Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime słyszałam że mają na porodówkach taki przesąd że jak ojciec nie przetnie na raz to znaczy że jeszcze wróci na porodówkę 😉
Sprawdze po powrocie jak ja to mam wpisane bo jesteśmy u rodzinki a wyniki zostały w domu 😉
Ale z tego co mówiła lekarka to jakieś nowe zalecenia i że niby jest zwiększone ryzyko niektórych wad ale oni tego nie odnotowują u siebie w ośrodku 🤷♀️Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Ancalime słyszałam że mają na porodówkach taki przesąd że jak ojciec nie przetnie na raz to znaczy że jeszcze wróci na porodówkę 😉
Sprawdze po powrocie jak ja to mam wpisane bo jesteśmy u rodzinki a wyniki zostały w domu 😉
Ale z tego co mówiła lekarka to jakieś nowe zalecenia i że niby jest zwiększone ryzyko niektórych wad ale oni tego nie odnotowują u siebie w ośrodku 🤷♀️
Poczytam o zaleceniach i pomaltretuje gina przy kolejnym USG pytaniami.
Sara, zapiszesz mi wizyty, proszę?
31.05. kontrola szyjki i łożyska
12.06. duże USG kontrolne (nerki, przepływy)
22.06. USG III trymestru (to już?! 😱).
Oprócz tego mam w dzień matki wizytę u fizjoterapeutki 💪🏻. Zmobilizowałam się aby zapisać do okulisty. Standardowo diabetolog. Ileż tego! -
Ancalime mój mąż też na głos się zdziwił, jaka ona twarda
potem mi opowiadał, że był tak zestresowany, że ją piłował tymi nożyczkami i przeciąć nie mógł. 🤣
No i przesąd też się sprawdzi!
Oby tym razem jednak przeciął na raz 🤣
Kasio u Toli w przedszkolu to jest specyficzna korelacja rodzic-nauczyciel bo w grupie jest 3-5 dzieci i przewazne uczęszczają do tego przedszkola dzieci przez 5-6 lat. Inna sprawa jeszcze to, że Tola nie komunikuje się a przy tym jest okrutnie nerwowa i mało kto jest w stanie się dogadać z nią a ona mało komu ufa. Swojej wychowawczyni ufa bezgranicznie, przytula się do niej itd i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że dużo łatwiej byloby mi zostawić Tole z wychowawczynią niż np moją mamą.
A wszystko wczoraj zaczęło się od tego, że mam okropny problem z konferencją - wysypali mi się umówieni wolontariusze z APS 😨 i znajoma pedagog specjalna napisała post na ich takiej grupie na FB ogólnopolskiej z prośbą o pomoc i wychowawczyni połączyła kropki 🙈 zaoferowała też, że jak nie znajdę nikogo bliżej to ona też do Warszawy może pojechać jako wolontariuszka i zaopiekować się dziećmi w trakcie wykładów ❤️
Naprawdę złota kobieta ❤️
U mnie dziś noc widmo 😨 usnęłam ok 2:30 i chwilę później pobudka 🙈. O 4 skończyły się wycieczki do inhalatora. Najstarsza po inhalacji położyła się spać ze mną i nie wiem co jej się śniło, ale kopała jak King Bruce Lee Karate Mistrz 🙈🤣 musiałam ją szturchać żeby się obudziła i odkręciła. Potem Tola zaczęła szaleństwo od 5 🙈 dopiero rano się przespaliśmy tak naprawdę.
Ale miałam sen 🤣
Śniło mi się, że wracałam z mojej konferencji.... Odrzutowcem z Florencji 🤣🤣🤣
I zachwycałam się foie gras i panierowanymi (?) ziemniakami 🤣🤣🤣
Wyobraźnia mi odleciała 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 12:10
-
Nie wierzę, 3 razy pisałam posty i mi je usuwa 🤯
piękne zdobycze z vinted, uwielbiam tygryska!
Sara, cudowna przedszkolanka! 🤩 Musi być z powołania!
Ja wracam od kardiologa, mam skierowanie na holtera i echo serca, nawet terminy znośne, bo wszystko w maju
Niestety nie jest łatwo poprawić błędnie wystawione L4 (brak kodu ciazowego), bo lekarka uważa, że nie jest ginekologiem, żeby takie coś wystawić 🤯 babki na recepcji były zamurowane jej odpowiedzią i powiedziały, że w poniedziałek porozmawiają z kierownikiem placówki jak to teraz rozwiązać, bo przecież nawet ineternista może mi wystawić takie zwolnienie... mają dzwonić do mnie jak sprawa stoi. Zawsze coś nie tak 🥵PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ancalime już w czerwcu masz III prenatalne?! Boże jak? kiedy? dopiero co czekałyśmy na wizytę u kropka i wypatrywałyśmy serduszek.. 🥰coś w tym jest ze po pierwszym trymestrze te tygodnie lecą jak liście z drzew listopadzie 🙈
Ogórkowa co to za lekarka ?! 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 15:45
-
Ogórkowa ale słabo z tym zwolnieniem 🙄 oby później to naprawili tak, by była ciągłość 🙄
Meeg ja też sobie ostatnio uświadomiłam, że za miesiąc z hakiem 3 trymestr 😨 co? Gdzie? Kiedy?
Przecież my wczoraj wszystkie miałyśmy prenatalne 🙈
A ja się pochwalę skończonym kocykiem 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 15:47
Ogoorkowa, Niuśka, Kania_czubajka, Maiora lubią tę wiadomość
-
Sara, piękny wzór 😍 sama lubię prace manualne, ale czegoś takiego nie wyobrażam sobie stworzyć 😁
Sara30 lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Otóż neurolog z luxmedu... to już mogła nic nie wystawiać niż odwalać taki szajs z premedytacją 🤬 zobaczymy jak to się w poniedziałek rozwinie... szczególnie,że nie mówimy tu o różnicy 20zl 😒
Ja też nie wiem jak tem czas leci 🫣 straszne 😅
Sara, kocyk niesamowity! 😮🤩
Wgl coś dzisiaj mi w ręce wpadło o fotelikach jeszcze i tylko się wkurzyłam... bo mamy fotelik, który na 100% dobrze pasuje do nowego samochodu, taki sam zestaw ma 2 naszych znajomych + widziałam w necie,że np. W 8 gwiazdkach dobierali do tego samochodu ludziom ten fotelik. Byłam spokojna, dopóki nie przeczytalam, ze internetowe madki wypisują,że dobór fotelika do samochodu to część sukcesu, ale trzeba jeszcze dobrać fotelik do anatomii dziecka, że to się tak nie da trafić w ciemno, że jak rośnie to się może okazać,że np. 6 miesieczne dziecko nie leży dobrze w foteliku, w którym miało super pozycje jako noworodek 🤯 mam taki miszmasz w głowie i tylko mąż mnie uspokaja. Koniecznie muszę ograniczyć internety, jak tylko od jutra zrobi się cieplej to ruszam na dłuższe spacery 😐
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa mąż ma rację nie czytaj, ja nawet nie wiem jakiś samochód będziemy mieli bo narazie wstrzymaliśmy się z kupnem a fotelik będziemy mieć po moim bratanku 🤷♀️
Sara30, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ogoorkowa w tym jest jakieś ziarnko prawdy ale tylko malutkie ziarenko 🙈
Na przykład moja Emma jeździła w foteliku cybex aton 4 prawie rok i był bardzo dobrze dopasowany, wszystko było cacy. Emila przesadziłam do fotelika 0-18 kg gdy skończył 6 miesięcy bo z cybexa... Wyrósł 😅😱 był bez jaj ZA GRUBY do tego fotelika. Ale Emil był niesamowitym pampuchem i pamiętam, że na 6 miesięcy ważył prawie 11 kg i był takim pączkiem 🙈 w tej chwili ma 6 lat i jest chudy jak glisda ale nie o tym 🙈
Tola miała maxi Cosi i jeździła w nim jakieś 15-16 miesięcy i był ok ALE prawda jest taka, że jeśli mówimy o dzieciach normatywnych to fotelik będzie dobry i wsio 🤷🏻♀️
Wiadomo, że wcześniak ważący 2kg najlepiej będzie leżał w "najciaśniejszym" foteliku a np w cybexie, gdzie jest dość wysoka ta wkładka pod głową, dziecku z bardzo obniżonym napięciem będzie głowa leciała. Ale dopóki dziecko jest "standardowe" to każdy fotelik będzie oktakie moje zdanie
Prawda jest taka, że nie warto popadać ze skrajności w skrajność 🙈 i czytając internet można dosłownie zwariować. Więc męża słuchajnie czytaj głupot. Macie dobry, bezpieczny samochód, bezpieczny fotelik i wszystko robisz najlepiej jak potrafisz ❤️
Tak to już jest w internetach - nagonka na wszystko 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 16:56
-
Staram się sobie tłumaczyć, że jak komuś dobrze dziecko leży, to nie siedzi w temacie fotelików, wróci za rok jak będzie wymieniać na większy. Tylko maly procent tych wybitnie trudnych przypadków szuka dalej 🫣
Matko jakie to są Kruszynki w tych fotelikach 🥹🥺PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Staram się sobie tłumaczyć, że jak komuś dobrze dziecko leży, to nie siedzi w temacie fotelików, wróci za rok jak będzie wymieniać na większy. Tylko maly procent tych wybitnie trudnych przypadków szuka dalej 🫣
Matko jakie to są Kruszynki w tych fotelikach 🥹🥺
Wiesz, to trochę jak z wózkiem. My wsadziliśmy Tolke w spacerówkę jak miała 1,5 roku i zanim kupiliśmy, przymierzaliśmy chyba z 15 🙈 kto ze zdrowym dzieckiem MIERZY wózki? Kupujesz jaki ci się podoba i wsio.
Myślę, że z fotelikami bywa podobnie.
A jeszcze inna sprawa to madki pokroju mojej pamiętnej współlokatorki ze szpitala - mamy HELENY 🥴 Podejrzewam, że według niej nawet pieluchy tetrowe będziemy miały złe 🙈 -
Sara jaka Tola slodzinka ❤️
Ja wracam od babci, jest duuuzy progres, sporo rzeczy kuma- pytała mnie np o szkole rodzenia, robiła sobie żarty z moich paznokci „że kto bogaczowi zabroni robić sobie ciagle nowe”Ale jednocześnie nadal sporo fantazji typu „operował mnie lekarz z M jak miłość” 🤷🏻♀️
Głowa czysta, zdrowe serce, zdrowa jama brzuszna.
Robili dziś biopsje na te guzy na węzłach chlonnych, ale wynik dopiero za około 2 tygodnie. A w związku z tym, że reszta ok to chcą ja w przyszłym tygodniu wypisywać. Nie mam pojęcia, jak to ma wyglądać, bo ona nie jest w stanie sama funkcjonować, a nikt u nas nie jest w stanie zapewnić jej opieki 24h 🙈
Wiec z jednej strony cieszy mnie bardzo, że jej się poprawia, bo mam wrażenie, że do nas „wraca duchem”, a z drugiej martwię się.
Jadę na szkole rodzenia, zakładam, że będzie dziś głównie organizacyjnie.Sara30, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka bardzo lubię, że babci się poprawia ❤️ może z czasem jej funkcjonowanie wróci do normy i nie będzie wymagała tak dużej opieki? Oby
-
Sara, rozwaliłaś mnie złą pieluchą tetrową 😅 ale zapewne tak właśnie będzie 🫣🤣
Agentka, czekam na relacje że szkoły rodzenia!my zaczynamy 12.06
Oby babci się ładnie poprawiło 🥰 niestety wiem ile problemów przysparza takie wypisanie pacjenta, który wymaga opieki 24 na dobę... to jest mega trudne do zorganizowania w tak krótkim czasie, ale nie niemożliwe:)
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Otóż neurolog z luxmedu... to już mogła nic nie wystawiać niż odwalać taki szajs z premedytacją 🤬 zobaczymy jak to się w poniedziałek rozwinie... szczególnie,że nie mówimy tu o różnicy 20zl 😒
Ja też nie wiem jak tem czas leci 🫣 straszne 😅
Sara, kocyk niesamowity! 😮🤩
Wgl coś dzisiaj mi w ręce wpadło o fotelikach jeszcze i tylko się wkurzyłam... bo mamy fotelik, który na 100% dobrze pasuje do nowego samochodu, taki sam zestaw ma 2 naszych znajomych + widziałam w necie,że np. W 8 gwiazdkach dobierali do tego samochodu ludziom ten fotelik. Byłam spokojna, dopóki nie przeczytalam, ze internetowe madki wypisują,że dobór fotelika do samochodu to część sukcesu, ale trzeba jeszcze dobrać fotelik do anatomii dziecka, że to się tak nie da trafić w ciemno, że jak rośnie to się może okazać,że np. 6 miesieczne dziecko nie leży dobrze w foteliku, w którym miało super pozycje jako noworodek 🤯 mam taki miszmasz w głowie i tylko mąż mnie uspokaja. Koniecznie muszę ograniczyć internety, jak tylko od jutra zrobi się cieplej to ruszam na dłuższe spacery 😐 -
A ja się konkretnie zasiedziałam i rano będzie płacz i zgrzytanie zębów 🙄
Ale uda mi się chyba ogarnąć wolontariuszy z innego źródła na konferencję ale budżet stowarzyszenia nie dźwignie kilku kwestii 😒
Siedziałam, dumalam i jutro będę szukać darczyńców 🙈
Zaczynam się powoli stresować czy wszystko wypali, czy o wszystkim pomyślałam 🙄 Czy frekwencja dopisze, czy ludzie będą zawodoleni.
Wkurza mnie, że wielu spraw nie mogę domknąć bo czekam na czyjąś odpowiedź 🙄 -
Sara kciuki za konfe 🤞🤞🤞
Domyślam się ile to organizacji 🙈
Zajęcia w szkole wczoraj typowo organizacyjne, mnóstwo wypełniania papierów i tyle. Wpisałam się na kolejne dwa tygodnie zajęć, ale niestety godziny dostosowane do niepracujących Pań… także nie do końca mi to pasuje i trochę wybierałam zajęcia na podstawie „luźny dzień w pracy”, a nie takie, które rzeczywiście mnie najbardziej interesują.
Ja dziś dzień chillu, jadę do rodziców pospacerować po lesie z psem, a wieczorem jak mąż wróci z pracy jedziemy na grilla do znajomych.
I odliczam czas do połówkowych w poniedziałek 🤞
Spokojnego weekendu dziewczyny 🌸Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A ja wczoraj usnęłam przed 4 bo miałam rozkmine.... O której zacząć grilla integracyjnego 🙄 moja podświadomość chce mnie chyba zabić.
Wpadłam więc na pomysł, że dzisiaj postawie na maksymalną aktywność fizyczną, znuram się jak koń po westernie to może przynajmniej wieczorem padnę na twarz zamiast wyszukiwać sobie problemów 🙈
Tym oto sposobem kończę sprzątac w domu a wcześniej wyplewiłam calutki warzywniak 🙈 nie ma szans żebym wieczorem nie padła 🤣 i o to chodzi
Miłego dnia dziewczynki 😘