Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pora roku na pewno trochę ratuje ale mimo wszystko, na tych oddziałach dziecięcych i tak grzeją jak w saunie 😅
Ja dwójkę rodziłam zimą/wczesną wiosną i to pocenie było niezależne od temperatury 😨
Ostatnio na jakimś wątku dziewczyna pisała, że się tak okropnie poci i była zła, że nie wiedziała o tym wcześniej. Moim zdaniem, powinno się mówić głośno o takich sprawach a nie wmawiać kobietom że po porodzie wszystko jest takie słodkopierdząceMeeg lubi tę wiadomość
-
Hej Ho!
Longanimity dużo zdrówka ❤️
Sara daj znać czy udało Ci się umówić na wizytę i na kiedy. Co do spiworkow ja mam jeden po siostrzeńcu do gondoli a do fotelika kupuje otulacz z dziurami na pasy. Łapacz cudo ❤️
Dziewczynki piękne krzywe 🤩
Dobrze ze mówicie o takich rzeczach jak pocenie się, czy powiększenie stopy. Ja słyszałam tylko że jak puchną stopy to mogą urosnąć i tak zostać.
Pucz daj znać koniecznie jak szyjka ❤️
My dziś po wizycie. Bartek ma 995g więc powoli przekraczamy torebkę cukru 🤩
Życzę wam spokojnej nocy ❤️
Kania_czubajka, Kasio, Meeg, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Super wieści Maiora 😍
Ja właśnie policzyłam, że od ostatniej wizyty minie mi 7 tygodni 😨 przecież doktorek mi łeb urwie i w szyję nasika 🤣🤦🏻♀️
Ale z fajnych wieści - mama upolowała mi w Norwegii leżaczek babybjornprzywiozą w sierpniu
jeszcze musimy upolować voksi i kombinezony lillelam 😁
-
O poceniu po porodzie słyszałam, a co do stóp to nie zostają większe od tego ze apichly tylko przez ten hormon który powoduje rozluznienie stawów do porodu, on działa na cały organizm więc ieksze prawdopodobieństwo powiększenia stóp jest u kobiet które mają wysoką nogę na podbiciu 😉
Proszę o kciuki żeby mnie dzisiaj wypuścili bo blizna pooperacyjna boli tylko w przypadku zmiany pozycji i to głównie leżącej albo jak chce wstać... a bardziej zaczynają boleć mnie plecy 🥴
Nie powiem żebym się jakoś szalenie wyspała ale było dużo lepiej 💪usmialam się sama z siebie bo obudziłam się koło 5 i nie słyszę chrapania... I się zastanawiałam czy ta kobitka żyje 🙉
Organizm wraca na stare tory no baaardzo che mi się pić no i już jestem głodna, dobrze że jakieś przekąski mam bo śniadanie po 8 dopiero 🙊
Życzę miłego dnia wszystkim 💕Maiora lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Wychodzę 💪💪💪💪🥰🥰 czekam na wypis, dostanę jakieś leki z ginekologii się okaże jakie, ale na jutro umówiłam się też do mojego ginekologa 😅
Kasio, Ogoorkowa, Meeg, Ancalime, Sara30, agentka93, Maiora, Cotakoza lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity super ! 🥳 najlepsza regeneracja w domku 🥰
Ale Cie Chrupka zrobiła w balona 😅
Sara, super łup ten leżaczek
Maiora, piękny wynik synkamasz już co dźwigać ze sobą 🤩
Matko, jak się obudziłam, to jeszcze zanim z łóżka wyszłam, to już czułam, że mam spuchnięte nogi 🥲 zdarzało mi się tak w czasie okresu, albo kiedy upaly trwały od ponad tygodnia a ja miałam aktywny dzień, ale nie po 2 dniu upałów i mało aktywnym dniu ☹️ -
Longanimity, super, jednak co w domu to w domu, zawsze człowiek się lepiej czuje 😁
Odnośnie wczorajszej wizyty, szyjka 2.3 cm, więc niby minimalnie lepiej niż tydzień temu, ale dr mówi, że to tylko kwestia tego, że mniej chodzę, a jak znowu rusze to pewnie będzie postępować 😶
Nie podobało mu się nadal to, że coraz częściej mocno twardnieje mi brzuch i mam dość silne kłucia tak jakby w szyjce, więc zadecydował o skierowaniu do szpitala na obserwacje na kilka dni 🥺
Podłaczyli mnie jeszczrvpod ktg na prawie godzinę, żeby sprawdzić, jak bardzo będą te skurcze występować i czy nie przyspieszyć przyjęcia na oddział, ale poza jedną sytuacją nic więcej się nie zarejestrowało, wiec mam ogarnąć zapis zgodnie z tym jak mnie dadzą radę przyjąć...
Dr twierdzi, że gdybyśmy mieli gdzieś z 33 tydzień to można bybyło się jedynie przyglądać i dać sytuacji się rozwijać, ale z uwagi na obecny etap lepiej, żeby bardziej na bieżąco skontrolowali czy jednak warto podjąć dalsze kroki 😶07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz trzymam za was kciuki 🤞 moja znajoma była tak przyjęta w 24tc dostawała napewno magnez, pisały jej się skurcze na ktg i to czasem większe niż kobiecie która leżała po terminie już, założyli jej pessar i urodziła 36+4 także takie historie też się zdążają i dobrze kończą 😉 a lepiej chwilą obserwacji w szpitalu, zawsze to inaczej jak coś muszą podać dożylnie bo to szybciej zadziała niż tabletki. Wiem co mówię bo mnie w jeden dzień ogarnęli i na drugi już było wszystko ok 😊👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longaminity super ze wychodzisz. W domu to już kompletnie inny komfort rekonwalescencji. Dziękuję za obalenie mitu 🙂 tak to jest jak coś się usłyszy od siostry Szwagra męża żony koleżanki... 😂😂😂
Pucz trzymam mocno kciuki 🤞 myślę że ten szpital to jest dobry pomysł. Będziesz pod dobrą opieką ❤️
Ogoorkowa współczuję opucnietych nóg. Ja dzięki Bogu nogę miałam spuchniętą raz. Jak skręciłam kostkę 😂
Sara leżaczka zazdroszczę ❤️ strasznie mi się podobają ❤️ co do wizyty to mam nadzieję że uda Ci się umówic jak tylko mąż przyjedzie ❤️ -
Pucz wrote:Longanimity, super, jednak co w domu to w domu, zawsze człowiek się lepiej czuje 😁
Odnośnie wczorajszej wizyty, szyjka 2.3 cm, więc niby minimalnie lepiej niż tydzień temu, ale dr mówi, że to tylko kwestia tego, że mniej chodzę, a jak znowu rusze to pewnie będzie postępować 😶
Nie podobało mu się nadal to, że coraz częściej mocno twardnieje mi brzuch i mam dość silne kłucia tak jakby w szyjce, więc zadecydował o skierowaniu do szpitala na obserwacje na kilka dni 🥺
Podłaczyli mnie jeszczrvpod ktg na prawie godzinę, żeby sprawdzić, jak bardzo będą te skurcze występować i czy nie przyspieszyć przyjęcia na oddział, ale poza jedną sytuacją nic więcej się nie zarejestrowało, wiec mam ogarnąć zapis zgodnie z tym jak mnie dadzą radę przyjąć...
Dr twierdzi, że gdybyśmy mieli gdzieś z 33 tydzień to można bybyło się jedynie przyglądać i dać sytuacji się rozwijać, ale z uwagi na obecny etap lepiej, żeby bardziej na bieżąco skontrolowali czy jednak warto podjąć dalsze kroki 😶
Część Pucz sorki, że tak tutaj czy doktor coś Ci mówił o szczepieniu na krztusiec 🤔 trzymam kciuki i z tą szyjką to tak trochę z przymrużeniem oka i na pocieszenie co rozmawiałam z koleżankami to doktor mówił, że będzie wcześniejszy poród a rodziły w terminie czy po, tutaj uważam, że to jest doktora lekki minus -
Longanimity, gdzieś z tyłu głowy wiem, że dobrze, że sprawdzą i przez ten kilka dni będziemy bardziej pod kontrolą, ale...juz mam dość tych szpitali 🙈 przed ciążą nigdy nie byłam, a teraz coś końca nie widać 🙃 dzięki za miłe słowa 🥰
Maiora, dziękuje 😍 po 2 h na telefonie udało mi się ustalić, że mogą mnie przyjąć dopiero w przyszły czwartek 🙈
112345K, nie nic nie wspominał na ten temat póki co 😉 no jednak nie wszytsko jest w stanie przewidzieć, wczoraj naprawdę miałam odczucie, że jest czujny i wole się pozytywnie zaskoczyć niż mieć jakąś nieciekawa niespodziankę 😊07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz a gdzie dostałaś skierowanie? W Poznaniu czy bliżej swojej miejscowości?
Rzeczywiście biedna z tym szpitalem jesteś, kojarzę, że chyba z dwa razy już byłaś?
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Pucz łącze się w bólu bo też mam dość szpitali już 😮💨
Też mi puchnąć kostki i od sterydów i od pobytów sz pitalu (m.in. wysokie łóżka). Zobaczymy jak będzie w domu, także nogi na podnóżku a do spania jasiek pod łydki, może jakieś zimne okłady no i masaże koniecznie od dołu do góry 😉 no i duuuzo wody.
Ja już sobie popijam kawkę i zaczynam szydełkowaniu kocyk dla Zbysia 🥰 zaraz ugotuje sobie jajka na miękko a potem spaghetti 🤪 marzą mi się naleśniki z serem i jeszcze klopsy z ziemniaczkami i ponoć młoda kapustka też jest lekkostrawna 🤔 także ja mam głównie plany żywieniowe teraz 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity ❤️ Mam takie poczucie, że Twoja historia na maxa uczy też ludzi dookoła doceniania takich drobnych rzeczy, jak możliwość wypicia kawki w domu czy zjedzenia czegoś smacznego. Tak często się zapomina, jakie to fajne w pogoni za „większymi” rzeczami
Oby już teraz tylko spokoj do końca ciąży 🍀Sara30, Meeg lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity wspaniale, że lecicie do domku 😍 zupełnie inaczej będziesz dochodziła do siebie ❤️
Już teraz wszystko musi być dobrze ❤️
Pucz, najważniejsze, że jesteś zaopiekowana. Widzisz, odpoczynek pomógł ❤️ teraz najważniejsza jesteś ty i maluszek. Odpoczywaj i wszystko będzie dobrze ❤️ a sterydy na płuca są rutynowym działaniem i to bardzo dobrze, że je dostaniesz!Nigdy nie wiadomo co się wydarzy i tak naprawdę poród przedwczesny może zaskoczyć a przynajmniej otrzymując sterydy dziecko będzie bardziej zabezpieczone
Maiora ja bardzo polecam te lezaczki. U mnie się przy starszych bardzo sprawdził
U mnie dzisiaj wszystkie dzieci w domu. Emma i Tola mają jeszcze zapalenie spojówek a ja strasznie źle spałam i gdy się obudziłam o 7 i zobaczyłam, że wszyscy jeszcze śpią to zarzadzilam wagary 😬
Upał u nas niemiłosierny 😨
Mąż dzwonił, że jest jakiś problem ze zjazdem i prawdopodobnie zjedzie w piątek ale tylko na tydzień 🙄 -
Pucz wrote:Longanimity, gdzieś z tyłu głowy wiem, że dobrze, że sprawdzą i przez ten kilka dni będziemy bardziej pod kontrolą, ale...juz mam dość tych szpitali 🙈 przed ciążą nigdy nie byłam, a teraz coś końca nie widać 🙃 dzięki za miłe słowa 🥰
Maiora, dziękuje 😍 po 2 h na telefonie udało mi się ustalić, że mogą mnie przyjąć dopiero w przyszły czwartek 🙈
112345K, nie nic nie wspominał na ten temat póki co 😉 no jednak nie wszytsko jest w stanie przewidzieć, wczoraj naprawdę miałam odczucie, że jest czujny i wole się pozytywnie zaskoczyć niż mieć jakąś nieciekawa niespodziankę 😊
Dzięki🙂 tak tylko pisze bo wiem, że każda z nas jest inna a koleżance po szwie to też mówił, że gwarancji nie da, ryzyko amputacji szyjki a czasem powoduje niepotrzebny dodatkowy stres -
agentka93 wrote:Longanimity ❤️ Mam takie poczucie, że Twoja historia na maxa uczy też ludzi dookoła doceniania takich drobnych rzeczy, jak możliwość wypicia kawki w domu czy zjedzenia czegoś smacznego. Tak często się zapomina, jakie to fajne w pogoni za „większymi” rzeczami
Oby już teraz tylko spokoj do końca ciąży 🍀 -
Pucz, dobrze,że lekarz dmucha na zimne 😘
Maiora, przypuszczam, że aż takie opuchniete jeszcze nie są, zobaczymy za pare lat 😅 ale niestety jest to moje duże zmartwienie i w połączeniu z okropnymi zylakami kompleksw sumie jedyny jaki mam, który tak faktycznie ukrywam, reszta to drobne nieidealnosci 😅
Eh, kuriera z leżaczkiem jeszcze nie ma a już zaczęło padać 😔 no to tyle z mojego balkonowego chillu
Edit: wstawiłam posta i zadzwonił kurier 😅 ale to już i tak za późno na dziś:pWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 12:38