X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ja bym chciała SN, jeśli nie będzie przeciwwskazań. :)
    Pod względem szpitala to w sumie jestem zadowolona, że jeden problem z głowy i tak muszę urodzić w tym z najwyższa referencyjnoscią także nie mam sie nad czym zastanawiać.

Meeg lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime no właśnie zwykle hopsa wesoło, a wczoraj miała dzień lenia i nie byłam pewna, czy to ona delikatnie, czy to może moje jelita po fasolce :D

Meeg ja też planuję raczej SN, żaden inny lekarz nie znalazł przeciwwskazań + trombofilia to wskazanie do SN, więc wszystko idzie w tą stronę. Tylko to wiadomo, jak CC to CC, ale jak SN, to nie wiadomo co wyjdzie :/

Wróciłam od lekarza, mam bezdyskusyjne L4 :( mam unikać siedzenia, mam leżeć, spacerować, chodzić na basen i inne jogi dla ciężarnych, praca przy biurku odpada... Trochę się w domu popłakałam z tego powodu, tylko przepuklina RiverS mnie przywróciła do pionu, że trzeba się szybko uspokoić ;)
    Ucisk na nerwy, ja czuję zwykle lekkie mrowienie a jak pani mnie kłuła igłą, to na zewnętrznej części prawej nogi pod kolanem nie czułam ukłuć, tylko dotknięcia... Ale nie jest to coś bardzo poważnego i być może jak brzuch urośnie, to ucisk się przesunie i zejdzie z nerwu.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa tak jak myślałam, że to ucisk 🥴 trzymam kciuki aby przeszło jak najszybciej ✊ w ciąży różne dziwne historie potrafią się przypałętać.
    Siedz grzecznie na zwolnieniu i nie wariuj 😘

Kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze jeśli takowe są ✊

Co do porodu to ja zamierzam rodzic SN i innej opcji nie biorę pod uwagę prawdę mówiąc. Waham się tylko nad miejscem i obawiam się, że decyzja zapadnie w ostatniej chwili 🤷🏻‍♀️
    Jeśli chodzi o znieczulenie to nigdy nie korzystałam ale przy pierwszym porodzie korzystałam z gazu. Dla mnie okropieństwo. Bólu nie usmiezylo za to kompletnie się tym naćpałam i mocno wymiotowałam 🙄
    Przy kolejnych porodach nie chciałam już próbować ponownie 🙈 na mnie działa wstrętnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 10:56

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa rozumiem ale teraz czas wyjatkowy i trzeba zwolnić. Siedzącą pozycją jest najgorsza a w ciąży to już wogole.. tule. Postaraj znaleźć plusy tej sytuacji i ciesz się czasem tylko dla siebie 🧡
    Moja koleżanka teraz jest w 9 miesiącu i ma znieruchomione obie dłonie. Nie może sama sobie butelki z wodą odkręcić...dziecko jakieś nerwy jej uciska i odcięło ją zupełnie, nadgarstki puchną i bolą. Za 2 tyg ma cesarkę, biedna już lewdo się toczy.

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Meeg, super że nie musiałaś czekać ani chwili! 😁 U mnie w przychodni niby też kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, ale trzeba się prosić, a że u mnie brzuch jest raczej kebabowy to jeszcze grzecznie czekam na swoją kolej...

Ja planuję rodzić SN tylko wcześniej muszę iść do okulisty. Mam sporą wadę wzroku, ginekolog mówiła że powinnam zbadać dno oka. Mam nadzieję że tutaj nie będzie przeciwskazań.
    Właśnie ja też chyba powinnam pójść na kontrolę do okulisty 🧐
    Mam duży astygmatyzm. Czytałam że to nie jest przeciwskazania do SN ale w ciąży może coś tam się odkleiło i trzeba zbadać.
    Koleżanka ma cc że względu na dziurę w siatkówce.

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:

Z przepuszczaniem w kolejkach, to chwilowo mam tak, że mogę czekać. Bardziej kijowo czułam się na początku z mdłościami - a przecież wtedy w ogóle brzucha nie było. No, z tego co pamiętam, to w końcówce może być ciężej, bo a to brzuch ciąży, kręgosłup łupie, a to niedobrze od upałów. Pewnie łatwiej nam będzie prosić o przepuszczenie w kolejce w razie potrzeby.

Dokładnie też tak mam teraz mogłabym teraz spokojnie poczekać czuję się bardzo dobrze, a w I trymestrze czułam się jak kupa plus byla zima, pełna poczekalnią kaszlących ludzi i wybór był ale o czekać na zewnątrz na mrozie albo w wylęgarni wirusów🤷‍♀️
    Jak dla mnie powinnam być osobna kolejka a mam z maluszkami w punktach pobrań a niestety nie ma.
    Myślę że latem faktycznie będzie nam ciężko i wtedy powinnyśmy korzystać i prosić o przepuszcenie bez wahania.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w ciąży miała porażenie nerwów twarzowych 🙄 nie mogła ruszyć połową twarzy, zamknąć oka, jeść.
    Wywoływali jej poród aby móc podać leki.

U mnie wady wzroku nigdy nie były przeciwwskazaniem do porodu SN ale za to, po każdej ciąży wada się pogłębia.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę grzecznie siedzieć, tfu, leżeć, w domu ;) przynajmniej sobie będę mogła pooglądać rzeczy wyprawkowe i wykończeniowe do mieszkania, mam co robić. Spacer po ikei to też spacer, prawda? :D Mam też zaległe sprawy w urzędach, nowe auto pójdę zarejestrować, basen w godzinach zerowego przeludnienia...

Straszne są te niektóre przypadki ucisków w ciąży :(

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na badania do punktu gdzie ok. 7.00 nie ma nikogo, raz byłam koło 8 i były przedemną 2 osoby, ale tak jak mówicie teraz można spokojnie poczekać w I trymestrze była masakra a jeszcze przez ten stan zapalny skakał mi cukier i zwykle rano miałam napędy wilczego głodu. A co najważniejsze zwykle pobiera krew taka super pielęgniarka mimo moich zrostow praktycznie bezboleśnie a do tego jest mega miła i uśmiechnięta 💛

Ja właśnie kupiłam kilka rzeczy ciuszkowo wyprawkowych bo u mamyginekolog zrobili wyprzedaż 😅 a ciuszki dziecięce mają bardzo fajne.

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Będę grzecznie siedzieć, tfu, leżeć, w domu ;) przynajmniej sobie będę mogła pooglądać rzeczy wyprawkowe i wykończeniowe do mieszkania, mam co robić. Spacer po ikei to też spacer, prawda? :D Mam też zaległe sprawy w urzędach, nowe auto pójdę zarejestrować, basen w godzinach zerowego przeludnienia...

Straszne są te niektóre przypadki ucisków w ciąży :(

Kompanko moja leżąca! 💕 damy radę jakoś, mam nadzieję, że odleżyn nie dostaniemy 😅
    Spacer po ikei to bardzo dobry spacer, relaksujący i takie tam 😁

Ja pol nocy nie mogłam spać bo tak mnie bolało, na uczelnie nie pojechałam, muszę skleić jakiegoś maila, żeby nie było że olałam. Od rana, jakby bólu było mi mało wróciły wymioty 🥳 także już nie wiem co mam ze sobą zrobić, siły brak, a w sobotę Komunia siostry męża. Liczę bardzo na dużą ulgę po fizjo jutro.
    Za to z dobrych wieści ekspresowo dostarczyli wózek i już czeka!
    No i w punkcie czekają paczki z Vinted, jak mąż zobaczy ile tego przyszło, to chyba uzna, że zwariowałam 😅

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, ja tez musze do fizjo sie wybrać, ta pani prowadzi też właśnie gimnastyki dla ciężarnych blisko nowego mieszkania, to będe doglądać budowy jednocześnie ;)
    Nie mogę narzekać, nie mam wymiotów... Strasznie współczuję ;(

Proszę się tam nie przemęczać przy wózku i paczkach!

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie porodu nastawiam się na SN, ale co to będzie to się nie przewidzi 🙂 póki co nie mamy żadnych zaleceń w kierunku CC, ale jeżeli takie się pojawią to nie będzie to dla mnie dramat, grunt, żeby wszystko przebiegło prawidłowo ☺

U mnie coś za długo był spokój z infekcjami...wczoraj już czułam jakiś dyskomfort, dzisiaj pieczenie 😒 nie wiem czy iść jutro najpierw na badanie moczu sprawdzić czy wszystko ok czy lepiej dzwonić dzisisj wyprosić jakiś termin w tym tygodniu na posiew z pochwy 😬 troche mnie przeraża taka wycieczka na posiew 2h w jedna stronę, ale nie chce czekać 1.5 tygodnia do wizyty...

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu, z serduszkiem wszystko ok, nic więcej się nie dowiedziałam, bo nie było tego pana doktora, na którego zawsze trafiałam, a on jest taki kompleksowy;)

Dziewczyny zdrówka! Oszczędzajcie się!

Ja póki co, jak młoda kózka i oby tak jak najdłużej 🍀

Pucz, Niuśka, Ogoorkowa, Ancalime, RiverS, Meeg, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz 😘 ale Cie łapie :(

Agentka, obyś jak najdłużej hasała sobie bezproblemowo ❤️ no trudno,że lekarz małomówny, ważne,że wszystko w porządku :) może za tydzień będzie ten fajny :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, RiverS, Pucz kurujcie się 😘

Agentka najważniejsze, że serduszko prawidłowe :) to dobra wiadomość :) dużo jeszcze tych wizyt kontrolnych Ci zostało?

RiverS pokaż skarby jak otworzysz 😍

Ja dzisiaj jestem zdechnięta totalnie 😒 spałam maksymalnie 3 h bo Tolka w nocy mocno krwawiła, przebierałam łóżko, kąpałam ją, potem się rozbudziła... Usnelysmy ok 4.
    Mam plan dziś położyć się wcześniej

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, często masz takie noce? Mam wrażenie,że ostatnio było ich więcej niż na początku roku :(

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Sara, często masz takie noce? Mam wrażenie,że ostatnio było ich więcej niż na początku roku :(

U niej to jest takimi falami 🙄 są okresy gdzie śpi spokojnie, nie ma napadów, nie krwawi.
    Ogólnie ona najlepiej funkcjonuje gdy dzień jest nudny jak flaki z olejem, od świtu do nocy działamy w schemacie. Wstajemy, ubieramy się, wychodzimy, jedzie do przedszkola etc. Wszystkie te czynności również wykonuje w schematach czyli ubiera się zawsze w tym samym pokoju, siedzi w samochodzie na tym samym miejscu, wychodzimy idąc za tą samą rękę itd itd. każde odstępstwo "od normy" ją buzuje i potem to wszystko ma odzwierciedlenie w nocy. Zaburzenia snu powodują napady padaczkowe, napady padaczkowe powodują wzrost ciśnienia i wzrost ciśnienia powoduje pękanie naczynek krwionośnych. Dodając do tego skazę krwotoczną mamy powódź 🙄

Zawsze najgorsze noce są właśnie gdy przyjeżdża po długiej nieobecności mąż, potem gdy wyjedzie, gdy mamy jakieś wizyty lekarskie albo takie imprezy w przedszkolu jak ostatnio. Takie błędne koło. A niewyspanie jednej nocy powoduje rozdrażnienie w dzień i problemy ze snem kolejnej nocy i kółko się zamyka 🙄

Brak snu jest cholernie silnym wyzwalaczem epilepsji więc ja strasznie pilnuje aby młoda chodziła spać o swojej porze.
    Dzisiaj obudził ją krwotok.
    To i tak już dobrze, że się budzi! Jeszcze kilka miesięcy temu spala, krew ją zalewała i zaczynała się krztusić 🙄 całą noc śpi pod kamerą a ja mam alarm gdy czujnik ruchu wyczuje mocniejsze ruchy. Także to takie spanie "na czuwaniu"

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jeszcze 6 tygodni ciągiem, a później zobaczymy, chyba zależy od wyników badań.

Sara30 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara, jeszcze 6 tygodni ciągiem, a później zobaczymy, chyba zależy od wyników badań.

To się nabiegasz 🫣
    Ale w sumie poposgladasz małą ❤️

Dziewczyny czy zdarza Wam się w ciąży refluks?
    Mi ostatnio co raz częściej i co raz mocniej. Jak sobie pomóc? Nigdy wcześniej nie miałam takich dolegliwości a teraz dramat 😨 czuję się jakbym się skandalicznie przejadła, odbija mi się, chce mi się wymiotować ale to nie są takie ciążowe mdłości tylko wszystko od ucisku na żołądek 😨
    Czy coś wam pomaga w takich sytuacjach?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny🙂

Widzę że u was dziś intensywnie. Witamy w gronie ciężarnych na L4. Dla mnie na początku też był to koniec świata, aczkolwiek już się przyzwyczaiłam. Czasem tylko tęsknię za pracą 🙂

Co do porodu chciałabym SN, aczkolwiek jeśli sytuacja zdecyduje że ma być CC to akceptuję to. Tak na dobrą sprawę staram się na nic nie nastawiać.

Chorowitkom życzę dużo zdrówka 🙂

Sara mam nadzieję że nocne przygody z Tolą niedługo znów się wyciszą i będziesz miała chociaż chwilę spokoju.

P. S: Mój stary właśnie wyjechał i znów mi smutno...

Miłego dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ