X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, oczywiście że kolor fotelika ma znaczenie! My m.in. dlatego czekaliśmy na nasz. Plus wiadomo, luzaki z nas, na wszystko jest czas.

Do lęków jak najbardziej masz prawo. Jak i partner. Tak, na pewno odpowiedzialność w pewien sposób przeraża. Nie ma się co oszukiwać, bo wieku rzeczy już nie zrobisz - a przynajmniej nie na spontanie. Niemniej jednak pamiętaj, że naprawdę wiele rzeczy da się zrobić i z maleństwem, jeżeli dobrze się przygotuje do tego. No i wiadomo, jak będzie możliwość pomocy to warto korzystać i nie zapominać o sobie w tym całym szaleństwem.

Rozwalił mnie tekst, że dobrze że znalazłam czas aby urodzić 😂. Wiecie co, z jednej strony jestem wściekła że moje poniedziałkowe kino nie wypaliło. A z drugiej strony, jak się nie spodziewałam tak szybkiego rozwiązania, to i stresów poniekąd mniej, zastanawiania się kiedy się zacznie itp.

Rodzina stanęła na wysokości zadania. Moja mama zajmuje się młoda - bierze ją do pracy do siebie (pracuje w przedszkolu, więc córa na lewo robi za wyrośnięte dziecko 😜). W pon brat zaprowadza ją na rozpoczęcie roku, a szwagierka odbiera ze szkoły. Aaa i przelałam bratu hajs aby odebrał fotelik 😂🙈.

Kania, mąż bardzo przeżył że go z nami nie ma. Trochę dokujące że jestem z 4 paniami na sali. I tylko u mnie nie ma partnera ani dziecka. Ale nic to, duża i dzielna dziewczynka jestem, dam radę. Po 21 pionizacja.

Meeg, u nas jest zakaz odwiedzin dzieci poniżej 15 r.ż. Jak będę mobilna, a Karolak w dobrym stanie to podpytam czy chociaż przez szybkę będzie mogła pomachać. A jak nie, to potulimy się w domu.

Sara pytałam specjalnie koleżanki. Ona miała odstęp niecałe 4 lata. I też podali u niej antybiotyk na GBS. Nie mam pojęcia jakie są standardy, ale jak widać z wieloma różnymi kwestiami różnimy się w Polsce w podejściu lekarzy

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawa jestem co u mnie zrobią 🙄

Agentka, Kania macie prawo do lęków! Macierzyństwo to dla Was coś nowego i naprawdę nie ma się czemu dziwić, że na swój sposób macie milion obaw 🙂

Ja ze swojej strony jeśli miałabym doradzić to we wszystkich sytuacjach najbardziej pomoże Wam... Spokój 🙈
    Jestem pewna, że gdy dostaniecie maluszki w ramiona, intuicja i instynkt zrobią robotę i będziecie wiedziały co robić 🥰

Agentka, ja uważam, że z jednej strony życie nie kończy się wraz z dzieckiem bo wciąż można mieć życie towarzyskie, czas na hobby itd ale jednak co nie ulega wątpliwości, na pewien czas nasze potrzeby zjeżdżają na drugi plan. I jeśli dziecko trzeba nakarmić / przewinąć / wykąpać to nie ma, że boli, że mama ma gorączkę, że ogląda film. To na początku może być frustrujące zwłaszcza dla kogoś, kto bardzo ceni swoją przestrzeń i swobodę.

Kania ja kiedyś strasznie się śmiałam gdy ktoś mi mówił że "karmienie jest w głowie". Dwójki starszych nie karmiłam bo nie miałam pokarmu. Ale byłam strasznie zestresowana, przytłoczona, spinałam się... Przy Tolce postanowiłam niczego nie zakładać a dodatkowo miałam mnóstwo wsparcia od Pawła i jakiś taki luz. I samo mleko popłynęło 😳 z tych samych cycków, z których wcześniej nie mogłam wydusić kropelki 😳
    Więc może spróbuj po prostu nie zakładać nic, podejść na luzie i uwierzyć w siebie ❤️

Ancalime a jak starsza zareagowała na wiadomość? Pewnie wszyscy w szoku 😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, Karolinka jest piękna 😍 taki bobasek okrąglutki 🤩 na prawdę świetny zespół Ci się trafil, masz piękne pamiątki 🥰

Agentka, ja też mam wrażenie, że słoniątko w tym brzuchu kopie 😅 bywa coraz boleśniej, na dodatek coraz ostrzejsze elementy czuje jak mam ręce na brzuchy (np. Taki spiczasty łokieć przejeżdża 😅). Aktualnie po obiedzie znęca się nad żołądkiem, więc walczę o utrzymanie zawartości jak w 1 trymestrze 😵‍💫
    I do mnie dołączyły od jakiegoś czasu jakieś obawy o życie po porodzie... wcześniej cały remont był na mojej głowie, teraz coraz więcej przejmuje mąż + coraz mniej mamy do załatwienia, bardziej czekamy na wyjazd ekipy,żeby kontynuować nasze zadania. Mam czas pomyśleć i właśnie pojawiają się te same wątpliwości, koniec takiej zupełnej niezależności. Niby tego chcieliśmy, ale z drugiej strony nie da się przecież wcisnąć pauzy kiedy się chce 😆

Kurcze Sara, u Ciebie na prawdę poród może wyjść "domowy" 🫣

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, gratulacje! Leoś jest cudowny 😍 świetnie sobie poradziłaś z porodem dzielna Mamo ❤️

Ancalime, ale zaskoczenie! Czytałam Was trochę wczoraj, widziałam Twój poranny komentarz o KTG a tu proszę, Karolinka już na świecie 😍 piękna dziewczynka, po zdjęciu w inkubatorku dałabym jej trochę więcej kg niż ma 😉 a co do godziny porodu, że jest inna niż masz przy zdjęciach, wszystko zależy od zegara który jest na sali, albo jak kto ma nastawione w telefonie - anestezjolog czy neonatolog, albo położna, zależy kto wpisuje i kogo zapyta o godzinę. Trzymam kciuki, żeby cukry jak najszybciej się ustabilizowały, i za łagodne dochodzenie do siebie po zabiegu 💪❤️

Ancalime lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ale ja to absolutnie biorę pod uwagę i.... akceptuję tę myśl. Paweł mniej ... 🤣
    Ale wiecie, tak całkiem logicznie patrząc... Jeśli uda nam się ogarnąć opiekę do dzieci a ja będę czuła, że zaczyna mi dziecko wyłazić to ostatnią mądrością byłoby pchać się do samochodu! Naprawdę wolę urodzić we własnym domu niż w jakichś krzakach czy w samochodzie na poboczu 🙄 najwyżej po wszystkim wezwie się pogotowie aby zabrali mnie i małą do szpitala na badania.
    To oczywiście jest ostateczna ostateczność ale jednak taki scenariusz też trzeba mieć "opracowany" choć jest mało prawdopodobny :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Olya Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Dziewczyny, w 37+5 powitaliśmy na świecie Karolinkę. Waga 2920,.długości nie znam. Dostała 8, potem 9 pkt w skali Apgar. Nie ma jej przy mnie, bo ma małe problemy z oddychaniem i cukrem. Liczę na to, że kolejne badania wyjdą ok i ją niedługo zobaczę. Mam szereg zdj na pamiątkę z sali operacyjnej, a jej płacz był jednym z piękniejszym dźwięków na świecie ❤️.

Odezwę się później, na razie dochodze do siebie po CC.
    Gratulacje ❤️

🤍 03.2018 - Rozpoczynamy starania 👶🏻
    🤍 08.2019 - Upragnione DWIE kreski 🤰🏼
    🤍 04.2020 - Jest i ONA 🤱🏼

Czas na rodzeństwo… 👶🏻

🤍 09.2022 - Ciąża biochemiczna 🥺💔
    🤍 01.02.2023 - Chwilo trwaj! ⏸️
    🤍 11.04.2023 - It’s a girl! 💗
    🤍 7.10.2023 - W końcu razem!🤱🏼

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime nasz pracusiu co za szok 😍 Aczkolwiek przyznam że obstawiałam Ciebie albo Sarę 😂 zdecydowanie powinnaś dostać statuetkę pracownika roku 😂
    Karolinka jest przepiękna. Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej były razem.
    Z tego co pamiętam to twój mąż zaplanował ci poród na po 06.09? 😂

To która następna w kolejce? Ja obstawiam dalej Sarę (z wiadomych względów) i Kanie. W jakiej kolejności to nie wiem 😂

Dziś byłam na spotkaniu z położną. Co za złota kobieta. Bardzo mnie uspokoiła i wszystko wyjaśniła.

Bardzo zaczynam się stresować porodem i tym co będzie po i jak będzie wyglądało nasze dalsze życie. Boję się że sobie nie poradzimy i będziemy się kłócić i że nas to przerośnie. Także dziewczyny doskonale was rozumiem...

Agentka na jaki fotelik się zdecydowaliście?

Miłego wieczoru ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, Avionaut Cosmo. Podobał mi się wizualnie bardziej Pixel Pro, głównie dlatego, że był do wyboru w granacie, ale uznałam, że 300 zł dla koloru to przegięcie jednak 😅
    I tym samym wyprawki jedyne co mi zostało do kupienia to termometr dla dziecka. Macie jakieś polecajki?

Chyba mam na swoj sposób syndrom wicia gniazda- wymyśliłam, że potrzebujemy dodatkowej szafy w salonie, bo w pokoju docelowo przeznaczonym dla Igi mamy sporo segregatorów z papierami i wyobraziłam sobie, jak dokumenty zostają uznane za wspaniałe kartki do porysowania. Jak znajdę pasującą, to nie wykluczam, że zamówię i zlecę mężowi montaż w trakcie mojego pobytu w szpitalu. I tak będzie miał za dużo wolnego czasu wtedy, co nie 😁?

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora a ja nie wiem dlaczego, ale ja obstawiam Kasio przede mną 🫣 tak coś czuję.

Agentka każdy przechodzi syndrom wicia gniazda na swój sposób 😬 ale to chyba to. Zdecydowanie zabezpieczenie dokumentów wskazane 🫣

Ja jutro rano planuje napad na SH 😬😬😬 mam nadzieję upolować coś fajnego 😈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, super, że położna Cie uspokaja ❤️ o to w tym chodzi w końcu :D

Agentka, to mój mąż ma podobne podejście aktualnie "zabezpieczmy wszystko przed Małymi Łapkami" 😆 nie dość, że do biura zamowil sobie zamek z kluczem, to jeszcze próbował mi wmówić, że szafki w biurze na właśnie m.in. dokumenty też chce na kluczyk (takie prowizoryczne biurowe zameczki) 🫣 powiedziałam, że ma sobie drzwi zamykać jak kończy pracę, bo cena szafek z kluczykiem była 2x wyższa niż bez 😅 I tak wszystkiego się nie przewidzi, na pewno coś ważnego będzie kiedyś super zabawką i będę musiała chyba przygryzać usta, żeby nie wybuchnąć śmiechem i udawac poważną mamę 😆

Sara udanych lowow! Wyśpij się przed, nie to co ja 🐶

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa auuuuu 🐕

Powiem Wam, to jest dziwne.... Wchodzisz sobie w nocy na forum, żeby podpatrzeć czy dziewczyny z innego wątku nie rodzą.... A potem uświadamiasz sobie, że to NASZA KOLEJ 😅🤐😳

U mnie standardowy patrol o 4 ale Emil dziś przespał noc bez płaczu i pobudek i nawet w nocy nie musiałam podawać mu przeciwbólowych więc będzie już lepiej ✊✊✊

Wyobraźcie sobie, że on od czasu operacji cały czas chodzi z zamkniętymi ustami i śpi z zamkniętą buzią 🥹🥹🥹 do tej pory musiał oddychać buzią.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to dziwne... zawsze w pełnię gorzej spałam.. a tu dzisiaj super 🤔 tylko 2 pobudki na siku 😅

Dziewczyny współczuję patroli... mam nadzieję że uda wam się odespać 💪

Ja dzisiaj jestem umowiona na odbiór dostawki i wanienki ze stojakiem i jak to mi kuzynka napisała kilka gratisów. Także zostanie mi do "odebrania" wyżej i fotelik od brata z domu obok i chyba już będziemy mieć wszystko 🤔😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że Patrol dziś pilnował w nocy. Współczuję Wam, kochane.

Longanimity, to wyprawka już prawie gotowa! :)

Słuchajcie, dostałam cynk od koleżanki, że podobno w Pepco są super fajne torby do wózków, po 45 zł tylko:) jak komuś brakuje,to może warto iść zobaczyć :) za taką cenę to cebulowa Grażynka się cieszy w środku 🤭

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam rano na ciuchu, wyhaczyłam kilka perełek 😁 ale szybko wróciłam do domu bo nie dałam rady łazić przez ból brzucha 🙄 potem w samochodzie ból brzucha i krzyża jak na okres.

Udało mi się kupić trochę ciuszkow na rozm 50 więc jestem już spokojna, że mam wystarczająco 😁

Teraz Paweł zabrał Emmę i pojechali do wędkarskiego (więc pewnie zejdzie im dluuuugo) a ja zamierzam wykorzystać ten luz na polegiwanie 😬 cisza spokój w domu

IMG20230901101616.jpg
    jak zmienić rozmiar zdjęcia html

IMG20230901101640.jpg
    IMG20230901101443.jpg
    IMG20230901101704.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 10:20

Maiora, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Maiora, Avionaut Cosmo. Podobał mi się wizualnie bardziej Pixel Pro, głównie dlatego, że był do wyboru w granacie, ale uznałam, że 300 zł dla koloru to przegięcie jednak 😅
    I tym samym wyprawki jedyne co mi zostało do kupienia to termometr dla dziecka. Macie jakieś polecajki?

Chyba mam na swoj sposób syndrom wicia gniazda- wymyśliłam, że potrzebujemy dodatkowej szafy w salonie, bo w pokoju docelowo przeznaczonym dla Igi mamy sporo segregatorów z papierami i wyobraziłam sobie, jak dokumenty zostają uznane za wspaniałe kartki do porysowania. Jak znajdę pasującą, to nie wykluczam, że zamówię i zlecę mężowi montaż w trakcie mojego pobytu w szpitalu. I tak będzie miał za dużo wolnego czasu wtedy, co nie 😁?
    Ja termometr kupiłam microlife nc 200. Kupiłam go zanim zaszłam w ciążę bo nie było w domu a wydawał mi się sensowny bo można nim sprawdzić i temp ciała i pokoju albo wody czy pokarmu w butelce :) czy się sprawdzi tego nie wiem bo nie sprawdzałam żadnych opinii :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara lubię za ubranka :) masz oko do tych cudeniek 😍
    Nie rób dziś już nic, nawet obiadu. Zamówcie jakaś pizze a ty odpocznij. Byle do donoszonej ❤️
    Współczuję psiego patrolu.
    Cieszę się że z Emilem lepiej i rzeczywiście to że śpi z zamkniętą buzia to ogromny sukces ❤️ zabieg pomógł to najważniejsze 😍

Ja już drugą noc z rzędu przespałam całą. Obudziłam się o 7 na siku i poszłam spowrotem spać 😂 obudziłam się o 10 i jeszcze bym pospala 😂

Dziewczyny co za szok, jeszcze niedawno pytałam was czy ból brzucha to może być po zapłodnieniu (okazalo się że to owu😂) a potem w piątek 13 tego z niedowierzaniem patrzyłam na dwie kreski, a jutro zaczynam 38 tydzień 😲.

Życzę Wam Pięknego Dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara piękne ubranka!

Maiora, dzięki za info o termometrze! Znajoma mi poleciła jeszcze Visiofocus, mówi, że zadowolona. Popatrzę co maja na vinted 😄
    W ogóle, widzę, że Ty jutro ciąża donoszona- czad 🍀

Ja wracam od okulisty, pisze trochę na czuja, bo dostałam moje ulubione krople do badania siatkówki i obraz jest średnio ostry :P Chociaz pan doktor dał tym razem słabsze „aby w tym stanie cokolwiek widziała”😄

Stary się zgodził na zakup szafy, wiec wracam do domu i zamawiam 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ale masz oko do ciuszków i to po takiej nocy! 🥰 Ja mialam w sumie tylko 1,5 h przerwy, wiec czuje się jak młody bóg 😅 oprócz tego, że w sklepie miałam płacić 67 zł, dałam 50 + 10 zł i stoję zadowolona, czekam na moje 3 zł reszty 🤣

Kania, dzięki! Zerknę u mnie, choć tam słaby wybór w tym najblizszym... za to złote Dady w Biedronce 1+1 👌

Agentka, jak ja nie cierpię tych kropli 🫣 najgorsze!

Jutro pokój Młodej będzie już opuszczony ostatecznie przez robotników i w poniedzialek stanie sie składowiskiem kartonow z meblami z ikei 🥹 łóżeczko też już przyszło. W poniedziałek po południu kolejne 2 pokoje będą wyczyszczone, więc chyba zaczynamy skręcać od poniedziałku 🙈 blat w kuchni jest piękny, super żyłka we wzorze się trafiła nad płyta indukcyjna 🤩

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ty może poczekaj z zamawianiem aż kropelki puszczą 🤣
    Ja do okulisty idę jakieś 6-8 miesięcy po porodzie. W każdej ciąży i po porodzie wada wzroku mi leci i mam szkła do wymiany ale okuliści zawsze kazali mi odczekać trochę aż się unormuje.

Maiora jutro donoszona 😍 ekstra!

Zobaczcie, jakie to jest sugestywne... Dziecko urodzone w 36+6 o 21 będzie wcześniakiem ale urodzone 5 godzin później już donoszone 🫣 przecież w stanie dziecka te kilka godzin niewiele zmieni a jednak jaka jest już ulga emocjonalna gdy dobije się do tego 37+0 😍

Ja już odliczam do tego dnia. A potem naprawdę niech się dzieje co chce. Nie chcę też całej końcówki przeleżeć plackiem żeby potem się nie okazało, że wywoływać trzeba 🤣 ale mimo, iż coś tam robię w domu to jest to może 10% mojej dotychczasowej aktywności.
    Paweł naprawdę mi pomaga i jak leżę to dosłownie lata podaje mi co chce żebym nie wstawała 🫣 Tolke wkłada do łóżeczka / krzesełka żebym nie dźwigała. Zakupy robi, śmieci wynosi, odkurza. Pranie składam na siedząco a on roznosi do garderoby 🫣
    Nie przywykłam do takiego nieróbstwa 🤣 a odnoszę też wrażenie, że Paweł ma jakąś niezrozumiałą dla mnie satysfakcji z "opiekowania się" ciężarną żoną 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Sara ale masz oko do ciuszków i to po takiej nocy! 🥰 Ja mialam w sumie tylko 1,5 h przerwy, wiec czuje się jak młody bóg 😅 oprócz tego, że w sklepie miałam płacić 67 zł, dałam 50 + 10 zł i stoję zadowolona, czekam na moje 3 zł reszty 🤣

Kania, dzięki! Zerknę u mnie, choć tam słaby wybór w tym najblizszym... za to złote Dady w Biedronce 1+1 👌

Agentka, jak ja nie cierpię tych kropli 🫣 najgorsze!

Jutro pokój Młodej będzie już opuszczony ostatecznie przez robotników i w poniedzialek stanie sie składowiskiem kartonow z meblami z ikei 🥹 łóżeczko też już przyszło. W poniedziałek po południu kolejne 2 pokoje będą wyczyszczone, więc chyba zaczynamy skręcać od poniedziałku 🙈 blat w kuchni jest piękny, super żyłka we wzorze się trafiła nad płyta indukcyjna 🤩

Ja wczoraj pojechałam do stokrotki na zakupy. Przyszło do płacenia a ja patrzę - nie mam karty 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ kolejka jak cholera się zrobiła a ja cały wózek zakupów i nie mam jak zapłacić. Na moje szczęście, na kasie siedziała moja sąsiadka. Zamknęła kase i poleciała na zaplecze po swoją kartę i mi zapłaciła 🫣
    Ale czułam się jak skończona idiotka 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ