Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania_czubajka wrote:Maiora, jaki nosek uroczy!
Piękny
Edit: coś mnie dzisiaj boli żołądek, nic w sumie nie jadłam takiego, co mogłoby mi zaszkodzić, ale miałam nowy stanik. Może to z powodu przyciśnięcia i to zgaga jakaś?
Edit2: ubranka wyprane i wysuszone! Sprzęty sprawdziły się idealnie, złoto!
My planujemy zakup suszarki we wrześniu. Teraz musimy założyć klimę w mieszkaniu bo się ugotujemy
RiverS wspaniałe wieści 😍😍😍
Sara pierwszy dzień jest najgorszy. Mój też zaraz wyjeżdża a jeszcze wyszła straszna lipa z jego pracą i raczej nie zjedzie na komunię mojego chrześniaka ale cóż za coś musimy żyć... Bardzo się cieszę że u was te perturbacje z pracą zakończyły się sukcesem ❤️ oby już nigdy nie wróciły 🙂 -
Kania ja nic nie chce mówić ale apogeum dopiero przed nami 🙈
Ja się zorientowałam, że Lidka się prawdopodobnie obróciła po tym, że gdy ma czkawkę to czuję ją wtedy niziutko bardzo. A wcześniej jak miała czkawkę to było w okolicy pępka. I ruchy takie kopniakowe teraz czuję nad pępkiem. Więc tak jakby się obróciła główką do dołu.
Żałuję, że nie notowałam kiedy dokladnie w poprzednich ciążach dzieciaki mi się obracały ale pamiętam, że bardzo wcześnie...
Maiora no właśnie to są te dylematyprzykro mi, że teraz u Was kiepska sytuacja ale po każdej burzy musi wyjść słońce ☀️
-
Hejka Bartuś! Ślicznie rośnie 🥰
RiverS ale się układa 😘 oby już teraz spokojnie 🙂
Sara, widzę że też na prostą wychodzicie z pracą 🙌
A co do problemów żołądkowych, to ja nie zgaga, ale refluks jak leżę. A że nie mogę spać od 3 (dzisiaj już nie zasnęłam...) to po godzinie leżenia zaczynam czuć jak mi się dźwiga w gardle... a nie jadłam nic na noc 😪 już nie 1 raz
Ale Mała dzisiaj tak kopie, że widzę jak mi się koszulka rusza 😆 -
Kania_czubajka, agentka93, Ogoorkowa, ELka, Ancalime, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
Sara, musisz być wykończona...
Ja jestem dziś zmęczona tym bólem żołądka, ale zdaje sobie sprawę, że to przedsmak tego, co mnie czeka w kolejnych miesiącach.
Dziś miałam wolne,jutro wracam do pracy i zostają mi dwa tygodnie i... zwolnienie;)Ogoorkowa, Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Ja jestem ciekawa, czy w środę neurolog nie każe mi iść na zwolnienie, te uciski chyba nie są zdrowe... w niedzielę było super, dzisiaj rano też, ale teraz wieczorem już mnie ciągnie ta prawa noga, więc jutro pewnie będzie gorzej 😏
A jak nie, to w okolicy 10.06 mam mieć wizytę u gina, to już wtedy najpóźniej wezmę L4 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 20:46
-
Ogoorkowa a jesteś pewna, że to nie jest związane z kręgosłupem? Ja przy rwie kulszowej mam drętwienie jednej nogi 🤔
Dzisiaj wykończyła mnie Tolka 🥲
Ona jest dzieckiem autystycznym już pomijając jej niepełnosprawnośc intelektualną. Nie znosi zmian, nowych miejsc, ludzi. Jest cholernie rozdrażniona gdy kupię jej nowe buty a co dopiero takie imprezy jak dzisiaj. Umordowałysmy się dziś obydwie.
Łącznie nosiłam ją ok 2 h 🥴 a ona waży blisko 20 kg. Nogi mi w dupę włażą a do tego starszaki chyba miały dziś jakieś przesilenie bo tak, jak zawsze chwale jak mam mądre i dojrzałe dzieci, to dzisiaj zachowywali się jak banda oszołomów 🙈 szlabany się posypały 🤣
To nie był mój dzień 🙈 -
Sara30 wrote:Ogoorkowa a jesteś pewna, że to nie jest związane z kręgosłupem? Ja przy rwie kulszowej mam drętwienie jednej nogi 🤔
Dzisiaj wykończyła mnie Tolka 🥲
Ona jest dzieckiem autystycznym już pomijając jej niepełnosprawnośc intelektualną. Nie znosi zmian, nowych miejsc, ludzi. Jest cholernie rozdrażniona gdy kupię jej nowe buty a co dopiero takie imprezy jak dzisiaj. Umordowałysmy się dziś obydwie.
Łącznie nosiłam ją ok 2 h 🥴 a ona waży blisko 20 kg. Nogi mi w dupę włażą a do tego starszaki chyba miały dziś jakieś przesilenie bo tak, jak zawsze chwale jak mam mądre i dojrzałe dzieci, to dzisiaj zachowywali się jak banda oszołomów 🙈 szlabany się posypały 🤣
To nie był mój dzień 🙈 -
Ogoorkowa wrote:Nigdy nic mi nie było z kręgosłupem, więc nie wiem 🤷♀️ ale właśnie jak chodzęz jest lepiej, jak siedzę te 8h to z każdym dniem tygodnia jest gorzej 😔
Oby lekarz znalazł odpowiedź i coś poradził na to.
Albo po prostu od długotrwałego siedzenia jakiś ucisk powstaje 🤔
Oby to nie było nic poważnego ☺️
Longanimity udało Ci się umówić? -
Tak ale termin taki średni bo dopiero 5.06 także kolejne 3 tygodnie czekania... Już za 4tym razem się udało choć nadal nie było ordynatora ale jakiś termin się zwolnił więc biorę co dają. Poinformowałam koordynatorkę bo to tam z konsylium trzeba zgrać a ona jeszcze przekaże mojemu lekarzowi.
Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity, może w międzyczasie jeszcze coś się zwolni!
My po wizycie i musiałam trochę odetchnąć 😅 wszystko jest w jak najlepszym porządku, wszystkie organy prawidłowe 🥰 oczywiście powód do radości jest ogromny! Ale jak dostałam wyniki i popatrzyłam na normy to troszkę mi optymizm opadł, bo Helenka ma krótkie kości udową i ramienną (krótką znaczy kropeczka jest na początku skali). I to mnie jakoś tak przybiło, mój mąż też ma raczej krótkie nogi i bardzo chciałam żeby akurat długość nóg nasze dzieci dziedziczyły po mnie 😅 i nie chodzi o to, że ja będę miała z tym problem, tylko nie chciałabym żeby moja córka miała w przyszłości jakieś kompleksy, bo akurat tego się nie zmieni... Chociaż sama sobie powtarzam, że najważniejsze jakim będzie człowiekiem a nie jak będzie wyglądać 🥰 no i co naj, najważniejsze na ten moment - że rozwija się prawidłowo 😁
Księżniczka wcale nie chciała współpracować, lekarz wciskał mi palce w brzuch, pukał, stukał, musiałam się energicznie obracać i nic to nie dawało, miała nas w nosie 😁 zdjęcie pamiątkowe też robione w wielkich bólach, lekarz jakoś nagrał na USG filmik, zwolnił sobie i wyłapał moment gdzie najlepiej widać
Ogoorkowa, Ancalime, Longanimity, ELka, Niuśka, Meeg lubią tę wiadomość
-
Kasio a Wy z mężem jesteście wysocy?
Moje wszystkie dzieciaki w brzuszku miały zawsze znacznie krótszą kość udową względem innych pomiarów 🙈 też mnie to martwiło i kiedyś czytałam, że tak jest najczęściej u niewysokich dzieci
I dziś faktycznie, moje dzieciaki nie są wysokie ale też nie mają jakichś krótkich nóg
Poza tym pamiętaj, to tylko pomiar i przy długości kilku cm, drgnięcie ręki i postawienie kursora milimetr dalej ma ogromne znaczenie.
Nie martw się
Ciesze się, że wszystko dobrze ❤️ -
Kasio, mi się wydaje,że proporcje też się różnią u różnych osób, to jeszcze pamiętam z silowni, jak trener mówił,że chociaż mam długie nogi, to proporcjonalnie krótka kosc udowa i dlatego jakieś ćwiczenie mi nie pasowało najlepiej
popatrz jeszcze raz na swoje nogi bo może masz długaśne łydki jak ja 🤔
Ważne, że wszystko wyszło w porządku 🥰 i nawet udało się fotkę sensowna złapać 😍
Longanimity, trzymam kciuki, żeby może się jeszcze coś znalazło... ❤️
Sara, sama jestem turbo ciekawa co mi tam się dzieje z tą noga 😆
Dzisiaj przespałam cała noc! Po raz pierwszy od majowki nie miałam pobudki o 3 😱🤩 może znowu że 3 noce będą przespane 🥹 -
Dodam jeszcze, że te pomiary będą prawdopodobnie skakać. Raz dłuższą będzie kość udowa, a raz większy obwód brzucha. Czasem głową będzie z tyłu, aby potem przyrosnąć. Dopiero kilkukrotny pomiar i powtarzająca się wartość 'w tyle' będzie o czymś świadczyła.
Ja nie śpię od 4. Młoda ułożyła się na pęcherzu i w ciągu 30 min aż 3x musiałam odwiedzić WC. Bezceremonialnie zaczęłam wałkować brzuch i jakoś chyba ją przesunęłam (albo sama się przesunela) i poszła spać, bo przestałam czuć tak mocno kopniaczki. Ale co z tego, jak zobaczyłam, że za godzinę z hakiem mam wstać i z tego stresu, że będę niewyspana 🙈 już w ogóle przewracałam się z boku na noc.
Z plusów tej sytuacji, to jestem już wyprysznicowana, umalowana do pracy. Śniadanie dla mnie i śniadaniowka młodej ogarnięte. Córcia zbudzona i czekam aż się ubierze (niecałe 8 lat i właśnie krzyczy z pokoju, że ma za mało ubrań i nie ma co wybrać 😂).
Miłego dnia ❤️ -
Ancalime moja ma 7 i też wiecznie "nie ma się w co ubrać" 🙄 Kyrie Elejson
Mnie też dzieci już zdjęły ze spania. Ogólnie nie mam problemów ze snem i jeśli Tola śpi to ja też ale dzisiejsza noc dramat.
Pisałam Wam, że tak mnie pożarły te meszki... Wiecie, że do tej pory jestem popuchnieta i swędzi jak diabli 😨 swędzenie mnie budziło, wstawałam w nocy smarować choć to całe g.. daje
Longanimity kciuki za wizytę ✊❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 06:51
-
Ale strojnisie macie
Ja w sumie mogę dołączyć do grona, bo ostatnio chodzę w legginsach i t-shircie. Idealny strój! W przyszłym tygodniu ma być ponad 20 stopni to wrócę do sukienek znowu
I współczuję takich przerywanych nocy, dobrze wiem jak potem się człowiek czuje -
Ja od początku ciąży nie przespałam żadnej nocy w całości, generalnie to wyczytałam ze np przez encorton można się budzić w nocy o rzeczywiście póki miałam encorton czy tą mała dawkę czy tą większą to ok. 1.30 praktycznie co noc się budziłam, teraz to tak raczej ok. 3 i do WC.
Też mam czasem wrażenie że dziecko uciskać na pęcherz i co chwilę mi się chce siku ewentualnie mój drugi pomysł że wcześniej uciskało na moczowód u robił się lekki zastój a potem się odblokował 🤷♀️ za pierwszym razem robiłam badanie moczu nawet bo bałam się że to może być ZUM, ale czysto było. Z wczorajszych badań do których za bardzo się nie przyłożyłam (tylko papierem na sucho podtarłam przed pobraniem próbki bez żadnego podmywania) też wszystko w normie 💪
Nawet hemoglobina już prawie w normie a to żelazo biorę prawie codziennie 🙈
Oczywiście widać po wynikach że jestem świeżo po chorobie bo niektóre parametry podniesione.
Jestem bardzo ciekawa czy dzisiaj lekarz potwierdzi że Zbyś to Zbyś a nie jednak Basia 😅
A co do ubierania to w niedzielę miałam plan ubrać coś innego niż leginsy... wiec najpierw padło na taką spódnice midi rozmiar uniwersalny... i niby ok ale po paru min stwierdziłam ze jednak tą guma za bardzo mnie uciskać pod biustem... no to założyłam te jeansy z HM ale kurde... powiem wam że bardzo średnie... pas z tyłu jest moim zdaniem za niski, łączenie z przodu jest na takiej wysokości że sciaga mi majtki 🥴 po jakiejś 1h wróciłam do leginsów 😂 zamiast koszulki miałam koszule... zaraz od ciasta zrobiłam sobie plamkę... stwierdziłam że zapoiorę na szybko bo cienki materiał zaraz wyschnie... no to materiał taki że po wodzie plama też zostaję i trzeba całą wyprac żeby wyglądała normalnie 😵💫😮💨😂👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity, skutecznie przekonałaś mnie, że moja stylówka to jedyne słuszne wyjście
Kurcze, siedzę sobie na HO, zero stresków i czuje kołatanie serca. Mierzę ciśnienie: 90x70 i tętno 125to już nie pierwszy raz tak czuję, ale pierwszy raz miałam okazję zmierzyć w tym momencie... Ciśnienie moje, ale puls w ciąży tak do 105 miałam
-
Ogoorkowa mi puls skakał albo od tarczycy albo od niskiego potasu, może najlepiej zapytać lekarza czy jakieś dodatkowe badania zrobić czy to normalne w ciąży... aczkolwiek teraz jak tsh wróciło do normy i potas też jest w granicach normy u mnie jest ok.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: