WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania no ja bym na ulicy nie posadziła Cię o ciążę :) ale spokojnie, wszystko przed Tobą :D

Co do wyjazdu męża to ja wiem, że powinien jechać. Bardzo chce aby dzieciaki miały w przyszłym roku całą górę zrobioną dla siebie. Bez wyjazdu męża to nie wyjdzie.
    Tylko po prostu się boje. Byłam sama ponad rok i dałam sobie świetnie radę. Z tym że, nie byłam dodatkowo w ciąży 😒

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, faktycznie jeszcze bym się wahała co jest odpowiedzialne za brzuszek ;)
    Ale patrze na te wszystkie jeansy i to jest tak bardzo nie mój fason, że chyba nie zakupie ciążowych 🤣 ja lubię wysokie stany, mom fity 🤣 ale może dzisiaj coś przymierze chociaż :p

Sara, może to reakcja obronna organizmu na wyjazd męża? Że wewnętrznie tak mocno tego nie chcesz, że aż masz fizyczne objawy? :( ♥️

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa kłopot w tym, że ja chcę. Tzn rozum i logika podpowiada, że to jest super wiadomość i naprawdę ekstra okazja! Tylko po prostu, po ludzku się boje.
    Mysle też, że byłoby inaczej, gdyby blisko była moja mama, teściowa, siostra czy ktokolwiek.
    Wtedy w razie jakiejś kryzysowej sytuacji mogę liczyć, że ktoś zajmie się dziećmi gdybym np niespodziewanie miała trafić do szpitala.

Myślę, że ciąża z Tolą zrodziła we mnie takie obawy. Z Emmą i Emilem ciąże były fizjologiczne, w terminie porodu poszłam, urodziłam i wróciłam do domu.
    Z Tolką najpierw leżałam w szpitalu 2 razy, potem niespodziewanie poród w 36 TC, potem długo jeździłam do niej.
    Właśnie takich sytuacji boje się najbardziej.
    W każdej innej znajdę rozwiązanie 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!

Kurczę, Sara, przykro mi, że jesteś tak skonfliktowana, i pewnie to, że z Tolą ciąża przebiegała normalnie i prawidłowo do pewnego momentu nie pomaga z wewnętrznym spokojem co do tej ciąży. Może masz możliwość znalezienia jakiejś zaufanej opiekunki na miejscu? Żeby w razie czego móc zostawić dzieciaki i biec do szpitala, a teściowa/mama dojadą spokojnie następnego dnia? Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, a w wakacyjne pobyty w szpitalu ktoś zorganizuje Ci łóżko 😣 jesteś strasznie dzielną kobietą, to naprawdę niesamowite.

Upolowalam na Vinted te same spodnie co mierzylam za 20 zamiast 150, więc jestem przeszczęśliwa! A za tydzień o tej porze będzie po świętach, a ja nadal będę miała wolne ❤️🥳

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania może masz silne mięśnie brzucha i dobrze trzymają :)

Sara ciężka sytuacja, bo w zasadzie trudno nawet rozumem rozsądzić co jest dla Was lepsze. Jeśli cała ciąża będzie przebiegać prawidłowo to pewnie dasz radę, bo taka jesteś. Ale z drugiej strony stres po poprzednich doświadczeniach może Cię dopadać. Wczorajsza sytuacja brzmi dla mnie z boku, jak atak paniki. Życzę Ci, aby to sie już nie powtórzyło. A jest ktokolwiek kto jest na tyle elastyczny, że mimo odległości w razie trudności czy jakiejś podbramkowej sytuacji będzie w stanie przyjechać?

Przede mną dziś ciężki dzień w pracy, mnóstwo spotkań, pewnie padnę popołudniu. Spróbuję się jeszcze w przerwie dodzwonić do tej poradni z echo serca.
    Rozmawiałam wczoraj z lekarzem, że myślę o pracy co najmniej do końca czerwca, powiedział, że jak najbardziej realne👍

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadalam z mężem i doszliśmy do wniosku, że nie jedzie na koniec świata ani nie podpisuje paktu z diabłem. Jak coś się będzie działo albo nie będę dawała rady to wsiada w samolot i wraca z dnia na dzień.
    Wszystko zależy jak będę się czuła, jak będzie ciąża przebiegała. Dzisiaj tego nikt nie wie

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, powodzenia dziś! Chociaż po NIFTY to pewnie cały stres zszedł 😉

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

26

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, drobne obawy są zrozumiałe, ale jesteś tak silna, że napewno dasz sobie radę 🙂 a w razie czego tak jak ustąpiliście, to nie jest koniec świata i napewno z każdej sytuacji byłoby wyjście 😉

Ogoorkowa, powodzenia 😊

Dziewczyny piękne macie brzuszki 🥰 widać, ze juz to powoli ten cza gdzie u większości staje się widoczny 😄
    Pokazujemy się i my 😁
    IMG-20230404-092740.jpg

RiverS, Maiora, Kasio, Kania_czubajka, Ancalime, agentka93, Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, sytuacja nie należy do najprzyjemniejszych i bardzo Ci współczuję troje dzieci plus ciąża i cały dom na głowie.
    Jesteś silną babką i dasz radę co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
    Dobrze ze twój mąż bierze pod uwagę opcje że może wrócić w każdej chwili.

Życzę wam miłego dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS niestety nie. Moja mama mieszka w Norwegii, pracuje. Nie jest w stanie teleportować się z dnia na dzień :/ teściowa mieszka 400km od Nas i nawet nie ma prawa jazdy. Oczywiście, one są skore do pomocy ale fizycznie nie są w stanie być u mnie na zawołanie. O ile starsze dzieciaki są bardzo rozgarnięte i bezproblemowe (je nawet sąsiadce można podrzucić) tak do Toli odważnych brak. Mam wyjście awaryjne - wychowawczyni Toli już kiedyś powiedziała, że w razie jakiejs bardzo podbramkowej sytuacji po prostu się nią zaopiekuje, zabierze do siebie. Ale to jednak obca kobieta i wolałabym nie nadużywac takiej pomocy :/ ale gdyby było trzeba to nie będę miała innej możliwości.

Agentka dokładnie, tak jak to ujelas. Jeśli ciąża będzie bezproblemowa to ja wszystko ogarnę. I pokój odmaluje, i wizyty obskocze. Okropnie boje się, że w razie komplikacji będę w czarnej d...
    I to jest na 100% strach po akcjach jakie były w ciąży z Tolą. Bo w poprzednich funkcjonowałam zupełnie normalnie do dnia porodu.

Pucz śliczny brzusio 😍

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Bardzo doceniam 😘
    Ja wiem, że ja sobie poradzę. Nie w takich sytuacjach sobie radziłam. Ale co pojęcze to moje 😅
    Oby tylko ciąża przebiegała dobrze a wszystko będzie ok. Okrutnie tylko boje się nagłych komplikacji i porodu przedwczesnego. Ale myślę, że tego nie da się przewidzieć i żadna z Nas nie wie, co będzie za kilka tygodni :)

Miłego dnia Wam życzę. Uciekam do ogrodu bo w końcu słońce zaszczyciło swoją obecnością :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    RiverS niestety nie. Moja mama mieszka w Norwegii, pracuje. Nie jest w stanie teleportować się z dnia na dzień :/ teściowa mieszka 400km od Nas i nawet nie ma prawa jazdy. Oczywiście, one są skore do pomocy ale fizycznie nie są w stanie być u mnie na zawołanie. O ile starsze dzieciaki są bardzo rozgarnięte i bezproblemowe (je nawet sąsiadce można podrzucić) tak do Toli odważnych brak. Mam wyjście awaryjne - wychowawczyni Toli już kiedyś powiedziała, że w razie jakiejs bardzo podbramkowej sytuacji po prostu się nią zaopiekuje, zabierze do siebie. Ale to jednak obca kobieta i wolałabym nie nadużywac takiej pomocy :/ ale gdyby było trzeba to nie będę miała innej możliwości.

Agentka dokładnie, tak jak to ujelas. Jeśli ciąża będzie bezproblemowa to ja wszystko ogarnę. I pokój odmaluje, i wizyty obskocze. Okropnie boje się, że w razie komplikacji będę w czarnej d...
    I to jest na 100% strach po akcjach jakie były w ciąży z Tolą. Bo w poprzednich funkcjonowałam zupełnie normalnie do dnia porodu.

Pucz śliczny brzusio 😍

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Bardzo doceniam 😘
    Ja wiem, że ja sobie poradzę. Nie w takich sytuacjach sobie radziłam. Ale co pojęcze to moje 😅
    Oby tylko ciąża przebiegała dobrze a wszystko będzie ok. Okrutnie tylko boje się nagłych komplikacji i porodu przedwczesnego. Ale myślę, że tego nie da się przewidzieć i żadna z Nas nie wie, co będzie za kilka tygodni :)

Miłego dnia Wam życzę. Uciekam do ogrodu bo w końcu słońce zaszczyciło swoją obecnością :)
    Sara słońce ❤️ jęcz ile ci potrzeba ❤️ a my tu jesteśmy żeby cię wysłuchać i wspierać ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😘

W ogrodzie porobione 🤨 jest tak grząsko, że nic nie zrobię 😭 dopiero po świętach 😭

Ogoorkowa kciuki za wizytę ✊

Dziewczyny, jak u Was z wyborem imienia? Myślicie już o tym?

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie Wasze brzuszki śliczne 🥰

Sara, współczuję trudnego wyboru, ale wierzę że zrobicie tak żeby było najlepiej! 😘
    My jeszcze płci nie znamy, ale imiona już mamy wybrane - Helena albo Leon 🙂

U mnie coś też powoli zaczyna być widać, ale tylko w obcisłych ciuchach 😉

IMG-20230404-112144.jpg

RiverS, Ancalime, agentka93, Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wielu burzliwych dyskusjach albo Antonina albo Michał, bo się nie mogliśmy dogadać, więc stanęło na tym. I powiem Wam, że chciałabym już wiedzieć co to będzie, bo łatwiej byłoby mi się przywiązywać gdybym mogła jakoś tego człowieka nazywać. Rozumiecie, nie?

26

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers mam dokładnie to samo, bardzo potrzebuję "uczłowieczyć " nasza Kropkę i już nie mogę się doczekać badań prenatalnych , mam nadzieję że dowiem się jaka jest płeć naszego maluszka (nawet jeśli miałoby być się po czasie okazać że jest inna)

U nas będzie Michalina albo Jan mój mąż jest baaaardzo wybredny co do imion i prócz Jana podoba mu sie Franciszek, mi z resztą też, ale w rodzinie mamy Franka który jest trzeźwym alkoholikem i mimo że jest cudownym człowiekiem i często dzwoni do nas żeby tak poprostu zapytać się co u nas słychać, to boje się że jakbyśmy nazwali tak syna bo albo my albo rodzina podświadomie robiłaby krzywdę naszemu synkowi

Sara30 lubi tę wiadomość

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dawno wybraliśmy imiona i jeśli będzie dziewczynka to będzie Basia a jeśli chłopiec to Zbigniew Jan.
    Właściwie ja zaproponowałam kiedyś dla dziewczynki a mój mąż dla chłopca, po pierwszej stracie trochę się pokomplikowało z imieniem męskim ale bez zbędnych spin ustaliliśmy że jeśli będzie chłopiec to dostanie imię po braciszku tak dla upamiętnienia💜

U większości z was sprawdza się to co piszą w kalendarzach ciążowych, że albo nie widać brzuszka albo dopiero coś się pojawia 😉 ja miałam lekki dyskomfort jak czytałam że w tym tygodniu ciąży jeszcze nic nie widać... a u mnie już było widać 😅
    W niedzielę szwagierka dała mi kilka ciuchów w których chodziła w ciąży I zakładam że za jakiś czas ja jej oddam bo chyba zaczynają myśleć o 2gim ale to czas pokarze jak to będzie 🤫

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz ale stylowa jesteś ❤️

Piękne te Wasze brzuszki :) Ciekawie będzie obserwować rozwój.

Co do imion- mieliśmy typ dla chłopca. Dla dziewczynki ja miałam faworytki, ale jak widzę, że są na czele popularnych imion to chyba nie chcę. Szukamy inspiracji także bardzo chętnie czytam Wasze wybory :)

Mnie dziś pobolewa brzuch trochę okresowo. Macie tak czasami? Ja dotąd zwykle miałam takie kłucia, jeśli już.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS ja mam dokładnie tak samo. Mimo, że to 4-te dziecko to dopiero gdy będzie miało imię, jakoś tak inaczej będzie... :) Dlatego nigdy nie zwlekam z wyborem :)

Postanowiliśmy z mężem, że wybierzemy imię zanim wyjedzie :)
    Jeśli w piątek potwierdzi się chłopiec to będzie Tymon albo Olaf. Jeśli dziewczynka to Helena lub Alina.

Mój mąż jest okrutnie wybredny jesli chodzi o imię 😅

Jezu dziewczyny, weszłam na FB i widzę że do mojego ulubionego sklepu ogrodniczego przywieźli już coś 😅 szybka akcja i wróciłam z 2 gruszami i 2 czereśniami do sądu i... 5 rododendronami 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Pucz ale stylowa jesteś ❤️

Piękne te Wasze brzuszki :) Ciekawie będzie obserwować rozwój.

Co do imion- mieliśmy typ dla chłopca. Dla dziewczynki ja miałam faworytki, ale jak widzę, że są na czele popularnych imion to chyba nie chcę. Szukamy inspiracji także bardzo chętnie czytam Wasze wybory :)

Mnie dziś pobolewa brzuch trochę okresowo. Macie tak czasami? Ja dotąd zwykle miałam takie kłucia, jeśli już.

Mnie brzuch boli okresowo kilka razy dziennie. Często też twardnieje...
    Z szyjką nie dzieje się nic złego więc doktorek kazał brać 3 x dziennie magnez + no spe i... Zwolnić tempo

Taki ból sygnalizuje rozciąganie macicy a to baaaaardzo przyspiesza od 2 trymestru :)
    Twardnienie może być niepokojące ale jeśli nie ma odzwierciedlenia w szyjce, to po prostu sygnał od organizmu pt "odpocznij mamuśka" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2023, 12:31

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Sara za opinie eksperta :)) Nie twardnieje, jest po prostu trochę dyskomfortu.

Jestem w szoku- nie dość, że dodzwoniłam się za pierwszym razem to już jutro mam wizytę w poradni Patologii ciąży i po tej wizycie lekarz skieruje mnie na to echo serca. Bo niestety nie można od razu na echo bez skierowania na NFZ :p ale przymykam oko na to w związku z tym, że bardzo sprawnie mi poszła rejestracja.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ