Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Piękne te wasze brzuszki ❤️
Mój chyba też trochę urósł ale pewna na 100% nie jestem
Ogórkowa ❤️ Gratulacje kochanie ❤️❤️❤️❤️
Dziewczyny słuchajcie muszę się pożalić. To ewidentnie nie jest mój tydzień 🤦 wczoraj porażka z praniem. Dziś rano obudziła mnie babka z urzedu gdzie składałam sprawozdanie że jest błąd więc muszę poprawić, a już myślałam że się uwolnię od tej pracy....
A na koniec... Oblałam się wrzącym rosołem.. Poparzyłam dłoń, stopę i jedną pierś... Chyba powinnam się owinąć w folię bombelkową..Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Maiora oj
ale mocno? Skóra ok?
Ciąża to dziwny czas pod tym kątem...
Ja sobie siedzę i mówię do męża, że nie wiem co mu kupić na urodziny. Nagle odzywa się moja 7 latka i mówi "kebaba mu kupmy" 😅Ogoorkowa, Kania_czubajka, RiverS, Ancalime, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Maiora oj
ale mocno? Skóra ok?
Ja sobie siedzę i mówię do męża, że nie wiem co mu kupić na urodziny. Nagle odzywa się moja 7 latka i mówi "kebaba mu kupmy" 😅
Z piersi schodzi mi skóra i z ręki Stopa jest czerwona zobaczymy co będzie.. Jakaś pierdołowata jestem ostatnio 🤦 -
Sara30 wrote:Maiora oj
ale mocno? Skóra ok?
Ja sobie siedzę i mówię do męża, że nie wiem co mu kupić na urodziny. Nagle odzywa się moja 7 latka i mówi "kebaba mu kupmy" 😅
Ale to nie jest głupi pomysł mój szwagier na wszelkie imprezy urodziny / imieniny najbardziej się cieszy z czteropaku piwa 😂😂😂😂
Ja mężowi kiedys zamiast tortu (bo nie lubi) kupiłam pizze i włożyłam w nią Swieczki
A on mi kiedyś zrobil tort z cheesow z maka 😂Sara30 lubi tę wiadomość
-
Maiora Osz kurde
wszystko zależy od skóry jak się goi ale nie brzmi to dobrze. Nie potrzebujesz do lekarza? Schlodzilas od razu te miejsca?
Co do prezentów to mój mąż jest trudny w te klocki. Albo wszystko ma albo niczego nie potrzebuje 🤨 koniec końców kupię mu kartę podarunkową do sklepu wędkarskiego. Zawsze się znajdzie jakaś plecionka, której śmiertelnie potrzebuje 🤣 -
Maiorka, ale się nawyprawialo 🤯 niby w ciąży leci wszystko z rąk, ale lepiej jak nie jest niebezpieczne...
jak ja się mocno oparzyłam kiedyś, to ładnie pomogły mi macie z apteki, może wyślij kogoś?
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja kiedyś kiedyś słyszałam, że nasze prababcie smarowały oparzenia białkiem jajka. Że niby koi...
Ale nigdy nie próbowałam.
Ja mam tak fatalną skórę, że z byle pierdoły zostają mi blizny i ogólnie wyglądam jak kaskader 😅 kiedyś oparzylam się żelazkiem. Nawet nie zeszła mi skóra... Ale plamę brązowa mam do dzisiaj od 4 lat 😒 -
Sara30 wrote:Ja kiedyś kiedyś słyszałam, że nasze prababcie smarowały oparzenia białkiem jajka. Że niby koi...
Ale nigdy nie próbowałam.
Ja mam tak fatalną skórę, że z byle pierdoły zostają mi blizny i ogólnie wyglądam jak kaskader 😅 kiedyś oparzylam się żelazkiem. Nawet nie zeszła mi skóra... Ale plamę brązowa mam do dzisiaj od 4 lat 😒PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja już po wizycie, wszystko sprawnie załatwiłam, łącznie ze skierowaniem na badania do szpitala 🤞
Ponoć moja szyjka jest tak rozbudowana i ukrwiona, że to nic dziwnego, że przy zaparciach mogę mieć plamienia.
Mała waży 105 gramówI ustawiła się na starcie tak, aby nikt jej nie pomylił z chłopakiem 😂
Ogoorkowa, Maiora, RiverS, Kania_czubajka, Ancalime, Meeg, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Ja już po wizycie, wszystko sprawnie załatwiłam, łącznie ze skierowaniem na badania do szpitala 🤞
Ponoć moja szyjka jest tak rozbudowana i ukrwiona, że to nic dziwnego, że przy zaparciach mogę mieć plamienia.
Mała waży 105 gramówI ustawiła się na starcie tak, aby nikt jej nie pomylił z chłopakiem 😂
Stresu się najesz, ale konkretną szyjka zaplusuje przy końcówce:DPAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
agentka93 wrote:Ja już po wizycie, wszystko sprawnie załatwiłam, łącznie ze skierowaniem na badania do szpitala 🤞
-
Ja wyszłam, byłam przypadkiem u tej samej babki co na faktycznych prenatalnych i powiem Wam, że niebo a ziemia. Mąż wejść nie mógł, wszystko na szybko, jakość zdjęć dużo gorsza. No i jak na poprzednich była dziewczynka, to teraz niby chłopak, ale jakość nie powala
Liczę na opinie ekspertek 😉
Poza tym wszystko dobrze, termin już stoi na tym 3.10, 7,9 cm, zdrowy ruchliwy bobas! ❤️Ancalime, Ogoorkowa, Meeg lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Sara tak schłodziłam leżałam chyba ze 2h z zimnymi okładami. Już mniej boli to najważniejsze ale musi się wygoić. Ja zawsze na piersiach miałam delikatna skórę i nawet jak na słońce wyjde to dekold odrazu mam spalony i schodzi skóra.
Bardzo wam dziękuję za troskę ❤️❤️❤️❤️ naprawdę dużo to dla mnie znaczy
Trafiłam wcześniej na dyskusje co sądzicie żeby przenieść się na face lub WhatsApp. Ja nie mam nic przeciwkotylko ktoś by musiał pilnować tam porządku
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Maiora wrote:Sara tak schłodziłam leżałam chyba ze 2h z zimnymi okładami. Już mniej boli to najważniejsze ale musi się wygoić. Ja zawsze na piersiach miałam delikatna skórę i nawet jak na słońce wyjde to dekold odrazu mam spalony i schodzi skóra.
Bardzo wam dziękuję za troskę ❤️❤️❤️❤️ naprawdę dużo to dla mnie znaczy
Trafiłam wcześniej na dyskusje co sądzicie żeby przenieść się na face lub WhatsApp. Ja nie mam nic przeciwkotylko ktoś by musiał pilnować tam porządku
Maiora, strasznie mi przykro, że masz taką passę. Wiem coś o poparzeniach ,bo ja w kuchni też taka szybka, że się parze jak nie patelnia, to piekarnikiem, a to żelazkiem, prostownica, para z czajnika. Osobiście polecam plastry hydrożelowe. Ulga niesamowita.
Rivers, agentka dobre wiescicieszę się! Agentka,105 gramów to kawal bobasa. Za każdym razem jestem zdziwiona tymi miarami
Jeśli chodzi o prezenty dla męża ,to zawsze coś fajnego się znajdzie, ale nigdy nie sa to praktyczne rzeczy. Kupuje raczej takie popkulturowe gadżety, jak poduszki z tej office, plakat z friends, kubki, kufle z drużynami piłkarskimi - mam pełne pole do popisujeśli chodzi o mnie,to jestem mega prosta w obsłudze, bo ja zawsze wybieram książkę 😅
Dziś Pani w aptece jak usłyszała o ciąży to nie chciała mi nic dać na te opryszczkę, powiedziała że nie podejmie takiego ryzyka i nie podejmie decyzji, żeby mi dać maść. Napisałam sms do lekarza, odpisał żebym kupić zwykły heviran w masci. Trochę się poczułam jak głupia no ale co poradzę jak mi nie chcieli nic dać 🤷
-
W ogóle wybrałam się teraz poprzymierzać spodnie i one po prostu mają magiczne moce dodawania brzucha, którego normalnie (chyba aż tak) nie ma 😅
Ale połechtane zostało moje ego, L było za duże! 🥳
Ogoorkowa, Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
No no coraz piękniejsze te wasze brzuszki ❤️❤️
Kania ewidentnie u farmaceutki nadgorliwość gorsza od faszyzmu.. Mój powiedział że jakby opryszczka wracała to konieczne będzie branie heviranu w tabletkach ale na razie mam się tym nie martwić i że będziemy myśleć jeśli wróci..
A ja mam tak samo jak ty małe osłabienie organizmu i już się pojawia -
RiverS dobre wieści, najważniejsze że maluch zdrowo rośnie. Na tej fotce niestety płci nie widać
chyba, że masz ujęcie całego ciała od boku
Spodnie ciążowe chyba tak działają, że wymuszają rozluźnienie brzuszka i od razu wszystko się bardzo wysuwaale u ciebie też ślicznie brzuszek wygląda 😍
Kania chyba Pani farmaceutka jakaś wystraszona 😅 dobrze, że lekarz Cię utwierdził, że to nic strasznego
A ja dziewczynki mam POSPANE już dziś 🤨 padłam o 20 na kanapie z dziećmi przy oglądaniu Krainy Lodu po raz 16362823. Mąż dopiero mnie obudził. Oczywiście, szanse, że usnę dalej są nikłe. Ale czułam się tak fatalnie, że miałam ochotę się popłakac aby nie jechał do pracy
Było mi słabo, oblewał mnie pot, kręciło się w głowie... Mierzyłam ciśnienie 5x bo myślałam, że już skoczyło ale nie. Nie wiem co to było ale od 18 nie miałam siły wstać. Na szczęście po drzemce jest ok ale szczerze? Niesamowitym komfortem było to, że jest w domu, pokąpal dzieci, położył spać... Jakby był w pracy to choćby mi nogę urwało musiałabym funkcjonować ja.
Serio nie wiem co robić. Ma świetną ofertę pracy, baaardzo dobrze płatną i widzę, że chcę jechać. Ja też chcę bo wtedy zrobilibyśmy remont szybko i za rok już byłby w domu na stałe.
On się pyta czy ja sobie poradzę... Oczywiście, powiedziałam, że tak. Ale mam wątpliwości czy dam radę 😮💨
Dać dam. Ale wiem, że nie raz będę płakała aby ktoś tu był i mi pomógł 😮💨
Zwłaszcza kiedy będę się czuła naprawdę źle a z tym brzuchem będzie ciężko buty założyć a co dopiero wykosić trawnik czy wykąpać Tole, odwieźć, położyć spać i nosić w nocy 😮💨
Ale wiem też, że jeśli zostanie to będziemy żałować. -
Sara, to strasznie przykre, co mówisz i rozumiem że rozum mówi jedna a serce krzyczy drugie. Może powinnaś jednak pogadać z mężem i powiedzieć mu o swoich obawach związanych z tym że będziesz sama z 4 dzieci?
Oglądając wczoraj wasze brzuszki chciałam sprawdzić, czy to faktycznie te spodnie ciążowe tak robią i jednak kurde wydaje mi się, że u mnie dalej niewiadomo czy to ciąża czy to dwa schabowe 😅
Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość