Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka teraz dzieciaki zaczynają rosnąć w zastraszającym tempie
więc może pobolewać, może ciągnąć. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku bo silny ból nie jest normalny. Ale dopóki to ćmienie/dyskomfort to tak może być
Nikt nie mówił, że będzie łatwo 😁
Fajnie, że udało Ci się dostać tak szybko!Z tymi skierowaniami to niestety zwykłe procedury i papierologia. Czasami absurdalne ale pozostaje nam jedynie się dostosować 🤷🏻♀️
Wiecie co.... Powiem Wam, bo tylko Wy zrozumiecie 😅
Jakiś czas temu chodził za mną ryż na mleku. Ale taki specyficzny, norweski. Mąż szukał po sklepach czegoś podobnego ale nie znalazł...
Wspomniałam o tym mamie. Wyobraźcie sobie, że latała po sklepach aby mi go kupić i moja siostra, która wczoraj przyjechała z Norwegii przywiozła mi go.... 😁
Jak mam im powiedzieć, że już mi się odechciało? 😅😅😅 -
Prenatalne super, bardzo jestem zadowolona z wyboru lekarza, pani dokładnie oglądała bobaska, mówiła co sprawdza aktualnie i czy jest w porządku. Mała się trochę wierciła, ale nagrania i lista zdjęć są super 🤩😍
Tylko trochę hmm... jelita mi się pogniotly, dość mocno dociskała tą głowice 🤣 ale ja pierwszy raz w życiu przez brzuch miałam
Wieczorkiem ponadrabiam Was tu :*RiverS, Kasio, Kania_czubajka, Niuśka, ChocoMonster, agentka93, Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Co do imion u nas dziewczynka na pewno Laura, chłopiec raczej Bartosz ale pewna na 100% nie jestem. Mój monsz też ultra wybredny. Dla dziewczynki podoba mu się Maja ale mi się za bardzo kojarzy z pszczółką 🤦
Mnie też ciągnie brzuch praktycznie cały czas mniej lub bardziej ale nie jest to taki ból nie do zniesienia więc spoko
Ogoorkowa no fociaszka super 😍😍😍Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Piękne brzuszki, ja w końcu może też coś cyknę, bo na razie mam tylko takie bieliźniane, tylko do prywatnego użytku 🤣
Kupiliśmy też w sinsayu zestaw bodziaczków w króliczki za 27zl (3szt.), fajnie, bo na metce było 40 zła zaraz się zbieramy do tesciow na poinformowanie
. Przykrywka: pożyczam blachę na sernik świąteczny 😁
RiverS, Meeg lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa super zdjęcie 😍
A ja jestem po wizycie u onkologa I muszę sobie przepracować pewne rzeczy na nowo...
Narazie operacja bez rekonstrukcji choć trudniejsza psychicznie to niesie za sobą krotki pobyt w szpitalu I mniejsze zagrożenie powikłaniami a wobec kolejnej informacji ciąża jest dla mnie priorytetem... bo prawdopodobnie potem będę leczona hormonalnie I ok. 5 lat jajnik pójdzie w uśpienie wiec kolejna ciąża nie szybko o ile wgl kiedyś... trochę przykro ale muszę myśleć o tym co tu i teraz.
Mąż w pracy więc pewnie dopiero jak wróci to sobie troszkę popłacze i narazie na spokojnie i na luzie święta.
Operacja koniec kwietnia lub początek maja, czekam na informacje ze szpitala 💪Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Ogoorkowa super zdjęcie 😍
A ja jestem po wizycie u onkologa I muszę sobie przepracować pewne rzeczy na nowo...
Narazie operacja bez rekonstrukcji choć trudniejsza psychicznie to niesie za sobą krotki pobyt w szpitalu I mniejsze zagrożenie powikłaniami a wobec kolejnej informacji ciąża jest dla mnie priorytetem... bo prawdopodobnie potem będę leczona hormonalnie I ok. 5 lat jajnik pójdzie w uśpienie wiec kolejna ciąża nie szybko o ile wgl kiedyś... trochę przykro ale muszę myśleć o tym co tu i teraz.
Mąż w pracy więc pewnie dopiero jak wróci to sobie troszkę popłacze i narazie na spokojnie i na luzie święta.
Operacja koniec kwietnia lub początek maja, czekam na informacje ze szpitala 💪
Ale jako niepoprawna optymistka... przynajmniej po ciąży lepiej dopasujecie rekonstruowaną pierś :* teraz są powiększone, to żeby później asymetrii nie byłostaram się szukać jakichś pozytywów ♥️
Zdrowie najważniejsze ♥️PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja już sobie znalazłam pozytyw... bo jakbym nie była w ciąży to musiałabym się na kolejne kilka lat pożegnać z tym marzeniem przez leczenie... wiec poprostu tak musi być i już...
A co do piersi to kwestia psychiki i nastawienia... wiem że to tymczasowe bo o rekonstrukcji też rozmawialiśmy że po wykarmieniu dziecka na spokojnie mi zrobią 🙂
No i co najważniejsze bo nie napisałam wcześniej, guzek praktycznie nie urósł od stycznia albo nawet grudnia więc to też dobra wiadomość 💪
A jeszcze w drodze powrotnej odebrałam paczkę z h&m z ciuszkami takimi malutkimi 🥰 że odrazu poprawił mi sie humor jak je rozpakowałam 😊Niuśka, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity to strasznie trudne i jest mi przykro, że musisz przez to przechodzić
Jednak jesteś niesamowicie dzielna.
Rekonstrukcja to kwestia czasu a najważniejsze Twoje zdrowie i bezpieczeństwo maluszka ❤️
Ja mocno wierzę, że wszystko się skończy dobrze ❤️RiverS lubi tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Ja już sobie znalazłam pozytyw... bo jakbym nie była w ciąży to musiałabym się na kolejne kilka lat pożegnać z tym marzeniem przez leczenie... wiec poprostu tak musi być i już...
A co do piersi to kwestia psychiki i nastawienia... wiem że to tymczasowe bo o rekonstrukcji też rozmawialiśmy że po wykarmieniu dziecka na spokojnie mi zrobią 🙂
No i co najważniejsze bo nie napisałam wcześniej, guzek praktycznie nie urósł od stycznia albo nawet grudnia więc to też dobra wiadomość 💪
A jeszcze w drodze powrotnej odebrałam paczkę z h&m z ciuszkami takimi malutkimi 🥰 że odrazu poprawił mi sie humor jak je rozpakowałam 😊PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Longanimity- naprawdę przykre jest to, że musisz przez to przechodzić. Ale naprawdę jesteś mega dzielną kobieta! Trzymam za Ciebie kciuki i naprawdę myślę o Tobie czasem. Wysyłam uściski!
Idę jutro w odwiedziny do koleżanki, która urodziła w listopadziepopatrzę na bobaska i pogadamy sobie pewnie o dzieciowych sprawach
wybadam ją o wózek, fotelik, wiadomo
-
Kania_czubajka wrote:Longanimity- naprawdę przykre jest to, że musisz przez to przechodzić. Ale naprawdę jesteś mega dzielną kobieta! Trzymam za Ciebie kciuki i naprawdę myślę o Tobie czasem. Wysyłam uściski!
Idę jutro w odwiedziny do koleżanki, która urodziła w listopadziepopatrzę na bobaska i pogadamy sobie pewnie o dzieciowych sprawach
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Maiora wrote:Podpytaj co poleca dla jesienno-zimowych dzieci jeśli chodzi o wózki
Mam dziś mega ochotę na słodkie! Mmm, ale bym zjadła drożdżóweczke,mmm 😅Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Longanimity- naprawdę przykre jest to, że musisz przez to przechodzić. Ale naprawdę jesteś mega dzielną kobieta! Trzymam za Ciebie kciuki i naprawdę myślę o Tobie czasem. Wysyłam uściski!
pliiiiizzzz wypytaj jak tam ten jej (chyba) skorpionik.czy grzeczny itp?haha no nie śmiejcie się, boję się
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ja mam wrażenie, że jestem głodna cały czas ale jak przychodzi co do czego to na nic nie mam ochoty 😒
A waga leci...
Gdzieś w 8 TC wyrwałam na ciuchu 3 pary spodni ciążowych. 2 w moim rozmiarze a jedne były przyciasne (ale wzięłam, bo za dyszke to wiadomka 😅). Obecnie te przyciasne mi z tyłka zjeżdżają... A to dopiero 16 TC jutro.
Podejrzewam, że może być powtórka z ciąży z Tola gdzie całą ciążę zakończyłam na dużym minusie z wagą...
Z jednej strony fajnie bo mam z czego tracić ale z drugiej, obawiam się reakcji doktorka -
Longaminity ta Twoja ciąża teraz to zrządzenie losu i najlepsze, co mogło się wydarzyć. Ciesz się nią i niech Cię napędza do pozytywnego myślenia- wytniesz dziada i czekają Cię same wspaniałe dni.
Longanimity lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:pliiiiizzzz wypytaj jak tam ten jej (chyba) skorpionik.czy grzeczny itp?
haha no nie śmiejcie się, boję się
prawie że Andrzejkowy. Dużo słyszę o tym, że skorpiony takie niegrzeczne znaki zodiaku a moja najlepsza przyjaciółka jest skorpionem o jest do serca przyłóż dziewczyna 😅
Natosia lubi tę wiadomość
-
Mój mąż skorpion jest super, ale jego siostra (tez skorpion) jest mega cholerą 😁 u nas to same panny, skorpiony i bliźnięta, więc teściowa zodiakara sceptycznie nastawiona do wagi 😜
Jutro od rana lecę na jeszcze jedno usg, rodzice załatwili ze względu na dużą wadę serca w bliskiej rodzinie, więc liczę na dobre wieści, zdjęcia i potwierdzenie płci 😀Sara30 lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍