Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka czekamy na wieści ❤️🍀
U mnie dziś piękne słońce, ciepełko 😍 kolejny pracowity dzień się zapowiada. Dziś ostatnia tura plewienia (kwiaty) i sprzątanie w samochodzie a jutro akcja trawnik 🙈
Dzisiaj muszę jeszcze wymienić pasek w kosiarce i jeszcze nie mam pomysłu jak ja to zrobię 😅
Na szczęście dzieciaki już ozdrowiały i ruszyły do przedszkoli 😬 -
Agentka, trzymam kciuki i czekam na wieści! 🍀
Pucz, bardzo współczuję... 🙁 Jak się teraz czujesz?
Maiora, super że już czujesz ruchy! 🥰
U mnie dziś bezsenna noc, upociłam się w nocy a wcale gorąco mi nie było 😳 Na początku ciąży tak miałam często, widzę że ten objaw wraca. Na plusie już mam prawie 6 kg 😬 -
Mała zdrowa
Waży 405 gramów, wszystkie parametry idealnie na 21 tydzień. Nie mam fotki, bo się akrobatka zasłaniała i tylko chwilkę widzieliśmy buźkę- stópki na czole, rączki na buzi, później jedna rączka na twarzy a druga pod głową. Pełna chillera u niej 😂
Zmartwiłam się trochę wskaźnikiem płynu owodniowego, bo w dolnych granicach normy, ale skoro mimo wszystko w normie to chyba tak może być.Ancalime, Kasio, Meeg, Maiora, Sara30, Longanimity, Ogoorkowa, Pucz lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka, super wieści! Myślę, że jakby lekarza coś niepokoiło, to by zalecił kontrole dodatkowe. A dolne granicę normy to wciąż granice normy. Poza tym pamiętaj, że na ilość wody wpływa wiele czynników - m.in Twoje nawodnienie, czy stopień wysiusiania dziecka.
Fajnie, że podejrzeliscie wychillowaną akrobatykę i wszystko ok ❤️.
/Edit
Wyczytałam na Belly, że urodzenie w 24 tygodniu ciąży średnio przeżywa 50% dzieci, co stanowi symboliczną granicę przezywalnosci płodu. Potem z każdym tygodniem wzrastają szanse o ok. 10%. To niesamowite, że udało nam się dotrwać do tego pięknego momentu 😍.
Oczywiście wiem, że to skrajne wcześniactwo i mam nadzieję, że każda z nas dotrwa do minimum 37 tygodnia. Ale pięknie osiągnąć kolejny kamień milowy 😍💪🏻🍀.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 14:07
-
50% w 24tyg...? Jakoś podejrzanie mało na tak zaawansowana ciążę, a potem z każdym tyg o 10% to oznacza dojść do 100% w 30tym tyg.
Nie ogarniam tej statyski 😅
Anyway jak tak patrze to niechcący chyba a zaczynam zaraz 6sty miesiąc ciąży 🤯🥳🤯🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 12:05
-
Agentka super, że wszystko dobrze ❤️
Tak jak pisze Ancalime, ilość płynu się zmienia i jest wypadkową wielu czynnikówna pewno lekarz by coś zlecił gdyby go to zaniepokoiło ❤️
Meeg według kalendarza belly 6-ty miesiąc zaczyna się w 21+0 🥹
Swoją drogą, z Tolą do przedszkola chodzi dziewczynka, która w momencie urodzenia była najmniejszym w Polsce uratowanym wcześniakiem. Ważyła ok 300g.
Niestety, wcześniak to nie jest taki "mały noworodek". To jest masa komplikacji i bardzo często ciężka niepełnosprawność. Więc dołączam do Ancalime i wszystkim nam życzę, abyśmy urodziły bliziutko terminu -
Agentka, super że z małą wszystko dobrze! 💕
Ja tez miałam gęsty weekend, Komunia siostry męża, pokłóciłam się trochę z jego rodziną, ale w dupie to mam 😅
A zaraz lecę na usg też, mam nadzieje, że będzie lepsze niż to luxmedowskie…
Plus śniło mi się dziś, że urodziłam już i było mega wzruszająco.
Miłego dnia ☀️🌺26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Meeg wrote:50% w 24tyg...? Jakoś podejrzanie mało na tak zaawansowana ciążę, a potem z każdym tyg o 10% to oznacza dojść do 100% w 30tym tyg.
Anyway jak tak patrze to niechcący chyba a zaczynam zaraz 6sty miesiąc ciąży 🤯🥳🤯🥳
Meeg, też byłam w szoku, ale doszłam do wniosku (mogę się mylić) że to chodzi o urodzenie na tym etapie, a nie o dzidzię w brzuszku 🙂Sara30 lubi tę wiadomość
-
Kasio wrote:Meeg, też byłam w szoku, ale doszłam do wniosku (mogę się mylić) że to chodzi o urodzenie na tym etapie, a nie o dzidzię w brzuszku 🙂
No tak, to chodzi o przeżywalność w razie porodu ☺️ -
Meeg wrote:50% w 24tyg...? Jakoś podejrzanie mało na tak zaawansowana ciążę, a potem z każdym tyg o 10% to oznacza dojść do 100% w 30tym tyg.
Anyway jak tak patrze to niechcący chyba a zaczynam zaraz 6sty miesiąc ciąży 🤯🥳🤯🥳), że jeśli serce ciężarnej nie wyrabia, to najbezpieczniej jest rozwiązać ciążę już w 32 tygodniu i wtedy są dla obojga najmniejsze szkody. Powiedziałam, że choćbym miała leżeć plackiem, to będę się bronić rękami i nogami, bo w 32 tc to ja jeszcze mieszkanie mogę mieć niegotowe
Ale wiadomo dziewczyny, nóżki na krzyż i trzymamy do 40 tc
Agentka, ale ma charakterek!liczę, że moja jutro będzie bardziej skłonna zapozować do ładnej foteczki dla rodziców
Ważne, że zdrowa!
RiverS, mogliby sobie darować zachodzenie za skórę ciężarnej... -
Sara30 wrote:No tak, to chodzi o przeżywalność w razie porodu ☺️
Kciuki byśmy rodziły we wrzesniu nie wcześniej!! 🙂Ogoorkowa, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Meeg wrote:No to nie było dla mnie jasne bo mowa o przyznalność płodu ale jeżeli mowa o dzieciaczkach z wczesnego porodu to jestem w szoku że w tak wczesnym etapie AŻ 50%.
Kciuki byśmy rodziły we wrzesniu nie wcześniej!! 🙂
Oby! Bo przeżywalność przeżywalnością ale stan zdrowia takich okruszków to już inna bajka. I owszem, w 50% uda się uratować życie jednak jakość tego życia później to już mniej fajny scenariusz.
Także zaciskamy nóżki do września 😁
U Was dziś też takie lato? ☀️
RiverS kciuki za USG!
-
A jeszcze co do porodu przedwczesnego, gin mi ostatnio mówił, że według najnowszych wytycznych, w razie rozpoczęcia akcji porodowej, nie hamuje się jej już od 34 TC 😱
Jednak wiadomo, każdy tydzień w brzuszku jest na wagę złota -
Wyszłam z badania, mała ma lekką nieszczelność w zastawce + podwyższone FHR, więc do kontroli za 4 tygodnie.
I cały czas raczej długa i chuda
Myśle, że do 40 tygodnia każda z nas będzie miała serdecznie dość, szczególnie w sierpniowe upały 😅 ale tak do 38 tygodnia wytrwać by było fajnie 😜Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS, lubię za zdjęcie. No i dobrze, że trzymają rękę na pulsie.
Nie chciałam wprowadzić zamieszania, oczywiście miałam na myśli przeżywalność w razie przedwczesnego porodu. Wybaczcie, pisałam w trakcie przerwy w pracy i się niedostatecznie skupiłam 😇.
Sara, aż się wierzyć nie chce, że nie hamują akcji porodowej od 34 tygodnia 😱. To jeszcze tak wcześnie!
Ogoorkowa, Meeg lubią tę wiadomość