X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te wasze brzuszki ❤️
    Mój chyba też trochę urósł ale pewna na 100% nie jestem :)

Ogórkowa ❤️ Gratulacje kochanie ❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny słuchajcie muszę się pożalić. To ewidentnie nie jest mój tydzień 🤦 wczoraj porażka z praniem. Dziś rano obudziła mnie babka z urzedu gdzie składałam sprawozdanie że jest błąd więc muszę poprawić, a już myślałam że się uwolnię od tej pracy....
    A na koniec... Oblałam się wrzącym rosołem.. Poparzyłam dłoń, stopę i jedną pierś... Chyba powinnam się owinąć w folię bombelkową..

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora oj :/ ale mocno? Skóra ok? :/
    Ciąża to dziwny czas pod tym kątem...

Ja sobie siedzę i mówię do męża, że nie wiem co mu kupić na urodziny. Nagle odzywa się moja 7 latka i mówi "kebaba mu kupmy" 😅

Ogoorkowa, Kania_czubajka, RiverS, Ancalime, Księgowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

Ja sobie siedzę i mówię do męża, że nie wiem co mu kupić na urodziny. Nagle odzywa się moja 7 latka i mówi "kebaba mu kupmy" 😅

Z piersi schodzi mi skóra i z ręki Stopa jest czerwona zobaczymy co będzie.. Jakaś pierdołowata jestem ostatnio 🤦

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

Genialna jest 😂😂😂😂
    Ale to nie jest głupi pomysł mój szwagier na wszelkie imprezy urodziny / imieniny najbardziej się cieszy z czteropaku piwa 😂😂😂😂
    Ja mężowi kiedys zamiast tortu (bo nie lubi) kupiłam pizze i włożyłam w nią Swieczki
    A on mi kiedyś zrobil tort z cheesow z maka 😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora Osz kurde :/ wszystko zależy od skóry jak się goi ale nie brzmi to dobrze. Nie potrzebujesz do lekarza? Schlodzilas od razu te miejsca?

Co do prezentów to mój mąż jest trudny w te klocki. Albo wszystko ma albo niczego nie potrzebuje 🤨 koniec końców kupię mu kartę podarunkową do sklepu wędkarskiego. Zawsze się znajdzie jakaś plecionka, której śmiertelnie potrzebuje 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiorka, ale się nawyprawialo 🤯 niby w ciąży leci wszystko z rąk, ale lepiej jak nie jest niebezpieczne... :( jak ja się mocno oparzyłam kiedyś, to ładnie pomogły mi macie z apteki, może wyślij kogoś? :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś kiedyś słyszałam, że nasze prababcie smarowały oparzenia białkiem jajka. Że niby koi...
    Ale nigdy nie próbowałam.

Ja mam tak fatalną skórę, że z byle pierdoły zostają mi blizny i ogólnie wyglądam jak kaskader 😅 kiedyś oparzylam się żelazkiem. Nawet nie zeszła mi skóra... Ale plamę brązowa mam do dzisiaj od 4 lat 😒

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja kiedyś kiedyś słyszałam, że nasze prababcie smarowały oparzenia białkiem jajka. Że niby koi...
    Ale nigdy nie próbowałam.

Ja mam tak fatalną skórę, że z byle pierdoły zostają mi blizny i ogólnie wyglądam jak kaskader 😅 kiedyś oparzylam się żelazkiem. Nawet nie zeszła mi skóra... Ale plamę brązowa mam do dzisiaj od 4 lat 😒
    Ja też mam full blizn, które zostają 😥 największą na fakersie pamiątka z oparzenia jak robiłam pierwsze w życiu pierogi 🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko sprawnie załatwiłam, łącznie ze skierowaniem na badania do szpitala 🤞
    Ponoć moja szyjka jest tak rozbudowana i ukrwiona, że to nic dziwnego, że przy zaparciach mogę mieć plamienia.
    Mała waży 105 gramów :) I ustawiła się na starcie tak, aby nikt jej nie pomylił z chłopakiem 😂

Ogoorkowa, Maiora, RiverS, Kania_czubajka, Ancalime, Meeg, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no to są wspaniałe wieści!

RiverS jak u Ciebie?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Ja już po wizycie, wszystko sprawnie załatwiłam, łącznie ze skierowaniem na badania do szpitala 🤞
    Ponoć moja szyjka jest tak rozbudowana i ukrwiona, że to nic dziwnego, że przy zaparciach mogę mieć plamienia.
    Mała waży 105 gramów :) I ustawiła się na starcie tak, aby nikt jej nie pomylił z chłopakiem 😂
    Pięknie 🥰
    Stresu się najesz, ale konkretną szyjka zaplusuje przy końcówce:D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych co goją się szybko ale blizny zazwyczaj zostają 🤦

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Wspaniałe wieści ❤️❤️❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam, byłam przypadkiem u tej samej babki co na faktycznych prenatalnych i powiem Wam, że niebo a ziemia. Mąż wejść nie mógł, wszystko na szybko, jakość zdjęć dużo gorsza. No i jak na poprzednich była dziewczynka, to teraz niby chłopak, ale jakość nie powala

64983812-E0-A8-4-E05-BB23-7-D294-BDCA543.jpg

Liczę na opinie ekspertek 😉

Poza tym wszystko dobrze, termin już stoi na tym 3.10, 7,9 cm, zdrowy ruchliwy bobas! ❤️

Ancalime, Ogoorkowa, Meeg lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara tak schłodziłam leżałam chyba ze 2h z zimnymi okładami. Już mniej boli to najważniejsze ale musi się wygoić. Ja zawsze na piersiach miałam delikatna skórę i nawet jak na słońce wyjde to dekold odrazu mam spalony i schodzi skóra.
    Bardzo wam dziękuję za troskę ❤️❤️❤️❤️ naprawdę dużo to dla mnie znaczy :)

Trafiłam wcześniej na dyskusje co sądzicie żeby przenieść się na face lub WhatsApp. Ja nie mam nic przeciwko :) tylko ktoś by musiał pilnować tam porządku :)

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sara tak schłodziłam leżałam chyba ze 2h z zimnymi okładami. Już mniej boli to najważniejsze ale musi się wygoić. Ja zawsze na piersiach miałam delikatna skórę i nawet jak na słońce wyjde to dekold odrazu mam spalony i schodzi skóra.
    Bardzo wam dziękuję za troskę ❤️❤️❤️❤️ naprawdę dużo to dla mnie znaczy :)

Trafiłam wcześniej na dyskusje co sądzicie żeby przenieść się na face lub WhatsApp. Ja nie mam nic przeciwko :) tylko ktoś by musiał pilnować tam porządku :)
    Ja jestem za, ale porządku nie przypilnuje xD i bardziej bym obstawiała przy Whatsapp. Dalej to jakaś forma anonimowości ale jednak prywatnej ;)

Maiora, strasznie mi przykro, że masz taką passę. Wiem coś o poparzeniach ,bo ja w kuchni też taka szybka, że się parze jak nie patelnia, to piekarnikiem, a to żelazkiem, prostownica, para z czajnika. Osobiście polecam plastry hydrożelowe. Ulga niesamowita.

Rivers, agentka dobre wiesci ;) cieszę się! Agentka,105 gramów to kawal bobasa. Za każdym razem jestem zdziwiona tymi miarami :)

Jeśli chodzi o prezenty dla męża ,to zawsze coś fajnego się znajdzie, ale nigdy nie sa to praktyczne rzeczy. Kupuje raczej takie popkulturowe gadżety, jak poduszki z tej office, plakat z friends, kubki, kufle z drużynami piłkarskimi - mam pełne pole do popisu ;) jeśli chodzi o mnie,to jestem mega prosta w obsłudze, bo ja zawsze wybieram książkę 😅

Dziś Pani w aptece jak usłyszała o ciąży to nie chciała mi nic dać na te opryszczkę, powiedziała że nie podejmie takiego ryzyka i nie podejmie decyzji, żeby mi dać maść. Napisałam sms do lekarza, odpisał żebym kupić zwykły heviran w masci. Trochę się poczułam jak głupia no ale co poradzę jak mi nie chcieli nic dać 🤷

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wybrałam się teraz poprzymierzać spodnie i one po prostu mają magiczne moce dodawania brzucha, którego normalnie (chyba aż tak) nie ma 😅
    Ale połechtane zostało moje ego, L było za duże! 🥳

C4-D7-B1-DA-BC9-F-4-BCD-BD67-586-BD035-D2-D3.jpg

Ogoorkowa, Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no coraz piękniejsze te wasze brzuszki ❤️❤️
    Kania ewidentnie u farmaceutki nadgorliwość gorsza od faszyzmu.. Mój powiedział że jakby opryszczka wracała to konieczne będzie branie heviranu w tabletkach ale na razie mam się tym nie martwić i że będziemy myśleć jeśli wróci..
    A ja mam tak samo jak ty małe osłabienie organizmu i już się pojawia

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS dobre wieści, najważniejsze że maluch zdrowo rośnie. Na tej fotce niestety płci nie widać :) chyba, że masz ujęcie całego ciała od boku :)

Spodnie ciążowe chyba tak działają, że wymuszają rozluźnienie brzuszka i od razu wszystko się bardzo wysuwa :D ale u ciebie też ślicznie brzuszek wygląda 😍

Kania chyba Pani farmaceutka jakaś wystraszona 😅 dobrze, że lekarz Cię utwierdził, że to nic strasznego :)

A ja dziewczynki mam POSPANE już dziś 🤨 padłam o 20 na kanapie z dziećmi przy oglądaniu Krainy Lodu po raz 16362823. Mąż dopiero mnie obudził. Oczywiście, szanse, że usnę dalej są nikłe. Ale czułam się tak fatalnie, że miałam ochotę się popłakac aby nie jechał do pracy :/
    Było mi słabo, oblewał mnie pot, kręciło się w głowie... Mierzyłam ciśnienie 5x bo myślałam, że już skoczyło ale nie. Nie wiem co to było ale od 18 nie miałam siły wstać. Na szczęście po drzemce jest ok ale szczerze? Niesamowitym komfortem było to, że jest w domu, pokąpal dzieci, położył spać... Jakby był w pracy to choćby mi nogę urwało musiałabym funkcjonować ja.
    Serio nie wiem co robić. Ma świetną ofertę pracy, baaardzo dobrze płatną i widzę, że chcę jechać. Ja też chcę bo wtedy zrobilibyśmy remont szybko i za rok już byłby w domu na stałe.
    On się pyta czy ja sobie poradzę... Oczywiście, powiedziałam, że tak. Ale mam wątpliwości czy dam radę 😮‍💨
    Dać dam. Ale wiem, że nie raz będę płakała aby ktoś tu był i mi pomógł 😮‍💨
    Zwłaszcza kiedy będę się czuła naprawdę źle a z tym brzuchem będzie ciężko buty założyć a co dopiero wykosić trawnik czy wykąpać Tole, odwieźć, położyć spać i nosić w nocy 😮‍💨
    Ale wiem też, że jeśli zostanie to będziemy żałować.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to strasznie przykre, co mówisz i rozumiem że rozum mówi jedna a serce krzyczy drugie. Może powinnaś jednak pogadać z mężem i powiedzieć mu o swoich obawach związanych z tym że będziesz sama z 4 dzieci?

Oglądając wczoraj wasze brzuszki chciałam sprawdzić, czy to faktycznie te spodnie ciążowe tak robią i jednak kurde wydaje mi się, że u mnie dalej niewiadomo czy to ciąża czy to dwa schabowe 😅

IMG-20230404-064200.jpg

Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ