Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
agentka93 wrote:Maiora mi się podoba motyw nr 1, obrazki tez super są, ale wtedy bym pewnie zrezygnowała z naklejek.
Ja mam szkole rodzenia i ugadaną położną środowiskową na okres po porodzie. Zaczynam zajęcia w przyszłym tygodniu. Udało się za darmo 😁
Wyprawkowo chętnie Was podczytuje, ale trwam w postanowieniu, że zabiorę się za to w lipcu
Trwam razem z Tobą 😉agentka93 lubi tę wiadomość
-
Tak na szybko u nas wszystko dobrze 💙 płeć potwierdzona 😊 dostałam tylko zalecenie zrobienia echo serca do 28tc przez moje choroby i mam pępowinę 2naczyniową i ponoć jakieś nowe zalecenie PTG żeby po 30tc co 2 tyg kontrolować wzrastanie.
Ogoorkowa, agentka93, Ancalime, RiverS, Meeg, Kasio lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Maiora, ja bym z tych wybrała motyw drugi 😊
Longanimity, super, że wszytsko ok 🥰 o pępowinie dwu naczyniowej pierwsze słyszę, ale grunt, że to nic złego 😊
Mam już wyniki i mocz w porządku, więc chyba sie wstrzymam do jutra, bo ja już nieraz miałam różne urojenia 😄
Ale łowy w SH udane - poniżej zdobycze smutnego beżowego dziecka 😜
Sara30, RiverS, Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz 😍 ciuszki sztos! Ten komplecik "dziergany" przefajowski 😍
Ja jestem ogromną fanką kombinezonów wełnianych i na ciuchu jeszcze nie udało mi się upolować, ale na OLX upolowalam jeden 100% merino w rozm 62 i chcę jeszcze trafić 68 z lillelam.
Longanimity to dobre wieścinajważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką ❤️ o pępowinie dwunaczyniowej kiedyś słyszałam bo koleżanka miała taką i podobnie jak u Ciebie, wymagało to czujniejszej kontroli wzrastania bo może powodować zahamowanie wzrastania płodu. Ale u niej z tego co pamiętam nie było żadnych problemów i urodziła w terminie dziecko o słusznej wadze
więc nie martw się na zapas
Teraz mnie tym echo serca zbiłyście. Bo zastanawiam się, czy ze względu na obciążony wywiad, nadciśnienie i wadę serca u Toli nie powinnam się upomniec o echo u Liduszki 🤔 -
Generalnie nie zestresowalam się ani trochę tą wiadomością o pępowinie bo bardzo fajna pani doktor i wszystko tlumaczyła co widać i właśnie mówiła że to nic złego tylko takie nowe zalecenia... muszę sprawdzić na poprzednich wynikach czy tam nie miałam wpisane że jest 3 🤔
Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity wrote:Generalnie nie zestresowalam się ani trochę tą wiadomością o pępowinie bo bardzo fajna pani doktor i wszystko tlumaczyła co widać i właśnie mówiła że to nic złego tylko takie nowe zalecenia... muszę sprawdzić na poprzednich wynikach czy tam nie miałam wpisane że jest 3 🤔
O właśnie! Ciekawe 🤔
Czy to dopiero na tym etapie widać tak na 100%? 🤔
Ja bankowo mam wpisane, że trojnaczyniowa bo zwróciłam na to uwagę ale ciekawe, czy coś się może zmienić w tej kwestii 🤔
-
Pucz, super zakupy, podziwiam talent polowania 😁💕
Longanimty, super, że kompetentna pani doktor się trafiła 💪💕
Wyszłam od fizjo, oklejona, z zestawem lekkich ćwiczeń. Mam zalecenie miesiąca totalneeeego odpoczynku, maks spacer jeden dziennie do godzinki 🫤, ale trzeba to trzeba. Mięśnie wszystkie w porządku, po prostu kresa nie wytrzymała chwilowego napięcia.
A ja dziś w ramach magisterki malowałam obraz. Po łącznie 16 godzinach pracy zawiał wiatr (maluję na balkonie), obraz się wywrócił i nadział na parapet. Miałam kryzys, że ja pierdole, ale po wtorkowych ekscesach z brzuchem uznałam, że trudno, najwyżej się nie obronie i tyle.
Paczki z Vinted czekają w domu, odpakowane już przez męża samego bo się nie mógł doczekać i robił mi video unboxing 😅 także wrócę z paznokci jeszcze i też będę oglądać.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS ja bym chyba wybuchła w takim momencie 😨 na wiatr nie mamy wpływu ale jednak...
Pokażesz nam trochę swoich prac? 😍
Teraz odpoczywaj i stosuj się do zaleceń fizjo 😘 i oczywiście my też chcemy unboxing 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 16:41
-
Tak tak czekamy na unboxing 😁 my byliśmy w smyku ale już same letnie ciuszki więc stwierdziliśmy że na siłę nic nie bierzemy 😉
Co do tej pępowiny to z pierwszych prenatalnych mam wpisane 3naczyniową 🤷♀️
I uwaga przyszedł mi adapter insafe i udało się bez rozcinania ale na siedzeniu pasażera i jeszcze kilka eurocentów mąż znalazł 😆 właśnie jedziemy do rodzinki na wieś taki spontaniczny wyjazd i super wygodnie mi się jedzie z tym adapterem! Także dzięki Sara za polecajkę!Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Do usług 😁😁😁
Ja też go lubię bardzo 😁
Miłego wypadu! Oby pogoda Wam dopisała ☺️
U nas szpital zakaźny - mnie też bierze 🥴
O 18:30 Tola dostaje leki i idzie się kąpać i spać. Więc zaparze sobie herbatę, wejdę pod koc i spróbuję się reanimować do jutra 🥴
Tak byłam zła, że dzisiejsza wizytę nam odwołali a koniec końców wyszło super 😁
-
U nas kontrola przebiegła bardzo szybko i sprawnie, wszystko dobrze aż się łapie na myśleniu że coś za spokojnie ostatnio😁
Akrobatka ma 460g i jest standardowo kilka dni wiekasza 💪
Doktorek poradził dodatkowo echo serca z takich badań w ciąży i już mamy umówione u polecanej specjalistki.
Ze zdjęciami lipa, no cóż, nie jest on jakiś wybitnym fotografem.. dał nam całe 2 foty...szyjki oraz serduszka. Musimy się cieszyć z tego co widzieliśmy na monitorze😉
Wizyty na 07.06:
Godz 11.00 - wizytą gin
Godz 17.30 - echo sercaRiverS, agentka93, Kasio, Pucz lubią tę wiadomość
-
Bez sensu brak fot pamiątkowych, ale super, że wszystko w porządku!
Ja pokleiłam trochę płótno, pilowalam, gruntowałam, mam nadzieję że przejdzie. A tu szybkich kilka faworytów - jakaś 1/5 całych zakupów 😅
Wcale nie aż takie smutne beżowe dziecko będzie 😜Sara30, Meeg, Niuśka, Ancalime, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Sara30, Meeg, Niuśka, Ancalime, Kania_czubajka, Kasio, agentka93, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Meeg najważniejsze, że akrobatka ma się dobrze ❤️❤️❤️
RiverS ale cuda 😍 te baloniki są boskie szczególnie 😍
Longanimity widzisz jakieś podobieństwo do Ciebie lub męża?
Do mnie dzwoniła właśnie wychowawczyni Toli z przedszkola, żeby zaoferować się, że gdyby coś, to ona się młodą zajmie i może wziąć ją do siebie nawet na noc. Także jeśli teraz mąż nie zdąży przed konferencją albo później, w trakcie porodu, żebym wiedziała, że Tola ma opiekę ❤️
Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Sara nie widzę🙈 ale śmieje się że cały tata 😅 a no I ma 400g 💪
Sara30, Maiora lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Sara30 wrote:Meeg najważniejsze, że akrobatka ma się dobrze ❤️❤️❤️
RiverS ale cuda 😍 te baloniki są boskie szczególnie 😍
Longanimity widzisz jakieś podobieństwo do Ciebie lub męża?
Do mnie dzwoniła właśnie wychowawczyni Toli z przedszkola, żeby zaoferować się, że gdyby coś, to ona się młodą zajmie i może wziąć ją do siebie nawet na noc. Także jeśli teraz mąż nie zdąży przed konferencją albo później, w trakcie porodu, żebym wiedziała, że Tola ma opiekę ❤️ -
Sara, myślę że skoro wychowawczyni Toli powtarza to któryś raz z kolei to naprawdę nie są puste słowa i bardzo chce pomóc ❤️ cudne to! ❤️ Moja mama jest nauczycielką i jedna z mam też ostatnio powiedziała że "pani Ania jest dla nas jak rodzina" 🙂
Pucz, podziwiam za konsekwencję w kolorach! Śliczne ubranka! Na początku też sobie planowałam że będę kupować stonowane ubranka, bez szaleństw w kolorach, ale cóż... już popłynęłam 😅
RiverS, tygrysek jest cudny! 😍
Agentko, jak tam babcia? 😘
Meeg, Longanimity, cieszę się że wszystko dobrze na wizytach! 😘
O pępowinie dwunaczyniowej nie słyszałam, u mnie takiego doktor nie mówił nic na temat pępowiny poza tym że jest ok 😐
Wczoraj dostałam bardzo dużej zgagi/refluksu, nie mogłam nic zjeść... W ogóle słabo u mnie z apetytem a waga rośnie cały czasMeeg lubi tę wiadomość
-
Longanimity, ja też mam pępowinę dwunaczyniową stwierdzoną, ale
1. nie mam tego wpisanego jako nieprawidłową strukturę, jak np.tę poszerzoną miedniczkę nerki, ale w uwagach pod badaniem jako wskazanie do obserwacji. Wyglada to u mnie na wyniku tak
2. dr mówił, że jednorazowo w 30, a potem po 35 tygodniu częstsze kontrole. Ponoć to nie jest takie groźne wcześniej, ale przed rozwiązaniem trzeba mocniej na to zwrócić uwagę 🤔
3. przy pierwszych prenatalnych mam również wpisaną trojnaczyniową pępowine, stąd kolejne skierowanie na USG płodu, aby mocniej się przyjrzeć tematowi 🤦🏻♀️ -
Z tematem pępowiny, to mnie znowu naszło na wspomnienia 😁 jak pisałam, przy CC mąż mógł przeciąć symbolicznie pępowinę. I pamiętam, jak zaskoczony (i zachwycony swoim odkryciem) na głos wykrzyczał coś w stylu 'ło, toż to prawdziwa lina, nie spodziewałem się, że pepowina może być taka gruba' 😂. No i urażona męska duma, bo lekarz przeciął za jednym zamachem, a mój mąż na dwie tury 😜😂. Pielęgniarka go pocieszała, że doktor ma już wprawę 😂. Także może z dwunaczyniową będzie mu łatwiej 😂😂😂.