Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime, gratulacje Mamo! ❤️ Dużo zdrowia i siły dla Ciebie i Karolinki, byście mogły jak najszybciej się przytulać 🫂
Ancalime lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
26t1d 994 g 🍆| 27t2d 1118 g 🧬ok
13.03 wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
A wczoraj wieczorem pisałam, że któraś wyskoczy Nam w pełnię z bobasem 😁😁😁
Kania, ja nic nie chce mówić, ale jesteś następna na liście 😁
Dziewczyny 😍 nie wiem jak to możliwe...
Pamiętacie jak rozmawiałam z doktorkiem, że da mi antybiotyk do domu, bo u mnie akcja może być mega szybka, a że w ciąży z Tolą miałam GBS dodatni to prawdopodobnie teraz też będzie...
Otóż nie. GBS UJEMNY!!! 😳😳😳😍😁😍
Baaaaardzo mnie to ucieszyło bo biorę pod uwagę różne scenariusze (włącznie z niezdążeniem do szpitala) i naprawdę czuję się spokojna i bezpieczna jeśli wiem, że nie potrzebuje antybiotyków 😍😁Ogoorkowa, Ancalime, Longanimity, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
Ancalime! Ale numer 😅 to jednak ta pełnia 😅 gratulacje!
Ach tak, no, ja jestem następna 😅 no powiem wam, że nie czuje się totalnie jakbym miała rodzić, a do tego w niedzielę idę na Chrzciny i mam zamiar się najeść pysznych rzeczywięc może niech czeka mój dzidziuś w środku jeszcze
Sara! Gratki są ujemny gbs! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 15:21
-
Sara, to super! Właśnie obejrzałam relacje Ani z zaufajpoloznej, która miała 4 poród niedawno i dynamizm sytuacji rzeczywiście w takim przypadku może zaskoczyć, więc dobrze, że jesteś nastawiona na każda ewentualność 😁
Kania, intuicja mi podpowiada, że ktoś Cię jeszcze wyprzedzi i zdążysz się najeść 😁
Muszę zauważyć, że nic mnie tak nie motywuje do działania, jak Wasze porody 😂 Po porodzie Pucz uszykowałam rzeczy do walizki, a jak zobaczyłam, że Ancalime urodziła to zabrałam się za szykowanie miejsca w sypialni pod dostawkę i właśnie wywalam i wystawiam na sprzedaż rzeczy, o których istnieniu nie miałam pojęcia, a były upchane w jakimś kącie.Kania_czubajka, Meeg, Ancalime, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Tak tak, ja też czuje, że Sara mnie ubiegnie
Moja torba spakowana, czekawięc no teoretycznie można rodzić. W poniedziałek mam wizytę u swojego dr, zobaczymy. Może powie, że tam w środku się coś ruszyło do tego porodu
Dziś mam mega apetyt znów i to na słodkie. Zbieram energię? -
Hehe Agentka dokładnie nic tak nie motywuje jak porody dziewczyn! 😃
Ja już też gotowa wyprawkowo i pokoikowo ale jakoś psychicznie jeszcze chyba nie a fizycznie to już wogole nie wiem jak miałabym taka duża kluche wypchać 🤯. U siebie obstawiam.ze młoda siedzieć bedzie ile tylko będzie mogła i będą robić indukcję i tego już nie idzie przeiwdziec jak ciało zareaguje. -
Ej ale to faktycznie tak działa! Jak już "nasze" dziewczyny zaczęły się rozpakowywać to te nasze krewetki robią się takie totalnie realne i bliskie 😍 i gdzieś z tyłu głowy jest świadomość, że za moment my 😍
Ja od dobrego tygodnia czuję się już "na wylocie" patrząc na skurcze, uczucie w kroczu itd. Ale jednocześnie jest jeszcze coś co mnie blokuje wiec ja obstawiam u siebie 5-15 września. Nie sądzę abym miała pochodzic dluzej ale jak będzie tak będzie 🤷🏻♀️
Ja mam gotowe już wszystko. Torby spakowane na tip top (włącznie z dokumentami, planem porodu i wszystkim), pokoik gotowy, wózek gotowy i mój plan został zrealizowany - do końca sierpnia zrobiłam WSZYSTKO a we wrześniu będę odpoczywać 😁😁😁
Agentka mnie już przy 3 porodzie dynamika zszokowała bo dosłownie w moment ze skurczów, przy których mieszałam zupę zrobiły się skurcze, przy których nie mogłam mówić. To była kwestia 1,5 godziny. Mam na pamiątkę wiadomość wyslaną o 13 "chyba będziemy jechać bo coś mocno boli. Najwyżej wrócimy". O 14:40 była Tola. Wtedy jednak zapewnienie opieki do dzieci zajęło 30-40 minut a dojazd do szpitala 15.
Teraz, jeśli miałoby być jeszcze szybciej to jest duże prawdopodobieństwo, że zanim rozwieziemy dzieci będzie po wszystkim 🙈 -
Kania, ja chyba cała ciąże zbieram energie, bo głównie słodkie bym jadła 😂😂😂
Dziś kupiłam cynamonki, bo mama ma do mnie przyjść, a dosłownie chodzą za mną od 2 dni 🤞
Sara, totalnie wierze, że tak może być 😄 a że jesteś 100% przygotowana to w ogóle mnie nie zaskakuje.
Meeg tak samo 😁 kojarzycie mi się obydwie z super organizacją.
Ja np lubię planować i organizować, ale mało kiedy mam coś super do przodu, znacznie lepiej działam pod presją i jak już nie ma czasu praktycznie.
Zaczęłam odczuwać, że w brzuchu mam kawał bobasa już- od kilku dni Mała jest dla mnie jakaś bardziej namacalna, niemalże czuć co w konkretnym momencie wypycha. I jakkolwiek to już bardziej rozciąganie niż kopniaki to wcale bym nie powiedziała, że rusza się mniej niz wcześniej. Ale trochę już, jak taki słonik w składzie porcelany te jej ruchy😁Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dobra, jakoś zaczynam się ogarniać.
Na KTG jednak za bardzo spadało tętno młodej, plus mi zaczęło skakać ciśnienie i całościowo zaczęli mówić o CC. Była bardzo szybka akcja, zostałam tzw ponadplanową pacjentką.
Położne, instrumentariuszka, lekarze niesamowici i serdeczni. Cały czas mówili co będą robić, co powinnam poczuć i dlaczego tak, a nie inaczej. Pielęgniarka anastezjologiczna (ona opiekowała się mną, zagadywała, a anestezjolog siedział przy komputerku) zaproponowała że zrobi masę zdjęć. I mam takie piękne, których niestety Wam nie wrzucę - jest np mój brzuch rozcięty, ale widać wyciąganą główkę 🥰. Potem brzuszek, restze ciałka. Przecinanie pępowiny.
Jak wytarły neonatolożki małą i zrobiły te wstępne zabiegi, a mnie zażywali, to cały czas słyszałam płacz małej (ulga dla serca matki). Jak mi ją przynieśli do pokazania, przytulenia, to nakręciła minutowy filmik z tego. Więc mam pamiątki.
Teraz co hmmm godzinkę? Mam raporty, mówią mi dlaczego nie mogą jej przynieść co się dzieje. Dlaczego nie dostała kompletu pkt, na co mam zwrócić uwagę i jakie dalsze plany. I znowu zaproponowała zabranie telefonu.
Mogę Wam pokazać Karolinkę w tzw cieplarce 🥰
Meeg, Sara30, agentka93, Angi90 , Kasio, Ogoorkowa, Olya, Maiora, smoothie, ELka lubią tę wiadomość
-
Mała ma spadki cukru. Podali jej mam i zjadła całą porcje domagając się więcej 😂. Pytały ile brałam dobowo insuliny i to ponoć ma wpływ - ale ma się unormować. Póki co mam ją kamric nie rzadziej niż co 3h aby zapobiec hipoglikemii. No, jak ją dostanę, to będę próbowała i karmić.
Zaproponowali aby tata z nią posiedział - że nie może kangurowac, ale pogłaskać, pogadać ,być obok tak. Niestety z bólem odparłam, że tata będzie dopiero w poniedziałek.
Fakt, pracować chciałam do piątku. Ba, na wszystko miałam czas. Nie mamy fotelika odebranego 🙈. Także muszę kombinować kto go odbierze, zamontuje. A przed wszystkim przestawi auto spod szpitala, bo ja tu podjechałam tylko na moment 😜🙈.
Mimo braku męża, bliskich, kogokolwiek w zasadzie, to poród uważam za naprawdę fajny. Bardzo dbają o mój komfort i informują mnie co i jak. Sprawdzają jak się czuję i to tak realnie zagadują, nie rutynowe 'czy wsio w porądku'.
Różnica między izba przyjęć na patologie, a położniczym i neonatologia niesamowita.
Chyba że dobre dragi mi tu podają 😂😜.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 16:29
ELka lubi tę wiadomość
-
Ancalime ale co zwróciło moją uwagę, to jaka Karolinka jest pulchniutka 😍😍😍 i jakie włoski cudne. Szybciutko się dogrzeje i zaraz będziecie razem 😍
Mąż pewnie w ciężkim szoku, co?
Wspaniale, że trafiłaś na cudowną ekipę i masz masę pamiątek 😍 -
Tak, mała kluseczka. 2920, ale pewnie dość krótka - wciąż nie wiem.
A taka ciekawostka, że lekarze chyba nie uznają jako godziny porodu wyjścia główki. Pierwsze zdj jakie mam (główka na zewnątrz, ciało w brzuchu) jest wcześniejsze o 4 min niż podana godz urodzenia. Może wg nich poród to nie wiem, odcięcie pępowiny, wyjęcie całości dziecka? Albo po prostu rutyna i dla nich nie ma aż takiego znaczenia dokładność co do minuty 🤔.
Och jakie cudowne doświadczenie i te pamiątki 🥰.
Jeszcze zeby tylko znieczulenie nie piszczało i nie było mi aż tak niedobrze 🙈Sara30 lubi tę wiadomość
-
Ancalime jaki mam wzrusz normalnie aż łezka mi się kręci ta twoja malutka jest przepięknym bosbaskem tak jak dziewczyny piszą namacalnym prawdziwym cudem którego kilka miesięcy wcześniej lekarz na usg nie mogła znaleźć a my tu ciagle wierzyłysmy ze jest i walczy💪 💝
Wszystko da się zorganizować najważniejsze że jesteście całe zdrowe pod opieką reszta to kosmetyka życia. Starsza córa ma opieke? Na pewno przyjdzie w odwiedziny do siostrzyczki i mamy 🙂
A jak mąż zareagował na wieści? 😀
-
Ancalime, Pucz gratulacje!!!
Sara30 wrote:A wczoraj wieczorem pisałam, że któraś wyskoczy Nam w pełnię z bobasem 😁😁😁
Kania, ja nic nie chce mówić, ale jesteś następna na liście 😁
Dziewczyny 😍 nie wiem jak to możliwe...
Pamiętacie jak rozmawiałam z doktorkiem, że da mi antybiotyk do domu, bo u mnie akcja może być mega szybka, a że w ciąży z Tolą miałam GBS dodatni to prawdopodobnie teraz też będzie...
Otóż nie. GBS UJEMNY!!! 😳😳😳😍😁😍
Baaaaardzo mnie to ucieszyło bo biorę pod uwagę różne scenariusze (włącznie z niezdążeniem do szpitala) i naprawdę czuję się spokojna i bezpieczna jeśli wiem, że nie potrzebuje antybiotyków 😍😁
Sara jesteś pewna,że nie potrzebujesz anty?Ja miałam dodatni w pierwszej ciąży, w dwóch kolejnych nie. Zawsze dawali mi antybiotyk, bo nosicielem jest się już zawsze.
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Jaka kochana Klusia ❤️ Nie pomyślałabym, że przy 2900 może mieć bobasek takie łapki ☺️
Mąż i starsza córa pewnie w szoku?
PS. W sumie, przy Twoim trybie życia Ancalime to cudem jest nie tylko Karolinka sama w sobie, ale i to że znalazłaś czas, aby urodzić 😂❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 16:47
Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Natosia wrote:Ancalime, Pucz gratulacje!!!
Sara jesteś pewna,że nie potrzebujesz anty?Ja miałam dodatni w pierwszej ciąży, w dwóch kolejnych nie. Zawsze dawali mi antybiotyk, bo nosicielem jest się już zawsze.
Ale tak logicznie patrząc - wymaz i posiew sprawdza, czy bakterie wyhodowano. I wyszło negatywnie. Czytałam jakiś czas temu że rzadko, bo rzadko, ale czasem udaje się wyleczyć i pozbyć bakterii.
Może tutaj też czas zagrał bo między porodami będzie 4,5 roku.
-
Sara30 wrote:Ale tak logicznie patrząc - wymaz i posiew sprawdza, czy bakterie wyhodowano. I wyszło negatywnie. Czytałam jakiś czas temu że rzadko, bo rzadko, ale czasem udaje się wyleczyć i pozbyć bakterii.
Może tutaj też czas zagrał bo między porodami będzie 4,5 roku.
hmm no ciekawe. Jak widać co lekarz to inna szkoła.
U mnie od pierwszego powodu było 2,5 a potem 5,5 roku, tak czy siak podali.Zobaczymy jak będzie teraz.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ancalime, faktycznie Karolinka to kluseczka
ale jaka słodziutka 🥰 i włoski faktycznie ma
No mąż w szoku na pewno i teraz przebiera nogami,aby wrócićbardzo cieszę się też, że trafiłaś na mega dobry personel. To na pewno też robi robotę. Życzę Ci szybkiej i w miarę możliwości bezbolesnej pionizacji i żebyś dostała swoją córeczkę w ramiona ❤️❤️❤️
Fakt,nie nabyłaś się na zwolnieniu 🤣 medal się należy, tak jak mówią dziewczyny 🤣
-
A jeszcze się wrócę, bo miałam się odnieść do tego co Meeg pisała o przygotowaniu fizycznym, psychicznym itd. Wczoraj sobie uświadomiłam dopiero, jakie mam lęki związane z macierzyństwem. To chyba ten etap, gdzie to ma prawo się pojawić.
Zupełnie się nie boje porodu, bo nie wiem czego się spodziewać, oprócz tego, że wiem, że bólu, jakiego jeszcze nie doświadczyłam. Ale nie wiem, jak się odnajdę w opiece zaraz po porodzie, a mentalnie obawiam się tęsknoty za dotychczasowym życiem, takiego robienia co chce i kiedy chce.
A poza tym to klasyki, czyli żeby na pewno była zdrowa i żeby się coś nie wydarzyło na samej końcówce.
Oczywiście jak zapytałam Starego czy jest coś czego on się obawia, to z właściwą sobie głębią zażartował, że się boi duchów i ciemności 🤦🏻♀️ On to ma szczęście, że mną nie targają jakoś specjalnie hormony, bo by w łeb oberwał za swoją niefrasobliwość 😂 Zamówiliśmy fotelik dzisiaj, chcieliśmy z nim wyjść, ale z wszelkich kolorów czarnego akurat nie było i Stary mnie pyta „jakie to ma znaczenie” 🙃 No trzymajcie mnie…Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Wiesz, Agentko, ja czuję podobnie. Nie boje się porodu,bo wiem, że to dziecko jakoś się musi urodzić. A są tylko dwie drogi, tak,albo tak 🤷 inaczej nie będzie.
Ja strasznie boję się, że nie będę wiedziała, co mam z tym dzieckiem później zrobić już jak je dostanę do domu. W ogóle to jest taka abstrakcja. Jak chcesz wziąć kota czy psa ze schroniska,to musisz spełniać jakieś wymagania, osiatkować balkon, czy coś. Tu po prostu dają ci małego człowieka i nie dają instrukcji obsługi 🤷
Boje się też, że nie dam rady go wykarmić, że nie będzie pokarmu. Tak bym chciała, żeby się udało. A mam mega lęk w sobie, że dziecko będzie głodne.
To takie straszne, wcześniej przy staraniach czułam właśnie coś takiego też, że kurde no! Natura stworzyła kobietę do zachodzenia w ciążę i rodzenia dzieci a ja tego nie potrafię. Jak jakiś wybrakowany element. Wiem,jak mnie to myślenie niszczyło. Zdaje sobie sprawę z tego, że to nieprawda po prostu. Ale uczucia są uczuciami. Teraz chciałabym, żeby moje cycki potrafiły robić mleko a dziecko się najadalo. No bo taka jest natura kobiety! Z drugiej strony racjonalnie wiem, że dzieci karmione mm też są super i w ogóle. No i tak walczą ze mną w środku dwa glosy...