Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pucz wrote:Ja właśnie czekam w labo, zrobię najpierw badanie moczu i zobaczymy, może mi to na psychikę zadziała i przestanie piec, jakby wszytsko wyszło ok 😅😋
Przyjechałam 45 min przed otwarciem, bo mi się spieszy do SH na 8, a tutaj 5 osób w kolejce już czeka 🙈
Odnośnie fotelika to mąż już przywykł, że bierzemy ten co upatrzyłam czyli Maxi Cosi Pebble z baza Family Fix 360 - początkowo w sklepie przekonywali, że don pierwszego fotelika obrotowa baza jest niepotrzebna, ale skoro ta jest uniwersalna do późniejszego to dlaczego nie 🙂
Longanimity, kciuki 🍀
Maiora, super, że udało się skończyć pracę 🥰 egzamin też napewno pójdzie sprawnie i bezproblemowo 😊jeśli tylko jest w budżecie to to jest super udogodnienie! W sobotę dźwignęłam fotelik z 13 miesięcznym dzieckiem - dziękuję bardzo za wkładanie tego do samochodu, żeby w bazę trafić
a budzić dziecko jak sobie śpi, żeby wpiąć fotelik a potem wsadzić dziecko tyłem do kierunku jazdy - no też nie brzmi to jak zadanie do zrealizowania bez płaczków
Widziałam też jak koleżanka się umachała wkładając z miesięcznym dzieckiem fotelik na nieobrotową bazę...
Jeśli tylko jest w budżecie i pasuje do samochodu to to uważam za konieczność i to właśnie w 1 foteliku chyba bardziej przydatne niż w kolejnychA właśnie one teraz z reguły są uniwersalne do kolejnych rozmiarów
dobrze wybraliście, że nie posłuchaliście dziwnego sprzedawcy!
-
Ogoorkowa, argumentowali to tym, że takiego Malucha zazwyczaj znosi się już w foteliku i że obrotowa baza przydaje sie powyżej roku kiedy dziecko jest już bardxiej ruchliwe, niż przy Bobasie, który sobie spokojnie leży 🙂 jam to wygląda w praktyce to trudno mi powiedzieć 😉
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Wg mnie strasznie głupie tłumaczenie, jakieś prowizje mieli albo chcieli się pozbyć nieobrotowych z magazynów
Ważne, że się nie daliście !
Longanimity, Meeg, kciukaski!i liczymy na dobre ujęcia bobasów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 07:32
-
Według mnie też wkładanie starszego dziecka do fotelika jest trudniejsze 🙈
Ja bym oddała wszystko za obrotową bazę dla Tolki bo wkładanie 4 latka do fotelika to dramat 🙈
Ale jeśli baza obrotowa jest do tego pasująca do kolejnego fotelika to jest ... Idealna 😬
Dzięki Ogoorkowa za obszerny opis fotelików! Ej, ja byłam pewna, że skoro producent chwali się rozkładaniem na płasko to w aucie też można 😨 będę na to zwracać uwagę.
Ja się witam z domowego szpitala 😭
Noc mieliśmy fatalną i cała 3-ka wstała chora. Emil z Emmą sobie poradzą ale Tolce każda infekcja może się skończyć niewydolnością oddechową więc już mam pełno w 🩲
Nasza pediatra z zasady przy mocnej infekcji kieruje nas do szpitala bo zwyczajnie się boi 😱
Mam nadzieję, że uda mi się szybko opanować sytuację 🥴
Kciuki za wizyty Longanimity i Meeg ✊ -
Sara co do mandali to jak chusty robisz to z tym też nie powinnaś mieć problemu, ja jeszcze nie nawlekalam na obręcz 😅 ale tak robi się to na koniec albo jeszcze szydełkiem albo osobno się wiąże za końcówki, zależy od wzoru i od twoich preferencji. Jak będziesz robić małe to nie ma problemu, alexjaobys robiła jakaś duża w przypływie weny to wtedy już musisz mieć obręcz metalową bo drewniane często nie wytrzymują napięcia i się wyginają 😉
Avionauta też da się przypiąć na pasach bo my też w końcu znowu będziemy mieć 2 samochody i pewnie jak będę jeździć gdzieś blisko to nie będziemy przepinać bazy. Z resztą okaże się za jakiś czas 🙂
Dzięki za kciuki, narazie śniadanko a potem kawka 🥐☕️
A że ja robię badania w gyncentrum które jest w galerii to pewnie później jakieś zakupy i lody i obiad też planuje o ile coś fajnego znajdziemy 😄👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara, mnie pokonało obserwowanie wkładania dzieciaków już w 1 foteliku, wiec nawet nie chce mysleć, co jest później
Longanimity też tam dzisiaj będę koło południa, bo muszę zdobyć podpis mamy na umowie sprzedaży samochodu, a akurat się wybierająale chyba tylko na jakąś kawkę wpadnę, nie chcę oglądać dzieciowych rzeczy bez męża a nie ma nic na ciężarne w sklepach stacjonarnych
Kurrrrr... wiecie, ze lekarka wczoraj oczywiście nie wystawiła oznaczenia ciąży na zwolnieniu? Dlaczego ja zawsze muszę się użerać z brakami na receptach czy zwolnieniach ;( -
Kciuki dziewczyny 🤞🤞
My mamy britaxa właśnie, musimy tylko bazę dokupić. Zastanawialiśmy się czy nie kupić tego nowszego 5z, ale siostra akurat młodemu wymieniała fotelik i się spytała czy nie chcemy 3i po 9 miesiącach ich użytkowania. Także mamy 3i, adaptery do wózka też są, tylko bazy właśnie brakuje, bo oni sobie do następnego zostawili. Siostra mega chwaliła, w testach wyniki dobre, a dzięki bazie pasują do chyba prawie wszystkich samochodów.
A co do pokoju, jak tylko się uda to pewnie 3 ściany będę chciała w jakiejś jasnej szarości i jedna ściana w jakąś lekko kolorową tapetę, coś w tym stylu https://ubierzswojesciany.pl/tapety/tapeta-dziecieca-pastel-polka.html?gad=1&gclid=CjwKCAjw9pGjBhB-EiwAa5jl3NM_RIlosD3tSo7ppQ2PV-MnKbNfvaas0mFk8k-LoJoS8p9AwOnJ2hoCLEsQAvD_BwE
A meble białe właśnie, z różnymi delikatnymi kolorowymi dodatkami, kolorowy dywan, trochę moich obrazów i tyle
Miłego dnia! Trzymajcie kciuki, fizjo na 15!26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
My jedziemy razem z mężem i wczoraj pytałam go czy będzie chciał coś wybrać dla synka 😊 także całkiem możliwe że coś kupimy 😄
Ja ostatnio miałam złe oznaczenie na l4 ale tylko wysyłałam maila z prośbą o korektę do mojego lekarza. Ale też miałam już różne historie.. najgorzej jak mi lekarka wystawiła leki bez refundacji... a różnica znaczna bo 80zl -> 3,50zl za opakowanie... 😑👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
RiverS ten britax 5z chyba jak ostatnio patrzyłam nie miał jeszcze testów ADAC (mogę coś mieszać, ale tak mi świta
) więc brałabym starszy a sprawdzony
Miłego fizjo!
Longanimity, mi brakowało oznaczenia na heparynie3 opakowania po 120 zł albo po 0 zł, różnica ok. 360...
tylko do gina napisałam SMSa i było, a tutaj napisałam na portalu pacjenta, bo to luxmed był... ale nie wiem jak z odczytywaniem, jutro mam tam kardiologa to w okienku zapytam
-
Hej dziewczyny!
Logaminity i Meeg 🤞🤞🤞 już czekamy pod gabinetami i przebieramy nóżkami ❤️
Czekamy na nowe fotki Waszych maleństw ❤️ Uwielbiam ten moment 🙂
Sara dawaj znać na bieżąco jak sytuacja z dzieciakami. Liczę na to że szybko się wykurują i obędzie się bez szpitala. Współczuję ci przygód ostatnio jak nie sraczka to urok i tak na zmianę ❤️
U nas pokój jest już pomalowany bo to nasza obecna sypialnia. I jest to farba Beckers kolor cappuccino. Zakochałam się w niej jeszcze jak mieszkaliśmy w poprzednim domu i wszystkie ściany w mieszkaniu oprócz korytarza są w tym kolorze 😂
Planujemy jedynie odświeżyć na 1 raz je żeby były czyste.
Dodatkowo chce kupić na aliexpress naklejki na ścianę ale nie mogę się zdecydować czy chce króliczki, misie czy baloniki 😂 Może wy pomożecie mi zdecydować 😂 dodatki chce zrobic w błękicie i szarości
To są naklejki które znalazłam na ali
Znalazłam też takie obrazki za 30 zł i mnie kuszą
Miłego dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 08:42
Meeg lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:RiverS ten britax 5z chyba jak ostatnio patrzyłam nie miał jeszcze testów ADAC (mogę coś mieszać, ale tak mi świta
) więc brałabym starszy a sprawdzony
Miłego fizjo!
Longanimity, mi brakowało oznaczenia na heparynie3 opakowania po 120 zł albo po 0 zł, różnica ok. 360...
tylko do gina napisałam SMSa i było, a tutaj napisałam na portalu pacjenta, bo to luxmed był... ale nie wiem jak z odczytywaniem, jutro mam tam kardiologa to w okienku zapytam
W wersji brania 5z mieliśmy na nie czekać, bo chyba na dniach mają być, ale to zawsze ponad tysiak w kieszeni 💪 no i poza tym wszystkie „drogie” wydatki za nami, teraz tylko dom, samochód, takie tam 😬😜
W moim luxmedzie odczytują, po prostu następnym razem kiedy akurat są. Mój prowadzący jest we wtorki i czwartki i tylko wtedy odpisuje, ale odpisuje 🙂26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Farby beckersa są już najbardziej znienawidzone przez mojego męża... malowaliśmy kuchnie i część salonu na jasny błękit i było ok... reszta taki jasny brąz i tu się zaczęło... przy odcieciach od sufitu i skosu farba odchodziła razem z taśmą... nie wiem czy jakaś seria beznadziejna czy o co chodziło... ta błękitna była z serii do kuchni i z nią nie było najmniejszego problemu...
Co do recepty to ja musiałam wykupić 1 opakowanie bo to byl już wieczór a tabsy się skończyły... a to te na przewlekłą chorobę... a gastrolozka z przyszpitalnej przychodni... na drugi dzień dzwoniłam i pani z rejestracji powiedziała żeby szukać jej w szpitalu... I to był ostatni raz kiedy byłam u tej baby... dziękuję bardzo... recepta to jedno, drugie że mnie olała a byłam w pierwszej ciąży i mówiłam że boli mnie brzuch bardzo... oczywiście tylko teleporada... tydzień później już ciąży nie było... aż mi się ciśnienie podnosi jak o niej myślę...
A recepty ogarniam w przychodni u rodzinnego i wypisuje przez internet wniosek i nigdy mi takich jaj nie zrobili, zawsze jest z refundacją.
Sara dużo zdrówka dla dzieciaków oby szybko przeszło!👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Maiora mi z tych pokazanych najbardziej podobają się te środkowe
z królikami i kolorowymi balonikami
Te plakaty też fajne. Lubię takie obrazki -
Maiora te naklejki to czad ! Dzięki twojej radzie zakupiłam kilka naklejek na Ali i wczoraj przyszła pierwsza partia. Ja idę w misie 🐻🐻🐻 No coś pięknego 😍
Nie idziemy w tapetę jednak bo cała ściana będzie zastawiona mebelkami i tapeta się schowa a nakleji dopasuje do łóżeczka i komody na takiej wysokości jak trzeba no i jaka oszczędność! 😁
Ja po wizycie u Endokrynolog bardzo zadowolona i spokojna. Mam standardowa ciążowa nadczynność tarczycy która się normuje do 3 trtmestru bez konieczności leczenia farmaceutycznego.
Tsh i ft4 co 6tyg do kontroli tylko wiec ideolo.
Wieczorem widzimy się z moją akrobatką 🤸♀️Jak mi dziś rano pod ręką się wierciła.. 🥰🥰Sara30, Ogoorkowa, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
Meeg będzie pięknie 😍
dla mnie jeszcze ogromnym plusem naklejek jest to, że można je łatwo ściągnąć i zmienić gdy zmieni nam się zamysł czy dziecko podrośnie
Ja kiedyś miałam naklejki z Ali i były super bo trzymały się świetnie ale po zdjęciu ściana w stanie idealnym.
Dla Toli zamawiałam takie ogromne flamingi na allegro. Wyglądały pięknie ale do dzisiaj widać ślady po kleju, mimo, ze ściana była już gruntowana i malowana 😨
I super wieści od Endo!Czyli po porodzie powinno się wszystko ustabilizować
Czekamy dziś dziewczyny na piękne portrety maluszków 😍
Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg przybijam piąteczkę nadczynności tarczycy w ciąży 😅 u mnie najgorzej w I trymestrze +niski potas I miałam wszystkie objawy o których mówi Google 🙈 ale u mnie już wraca do normy 💪 wyniki niby nadal niskie ale już w graniach normy no i objawów też już nie mam.
Też się zastanawiam nad naklejkami ale to co Sara pisze o kleju mnie zniechęca... ale to też było jakiś czas temu więc może już kleje zmienili 🤔Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Pucz, pochwal się jak upolujesz coś fajnego w SH 😉
Sara, zdrówka dla całej rodzinki! 😘
Maiora, wszystkie naklejki piękne, mi najbardziej podobają się pierwsze 😁
Kciuki za dzisiejsze wizyty! 🍀
Longanimity, u nas Beckers też słabiej wypadł niż Magnat. Po Magnacie szoruję mokrą ścierką i nic się nie dzieje, a Beckersa raz mocniej palcem docisnęłam i został ślad.
Jezuuu ja mojego muszę przekonać do obrotowej bazy, bo uważa że to zbędny wydatek, a mnie się wydaje że będzie to spore ułatwienie!
Dziś na zakupach zaczął mnie boleć brzuch. Oczywiście się wystraszyłam bardzo, wróciłam do domu i się położyłam i chyba jest ok. -
Maiora mi się podoba motyw nr 1, obrazki tez super są, ale wtedy bym pewnie zrezygnowała z naklejek.
Ja mam szkole rodzenia i ugadaną położną środowiskową na okres po porodzie. Zaczynam zajęcia w przyszłym tygodniu. Udało się za darmo 😁
Wyprawkowo chętnie Was podczytuje, ale trwam w postanowieniu, że zabiorę się za to w lipcuOgoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity wrote:Meeg przybijam piąteczkę nadczynności tarczycy w ciąży 😅 u mnie najgorzej w I trymestrze +niski potas I miałam wszystkie objawy o których mówi Google 🙈 ale u mnie już wraca do normy 💪 wyniki niby nadal niskie ale już w graniach normy no i objawów też już nie mam.
Też się zastanawiam nad naklejkami ale to co Sara pisze o kleju mnie zniechęca... ale to też było jakiś czas temu więc może już kleje zmienili 🤔
To chyba akurat kwestia producenta bo te świetne zamawiałam w 2016 roku a te gówniane w 2019 🙈
Ogólnie były piękne tylko klej za mocny. Tak jakby nie nadawał się na ścianę a na szybę 🤔