X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Maiora, jaki nosek uroczy! :) Piękny :)

Edit: coś mnie dzisiaj boli żołądek, nic w sumie nie jadłam takiego, co mogłoby mi zaszkodzić, ale miałam nowy stanik. Może to z powodu przyciśnięcia i to zgaga jakaś?

Edit2: ubranka wyprane i wysuszone! Sprzęty sprawdziły się idealnie, złoto!
    Mam cichą nadzieję że odziedziczy nos po mnie a nie po swoim tatusiu 😂

My planujemy zakup suszarki we wrześniu. Teraz musimy założyć klimę w mieszkaniu bo się ugotujemy

RiverS wspaniałe wieści 😍😍😍

Sara pierwszy dzień jest najgorszy. Mój też zaraz wyjeżdża a jeszcze wyszła straszna lipa z jego pracą i raczej nie zjedzie na komunię mojego chrześniaka ale cóż za coś musimy żyć... Bardzo się cieszę że u was te perturbacje z pracą zakończyły się sukcesem ❤️ oby już nigdy nie wróciły 🙂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, może masz rację, że to synek kopie mnie po żołądku, bo faktycznie czuje dziś kopniaki wysoko. No nie jest to przyjemne ;(

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja nic nie chce mówić ale apogeum dopiero przed nami 🙈

Ja się zorientowałam, że Lidka się prawdopodobnie obróciła po tym, że gdy ma czkawkę to czuję ją wtedy niziutko bardzo. A wcześniej jak miała czkawkę to było w okolicy pępka. I ruchy takie kopniakowe teraz czuję nad pępkiem. Więc tak jakby się obróciła główką do dołu.

Żałuję, że nie notowałam kiedy dokladnie w poprzednich ciążach dzieciaki mi się obracały ale pamiętam, że bardzo wcześnie...

Maiora no właśnie to są te dylematy :( przykro mi, że teraz u Was kiepska sytuacja ale po każdej burzy musi wyjść słońce ☀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Bartuś! Ślicznie rośnie 🥰

RiverS ale się układa 😘 oby już teraz spokojnie 🙂

Sara, widzę że też na prostą wychodzicie z pracą 🙌

A co do problemów żołądkowych, to ja nie zgaga, ale refluks jak leżę. A że nie mogę spać od 3 (dzisiaj już nie zasnęłam...) to po godzinie leżenia zaczynam czuć jak mi się dźwiga w gardle... a nie jadłam nic na noc 😪 już nie 1 raz :(

Ale Mała dzisiaj tak kopie, że widzę jak mi się koszulka rusza 😆

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy dzień w skrócie 🙈

FB-IMG-1684162493088.jpg

Kania_czubajka, agentka93, Ogoorkowa, ELka, Ancalime, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, musisz być wykończona...
    Ja jestem dziś zmęczona tym bólem żołądka, ale zdaje sobie sprawę, że to przedsmak tego, co mnie czeka w kolejnych miesiącach.

Dziś miałam wolne,jutro wracam do pracy i zostają mi dwa tygodnie i... zwolnienie;)

Ogoorkowa, Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa, czy w środę neurolog nie każe mi iść na zwolnienie, te uciski chyba nie są zdrowe... w niedzielę było super, dzisiaj rano też, ale teraz wieczorem już mnie ciągnie ta prawa noga, więc jutro pewnie będzie gorzej 😏
    A jak nie, to w okolicy 10.06 mam mieć wizytę u gina, to już wtedy najpóźniej wezmę L4 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 20:46

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa a jesteś pewna, że to nie jest związane z kręgosłupem? Ja przy rwie kulszowej mam drętwienie jednej nogi 🤔

Dzisiaj wykończyła mnie Tolka 🥲
    Ona jest dzieckiem autystycznym już pomijając jej niepełnosprawnośc intelektualną. Nie znosi zmian, nowych miejsc, ludzi. Jest cholernie rozdrażniona gdy kupię jej nowe buty a co dopiero takie imprezy jak dzisiaj. Umordowałysmy się dziś obydwie.
    Łącznie nosiłam ją ok 2 h 🥴 a ona waży blisko 20 kg. Nogi mi w dupę włażą a do tego starszaki chyba miały dziś jakieś przesilenie bo tak, jak zawsze chwale jak mam mądre i dojrzałe dzieci, to dzisiaj zachowywali się jak banda oszołomów 🙈 szlabany się posypały 🤣

To nie był mój dzień 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ogoorkowa a jesteś pewna, że to nie jest związane z kręgosłupem? Ja przy rwie kulszowej mam drętwienie jednej nogi 🤔

Dzisiaj wykończyła mnie Tolka 🥲
    Ona jest dzieckiem autystycznym już pomijając jej niepełnosprawnośc intelektualną. Nie znosi zmian, nowych miejsc, ludzi. Jest cholernie rozdrażniona gdy kupię jej nowe buty a co dopiero takie imprezy jak dzisiaj. Umordowałysmy się dziś obydwie.
    Łącznie nosiłam ją ok 2 h 🥴 a ona waży blisko 20 kg. Nogi mi w dupę włażą a do tego starszaki chyba miały dziś jakieś przesilenie bo tak, jak zawsze chwale jak mam mądre i dojrzałe dzieci, to dzisiaj zachowywali się jak banda oszołomów 🙈 szlabany się posypały 🤣

To nie był mój dzień 🙈
    Nigdy nic mi nie było z kręgosłupem, więc nie wiem 🤷‍♀️ ale właśnie jak chodzęz jest lepiej, jak siedzę te 8h to z każdym dniem tygodnia jest gorzej 😔

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Nigdy nic mi nie było z kręgosłupem, więc nie wiem 🤷‍♀️ ale właśnie jak chodzęz jest lepiej, jak siedzę te 8h to z każdym dniem tygodnia jest gorzej 😔

Oby lekarz znalazł odpowiedź i coś poradził na to.
    Albo po prostu od długotrwałego siedzenia jakiś ucisk powstaje 🤔
    Oby to nie było nic poważnego ☺️

Longanimity udało Ci się umówić?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale termin taki średni bo dopiero 5.06 także kolejne 3 tygodnie czekania... Już za 4tym razem się udało choć nadal nie było ordynatora ale jakiś termin się zwolnił więc biorę co dają. Poinformowałam koordynatorkę bo to tam z konsylium trzeba zgrać a ona jeszcze przekaże mojemu lekarzowi.

Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, może w międzyczasie jeszcze coś się zwolni!

My po wizycie i musiałam trochę odetchnąć 😅 wszystko jest w jak najlepszym porządku, wszystkie organy prawidłowe 🥰 oczywiście powód do radości jest ogromny! Ale jak dostałam wyniki i popatrzyłam na normy to troszkę mi optymizm opadł, bo Helenka ma krótkie kości udową i ramienną (krótką znaczy kropeczka jest na początku skali). I to mnie jakoś tak przybiło, mój mąż też ma raczej krótkie nogi i bardzo chciałam żeby akurat długość nóg nasze dzieci dziedziczyły po mnie 😅 i nie chodzi o to, że ja będę miała z tym problem, tylko nie chciałabym żeby moja córka miała w przyszłości jakieś kompleksy, bo akurat tego się nie zmieni... Chociaż sama sobie powtarzam, że najważniejsze jakim będzie człowiekiem a nie jak będzie wyglądać 🥰 no i co naj, najważniejsze na ten moment - że rozwija się prawidłowo 😁
    Księżniczka wcale nie chciała współpracować, lekarz wciskał mi palce w brzuch, pukał, stukał, musiałam się energicznie obracać i nic to nie dawało, miała nas w nosie 😁 zdjęcie pamiątkowe też robione w wielkich bólach, lekarz jakoś nagrał na USG filmik, zwolnił sobie i wyłapał moment gdzie najlepiej widać

IMG-20230515-225244.jpg

Ogoorkowa, Ancalime, Longanimity, ELka, Niuśka, Meeg lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio a Wy z mężem jesteście wysocy?
    Moje wszystkie dzieciaki w brzuszku miały zawsze znacznie krótszą kość udową względem innych pomiarów 🙈 też mnie to martwiło i kiedyś czytałam, że tak jest najczęściej u niewysokich dzieci :)
    I dziś faktycznie, moje dzieciaki nie są wysokie ale też nie mają jakichś krótkich nóg :D
    Poza tym pamiętaj, to tylko pomiar i przy długości kilku cm, drgnięcie ręki i postawienie kursora milimetr dalej ma ogromne znaczenie.
    Nie martw się :)
    Ciesze się, że wszystko dobrze ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, mi się wydaje,że proporcje też się różnią u różnych osób, to jeszcze pamiętam z silowni, jak trener mówił,że chociaż mam długie nogi, to proporcjonalnie krótka kosc udowa i dlatego jakieś ćwiczenie mi nie pasowało najlepiej ;) popatrz jeszcze raz na swoje nogi bo może masz długaśne łydki jak ja 🤔
    Ważne, że wszystko wyszło w porządku 🥰 i nawet udało się fotkę sensowna złapać 😍

Longanimity, trzymam kciuki, żeby może się jeszcze coś znalazło... ❤️

Sara, sama jestem turbo ciekawa co mi tam się dzieje z tą noga 😆

Dzisiaj przespałam cała noc! Po raz pierwszy od majowki nie miałam pobudki o 3 😱🤩 może znowu że 3 noce będą przespane 🥹

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że te pomiary będą prawdopodobnie skakać. Raz dłuższą będzie kość udowa, a raz większy obwód brzucha. Czasem głową będzie z tyłu, aby potem przyrosnąć. Dopiero kilkukrotny pomiar i powtarzająca się wartość 'w tyle' będzie o czymś świadczyła.

Ja nie śpię od 4. Młoda ułożyła się na pęcherzu i w ciągu 30 min aż 3x musiałam odwiedzić WC. Bezceremonialnie zaczęłam wałkować brzuch i jakoś chyba ją przesunęłam (albo sama się przesunela) i poszła spać, bo przestałam czuć tak mocno kopniaczki. Ale co z tego, jak zobaczyłam, że za godzinę z hakiem mam wstać i z tego stresu, że będę niewyspana 🙈 już w ogóle przewracałam się z boku na noc.

Z plusów tej sytuacji, to jestem już wyprysznicowana, umalowana do pracy. Śniadanie dla mnie i śniadaniowka młodej ogarnięte. Córcia zbudzona i czekam aż się ubierze (niecałe 8 lat i właśnie krzyczy z pokoju, że ma za mało ubrań i nie ma co wybrać 😂).

Miłego dnia ❤️

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime moja ma 7 i też wiecznie "nie ma się w co ubrać" 🙄 Kyrie Elejson

Mnie też dzieci już zdjęły ze spania. Ogólnie nie mam problemów ze snem i jeśli Tola śpi to ja też ale dzisiejsza noc dramat.
    Pisałam Wam, że tak mnie pożarły te meszki... Wiecie, że do tej pory jestem popuchnieta i swędzi jak diabli 😨 swędzenie mnie budziło, wstawałam w nocy smarować choć to całe g.. daje

Longanimity kciuki za wizytę ✊❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 06:51

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale strojnisie macie :D
    Ja w sumie mogę dołączyć do grona, bo ostatnio chodzę w legginsach i t-shircie. Idealny strój! W przyszłym tygodniu ma być ponad 20 stopni to wrócę do sukienek znowu :P

I współczuję takich przerywanych nocy, dobrze wiem jak potem się człowiek czuje :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży nie przespałam żadnej nocy w całości, generalnie to wyczytałam ze np przez encorton można się budzić w nocy o rzeczywiście póki miałam encorton czy tą mała dawkę czy tą większą to ok. 1.30 praktycznie co noc się budziłam, teraz to tak raczej ok. 3 i do WC.
    Też mam czasem wrażenie że dziecko uciskać na pęcherz i co chwilę mi się chce siku ewentualnie mój drugi pomysł że wcześniej uciskało na moczowód u robił się lekki zastój a potem się odblokował 🤷‍♀️ za pierwszym razem robiłam badanie moczu nawet bo bałam się że to może być ZUM, ale czysto było. Z wczorajszych badań do których za bardzo się nie przyłożyłam (tylko papierem na sucho podtarłam przed pobraniem próbki bez żadnego podmywania) też wszystko w normie 💪
    Nawet hemoglobina już prawie w normie a to żelazo biorę prawie codziennie 🙈
    Oczywiście widać po wynikach że jestem świeżo po chorobie bo niektóre parametry podniesione.

Jestem bardzo ciekawa czy dzisiaj lekarz potwierdzi że Zbyś to Zbyś a nie jednak Basia 😅

A co do ubierania to w niedzielę miałam plan ubrać coś innego niż leginsy... wiec najpierw padło na taką spódnice midi rozmiar uniwersalny... i niby ok ale po paru min stwierdziłam ze jednak tą guma za bardzo mnie uciskać pod biustem... no to założyłam te jeansy z HM ale kurde... powiem wam że bardzo średnie... pas z tyłu jest moim zdaniem za niski, łączenie z przodu jest na takiej wysokości że sciaga mi majtki 🥴 po jakiejś 1h wróciłam do leginsów 😂 zamiast koszulki miałam koszule... zaraz od ciasta zrobiłam sobie plamkę... stwierdziłam że zapoiorę na szybko bo cienki materiał zaraz wyschnie... no to materiał taki że po wodzie plama też zostaję i trzeba całą wyprac żeby wyglądała normalnie 😵‍💫😮‍💨😂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, skutecznie przekonałaś mnie, że moja stylówka to jedyne słuszne wyjście :D

Kurcze, siedzę sobie na HO, zero stresków i czuje kołatanie serca. Mierzę ciśnienie: 90x70 i tętno 125 :/ to już nie pierwszy raz tak czuję, ale pierwszy raz miałam okazję zmierzyć w tym momencie... Ciśnienie moje, ale puls w ciąży tak do 105 miałam :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa mi puls skakał albo od tarczycy albo od niskiego potasu, może najlepiej zapytać lekarza czy jakieś dodatkowe badania zrobić czy to normalne w ciąży... aczkolwiek teraz jak tsh wróciło do normy i potas też jest w granicach normy u mnie jest ok.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ