
    Myślę, że taka grupa trochę więcej prywatności jednak daje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 14:13

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Przypomniało mi się to stwierdzenie z memów „Póki nie było internetu, tylko rodzina wiedziała żeś debil” :D
    Idealnie pasuje do tej sytuacji.
    Ja jestem w kilku grupach na FB, ale poza taką po poronieniach to na żadnej „mamusiowej”. Głównie dlatego, że średnio mi się uśmiecha, aby wszyscy znajomi mnie na niej widzieli. Plus ovufriend chyba w 100% spełnia moje potrzeby rozmawiania o ciąży i nawet nie myślałam, aby się gdzieś dopisywać:)

Ja się dodałam do tych grup, bo myślałam, że może natrafię na jakąś fajną recenzje o wózkach i ogólnie wyprawce (jednak przez te 4 lata pojawiło się dużo nowości na rynku). Ale serio... Wymieklam.
    Powiem Wam szczerze. Adminowalam bardzo długo grupę miłośników dyskowców. Kilka tysięcy ludzi. 90% facetów. Tam jeśli kiedykolwiek była spina to kłóciły się.... Kobiety 🤯
    Na grupach mamuskowych jest 100% bab i to z szalejącymi hormonami 🤯 to nie na moje nerwy 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Niuśka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem w jednej grupie i czasem ręce opadają 🤦🏽‍♀️

U mnie niestety pojawiły sie brązowe plamienia😕, narazie obserwuje ale co sie uspokoję i zaczynam się cieszyć swoim stanem to znowu coś..

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuska trzymaj się, u mnie to samo dzisiaj. Miesiąc mialam prawie spokoju, a tu cyk 🤦🏻‍♀️
    Jutro wieczorem idę do doktorka na Medi, mam nadzieję, że to nic poważnego, a i tak mialam iść w tym tygodniu, aby dostać skierowanie na te szpitalne badania serduszka.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka dopóki brązowe to odpoczywaj i obserwuj 😘

Dla mnie ta ciąża jest dziwna pod tym kątem. W poprzednich 3 plamilam i krwawiłam regularnie. W tej ani razu, aż mi dziwnie.

Trzeba to sprawdzać, ale pamiętajcie, że nie zawsze oznacza to najgorsze 😘

Powiem Wam, że hormony w ciąży są okropne 😅 byłam z dziećmi w kinie i popłakałam się ze wzruszenia na bajce 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ