SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, oczywiście że kolor fotelika ma znaczenie! My m.in. dlatego czekaliśmy na nasz. Plus wiadomo, luzaki z nas, na wszystko jest czas.

Do lęków jak najbardziej masz prawo. Jak i partner. Tak, na pewno odpowiedzialność w pewien sposób przeraża. Nie ma się co oszukiwać, bo wieku rzeczy już nie zrobisz - a przynajmniej nie na spontanie. Niemniej jednak pamiętaj, że naprawdę wiele rzeczy da się zrobić i z maleństwem, jeżeli dobrze się przygotuje do tego. No i wiadomo, jak będzie możliwość pomocy to warto korzystać i nie zapominać o sobie w tym całym szaleństwem.

Rozwalił mnie tekst, że dobrze że znalazłam czas aby urodzić 😂. Wiecie co, z jednej strony jestem wściekła że moje poniedziałkowe kino nie wypaliło. A z drugiej strony, jak się nie spodziewałam tak szybkiego rozwiązania, to i stresów poniekąd mniej, zastanawiania się kiedy się zacznie itp.

Rodzina stanęła na wysokości zadania. Moja mama zajmuje się młoda - bierze ją do pracy do siebie (pracuje w przedszkolu, więc córa na lewo robi za wyrośnięte dziecko 😜). W pon brat zaprowadza ją na rozpoczęcie roku, a szwagierka odbiera ze szkoły. Aaa i przelałam bratu hajs aby odebrał fotelik 😂🙈.

Kania, mąż bardzo przeżył że go z nami nie ma. Trochę dokujące że jestem z 4 paniami na sali. I tylko u mnie nie ma partnera ani dziecka. Ale nic to, duża i dzielna dziewczynka jestem, dam radę. Po 21 pionizacja.

Meeg, u nas jest zakaz odwiedzin dzieci poniżej 15 r.ż. Jak będę mobilna, a Karolak w dobrym stanie to podpytam czy chociaż przez szybkę będzie mogła pomachać. A jak nie, to potulimy się w domu.

Sara pytałam specjalnie koleżanki. Ona miała odstęp niecałe 4 lata. I też podali u niej antybiotyk na GBS. Nie mam pojęcia jakie są standardy, ale jak widać z wieloma różnymi kwestiami różnimy się w Polsce w podejściu lekarzy

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawa jestem co u mnie zrobią 🙄

Agentka, Kania macie prawo do lęków! Macierzyństwo to dla Was coś nowego i naprawdę nie ma się czemu dziwić, że na swój sposób macie milion obaw 🙂

Ja ze swojej strony jeśli miałabym doradzić to we wszystkich sytuacjach najbardziej pomoże Wam... Spokój 🙈
    Jestem pewna, że gdy dostaniecie maluszki w ramiona, intuicja i instynkt zrobią robotę i będziecie wiedziały co robić 🥰

Agentka, ja uważam, że z jednej strony życie nie kończy się wraz z dzieckiem bo wciąż można mieć życie towarzyskie, czas na hobby itd ale jednak co nie ulega wątpliwości, na pewien czas nasze potrzeby zjeżdżają na drugi plan. I jeśli dziecko trzeba nakarmić / przewinąć / wykąpać to nie ma, że boli, że mama ma gorączkę, że ogląda film. To na początku może być frustrujące zwłaszcza dla kogoś, kto bardzo ceni swoją przestrzeń i swobodę.

Kania ja kiedyś strasznie się śmiałam gdy ktoś mi mówił że "karmienie jest w głowie". Dwójki starszych nie karmiłam bo nie miałam pokarmu. Ale byłam strasznie zestresowana, przytłoczona, spinałam się... Przy Tolce postanowiłam niczego nie zakładać a dodatkowo miałam mnóstwo wsparcia od Pawła i jakiś taki luz. I samo mleko popłynęło 😳 z tych samych cycków, z których wcześniej nie mogłam wydusić kropelki 😳
    Więc może spróbuj po prostu nie zakładać nic, podejść na luzie i uwierzyć w siebie ❤️

Ancalime a jak starsza zareagowała na wiadomość? Pewnie wszyscy w szoku 😍

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, Karolinka jest piękna 😍 taki bobasek okrąglutki 🤩 na prawdę świetny zespół Ci się trafil, masz piękne pamiątki 🥰

Agentka, ja też mam wrażenie, że słoniątko w tym brzuchu kopie 😅 bywa coraz boleśniej, na dodatek coraz ostrzejsze elementy czuje jak mam ręce na brzuchy (np. Taki spiczasty łokieć przejeżdża 😅). Aktualnie po obiedzie znęca się nad żołądkiem, więc walczę o utrzymanie zawartości jak w 1 trymestrze 😵‍💫
    I do mnie dołączyły od jakiegoś czasu jakieś obawy o życie po porodzie... wcześniej cały remont był na mojej głowie, teraz coraz więcej przejmuje mąż + coraz mniej mamy do załatwienia, bardziej czekamy na wyjazd ekipy,żeby kontynuować nasze zadania. Mam czas pomyśleć i właśnie pojawiają się te same wątpliwości, koniec takiej zupełnej niezależności. Niby tego chcieliśmy, ale z drugiej strony nie da się przecież wcisnąć pauzy kiedy się chce 😆

Kurcze Sara, u Ciebie na prawdę poród może wyjść "domowy" 🫣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • oloska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, gratulacje! Leoś jest cudowny 😍 świetnie sobie poradziłaś z porodem dzielna Mamo ❤️

Ancalime, ale zaskoczenie! Czytałam Was trochę wczoraj, widziałam Twój poranny komentarz o KTG a tu proszę, Karolinka już na świecie 😍 piękna dziewczynka, po zdjęciu w inkubatorku dałabym jej trochę więcej kg niż ma 😉 a co do godziny porodu, że jest inna niż masz przy zdjęciach, wszystko zależy od zegara który jest na sali, albo jak kto ma nastawione w telefonie - anestezjolog czy neonatolog, albo położna, zależy kto wpisuje i kogo zapyta o godzinę. Trzymam kciuki, żeby cukry jak najszybciej się ustabilizowały, i za łagodne dochodzenie do siebie po zabiegu 💪❤️

Ancalime lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ale ja to absolutnie biorę pod uwagę i.... akceptuję tę myśl. Paweł mniej ... 🤣
    Ale wiecie, tak całkiem logicznie patrząc... Jeśli uda nam się ogarnąć opiekę do dzieci a ja będę czuła, że zaczyna mi dziecko wyłazić to ostatnią mądrością byłoby pchać się do samochodu! Naprawdę wolę urodzić we własnym domu niż w jakichś krzakach czy w samochodzie na poboczu 🙄 najwyżej po wszystkim wezwie się pogotowie aby zabrali mnie i małą do szpitala na badania.
    To oczywiście jest ostateczna ostateczność ale jednak taki scenariusz też trzeba mieć "opracowany" choć jest mało prawdopodobny :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Olya Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Dziewczyny, w 37+5 powitaliśmy na świecie Karolinkę. Waga 2920,.długości nie znam. Dostała 8, potem 9 pkt w skali Apgar. Nie ma jej przy mnie, bo ma małe problemy z oddychaniem i cukrem. Liczę na to, że kolejne badania wyjdą ok i ją niedługo zobaczę. Mam szereg zdj na pamiątkę z sali operacyjnej, a jej płacz był jednym z piękniejszym dźwięków na świecie ❤️.

Odezwę się później, na razie dochodze do siebie po CC.
    Gratulacje ❤️

🤍 03.2018 - Rozpoczynamy starania 👶🏻
    🤍 08.2019 - Upragnione DWIE kreski 🤰🏼
    🤍 04.2020 - Jest i ONA 🤱🏼

Czas na rodzeństwo… 👶🏻

🤍 09.2022 - Ciąża biochemiczna 🥺💔
    🤍 01.02.2023 - Chwilo trwaj! ⏸️
    🤍 11.04.2023 - It’s a girl! 💗
    🤍 7.10.2023 - W końcu razem!🤱🏼

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime nasz pracusiu co za szok 😍 Aczkolwiek przyznam że obstawiałam Ciebie albo Sarę 😂 zdecydowanie powinnaś dostać statuetkę pracownika roku 😂
    Karolinka jest przepiękna. Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej były razem.
    Z tego co pamiętam to twój mąż zaplanował ci poród na po 06.09? 😂

To która następna w kolejce? Ja obstawiam dalej Sarę (z wiadomych względów) i Kanie. W jakiej kolejności to nie wiem 😂

Dziś byłam na spotkaniu z położną. Co za złota kobieta. Bardzo mnie uspokoiła i wszystko wyjaśniła.

Bardzo zaczynam się stresować porodem i tym co będzie po i jak będzie wyglądało nasze dalsze życie. Boję się że sobie nie poradzimy i będziemy się kłócić i że nas to przerośnie. Także dziewczyny doskonale was rozumiem...

Agentka na jaki fotelik się zdecydowaliście?

Miłego wieczoru ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, Avionaut Cosmo. Podobał mi się wizualnie bardziej Pixel Pro, głównie dlatego, że był do wyboru w granacie, ale uznałam, że 300 zł dla koloru to przegięcie jednak 😅
    I tym samym wyprawki jedyne co mi zostało do kupienia to termometr dla dziecka. Macie jakieś polecajki?

Chyba mam na swoj sposób syndrom wicia gniazda- wymyśliłam, że potrzebujemy dodatkowej szafy w salonie, bo w pokoju docelowo przeznaczonym dla Igi mamy sporo segregatorów z papierami i wyobraziłam sobie, jak dokumenty zostają uznane za wspaniałe kartki do porysowania. Jak znajdę pasującą, to nie wykluczam, że zamówię i zlecę mężowi montaż w trakcie mojego pobytu w szpitalu. I tak będzie miał za dużo wolnego czasu wtedy, co nie 😁?

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora a ja nie wiem dlaczego, ale ja obstawiam Kasio przede mną 🫣 tak coś czuję.

Agentka każdy przechodzi syndrom wicia gniazda na swój sposób 😬 ale to chyba to. Zdecydowanie zabezpieczenie dokumentów wskazane 🫣

Ja jutro rano planuje napad na SH 😬😬😬 mam nadzieję upolować coś fajnego 😈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, super, że położna Cie uspokaja ❤️ o to w tym chodzi w końcu :D

Agentka, to mój mąż ma podobne podejście aktualnie "zabezpieczmy wszystko przed Małymi Łapkami" 😆 nie dość, że do biura zamowil sobie zamek z kluczem, to jeszcze próbował mi wmówić, że szafki w biurze na właśnie m.in. dokumenty też chce na kluczyk (takie prowizoryczne biurowe zameczki) 🫣 powiedziałam, że ma sobie drzwi zamykać jak kończy pracę, bo cena szafek z kluczykiem była 2x wyższa niż bez 😅 I tak wszystkiego się nie przewidzi, na pewno coś ważnego będzie kiedyś super zabawką i będę musiała chyba przygryzać usta, żeby nie wybuchnąć śmiechem i udawac poważną mamę 😆

Sara udanych lowow! Wyśpij się przed, nie to co ja 🐶

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa auuuuu 🐕

Powiem Wam, to jest dziwne.... Wchodzisz sobie w nocy na forum, żeby podpatrzeć czy dziewczyny z innego wątku nie rodzą.... A potem uświadamiasz sobie, że to NASZA KOLEJ 😅🤐😳

U mnie standardowy patrol o 4 ale Emil dziś przespał noc bez płaczu i pobudek i nawet w nocy nie musiałam podawać mu przeciwbólowych więc będzie już lepiej ✊✊✊

Wyobraźcie sobie, że on od czasu operacji cały czas chodzi z zamkniętymi ustami i śpi z zamkniętą buzią 🥹🥹🥹 do tej pory musiał oddychać buzią.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to dziwne... zawsze w pełnię gorzej spałam.. a tu dzisiaj super 🤔 tylko 2 pobudki na siku 😅

Dziewczyny współczuję patroli... mam nadzieję że uda wam się odespać 💪

Ja dzisiaj jestem umowiona na odbiór dostawki i wanienki ze stojakiem i jak to mi kuzynka napisała kilka gratisów. Także zostanie mi do "odebrania" wyżej i fotelik od brata z domu obok i chyba już będziemy mieć wszystko 🤔😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że Patrol dziś pilnował w nocy. Współczuję Wam, kochane.

Longanimity, to wyprawka już prawie gotowa! :)

Słuchajcie, dostałam cynk od koleżanki, że podobno w Pepco są super fajne torby do wózków, po 45 zł tylko:) jak komuś brakuje,to może warto iść zobaczyć :) za taką cenę to cebulowa Grażynka się cieszy w środku 🤭

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam rano na ciuchu, wyhaczyłam kilka perełek 😁 ale szybko wróciłam do domu bo nie dałam rady łazić przez ból brzucha 🙄 potem w samochodzie ból brzucha i krzyża jak na okres.

Udało mi się kupić trochę ciuszkow na rozm 50 więc jestem już spokojna, że mam wystarczająco 😁

Teraz Paweł zabrał Emmę i pojechali do wędkarskiego (więc pewnie zejdzie im dluuuugo) a ja zamierzam wykorzystać ten luz na polegiwanie 😬 cisza spokój w domu

IMG20230901101616.jpg
    jak zmienić rozmiar zdjęcia html

IMG20230901101640.jpg
    IMG20230901101443.jpg
    IMG20230901101704.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 10:20

Maiora, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Maiora, Avionaut Cosmo. Podobał mi się wizualnie bardziej Pixel Pro, głównie dlatego, że był do wyboru w granacie, ale uznałam, że 300 zł dla koloru to przegięcie jednak 😅
    I tym samym wyprawki jedyne co mi zostało do kupienia to termometr dla dziecka. Macie jakieś polecajki?

Chyba mam na swoj sposób syndrom wicia gniazda- wymyśliłam, że potrzebujemy dodatkowej szafy w salonie, bo w pokoju docelowo przeznaczonym dla Igi mamy sporo segregatorów z papierami i wyobraziłam sobie, jak dokumenty zostają uznane za wspaniałe kartki do porysowania. Jak znajdę pasującą, to nie wykluczam, że zamówię i zlecę mężowi montaż w trakcie mojego pobytu w szpitalu. I tak będzie miał za dużo wolnego czasu wtedy, co nie 😁?
    Ja termometr kupiłam microlife nc 200. Kupiłam go zanim zaszłam w ciążę bo nie było w domu a wydawał mi się sensowny bo można nim sprawdzić i temp ciała i pokoju albo wody czy pokarmu w butelce :) czy się sprawdzi tego nie wiem bo nie sprawdzałam żadnych opinii :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara lubię za ubranka :) masz oko do tych cudeniek 😍
    Nie rób dziś już nic, nawet obiadu. Zamówcie jakaś pizze a ty odpocznij. Byle do donoszonej ❤️
    Współczuję psiego patrolu.
    Cieszę się że z Emilem lepiej i rzeczywiście to że śpi z zamkniętą buzia to ogromny sukces ❤️ zabieg pomógł to najważniejsze 😍

Ja już drugą noc z rzędu przespałam całą. Obudziłam się o 7 na siku i poszłam spowrotem spać 😂 obudziłam się o 10 i jeszcze bym pospala 😂

Dziewczyny co za szok, jeszcze niedawno pytałam was czy ból brzucha to może być po zapłodnieniu (okazalo się że to owu😂) a potem w piątek 13 tego z niedowierzaniem patrzyłam na dwie kreski, a jutro zaczynam 38 tydzień 😲.

Życzę Wam Pięknego Dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara piękne ubranka!

Maiora, dzięki za info o termometrze! Znajoma mi poleciła jeszcze Visiofocus, mówi, że zadowolona. Popatrzę co maja na vinted 😄
    W ogóle, widzę, że Ty jutro ciąża donoszona- czad 🍀

Ja wracam od okulisty, pisze trochę na czuja, bo dostałam moje ulubione krople do badania siatkówki i obraz jest średnio ostry :P Chociaz pan doktor dał tym razem słabsze „aby w tym stanie cokolwiek widziała”😄

Stary się zgodził na zakup szafy, wiec wracam do domu i zamawiam 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ale masz oko do ciuszków i to po takiej nocy! 🥰 Ja mialam w sumie tylko 1,5 h przerwy, wiec czuje się jak młody bóg 😅 oprócz tego, że w sklepie miałam płacić 67 zł, dałam 50 + 10 zł i stoję zadowolona, czekam na moje 3 zł reszty 🤣

Kania, dzięki! Zerknę u mnie, choć tam słaby wybór w tym najblizszym... za to złote Dady w Biedronce 1+1 👌

Agentka, jak ja nie cierpię tych kropli 🫣 najgorsze!

Jutro pokój Młodej będzie już opuszczony ostatecznie przez robotników i w poniedzialek stanie sie składowiskiem kartonow z meblami z ikei 🥹 łóżeczko też już przyszło. W poniedziałek po południu kolejne 2 pokoje będą wyczyszczone, więc chyba zaczynamy skręcać od poniedziałku 🙈 blat w kuchni jest piękny, super żyłka we wzorze się trafiła nad płyta indukcyjna 🤩

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ty może poczekaj z zamawianiem aż kropelki puszczą 🤣
    Ja do okulisty idę jakieś 6-8 miesięcy po porodzie. W każdej ciąży i po porodzie wada wzroku mi leci i mam szkła do wymiany ale okuliści zawsze kazali mi odczekać trochę aż się unormuje.

Maiora jutro donoszona 😍 ekstra!

Zobaczcie, jakie to jest sugestywne... Dziecko urodzone w 36+6 o 21 będzie wcześniakiem ale urodzone 5 godzin później już donoszone 🫣 przecież w stanie dziecka te kilka godzin niewiele zmieni a jednak jaka jest już ulga emocjonalna gdy dobije się do tego 37+0 😍

Ja już odliczam do tego dnia. A potem naprawdę niech się dzieje co chce. Nie chcę też całej końcówki przeleżeć plackiem żeby potem się nie okazało, że wywoływać trzeba 🤣 ale mimo, iż coś tam robię w domu to jest to może 10% mojej dotychczasowej aktywności.
    Paweł naprawdę mi pomaga i jak leżę to dosłownie lata podaje mi co chce żebym nie wstawała 🫣 Tolke wkłada do łóżeczka / krzesełka żebym nie dźwigała. Zakupy robi, śmieci wynosi, odkurza. Pranie składam na siedząco a on roznosi do garderoby 🫣
    Nie przywykłam do takiego nieróbstwa 🤣 a odnoszę też wrażenie, że Paweł ma jakąś niezrozumiałą dla mnie satysfakcji z "opiekowania się" ciężarną żoną 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Sara ale masz oko do ciuszków i to po takiej nocy! 🥰 Ja mialam w sumie tylko 1,5 h przerwy, wiec czuje się jak młody bóg 😅 oprócz tego, że w sklepie miałam płacić 67 zł, dałam 50 + 10 zł i stoję zadowolona, czekam na moje 3 zł reszty 🤣

Kania, dzięki! Zerknę u mnie, choć tam słaby wybór w tym najblizszym... za to złote Dady w Biedronce 1+1 👌

Agentka, jak ja nie cierpię tych kropli 🫣 najgorsze!

Jutro pokój Młodej będzie już opuszczony ostatecznie przez robotników i w poniedzialek stanie sie składowiskiem kartonow z meblami z ikei 🥹 łóżeczko też już przyszło. W poniedziałek po południu kolejne 2 pokoje będą wyczyszczone, więc chyba zaczynamy skręcać od poniedziałku 🙈 blat w kuchni jest piękny, super żyłka we wzorze się trafiła nad płyta indukcyjna 🤩

Ja wczoraj pojechałam do stokrotki na zakupy. Przyszło do płacenia a ja patrzę - nie mam karty 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ kolejka jak cholera się zrobiła a ja cały wózek zakupów i nie mam jak zapłacić. Na moje szczęście, na kasie siedziała moja sąsiadka. Zamknęła kase i poleciała na zaplecze po swoją kartę i mi zapłaciła 🫣
    Ale czułam się jak skończona idiotka 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ