Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam nową misje. Sąsiad znalazł rannego bociana i musimy znaleźć jakiś ośrodek rehabilitacji dzikich ptaków i gdzieś go ulokować
-
Sara30 wrote:A ja mam nową misje. Sąsiad znalazł rannego bociana i musimy znaleźć jakiś ośrodek rehabilitacji dzikich ptaków i gdzieś go ulokować
Wiem to, bo akurat w mojej gminie robię to jaSara30, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Zadzwoń do gminy. Tam pewnie jest osobą, która zajmuje się zarządzaniem kryzysowym- oni powinni mieć kontakt do takiego miejsca, a jak nie, to oddeleguje straż miejska albo jakiegoś urzędnika od ochrony środowiska. No i gmina powinna sama zawieźć bociana.
Wiem to, bo akurat w mojej gminie robię to ja
Właśnie tak zrobiliśmyGmina ma ogarnąć transport i mają przewieźć go do weterynarza, z którym mają umowę. Jak go poskłada to mają go zawieźć do ośrodka przy poleskim parku narodowym, gdzie bezpiecznie przezimuje ✊
-
O ten ma ewidentnie złamane skrzydło bo mu tak nienaturalnie sterczy do góry. Na szczęście nogi ma całe więc będą go ratować
-
Ja sie melduje po wizycie w labie i dobrym śniadanku na mieście.
Żal mi kontuzjowanego Boćka, ale misja super- dzieciaki przejęte? Jak dzisiaj Twój nastrój Sara?
Kania pamiętałam, że jesteś urzędniczką, ale nie wiedziałam, że od takich fajnych spraw)
Pucz super, że mąż zaangażowany 🍀 tak to powinno wyglądać 🤞Już naprawdę niedużo Wam zostało do donoszonej ciąży i jakkolwiek tym bardziej obstawiam, że Leonek (mogę tak mówić?) sie wypchnie z naszych dzieciaczków jako pierwszy to niech ten mały zuch jeszcze chwile czeka
Maiora tak, kilka dni wypoczynku poza domem było, jak złoto
Ale już koniec z tymi wyjazdami na jakiś czas…
Powiem Wam, że czułam się wczoraj na maxa połamana po trasie.
Dziś z kolei moje bóle pleców i pośladków, jak ręką odjął 😄 za to brzuch zaczyna powoli ciążyć i czuje non stop ucisk na pęcherz 😬
Mąż mi napędził wczoraj takiego stracha 🙈 poszłam do toalety, wstaje, patrzę, a tam czerwono. Już niemal palpitacja, a dopiero po chwili zrozumiałam, że po prostu wylał zupę do sedesu. 🤦🏻♀️
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka tak, dzieci przejęte, zwłaszcza Emma. Od wczoraj przeżywa tego biedaka
U mnie nastrój jako-tako. Upały mnie wykańczają, ból głowy powrócił. Korzystam z czasu kiedy T. w przedszkolu i po prostu leżę z zimnym kompresem. Na samą myśl, że mam dziś zrobić zakupy, jechać gdzieśtam, ugotować obiad i umyć basen chce mi się płakać (opcjonalnie uciec i gdzieś schować). Nienawidzę lata, nienawidze upałów i nie umiem funkcjonować w takiej temperaturze 🙄 dosłownie walczę o przetrwanie 🙄
Niewykluczone, że na obiad będzie dziś kebab albo pizza i kąpiel w basenie zastąpimy zraszaczem ogrodowym bo autentycznie nie mam siły robić nic poza utrzymaniem podstawowych funkcji życiowych 🙈🙈🙈
Super, że udało się wypocząć 😍 nadmorskie powietrze super robi ❤️ no i fajnie, że plecy lepiej -
Dziewczyny chwalę się zakupami tak jak obiecałam. Na razie jeszcze nie rozkładałam w pokoju muszę to uprać wszystko 🙂
Na zdjęciach jest kokon, poduszka miś która mały będzie miał do gondoli, kocyk i poduszka które będzie miał do łóżeczka w razie potrzeby (do gondoli zamówiłam mu kocyk robiony na szydełku), rożek a ten z tęczami to otulacz do fotelika. Oprócz tego kupiłam też ochraniacz do łóżeczka z tym samym wzorem w baloniki, 3 prześcieradła do gondoli i 2 termoforki z pestek wiśni 😂😂
Okazalo się że dziś rzeczywiście jest dzień kuriera bo był jeszcze jeden z prezentami od mojej siostry i szwagra. I młody dostał od nich monitor oddechu z babysense, elektroniczna nianie z kamerką też z babysense i podgrzewacz do butelek ze sterylizatorem 😁Sara30, agentka93, Meeg, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Maiora ale śliczny wzór wybrałaś 😍 chłopięcy ale taki subtelny 😍
No i ekstra prezenty!
Ja trochę ubolewam, że już kupiłam wszystko bo jednak kompletowanie wyprawki to bardzo przyjemny element ciąży 😁
Dzwoniła matka. Wczoraj wspominałam że zjadłabym cośtam. Dzwoniła mi powiedzieć, że mi przywiezie z miasta. Miałam jej powiedzieć, że wolałabym aby posiedziała z wnukami 15 minut abym mogła pojechać na zakupy bez ciągania wszystkich ale uznałam, że nie będę jęzora strzępic bo z dziećmi i tak nie zostanie a mogę jeszcze stracić żarełko 😅😅😅
Jezu aż ślinka mi cieknie 😅😅😅
Nie zgadnięcie co jest moim zamówieniem 🙈 dla części pewnie to obrzydlistwo ale ja uwielbiam 🙈🙈🙈
Ozor w sosie chrzanowym 😅 -
Tak no, jestem urzędnikiem i to właśnie od zarządzania kryzysowego w gminie
to jest bardzo ciekawa, nierutynowa praca. Tak naprawdę nigdy niewiadomo, co będzie się robić danego dnia 😅
Ja dziś w szmateksie kupiłam śpiworek i kombinezon, taki na wyjście chyba, bo żadnego nie miałam. Jak się wypierze, to Wam pokażę
Idę dziś na wizytę, na 15:15. Mam nadzieję, że tam u dzidziutka wszystko okej i ze nie waży jeszcze 3 kilo 🫣 a poza tym, to zamówiłam wczoraj ten fotel. Tylko czas realizacji dość długi, mam nadzieję, że zdąży przyjść 😅 polazilam trochę po miesci dziś i trochę brzuch się napina...
Sara, zjedz pyszne rzeczy! Skorzystaj,niech mama przywiezie
Maiora, rzeczy pierwsza klasa!
Edit: a no Agentka, na toalecie należy uważać xD i pamiętać też, co się zjadło. Ja zazwyczaj mam lekki zawał serca po burakach. A buraki kocham calym sercem ❤️ 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2023, 12:20
-
Sara30 wrote:Maiora ale śliczny wzór wybrałaś 😍 chłopięcy ale taki subtelny 😍
No i ekstra prezenty!
Ja trochę ubolewam, że już kupiłam wszystko bo jednak kompletowanie wyprawki to bardzo przyjemny element ciąży 😁
Dzwoniła matka. Wczoraj wspominałam że zjadłabym cośtam. Dzwoniła mi powiedzieć, że mi przywiezie z miasta. Miałam jej powiedzieć, że wolałabym aby posiedziała z wnukami 15 minut abym mogła pojechać na zakupy bez ciągania wszystkich ale uznałam, że nie będę jęzora strzępic bo z dziećmi i tak nie zostanie a mogę jeszcze stracić żarełko 😅😅😅
Jezu aż ślinka mi cieknie 😅😅😅
Nie zgadnięcie co jest moim zamówieniem 🙈 dla części pewnie to obrzydlistwo ale ja uwielbiam 🙈🙈🙈
Ozor w sosie chrzanowym 😅
Dziękuję ❤️ zależało mi na tym żeby było właśnie subtelnie
Wrzucam wam jeszcze fotkę okna z moimi wymarzonymi zasłonami ❤️ wózek też już czeka na księcia 😂 na zdjęciu wygląda na czarny, w rzeczywistości jest granatowy
Sara co do ozorków to masz rację fujka 😂😂😂 ale dla mnie nawet kluski ziemniaczane są fujka 😂😂😂
Meeg, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Maiora pięknie ❤️ te dziecięce rzeczy to jest cudo.
Sara, fakt, nie brzmi, jak mój klimat 😂 lubię chrzan, ale ozora świadomie bym chyba nie spróbowała…
Kania, fajnie to brzmi. Ja mam też nierutynową pracę i też nigdy nie wiem co mnie czeka, to jest bardzo motywujące:)
Ja dziś dorwałam otulacz dla Małej praktycznie nieużywany z Tulik za 35 złotych 😁 też pokaże, jak przyjedzie.
A w ccc jest promo 2 pary letnich butów w cenie 1 także moja wewnętrzna Graża pije bezalkoholowego szampana. 😁
I kupiłam sukienkę na sesje, także wykorzystuje dobre samopoczucie na maxa 🤞
Kania_czubajka, RiverS, Meeg, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Maiora jaki dzień dostaw 😀 wyprawka bardzo ładna i chlopieca suptelna i ten motyw balonów cudaśny! Gratuluje prezentów ! dostałaś wszystko czego ja jeszcze nie mam 😀
Ja dochodzę do siebie po weekendzie, bardzo intensywnie towarzysko i wczoraj pod koniec już nie dałam rady wysiedzieć z wszystkimi i musiałem położyć się na godzinę. A goście siedzieli do późnego wieczora, mieli być na obiad a zostali do późnego wieczora, grilla Paweł 3 razy robił 🙈 no ale chyba im było z nami tak miło i dobrze ze nie mogli wyjść 🙂
Odgruzowuje się z wszystkich prezentów, i musze zaktualizować listę wyprawkową. Na pewno muszę zamówić laktaor sterylozator i monitor oddechu ale tak nie potrafię klinac kup... Ciągle nie wiem który ostatecznie wybrać i boję się że zmienię jeszcze zdanie 😉 tak jak zmieniłam zdanie co do dostawki i kosza na pieluszki..
A tu jedno że zdjęć że spaceru sobotniego z kolezanka i jej aparatem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2023, 12:45
RiverS, Sara30, agentka93, Maiora, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
-
Ale dzień zakupów 😍
Ja dzisiaj też wydałam kupę kasy 🤣 szkoda tylko, że na Orlenie i w markecie 🤣🤣🤣
Agentka! Co za sexy mama!!! 😍😍😍 Jak milion dolarusiów 😍
Maiora pokoik cudo 🥹🥹 taki delikatny, gustowny ❤️
Kania super taka praca, gdy nie ma nudy 😁 ja bardzo lubię gdy coś się dzieje. I podzielam zawał burakowy 🤣 za każdym razem
Meeg na szczęście to są rzeczy, które można kupić w ostatniej chwiliinny kosz jednak wybrałaś? Ja zdecydowałam się na angelcare i kupiłam takie nieoryginalne folie do samodzielnego montażu, taki rękaw.
-
Hej dziewczyny, dzięki za wsparcie 💕
Daje znać z doskoku, że mam cudownego męża i właśnie z mrożoną kawą odwiózł mnie do mojej fryzjerki na kolor, gdzie sam mnie umówił w ramach niespodzianki 😍
Upały mnie wykończą 🫠☀️Sara30, Kania_czubajka, Maiora, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Meeg przepięknie wyglądasz 🥹😍
Updated Boćkowy: przyjadą po niego z gminy dopiero w środę 🙄
Sąsiad idzie na łąkę łapać mu coś do jedzenia 🥹Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara, z koszem to wogole był hit .
2 razy go kupowałam z olx z tej oferty ktora podesłałaś ale sprzedając uparcie nie wysyłał i na końcu napisał że nie ma czasu 😂 i zdjął ofertę.. dlatego zostawiłam temat na później a ostatnio oglądałam kolejne recenzje i trochę przemawia do.mnie bardziej albo ten angelcare (podobno bardziej trzyma smrodek) a drugi to polecany przez Ulę Pedantule Diaper Champ z zapadnią ale decyzja jeszcze nie zapadła -
Meeg wyglądasz jak Pani Wiosna 🌸🌸🌸
Co do kosza, spróbuj na vinted, ja tez się czaje, a jeszcze nie kupiłam, ale całkiem sporo ichMeeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Meeg a to gad z tego sprzedającego 🫣
Ja właśnie oglądałam recenzje porównawczą tego TT i angelcare i właśnie babka mówiła, że angelcare dobrze trzyma smrodek i jest bardziej wydajny jeśli chodzi o worki. Ja miałam przy starszakach angelcare dlatego już nie kombinowałam. A tego o którym piszesz totalnie nie znam 🙂
Przyjechali moi rodzice... Ozorków nie było 🙄 wiec mój ciężarny żołądek krwawi bo tak strasznie miałam ochotę 🙈
Mama zabrała paczkę , którą kurier przywiózł do mnie i pojechali. Byli jakieś 5-7 minut.
To się chyba nigdy nie zmieni 😅