WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora to ciąża chyba tak wpływa, że źle znoszę zarwane nocki bo naprawdę byłam już mocno przyzwyczajona do nocnego wstawania 🤷🏻‍♀️

Rozumiem wisielczy nastrój w związku z wyjazdem męża :( z każdym dniem będzie lepiej, ale przecież o tym wiesz 😘 kiedy zjeżdża?

Mój planuje tak ok 25-29 czerwca aby zostać z dziećmi gdy pojadę na konferencję.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora domyślam się, że jest ciężko, zwłaszcza w dzień wyjazdu. 🤞

Sara, tak, to plus, że mogę sobie małą podglądać, chociaz teraz to już na tym usg jest taka plątanina, że jedyne co udało mi się dziś zidentyfikować to, że widziałam machającą rączkę;)

Ja niby spałam niezle dotąd, ale ostatnie dni mnie męczą koszmary związane ze zdrowiem babci. Chyba przez to, że staram się nie stresować w ciągu dnia to organizm odreagowuje w nocy. Przez to się budzę i nie zawsze mogę szybko zasnąć.

To co mi też przeszkadza, to od czasu do czasu łapie mnie takie poczucie wewnętrznego niepokoju. Tak naprawdę niezwiązane z żadnym konkretnym bodźcem. Mogę spokojnie siedzieć i nagle zaczynam czuć takie wewnętrzne zaniepokojenie. Nie wiem czy to ciążowe, ale trochę zrzucam to na hormony, bo nigdy wcześniej nie miałam takiego czegoś.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka 😨 nienawidzę takiego uczucia. Ja mam tak bardzo sporadycznie ale zdarza się. Niby nic się nie dzieje i nagle takie poczucie ogromnego stresu/strachu bez powodu. Kortyzol x100 🫣
    Wydaje mi się, że to podświadomość.
    Starasz się nie stresować i nie denerwować ale podświadomie martwisz się o babcie i to wychodzi mimowolnie 🥹
    A jak u babci? Wiadomo coś więcej?

Mi już na szczęście przeszło i zauważyłam, że (normalnie Nobel dla mnie 🤣) nie mogę leżeć. Pół dnia przeleżałam bo raz, że leje u Nas a dwa, brzuch od rana bolał. I stąd prawdopodobnie refluks 🤷🏻‍♀️ zaczęłam latać i przeszło 🤣 nie wolno mi leżeć więc 🤣
    Właśnie pieczemy z dzieciakami jabłecznik 😍 nie ma to jak zdrowa kolacja 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, na jak długo wyjechał? :(

Sara mi się zdarza refluks w nocy jak się przebudzam.i potem nie mogę zasnąć... I to jest na pustym żołądku przecież :/ ale póki co zdarzył się 3 razy, a będzie się codziennie praktycznie, więc jeszcze nie szukałam co z tym zrobić:p

Co do koszmarów, to mi się dzisiaj śniło,że miałam zakopać ciało mojego klienta z pracy w ogródku rodziców, razem z jego asystentem mieliśmy się tym zająć, tak żeby mój szef się nie dowiedział. Spoko, dostaliśmy go pokrojonego w worku, ale potem mój pies tam strasznie węszył 🤣 co ciekawe ostatnio jakoś specjalnie mnie nie irytował, raczej dobrze nam się układa współpraca 🤣

ktos jeszcze się chce pochwalić głupotami? 🤣

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa cudowny sen 🤣🤣🤣🤣 buahahahaha
    Jeszcze gdyby klient był wybitnie upierdliwy to bym zrozumiała 🤣

U mnie ostatnio top 1 to romanse 😅
    Był Jurek Owsiak, był sąsiad 🙈

Ale pyszny jabłecznik nam wyszedł 😍 całe ciasto wsunelismy 🙈😅

Ogoorkowa, Longanimity, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Maiora to ciąża chyba tak wpływa, że źle znoszę zarwane nocki bo naprawdę byłam już mocno przyzwyczajona do nocnego wstawania 🤷🏻‍♀️

Rozumiem wisielczy nastrój w związku z wyjazdem męża :( z każdym dniem będzie lepiej, ale przecież o tym wiesz 😘 kiedy zjeżdża?

Mój planuje tak ok 25-29 czerwca aby zostać z dziećmi gdy pojadę na konferencję.
    Mam nadzieję że uda mu się zjechać na komunię mojego chrześniaka 27.05, ale na nic się nie nastawiam bo z jego praca to nigdy nic nie wiadomo

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się chwaliłam dobrym samopoczuciem- zgaga mnie dopadła taka, że idę sobie lodów nakupić 😅
    Znajoma mówiła, że jej pomagały, a jak nie to chociaz smaczne 🤣

Sara30, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Tak się chwaliłam dobrym samopoczuciem- zgaga mnie dopadła taka, że idę sobie lodów nakupić 😅
    Znajoma mówiła, że jej pomagały, a jak nie to chociaz smaczne 🤣

Lubię lody 😅 nie zgagę ofc 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a odnośnie babci, dziękuje, że pytasz. Neurologicznie wszystko ok, powoli jej wraca świadomość, bo spada jej wapń i soda, które były za wysokie. Nie jest jeszcze dobrze, ale widać poprawę pod tym względem. Przenieśli ją na inny oddział i będą diagnozować te powiększone węzły chłonne, wiadomo, że to może być wszystko, ale dla nas ważne, aby wracała do swojej osobowości, bo wtedy walka z chorobą to będzie zupełnie co innego. 🍀🤞

Sara30 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara a odnośnie babci, dziękuje, że pytasz. Neurologicznie wszystko ok, powoli jej wraca świadomość, bo spada jej wapń i soda, które były za wysokie. Nie jest jeszcze dobrze, ale widać poprawę pod tym względem. Przenieśli ją na inny oddział i będą diagnozować te powiększone węzły chłonne, wiadomo, że to może być wszystko, ale dla nas ważne, aby wracała do swojej osobowości, bo wtedy walka z chorobą to będzie zupełnie co innego. 🍀🤞

Masz rację w 100%.
    Na pewno też dla Was jako rodziny, kontakt z babcią i wsparcie będzie prostsze gdy sama będzie świadoma sytuacji. Na pewno wkrótce się sytuacja wyjaśni i lekarze odkryją diagnozę ✊

Pucz, RiverS, Ogoorkowa jak Wasze zdrówko? Lepiej? Grzecznie odpoczywacie?

Wyobraźcie sobie, że w piątek skończyłam plewić cały warzywniak, dziś poszłam obczaic jak mi tam rośnie i co? Pełno chwastów 😱😭 miałam ochotę wrzucić tam bombę 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, jeju jaki sen szczegółowy 😅 fabuła jak z filmu 😉 na L4 nie jest tak źle, można się przyzwyczaić! Na początku bardzo tęskniłam za pracą a teraz nawet maili nie czytam 😁

Sara, wielki szacun za te ciężkie noce! A co do chwastów to jakaś masakra, przecież piątek był całkiem niedawno! 😳 Refluks mi się zdarza czasami, bez związku z pozycją, ale jak czuję ruchy to się nasila. W sumie dziwne, bo ruchy czuję pod pępkiem, raczej do żołądka daleko 😅

Ancalime, pewnie że możesz zapytać o wadę, mam około -4, widzę że to i tak mniej niż u Ciebie, ale będę spokojniejsza jak sprawdzę 🙂

Agentka, nieustannie trzymam kciuki za Twoją babcię! 🍀

Dzisiaj byłam pooglądać wózki i wybrałam trzy marki, do których zawężyłam wybór - Bebetto, Anex i Roan. Opowiedziałam o nich mężowi, mąż zdecydował żeby był Roan i już chyba tylko spośród Roanów będę szukać najlepszego modelu 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio no to można powiedzieć, że "jedną nogą" dokonaliście wyboru 😍 super 😍
    U mnie ruchy wyczuwalne są ok 5-7 cm nad pępkiem + czuję takie delikatne szarpanie/pukanie niziutko jakby Lidka mi się bawiła pęcherzem 😅

Dziewczyny, macie już wybrane foteliki? Kompletnie nie umiem się zdecydować i im więcej czytam tym mniej wiem 😒
    Kusi mnie avionaut Pixel ze względu na wagę. Kiddy evoluna albo cybex cloud ze względu na rozkładanie do pozycji leżącej.
    Ale też maxi Cosi pebble ze względu na praktyczność bazy 😒 i ogólnie przyjemną cene, wygląd.
    Odrzuciłam napewno cybex aton (miałam przy starszakach) i besafe (są super bezpieczne ale okropnie masywne 😱).
    Powiedzcie jakie wy macie spostrzeżenia, może będzie mi łatwiej...

I jeszcze pytanie do mam dziewczynek. W jakiej kolorystyce robicie panienkom kąciki/pokoiki?
    U mnie Emma miała wszystko w musztardzie i turkusie, u Toli królowała mięta a teraz odbiło mi na punkcie.... Różu 🤣 choć się zarzekalam kiedyś, że nigdy w życiu 😅 tylko mam dylemat, czy to nie kicz 😅 oczywiście myślę o takim odcieniu jak wrzos/Lila róż/ piwonia a nie żadnej landrynie

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, na pewno nie kicz! 😁 Będzie pięknie! My mamy stosunkowo nowe mieszkanie, mieszkamy tu niecałe 2 lata i wszystkie ściany są na szaro. Z pokoiku Helenki prawie wcale nie korzystaliśmy (suszyłam tam pranie 😅) więc chyba odmalowywać nie będziemy.
    Meble białe albo w kolorze drewna a dodatki (zasłony, imię i może fotel) zrobię w fuksji 😁
    No i myślałam o tapecie ale jednak porzuciłam ten pomysł. Zamiast tego kupię plakaty i powieszę je w ramkach z passe partout. Taki mam wstępny zamysł, ale jeszcze nie wiem co na to mąż 😁

Edit. A no i o fotelikach nic nie piszę, bo jeszcze się nie zagłębiałam w tym temacie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 21:49

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bądźcie ze mnie dumne. Wyjazd męża mnie zmotywował i właśnie skończyłam i wysłałam do recenzji moją pracę na podyplomówkę. Zaczyna mnie trochę łapać stres bo egzamin i prezentacja za miesiąc 🤦
    Co do fotelików my kupiliśmy maxi cosi pebble 360 z bazą family fix 360. Kupiliśmy go głównie z uwagi na praktyczność bazy i testy. Wahałam się pomiędzy nim a avionautem ale przekonała mnie ta obrotowa baza i to że nie będę musiała kupować nowej do kolejnego fotelika :)

Sara30, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW bardzo wam dziękuję za wsparcie i zrozumienie i to że mogę wam się tu wyżalić jak mam ciężki dzień ❤️

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio będzie cudnie 😍
    my też pokój malujemy na szaro :) meble będą białe. Planuje różowe zasłonki, szaro-rozowy dywan i dodatki typu koszyki, organizery etc z różowymi akcentami 😅
    Tapety na pewno nie będziemy kłaść. Na początku myślałam o naklejkach ale kiedyś takimi naklejkami strasznie zmęczyłam ścianę (nawet po odmalowaniu jest ślad) i mam plan zrobić na szydełku jakieś mandale / łapacze snów do dekoracji.

Maiora brawo Ty!!! ✊🍀Na pewno dasz radę! :)

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć fotelik avionaut pixel nowszy albo starszy ale różnią się tylko daszkiem i kolorami, generalnie jesden jest po moim bratanku a drugi po siostrzenicy męża (ona jeszcze korzysta więc chyba ten starszy model będziemy mieć) okaże się 😉

Sara super pomysł z tymi mandalami! Ja właśnie kończę jedną i o ile nie będzie za duża to powieszę ją w oknie. Teraz jak już mamy płeć potwierdzoną mogę już zamówić włóczke na kocyk albo 2 😅

Mało aktywna dzisiaj byłam bo chyba przez pogodę pół dnia byłam przymulona 😑

A jutro prenatalne i na szczęście w południe więc dzień nie będzie się dłużył 😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity kciuki będę trzymac od rana ✊

A powiedz mi, bo nigdy w życiu nie robiłam mandali ale założyłam, że skoro zrobiłam z 20 chust to i mandale wydziergam 🫣
    To się przerabia od środka dookoła, a potem dopiero na końcu się przerabia na obręczy?

Ja teraz kończę już drugi kocyk, ten w ważki i biorę się za ostatni bawełniany ombre. Chcę jeszcze zrobić koszyczek i pudełko na chusteczki. Mam nadzieję że zdążę z mandalą 🫣 ale jeśli już będę miała robić, to zrobię 2-3 ale mniejsze :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, jakoś będę musiała się przyzwyczaić 🫣 ale ładnie się jeszcze pożegnać musze z klientem, którego zakopywalam we śnie 🤣 tak z czystej sympatii, pamiętam jak pokazywał do kamerki kalendarz, gdzie swój urlop miał opisany jako niewielkie "U" przy datach, a mój w czerwonych kółkach 😆
    Miło mi, że nie tylko ja mam z tym problem w głowie, to jest pokrzepiające 🌷 pochwal się konkretnym modelem wozka jak już wybór się dokona! :D

Maiora, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! :) do zjazdu męża czas minie raz dwa, może jakieś poprawki dostaniesz w tym czasie to zajmiesz głowę :)
    Sara30 wrote:
    Kasio no to można powiedzieć, że "jedną nogą" dokonaliście wyboru 😍 super 😍
    U mnie ruchy wyczuwalne są ok 5-7 cm nad pępkiem + czuję takie delikatne szarpanie/pukanie niziutko jakby Lidka mi się bawiła pęcherzem 😅

Dziewczyny, macie już wybrane foteliki? Kompletnie nie umiem się zdecydować i im więcej czytam tym mniej wiem 😒
    Kusi mnie avionaut Pixel ze względu na wagę. Kiddy evoluna albo cybex cloud ze względu na rozkładanie do pozycji leżącej.
    Ale też maxi Cosi pebble ze względu na praktyczność bazy 😒 i ogólnie przyjemną cene, wygląd.
    Odrzuciłam napewno cybex aton (miałam przy starszakach) i besafe (są super bezpieczne ale okropnie masywne 😱).
    Powiedzcie jakie wy macie spostrzeżenia, może będzie mi łatwiej...

I jeszcze pytanie do mam dziewczynek. W jakiej kolorystyce robicie panienkom kąciki/pokoiki?
    U mnie Emma miała wszystko w musztardzie i turkusie, u Toli królowała mięta a teraz odbiło mi na punkcie.... Różu 🤣 choć się zarzekalam kiedyś, że nigdy w życiu 😅 tylko mam dylemat, czy to nie kicz 😅 oczywiście myślę o takim odcieniu jak wrzos/Lila róż/ piwonia a nie żadnej landrynie
    My mamy cybexa clouda, wzięliśmy z zestawu do wózka. On się rozkłada, ale nie w aucie! Tam tylko siedząco :/ na ramię wózka można go rozłożyć np. Podczas wizyty u lekarza czy coś (wiadomo, nie będę w tym wozić dziecka na spacery :p)
    Dla mnie plusem jest baza obrotowa, ale też możliwość montażu na pasy (jeśli by trzeba było przełożyć fotelik do innego auta, to nie trzeba bazy przekładać, a mamy 2 samochody). Drugi duży plus, który mnie kupił, to dodatkowe rozkładane "skrzydla" na uderzenie boczne.

Sporo koleżanek polecało maxi cosi, podobno dzieci w nich miały dobre pozycje, ale w naszym aucie (hehe, tym planowanym, jeszcze nie odebranym z salonu, robi się jeszcze), w maxi cosi baza nie leży za dobrze na siedzeniu.

Dużo też chwali chyba britax Romer babysafe, one również się rozkładają (nie wiem jak w aucie, czy tylko na ramie wozka), nieco lżejszy od clouda, ma tak samo duży daszek jak cloud, mają bazy obrotowe i w nich na 99% w bazie można regulować pochylenie fotelika, w sensie jeśli kanapa wychodzi pochylona za mocno, to fotelik można "zjechać w dol" żeby dobry kąt dobry utrzymać.

My jeszcze nie mamy na 100% wybranej farby, całe mieszkanie będzie w beżach, ale w pokoju małej chcemy dodać jakieś elementy w takim zgaszonym rozofiolecie, mam na próbniku taka farbę fajna i mnie zainspirowała :D ale elementy wyprawki w beżach i z motywem leśnych zwierzaków + na ścianie za lozeczkiem będzie naklejka "las" :)

Moja noga wczoraj wieczorem nadal drętwiała, ale Pani mówiła,że to parę dni potrwa zanim coś mi ulży... w nocy bardzo dużo nie spałam, okropnie mnie męczy ta bezsennosc ciążowa. Za to wieczorem jedliśmy chipsy i guacamole (na pocieszenie po trudnym dniu), mała fastfoodziara jak poczuła co jej do brzuszka spływa to się zaczęła tak wiercić, że nie trzeba było ręki przykładać, bo tak brzuch chodził 😍 w końcu mąż poczuł i zobaczył coś, czego nie da się z niczym pomylić 😁

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam w labo, zrobię najpierw badanie moczu i zobaczymy, może mi to na psychikę zadziała i przestanie piec, jakby wszytsko wyszło ok 😅😋
    Przyjechałam 45 min przed otwarciem, bo mi się spieszy do SH na 8, a tutaj 5 osób w kolejce już czeka 🙈

Odnośnie fotelika to mąż już przywykł, że bierzemy ten co upatrzyłam czyli Maxi Cosi Pebble z baza Family Fix 360 - początkowo w sklepie przekonywali, że don pierwszego fotelika obrotowa baza jest niepotrzebna, ale skoro ta jest uniwersalna do późniejszego to dlaczego nie 🙂

Longanimity, kciuki 🍀

Maiora, super, że udało się skończyć pracę 🥰 egzamin też napewno pójdzie sprawnie i bezproblemowo 😊

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ