Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:Niuśka dopóki brązowe to odpoczywaj i obserwuj 😘
Dla mnie ta ciąża jest dziwna pod tym kątem. W poprzednich 3 plamilam i krwawiłam regularnie. W tej ani razu, aż mi dziwnie.
Trzeba to sprawdzać, ale pamiętajcie, że nie zawsze oznacza to najgorsze 😘
Powiem Wam, że hormony w ciąży są okropne 😅 byłam z dziećmi w kinie i popłakałam się ze wzruszenia na bajce 😅
Rozumiem totalnie, wcześniej byłam płaczliwa, a po odstawieniu stabilizatorów nastroju jest ze mną prawdziwy cyrk 😅 płaczę jak tiktoki oglądam, jak czytam, jak słucham muzyki, cały czas płacze.
Jestem też w jednej grupie na fb „rodzę w 2023”, no i tam to jest gównoburza za gownoburzą 😂 siedzę i czytam jak mi się nudzi w pracy. Ostatnio laska pytała się kiedy na pierwszy spacer z dzieckiem i jedna jej odpisała, że była brzydka pogoda, urodziła w styczniu więc pierwszy raz była tydzień temu 😳
U mnie mam nadzieję, że jestem w jakimś punkcie przegięcia, bo mimo tabletek rzygam w ostatnich dniach 5+ razy dziennie, i już jestem tak zmęczona że brak mi słów. Chciałabym się poruszać, ale nie mam siły nigdzie iść a pogoda wybitnie nie spacerowa więc maks 5 km mi się udaje zanim robi się nieprzyjemnie 🫤
Ja będę robić na szydełku sweterki/czapki, bo do kocyków nie mam cierpliwości, lubię mieć szybko efekt 😀26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS a na reklamach produktów dla dzieci nie płaczesz? Ja wyje jak bóbr 😅
Współczuję wymiotów. A próbowałaś tych tabletek co dziewczyny polecały? Ja jak wymiotowałam w ciąży z Emilem tak strasznie to odkryłam, że największa masakra była po suplementach, które były w formie kapsułki, nie tabletki. Może u Ciebie to ma jakiś wpływ?
Oby zaraz przeszło 😘 -
Sara, rzadko zagladam, bo brak czasu, ale co u Was? Jak sie czujesz? Chyba juz po prenatalnych, co? Wszystko okej? 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Sara, rzadko zagladam, bo brak czasu, ale co u Was? Jak sie czujesz? Chyba juz po prenatalnych, co? Wszystko okej? 😊
Oooo widzę w stopce u Ciebie, że się udało 😍😍😍 cudownie! Gratuluję i ściskam mocno ❤️ rośnijcie
U Nas tak, wszystko dobrze ❤️ miałam prenatalne u dr perinatolog genetyk, pappa wyszła miodzio. Na ten moment dziecko wygląda "książkowo" i nic nie budzi podejrzeńprawdopodobnie spodziewamy się chłopca ❤️ czuję się raz lepiej, raz gorzej ale nie ma co marudzić, bo prócz senności i boli brzucha nie dzieje się nic
cieszę się rosnącym brzuszkiem
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:RiverS a na reklamach produktów dla dzieci nie płaczesz? Ja wyje jak bóbr 😅
Współczuję wymiotów. A próbowałaś tych tabletek co dziewczyny polecały? Ja jak wymiotowałam w ciąży z Emilem tak strasznie to odkryłam, że największa masakra była po suplementach, które były w formie kapsułki, nie tabletki. Może u Ciebie to ma jakiś wpływ?
Oby zaraz przeszło 😘
Reklam nie oglądam bo telewizji nie mam, całe szczęście 😅
Biorę tabletki od 7 tygodni, już maksymalną dawkę, było już stabilnie tak raz dziennie i tyle, a teraz jakoś tak od paru dni coś się poprzestawiało od kiedy raz zapomniałam zabrać tabletki z domu w ciągu dnia i wzięłam z 4 godzinnym opóźnieniem. Teraz biorę jak w zegarku, ale nic się mnie nie trzyma. No cóż, może chociaż nie przytyje 😅26
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Chyba zaczęła mi wyłazić opryszczka na ustach. Któraś z Was tutaj to przerabiała ostatnio, prawda? Nie pamiętam tylko kto dokaldnie, wybaczcie 😅 na razie jest taka zwykła mała krostka, czym to smarować dziewczyny? Czy opryszczka jest niebezpieczna dla nas?
-
RiverS na szczęście im dalej w las, tym większe szanse, że niebawem przejdzie 😅
Kania ja nie pomogę z opryszczką ale oby dziewczyny coś doradziły 😘
Wspominałam Wam, że z męża pracą wyszło słabo... Dzisiaj rozmawiał z kolegą i jutro będą wiedzieli ale prawdopodobnie mąż wraca za granicę. Z jednej strony się cieszę, bo nie będziemy musieli martwić się o finanse i remont zrobimy zgodnie z planem w przyszłym roku. Ale z drugiej strony.... Wiem czym pachnie życie na odległość i trochę się boje, czy poradzę sobie w wysokiej ciąży bo już i bez niej było mi trochę ciężko -
Kania_czubajka wrote:Chyba zaczęła mi wyłazić opryszczka na ustach. Któraś z Was tutaj to przerabiała ostatnio, prawda? Nie pamiętam tylko kto dokaldnie, wybaczcie 😅 na razie jest taka zwykła mała krostka, czym to smarować dziewczyny? Czy opryszczka jest niebezpieczna dla nas?
Jeśli tak to luz kup w aptece acyklowir do smarowania ja używałam Hascovir lipozel i smarowałam dość często. Jak nie mialas to na cito skontaktuj się ze swoim lekarzem bo może być niebezpieczna dla dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 18:46
-
Rovers okropnie współczuję. Ja miałam kilka dni wymiotów i już myślałem że zdechnę a ty już tak długo się męczysz. Na mnie te tabletki dobrze działają, biorę minimalna dawkę wieczorem i póki co mam tylko lekkie mdłości ale bez wymiotów. Na prawdę liczę że za 2 trymestrem kryje się dobre samopoczucie 😘
Kania kochana ja nie miałam nigdy w życiu ( tfu tfu) I nie znam żadnych sposobów, może coś internety podpowiedzą?
Sara rozumiem cie też nie chciałabym w 3 trymestrze być sama z gromadka dzieciaczków..Być może uda się tak pracę ustawić by był z wami kiedy będzie potrzebny..ciążka sprawa z ta zagranicą. Moi obaj bracia jeżdżą regularnie a mają odpowiednio 5 i 4 dzieci i te moje bratowe tak od lat żyją na odległość. Kiedyś to z nich żartowałam że do PL przyjeżdżali zrobili kolejne dziecko i wyjeżdżali kiedy najwięcej roboty z niemowlakiem😉 -
Maiora wrote:Ja miałam. Miałaś już kiedyś opryszczkę?
Jeśli tak to luz kup w aptece acyklowir do smarowania ja używałam Hascovir lipozel i smarowałam dość często. Jak nie mialas to na cito skontaktuj się ze swoim lekarzem bo może być niebezpieczna dla dziecka
Zrobiłam dziś trochę przemeblowania w docelowym pokoju dziecka, w głowie widzę jak wszystko będzie poustawiane. Zaczęła mi się poakzywac brzuchmoże jak się go nie zasłania jeansami, tylko zostawia wolny w szerokich spodniach to zachowuje się swobodniej
na święta już myślę że będzie go fajnie widać.
Nie mam żadnych takich wahań na strojów, nie płacze, nie wzruszam się, aleeee znowu mnie wysypało na buzi mocno.
Staram się pilnować cukru, mierze go i jest naprawdę ok. Myślę, czy zasłużyłam dziś na małą domowa pizzke:) -
Meeg mój mąż nie cierpi wyjeżdżać i wiemy, że ta sytuacja nie będzie trwała latami. Mógłby znaleźć pracę na miejscu ale wtedy owszem, moglibyśmy żyć spokojnie jednak chcąc zrobić remont generalny domu musimy się przemeczyć.
Plan jest taki, że wyjeżdża dalej, zrobimy remont i wraca na stałe do domu.
On też nie chce wyjeżdżać bo wie, że dzieci są małe raz i widzi, jak wiele mu umyka....
Wstępnie plan jest taki, że wyjeżdża do końca sierpnia i potem pojedzie dopiero po porodzie jak się ogarnę
Jakoś będę musiała dać radę choć będą trudniejsze sytuacje jak choćby operacja Toli. Nie wiem jak ja dam radę kilka dni w szpitalu spać na podłodze i nosić ją w 8 miesiącu 🤯 ale trzeba będzie. I już.
I tak w ogóle to... Nie byłam pewna, czy to to ale teraz na 99% czuję delikatne ruchy ❤️Meeg, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Meeg mój mąż nie cierpi wyjeżdżać i wiemy, że ta sytuacja nie będzie trwała latami. Mógłby znaleźć pracę na miejscu ale wtedy owszem, moglibyśmy żyć spokojnie jednak chcąc zrobić remont generalny domu musimy się przemeczyć.
Plan jest taki, że wyjeżdża dalej, zrobimy remont i wraca na stałe do domu.
On też nie chce wyjeżdżać bo wie, że dzieci są małe raz i widzi, jak wiele mu umyka....
Wstępnie plan jest taki, że wyjeżdża do końca sierpnia i potem pojedzie dopiero po porodzie jak się ogarnę
Jakoś będę musiała dać radę choć będą trudniejsze sytuacje jak choćby operacja Toli. Nie wiem jak ja dam radę kilka dni w szpitalu spać na podłodze i nosić ją w 8 miesiącu 🤯 ale trzeba będzie. I już.
I tak w ogóle to... Nie byłam pewna, czy to to ale teraz na 99% czuję delikatne ruchy ❤️ -
Na razie to uczucie porównywalne do pękania jakiegoś pęcherzyka/bąbelka
Czuję tylko jeśli poleże w bezruchu i się wsłuchamza kilka tygodni zacznie się dziać 😅
Pamiętam jak na końcówce ciąży dzieciaki się tak rozpychaly, ze czasem ręką musiałam "wcisnąć" ich kończynę i przytrzymać brzuch bo miałam wrażenie, że pęcherz rozerwą 😅
I to uczucie kopania w pęcherz moczowy 😬 to miłe nie jest -
Sara30 wrote:Oooo widzę w stopce u Ciebie, że się udało 😍😍😍 cudownie! Gratuluję i ściskam mocno ❤️ rośnijcie
U Nas tak, wszystko dobrze ❤️ miałam prenatalne u dr perinatolog genetyk, pappa wyszła miodzio. Na ten moment dziecko wygląda "książkowo" i nic nie budzi podejrzeńprawdopodobnie spodziewamy się chłopca ❤️ czuję się raz lepiej, raz gorzej ale nie ma co marudzić, bo prócz senności i boli brzucha nie dzieje się nic
cieszę się rosnącym brzuszkiem
Tak, ale to taki początek, ze pewnie bede sie stresować az do wizyty 😅
Bardzo sie ciesze, ze wszystko w porządku! Synek? To cudownie! Będziecie mieli piekny komplet - dwóch chłopców i dwie dziewczynki 🥰
Nadal na pełnych obrotach czy trochę zwolniłaś? Dzieci juz wiedza? 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Tak, ale to taki początek, ze pewnie bede sie stresować az do wizyty 😅
Bardzo sie ciesze, ze wszystko w porządku! Synek? To cudownie! Będziecie mieli piekny komplet - dwóch chłopców i dwie dziewczynki 🥰
Nadal na pełnych obrotach czy trochę zwolniłaś? Dzieci juz wiedza? 😊
Tak, starsze dzieciaki juz wiedzą i są baaardzo podekscytowaneo płci na razie im nie mówiliśmy bo wiesz, to info z prenatalnych więc jeszcze do potwierdzenia
ale cieszą się ogromnie
Ja bardzo bym chciała być na pełnych obrotach ale albo nie mam siły albo brzuch mnie boli 😮💨 Oczywiście mam zrywy gdy moje ADHD wraca ale to jeszcze nie to
Ale może to i dobrze bo mocno dokucza mi twardnienie brzucha i choć z szyjką nie dzieje się absolutnie nic złego, to jednak staram się odpoczywać w miarę możliwości, zwłaszcza dopóki mąż w domu
A jak Twoje samopoczucie? Objawy już się pojawiają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 23:39
-
Sara30 wrote:Tak, starsze dzieciaki juz wiedzą i są baaardzo podekscytowane
o płci na razie im nie mówiliśmy bo wiesz, to info z prenatalnych więc jeszcze do potwierdzenia
ale cieszą się ogromnie
Ja bardzo bym chciała być na pełnych obrotach ale albo nie mam siły albo brzuch mnie boli 😮💨 Oczywiście mam zrywy gdy moje ADHD wraca ale to jeszcze nie to
Ale może to i dobrze bo mocno dokucza mi twardnienie brzucha i choć z szyjką nie dzieje się absolutnie nic złego, to jednak staram się odpoczywać w miarę możliwości, zwłaszcza dopóki mąż w domu
A jak Twoje samopoczucie? Objawy już się pojawiają?
Wiem, ze przy trójce moze byc ciezko, ale uważaj na siebie 🤗 nie potrzeba Ci dodatkowych problemów.
Czuje się dobrze, zupełnie normalne. Poki co, jedyny objaw jaki zauważyłam to jeszcze mocniejsze wyczulenie na slodkie 🙈
Na co dzien nie jem słodkich rzeczy (wyjatek : 2 lyzeczki cukru do kawy). Ostatnio kupilam kolacza - tak mnie zachęcił zapachem - zjadlam pol i myslalam, ze go zwrócę tak mi niedobrze bylo 😅 ale nie wiem czy to "objaw ciazy" czy raczej reakcja organizmu na taka bombę slodyczowa 😅Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Miłego dnia dziewczynki 😘
Czy ja coś wspominałam o sianiu ogrodu? No to pogoda mnie posłuchała .... Nawaliło śniegu 🤣
RiverS kciuki na pokładzie dzisiaj ✊ załatw jakąś fotkę dla ciotek abyśmy mogły powzdychać zanim podejrzymy swoje maluchy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 08:18
-
Ja od dziś do czwartku rano zajmuje się siostrzenica i siostrzeńcem, bo siostra ze szwagrem polecieli do Egiptu na wakacje. O ile młody spoko bo już 3 klasa i jest spokojniejszy to młoda to mały szatan 😂 leżymy właśnie i oglądamy świat gupików 😂
Miłego dnia Kobietki ❤️
Rivers trzymamy kciuki 🤞🤞 -
Miłego dnia! Ja jedne prenatalne miałam z pappą już, te są na luxmed, dają to biere 😂 liczę tylko na potwierdzenie płci 😉
Ale jak będą jakieś ładne foty to się na pewno pochwalę!
U mnie śniegu brak, wygląda na ładną wiosnę, ale temperatura ujemna 🥶26
👩🏼🍼 Tosia 🤍