WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Maiora mi się podoba motyw nr 1, obrazki tez super są, ale wtedy bym pewnie zrezygnowała z naklejek.

Ja mam szkole rodzenia i ugadaną położną środowiskową na okres po porodzie. Zaczynam zajęcia w przyszłym tygodniu. Udało się za darmo 😁

Wyprawkowo chętnie Was podczytuje, ale trwam w postanowieniu, że zabiorę się za to w lipcu ;)

Trwam razem z Tobą 😉

agentka93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko u nas wszystko dobrze 💙 płeć potwierdzona 😊 dostałam tylko zalecenie zrobienia echo serca do 28tc przez moje choroby i mam pępowinę 2naczyniową i ponoć jakieś nowe zalecenie PTG żeby po 30tc co 2 tyg kontrolować wzrastanie.

Ogoorkowa, agentka93, Ancalime, RiverS, Meeg, Kasio lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, ja bym z tych wybrała motyw drugi 😊

Longanimity, super, że wszytsko ok 🥰 o pępowinie dwu naczyniowej pierwsze słyszę, ale grunt, że to nic złego 😊

Mam już wyniki i mocz w porządku, więc chyba sie wstrzymam do jutra, bo ja już nieraz miałam różne urojenia 😄

Ale łowy w SH udane - poniżej zdobycze smutnego beżowego dziecka 😜

IMG-20230518-132104.jpg
    IMG-20230518-132127.jpg

Sara30, RiverS, Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz 😍 ciuszki sztos! Ten komplecik "dziergany" przefajowski 😍

Ja jestem ogromną fanką kombinezonów wełnianych i na ciuchu jeszcze nie udało mi się upolować, ale na OLX upolowalam jeden 100% merino w rozm 62 i chcę jeszcze trafić 68 z lillelam.

Longanimity to dobre wieści :) najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką ❤️ o pępowinie dwunaczyniowej kiedyś słyszałam bo koleżanka miała taką i podobnie jak u Ciebie, wymagało to czujniejszej kontroli wzrastania bo może powodować zahamowanie wzrastania płodu. Ale u niej z tego co pamiętam nie było żadnych problemów i urodziła w terminie dziecko o słusznej wadze :) więc nie martw się na zapas :)

Teraz mnie tym echo serca zbiłyście. Bo zastanawiam się, czy ze względu na obciążony wywiad, nadciśnienie i wadę serca u Toli nie powinnam się upomniec o echo u Liduszki 🤔

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nie zestresowalam się ani trochę tą wiadomością o pępowinie bo bardzo fajna pani doktor i wszystko tlumaczyła co widać i właśnie mówiła że to nic złego tylko takie nowe zalecenia... muszę sprawdzić na poprzednich wynikach czy tam nie miałam wpisane że jest 3 🤔

Sara30 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Generalnie nie zestresowalam się ani trochę tą wiadomością o pępowinie bo bardzo fajna pani doktor i wszystko tlumaczyła co widać i właśnie mówiła że to nic złego tylko takie nowe zalecenia... muszę sprawdzić na poprzednich wynikach czy tam nie miałam wpisane że jest 3 🤔

O właśnie! Ciekawe 🤔
    Czy to dopiero na tym etapie widać tak na 100%? 🤔
    Ja bankowo mam wpisane, że trojnaczyniowa bo zwróciłam na to uwagę ale ciekawe, czy coś się może zmienić w tej kwestii 🤔

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, super zakupy, podziwiam talent polowania 😁💕

Longanimty, super, że kompetentna pani doktor się trafiła 💪💕

Wyszłam od fizjo, oklejona, z zestawem lekkich ćwiczeń. Mam zalecenie miesiąca totalneeeego odpoczynku, maks spacer jeden dziennie do godzinki 🫤, ale trzeba to trzeba. Mięśnie wszystkie w porządku, po prostu kresa nie wytrzymała chwilowego napięcia.

A ja dziś w ramach magisterki malowałam obraz. Po łącznie 16 godzinach pracy zawiał wiatr (maluję na balkonie), obraz się wywrócił i nadział na parapet. Miałam kryzys, że ja pierdole, ale po wtorkowych ekscesach z brzuchem uznałam, że trudno, najwyżej się nie obronie i tyle.

Paczki z Vinted czekają w domu, odpakowane już przez męża samego bo się nie mógł doczekać i robił mi video unboxing 😅 także wrócę z paznokci jeszcze i też będę oglądać.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS ja bym chyba wybuchła w takim momencie 😨 na wiatr nie mamy wpływu ale jednak...

Pokażesz nam trochę swoich prac? 😍

Teraz odpoczywaj i stosuj się do zaleceń fizjo 😘 i oczywiście my też chcemy unboxing 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 16:41

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak czekamy na unboxing 😁 my byliśmy w smyku ale już same letnie ciuszki więc stwierdziliśmy że na siłę nic nie bierzemy 😉

Co do tej pępowiny to z pierwszych prenatalnych mam wpisane 3naczyniową 🤷‍♀️

I uwaga przyszedł mi adapter insafe i udało się bez rozcinania ale na siedzeniu pasażera i jeszcze kilka eurocentów mąż znalazł 😆 właśnie jedziemy do rodzinki na wieś taki spontaniczny wyjazd i super wygodnie mi się jedzie z tym adapterem! Także dzięki Sara za polecajkę!

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do usług 😁😁😁
    Ja też go lubię bardzo 😁

Miłego wypadu! Oby pogoda Wam dopisała ☺️

U nas szpital zakaźny - mnie też bierze 🥴
    O 18:30 Tola dostaje leki i idzie się kąpać i spać. Więc zaparze sobie herbatę, wejdę pod koc i spróbuję się reanimować do jutra 🥴

Tak byłam zła, że dzisiejsza wizytę nam odwołali a koniec końców wyszło super 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kontrola przebiegła bardzo szybko i sprawnie, wszystko dobrze aż się łapie na myśleniu że coś za spokojnie ostatnio😁
    Akrobatka ma 460g i jest standardowo kilka dni wiekasza 💪
    Doktorek poradził dodatkowo echo serca z takich badań w ciąży i już mamy umówione u polecanej specjalistki.
    Ze zdjęciami lipa, no cóż, nie jest on jakiś wybitnym fotografem.. dał nam całe 2 foty...szyjki oraz serduszka. Musimy się cieszyć z tego co widzieliśmy na monitorze😉

Wizyty na 07.06:
    Godz 11.00 - wizytą gin
    Godz 17.30 - echo serca

RiverS, agentka93, Kasio, Pucz lubią tę wiadomość

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu brak fot pamiątkowych, ale super, że wszystko w porządku!

Ja pokleiłam trochę płótno, pilowalam, gruntowałam, mam nadzieję że przejdzie. A tu szybkich kilka faworytów - jakaś 1/5 całych zakupów 😅
    8-D2-ACC2-E-7-D24-4-A1-C-A56-E-02-CD72-FF9-EB4.jpg
    Wcale nie aż takie smutne beżowe dziecko będzie 😜

Sara30, Meeg, Niuśka, Ancalime, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20230518-131746.jpg

My mamy ze 3 strony zdjęć ale takich z połowę mniejszych niż od ginekologa 😉

Sara30, Meeg, Niuśka, Ancalime, Kania_czubajka, Kasio, agentka93, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg najważniejsze, że akrobatka ma się dobrze ❤️❤️❤️

RiverS ale cuda 😍 te baloniki są boskie szczególnie 😍

Longanimity widzisz jakieś podobieństwo do Ciebie lub męża?

Do mnie dzwoniła właśnie wychowawczyni Toli z przedszkola, żeby zaoferować się, że gdyby coś, to ona się młodą zajmie i może wziąć ją do siebie nawet na noc. Także jeśli teraz mąż nie zdąży przed konferencją albo później, w trakcie porodu, żebym wiedziała, że Tola ma opiekę ❤️

Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Niuśka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity 🥰🥰
    Rivers dla mnie tygrysek to Hit hitów 😍

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nie widzę🙈 ale śmieje się że cały tata 😅 a no I ma 400g 💪

Sara30, Maiora lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Meeg najważniejsze, że akrobatka ma się dobrze ❤️❤️❤️

RiverS ale cuda 😍 te baloniki są boskie szczególnie 😍

Longanimity widzisz jakieś podobieństwo do Ciebie lub męża?

Do mnie dzwoniła właśnie wychowawczyni Toli z przedszkola, żeby zaoferować się, że gdyby coś, to ona się młodą zajmie i może wziąć ją do siebie nawet na noc. Także jeśli teraz mąż nie zdąży przed konferencją albo później, w trakcie porodu, żebym wiedziała, że Tola ma opiekę ❤️
    Sara dobrze wiedzieć że masz takich dobrych i pomocnych ludzi wokół siebie ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, myślę że skoro wychowawczyni Toli powtarza to któryś raz z kolei to naprawdę nie są puste słowa i bardzo chce pomóc ❤️ cudne to! ❤️ Moja mama jest nauczycielką i jedna z mam też ostatnio powiedziała że "pani Ania jest dla nas jak rodzina" 🙂

Pucz, podziwiam za konsekwencję w kolorach! Śliczne ubranka! Na początku też sobie planowałam że będę kupować stonowane ubranka, bez szaleństw w kolorach, ale cóż... już popłynęłam 😅

RiverS, tygrysek jest cudny! 😍

Agentko, jak tam babcia? 😘

Meeg, Longanimity, cieszę się że wszystko dobrze na wizytach! 😘
    O pępowinie dwunaczyniowej nie słyszałam, u mnie takiego doktor nie mówił nic na temat pępowiny poza tym że jest ok 😐

Wczoraj dostałam bardzo dużej zgagi/refluksu, nie mogłam nic zjeść... W ogóle słabo u mnie z apetytem a waga rośnie cały czas

Meeg lubi tę wiadomość

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, ja też mam pępowinę dwunaczyniową stwierdzoną, ale
    1. nie mam tego wpisanego jako nieprawidłową strukturę, jak np.tę poszerzoną miedniczkę nerki, ale w uwagach pod badaniem jako wskazanie do obserwacji. Wyglada to u mnie na wyniku tak
    IMG-20230519-090655.jpg
    2. dr mówił, że jednorazowo w 30, a potem po 35 tygodniu częstsze kontrole. Ponoć to nie jest takie groźne wcześniej, ale przed rozwiązaniem trzeba mocniej na to zwrócić uwagę 🤔
    3. przy pierwszych prenatalnych mam również wpisaną trojnaczyniową pępowine, stąd kolejne skierowanie na USG płodu, aby mocniej się przyjrzeć tematowi 🤦🏻‍♀️

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tematem pępowiny, to mnie znowu naszło na wspomnienia 😁 jak pisałam, przy CC mąż mógł przeciąć symbolicznie pępowinę. I pamiętam, jak zaskoczony (i zachwycony swoim odkryciem) na głos wykrzyczał coś w stylu 'ło, toż to prawdziwa lina, nie spodziewałem się, że pepowina może być taka gruba' 😂. No i urażona męska duma, bo lekarz przeciął za jednym zamachem, a mój mąż na dwie tury 😜😂. Pielęgniarka go pocieszała, że doktor ma już wprawę 😂. Także może z dwunaczyniową będzie mu łatwiej 😂😂😂.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ