Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, o tym mówiłam
Ja znam tylko jedną i to przezajebiaszcza babeczka 😁
To wszystko kwestia charakteru a nie imienia -
Ja znam jedną Lidkę i jednego Zbyszka, Lidka jest moją rówieśniczką, introwertyczką z mega fiksacją na podróże, była chyba w 50 krajach już, a Zbyszek jest teściem mojej koleżanki i super ziomkiem 😁
Co z tym dalej podpowie fizjoterapeutka, czy ma na to jakiś pomysł. Jak po ciąży się nie wchłonie to do operacji, ale ona może coś na to zaradzi 🤞🤷🏼♀️26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS może się wchłania, teraz mięśnie brzucha i tak dostają w kość mocno... pewnie jakieś masaże czy coś wymysli ❤️ ważne,że nic poważniejszego ❤️
Ja mam wujka Zbyszka i to jest super gościua kiedyś współpracownica mamy to była Pani Lidzia i też babeczka bardzo w porządku, zawsze jak trzeba było się nagle zamienić zmianami czy coś to szły sobie na rękę
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Zbyszek to mój kierownik w pracy, fajny facet, chociaż ma swoje odpały
nono Zbyszek obchodzi imieniny 17 marca, jak Patryk (mój mąż
Lidki znam dwie, z jedną chodziłam do szkoły,ale nie mam z nią zbyt wiele wspomnień.
Druga jo była moja pani od matmy w LO. Wspaniała kobieta -
Kania_czubajka wrote:Zbyszek to mój kierownik w pracy, fajny facet, chociaż ma swoje odpały
nono Zbyszek obchodzi imieniny 17 marca, jak Patryk (mój mąż
Lidki znam dwie, z jedną chodziłam do szkoły,ale nie mam z nią zbyt wiele wspomnień.
Druga jo była moja pani od matmy w LO. Wspaniała kobieta
Ja znam dwóch Zbyszków i uwaga jeden to strasznie nie przyjemny typ a drugi to wspaniały facet, przemiły zawsze pomocny ❤️
Lidii żadnej nie znam ale mogę się pochwalić ze wybrałam sobie to imię na bierzmowanie ❤️Kania_czubajka, Sara30 lubią tę wiadomość
-
RiverS wiesz co mnie zastanawia? Czy ta przepuklina u Ciebie nagle wyskoczyła wskutek dużego napięcia czy może od jakiegoś czasu się coś działo a dzisiejsza sytuacja nagle to pogorszyła 🤔 Ciekawe, czy to może tak nagle się stać. Mam nadzieję, że po odpoczynku przynajmniej nie będzie Cię bolało.
Ja sprawdzałam i Lidia obchodzi imieniny 3 sierpnia, w naszą rocznicę ślubu
Absolutnie nie sugerowaliśmy się tym a dowiedziałam się o tej dacie przypadkiem, już czytając o wybranym imieniu
-
Kania_czubajka wrote:Filip obchodzi imieniny 13 września, ma szansę się wbić w datę
chociaż nie chciałabym, żeby się rodził 13stego. Marzy mi się ten 16
i ja i stary mamy 6 w datach urodzenia
My oboje mamy 7a teraz termin mam na 27.09. 27.10 ja mam urodziny
Z Emmą zaciskałam nogi 8.02 bo wspomniany wujek Zbyszek ma wtedy urodziny 🤣🤣🤣 finalnie urodziła się 10.02 w imieniny mojego tatyKania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:My oboje mamy 7
a teraz termin mam na 27.09. 27.10 ja mam urodziny
Z Emmą zaciskałam nogi 8.02 bo wspomniany wujek Zbyszek ma wtedy urodziny 🤣🤣🤣 finalnie urodziła się 10.02 w imieniny mojego tatySara30 lubi tę wiadomość
-
Eh, ja znowu mam puls 113, gdzie wczoraj wieczorem było 80
Bardzo duże różnice w ciągu dnia
Udało mi się przenieść kardiologa na piątek. Jeszcze mnie to zestresowało teraz i poszukałam sobie detektorem tętna dziecka, bo już różne myśli przez głowę przeleciały
Dam znać co dzisiaj neurolog powie!
Miłego dnia dziewczyny!PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja Wam zdradzę, że moja pierwsza córa urodziła się 16.09., a więc w dniu przewidywanego terminu porodu z Karolinką. Dobrze, że będą mnie ciąć wcześniej, bo jednak z perspektywy dziecka to słaby prezent jak mama w szpitalu, no i takie łączone siłą rzeczy urodziny - w tym wieku chce się mieć swoją imprezę 😎.
Ale niesamowity zbieg okoliczności u nas, tak co do dnia się wstrzelić 😂 .
Ogoorkowa, po to jest ten detektor aby używać w takich chwilach 💪🏻. Ja regularnie już czuję ruchy - i mocno,i apre razy dziennie. Ale do końca ciąży nie zamierzam sprzedawać, bo wiem że córa nr 1 przed porodem miała dluuugie okresy ciszy, bez ruchu. Chyba zbierała siły na poród 🤔. I wtedy też się niepokoiłam.
Dobrze, że kardiolog już w piątek. Puls koło 100-110 to moja norma w ciąży, więc wydaje mi się, że jak nie przekracza 120 to aż takiej tragedii nie ma😘. Ale dobrze, ze skonsultujesz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 08:45
Kania_czubajka, Meeg lubią tę wiadomość
-
Oj tak, sierpień i wrzesień to taki gorący okres na porodówkach często. Pamiętam jak miałam rodzic i w prasie lokalnej pisali, że rekordy itp. Nie dość że rok 2015 wyjątkowo obrodził (zwyżka rocznika?), to jeszcze we wrześniu odsyłali u mnie w mieście z porodówki na porodówkę (brak miejsc).
W mieście mam 3. Mnie może nie odesłali, ale do porodu szłam z patologii ciąży, gdzie upchneli nas w 8(!) na jednej sali. To była tragedia. Zaduch, ciężko się ruszyć, tylko 3 łóżka były przy gniazdku aby naładować telefon. Nie wyśpisz się, bo ciągle ktoś ma KTG, pomiar temperatury, wołają na USG, pobranie krwi, albo coś. Brr.
Po porodzie byłyśmy we 3 w małej klitce (niby dla 2 osób, ale w praktyce dla jednej aby był komfort). WC i łazienka na korytarzu, jedna wspólna... Pamiętam że o 4:30 wstawałam brać prysznic aby nie stać potem w żenujących kolejkach na korytarzu 🤦🏻♀️. Lodówka dla pacjentek przepełniona, więc nie wchodziło w grę przyniesienie z domu obiadku czy jogurtu. dieta musiała się opierać na sucharach i kabanosach 😜.
Miasto wojewódzkie, a, no, porażka w tym zakresie.
Pod tym względem dobrze, że teraz spodziewana jest dużo mniejsza liczba rodzących. Według mnie upychanie 8 kobiet w sali było zwyczajnie nieludzkie. No, ale ciężarne były wszędzie. Dość powiedzieć, że ja z wyrostkiem w ciąży leżałam na oddziale chirurgii onkologicznej i na okulistyce. Gdzieś te łóżko trzeba było znaleźć 😂.
Teraz się śmieję, no, ale tu macie próbkę jak radzą sobie w kryzysie nadwyżki ciężarnych szpitale 😂. Jak nie odeślą do innego, to upchną kolanem gdzie łóżko 😂. Mam nadzieję że przez te 8 lat sporo się zmieniło 😇.
/Edit
Czytam to co napisałam, zabrzmiało kiepsko. Ale pisałam Wam, że sam poród wymarzony, mąż był przy całej cesarce, kangurował młodą itp ❤️. Lekarze i położone SUPER! No, tylko te warunki i jedzenie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 09:15
-
RiverS, dobrze że tak szybko skonsultowałaś! Mam nadzieję że szybko Ci się wchłonie! 🍀
Co do września to w USA 9 na 10 pozycji z listy najczęstszych dat urodzenia przypada na wrzesień 🤯 Wrzucam link z najpopularniejszymi datami (jest tam tabelka): https://www.parents.com/fun/birthdays/these-are-the-most-common-birthdays-the-least/
W Polsce podobno najwięcej dzieci w sierpniu a wrzesień na drugim miejscu. Mam nadzieję że wszystkie będziemy mieć miejsce na wymarzonej porodówce! 😁 -
Tak wrzesień może być tłoczno na porodówce 😉 ja już szpital mam wybrany i tam jest 6 sal do porodu rodzinnego oby się ładnie złożyło 😊
Dziś mamy zajęcia z naturalnych sposób łagodzenia bóli porodowych. Ciekawe...ja wierzę tylko w siłę znieczulenia 😉
A tak wogile kto planuje rodzicić SN jezeli nie bedzie przeciwskazań?
Ancalime ty masz zaplanowane już cięcie?? -
BTW dziś oddałam🩸 na badania /Jutro aż 2 wizyty rano (7:40!!!) Endokrynolog a potem mój doktorek/ i dziś pobiłam mój rekord (nie)czekania w kolejce w diagnostyce.
Wyobraźcie sobie sytuację, wchodzę do poczekalni wybieram numerek do pobrania i w chwili kiedy go wyjmowałam z automatu słyszę numer pokoju do którego mój numerk ma wchodzić!! Nie czekałam nawet sekundy..mina ludzi w poczekalni bezcennna 😆🙈Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Meeg, super że nie musiałaś czekać ani chwili! 😁 U mnie w przychodni niby też kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, ale trzeba się prosić, a że u mnie brzuch jest raczej kebabowy to jeszcze grzecznie czekam na swoją kolej...
Ja planuję rodzić SN tylko wcześniej muszę iść do okulisty. Mam sporą wadę wzroku, ginekolog mówiła że powinnam zbadać dno oka. Mam nadzieję że tutaj nie będzie przeciwskazań.Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg, to jak wygrana w lotto 😁.
Mam wskazania do cięcia, więc wiem, że będzie. Wiem, że z racji na cukrzycę i wycięcie endometriozy za jednym zamachem ma być tydzień przed terminem - ale dokładną datę mam ustalać 3 tyg przed bezpośrednio w szpitalu, jak dostanę skierowanie. Dużo zależy też od tego, jak starzec się będzie łożysko i wyglądała nerka młodej.
Ja też mam jutro endokrynolog 😀. A dzisiaj wizytę, aby skontrolować szyjkę i skonsultować wyniki posiewu, więc pewnie nie będzie mierzyła młodej (a szkoda).
Jak śledzę wątki aktualnie rodzące, to piszą np. że gaz 💩 daje, więc chyba też wierzę tylko w moc znieczulenia 😂.
/Kasio, a mogę podpytać jaka to wada? Ja mam -4,7 i -5,5 + astygmatyzm, a w pierwszej ciąży ciśnienie i dno oka bez zarzutu. Teraz chyba nie będę badała, skoro i tak ma być CC. Trzymam kciuki aby u Ciebie było w porządku okulistycznie 🤞🏻.
Z przepuszczaniem w kolejkach, to chwilowo mam tak, że mogę czekać. Bardziej kijowo czułam się na początku z mdłościami - a przecież wtedy w ogóle brzucha nie było. No, z tego co pamiętam, to w końcówce może być ciężej, bo a to brzuch ciąży, kręgosłup łupie, a to niedobrze od upałów. Pewnie łatwiej nam będzie prosić o przepuszczenie w kolejce w razie potrzeby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 10:22
Meeg lubi tę wiadomość