Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Białek na dwoje babka wróżyła 😉
Mocno trzymam kciuki za Twój cykl ale z temperatura bywa różnie - były cykle, że miałam wręcz książkowe skoki, wzrosty i @ przychodziła 🙄 u Ciebie oczywiście może być zupełnie inaczej ☺️ zamierzasz jutro siknąć? 🤞🏻🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Białek na dwoje babka wróżyła 😉
Mocno trzymam kciuki za Twój cykl ale z temperatura bywa różnie - były cykle, że miałam wręcz książkowe skoki, wzrosty i @ przychodziła 🙄 u Ciebie oczywiście może być zupełnie inaczej ☺️ zamierzasz jutro siknąć? 🤞🏻
Wiadomo 😒 już się na tempce przejechałam w poprzednim cyklu, także mimo skoku jestem i tak bardziej nastawiona na @🤦🏽♀️
Tak, sikne jutro tez😅👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Cześć z rana! U mnie dziś 15 dpo i czekam na nowy cykl. Na teście biało jak w Chamonix 😄 Pakuję manatki i śmigam śmigać! ⛷️
Trzymam kciuki za pozostałe testujące, nie schrzańcie tego 😉😚
Bialeekk 🤞🏻🤞🏻
Nadzieja gratuluję! Niech Ci beta wysoką będzie 🍀😊Kania_czubajka, Bialeekk, Marikamb, Karina123, Beezi, Jo88, Cotakoza, Pfry lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Hej, nie wiem czy ktoś mnie pamięta z grudniowego wątku, ale przyszłam poprosić was o rady.
U mnie bardzo się pokomplikowało, grudzień zaczął się szumnie, a skończył prawdziwym wybuchem i nie był to wybuch radości.
Proszę was o radę, mam taki mętlik w głowie że wysiadam. W zeszłym cyklu byłam u gina z powodów bólu owulacyjnego, dostałam luteine 50tke od tamtego momentu na 10 dni. Drugie opakowanie biorę w tym cyklu od 10 dnia cyklu.
Przechodząc do rzeczy, byłam wczoraj w klinice niepłodności u znanego profesora. Profesor zapytał mnie jedynie o to kiedy była ostatnia miesiączka, czy miesiączkuje regularnie. Zbadał mnie w czasie usg, stwierdził że wszystko u mnie ok. Sama powiedziałam mu o plamieniach i zażywanej luteinie, powiedział że ona działa wręcz antykoncepcyjnie i że ten cykl jest stracony. Byłam tak zszokowana, że przytaknęłam i nie zapytałam o nic więcej. Profesor zalecił badanie nasienia męża i na tym koniec, zapraszam na kolejną wizytę.
Czuje się zlekceważona, profesor nie zapytał nawet o żadne badania, o to jakie suplementy bierzemy, ani nawet ile trwają miesiączki. Jakim sposobem luteina może działać antykoncepcyjnie, skoro pomaga w zagnieżdżeniu zarodka? Chciałam zmienić lekarza i gabinet na bardziej nowoczesny, oczekiwałam pomocy i rozwiązania. Co o tym wszystkim myslicie?
I słuchajcie najlepszego, robiłam testy owu z facelle, które pokazały mi pik w 12 dniu cyklu, a doktor powiedział że jestem przed owulacja jeszcze - endometrium nie jest dostatecznie grube, jajeczka niegotowe i nie ma śluzu plodnego. Dostałam same usg bez odpisu nawet.🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Widam się w 7dpo, zero ochoty na testowanie... Nachodza mnie wręcz myśli, że nie chce ciąży 😅 że boje się II kresek 🤦🏼♀️ że co nam przyszło do glowy... Że przecież z 3 nie ogarniemy 😅 ale zaraz sobie przypominam jak bardzo pragnę tego dziecka. To chyba wahania nastroju.
Justme mi się wydaje że ta luteina to za wcześnie, bo chyba nie masz owulacji w 9dc? Ja zawsze miałam zalecane branie progesteronu na 'po owulacji', na II fazę. -
justme wrote:Hej, nie wiem czy ktoś mnie pamięta z grudniowego wątku, ale przyszłam poprosić was o rady.
U mnie bardzo się pokomplikowało, grudzień zaczął się szumnie, a skończył prawdziwym wybuchem i nie był to wybuch radości.
Proszę was o radę, mam taki mętlik w głowie że wysiadam. W zeszłym cyklu byłam u gina z powodów bólu owulacyjnego, dostałam luteine 50tke od tamtego momentu na 10 dni. Drugie opakowanie biorę w tym cyklu od 10 dnia cyklu.
Przechodząc do rzeczy, byłam wczoraj w klinice niepłodności u znanego profesora. Profesor zapytał mnie jedynie o to kiedy była ostatnia miesiączka, czy miesiączkuje regularnie. Zbadał mnie w czasie usg, stwierdził że wszystko u mnie ok. Sama powiedziałam mu o plamieniach i zażywanej luteinie, powiedział że ona działa wręcz antykoncepcyjnie i że ten cykl jest stracony. Byłam tak zszokowana, że przytaknęłam i nie zapytałam o nic więcej. Profesor zalecił badanie nasienia męża i na tym koniec, zapraszam na kolejną wizytę.
Czuje się zlekceważona, profesor nie zapytał nawet o żadne badania, o to jakie suplementy bierzemy, ani nawet ile trwają miesiączki. Jakim sposobem luteina może działać antykoncepcyjnie, skoro pomaga w zagnieżdżeniu zarodka? Chciałam zmienić lekarza i gabinet na bardziej nowoczesny, oczekiwałam pomocy i rozwiązania. Co o tym wszystkim myslicie?
I słuchajcie najlepszego, robiłam testy owu z facelle, które pokazały mi pik w 12 dniu cyklu, a doktor powiedział że jestem przed owulacja jeszcze - endometrium nie jest dostatecznie grube, jajeczka niegotowe i nie ma śluzu plodnego. Dostałam same usg bez odpisu nawet.
Luteina dana za wcześnie nie dopuszcza do owulacji. Ja mam brać dopeiro po pęknięciu pęcherzyka i to dopiero 4 dni po zastrzykuJo88 lubi tę wiadomość
-
Hejka. U mnie jak zwykle biel na teście. Czuję że od małpencji dzielą mnie już tylko godziny. 🙄👱♀️1991 + 👨🦱1987=17lat ❤️
💍2011
⛪2013
👣Starania od 10.2022r.
ON:
08/24 zabieg na usunięcie żylaków powrózka nasiennego.
JA:
08/22 histeroskopia polipa
AMH 6.98
Niedoczynność tarczycy
TSH 3.44
euthyrox 25/50
30/08/24 drożność jajowodów
08/24 cd56=176 zapalenie endometrium, kolejne dwa polipy -
Czyli profesor miał rację? Poprzednia gin zaleciła branie luteiny od 10 dnia 3 razy dziennie pod język dawkę 50. Przez 10 dni. Z powodu bólu owulacyjnego dostałam te luteinę
Powinnam teraz odstawić luteinę? Naprawdę cykl jest stracony?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 07:45
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
justme wrote:Czyli profesor miał rację? Poprzednia gin zaleciła branie luteiny od 10 dnia 3 razy dziennie pod język dawkę 50. Przez 10 dni. Z powodu bólu owulacyjnego dostałam te luteinę
Powinnam teraz odstawić luteinę? Naprawdę cykl jest stracony? -
Bialeekk co Ty robisz na forum o 4 50? Szalona😅Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
Jusme - pamietam Cię 😘
Czytałaś opinie o tym profesorze? Bo wykształcenie to on może mieć, ale co z tego jak nie ma podejścia do pacjentki i daleko gdzieś ma wszystkie informacje jakich możesz mu udzielić. Trzeba poczytać o nim.
No a z tą luteiną no to dała czadu Pani dr… jakby nie wiedziała że staracie się o dziecko…
U mnie dzień pięknie rozpoczęty - jak to mówią miłość o sraczka przychodzą z nienacka 😂
Małpy i biele - zbierajcie siły na kolejny cykl, głowa do góry, cycki do przodu 😁
Bialeekk - sikaj jutro
Sara - uwielbiam czytać Twoje posty - zarażasz swoją energią ☺️
Ja postanowiłam w tym cyklu nie sikać dopóki nie opóźni się małpliszon, ale sama sobie nie ufam, tym bardziej że będę miała wtedy chwile wolnego, tak wiec cóż, u mnie nuda sprzyja głupocie - zawsze 😂
Życzę wszystkim miłego dnia ❤️Sara30 lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Arieen wrote:Bialeekk co Ty robisz na forum o 4 50? Szalona😅
Wstaje mierzyć temperaturę i idę dalej spać 😂😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
nesairah wrote:Widam się w 7dpo, zero ochoty na testowanie... Nachodza mnie wręcz myśli, że nie chce ciąży 😅 że boje się II kresek 🤦🏼♀️ że co nam przyszło do glowy... Że przecież z 3 nie ogarniemy 😅 ale zaraz sobie przypominam jak bardzo pragnę tego dziecka. To chyba wahania nastroju.
Justme mi się wydaje że ta luteina to za wcześnie, bo chyba nie masz owulacji w 9dc? Ja zawsze miałam zalecane branie progesteronu na 'po owulacji', na II fazę.
Mam, tak samo, jak Tyyyyy 🤭🤭🤭
Ja czasem zastanawiam sie, co nam do tych pustych łbów strzeliło ... A resztę już napisałaś 🤭🤭
Białek nie puszczam kciuków 🤞🤞🤞
Rica tulę za @. Ale przynajmniej wiadomo skąd plamienieRica lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia dziewczyny! Ja wlasnie w drodze do dentysty. U mnie 8 dpo i myśli krążą juz wokół jednego 🫠 chociaż jak pisałam jak nie ciąża to wakacje wiec teoretycznie powinnam byc zadowolona z każdego obrotu spraw 😅 z dobrych wiesci w tym cyklu zdecydowanie lepiej reaguje na dupka - w ogóle go nie odczuwam. Zeszły cykl to była masakra. Choć jak teraz pomyśle to moze była to tez kwestia presji świąteczno/urodzinowej i niespełnionych wyobrazen związanych z tymi dniami… w każdym razie u mnie humor niezły i tego Wam tez życzę ☺️
Evondita82, Biedronka@, Jo88, Meeg lubią tę wiadomość
-
Witam! Słuchajcie.. Zaraz mnie szlag trafi z termometrem 🥴 Co to za temperatura: 36.E..? E..? 🥴🥴🥴 co mam sobie tam niby zaznaczyć 🥴 chyba coś się nadaje na wymianę 🥴🥴♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat