X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś się nie zorientowałam, że mi się skończyła ważność karty (dosłownie o 1 dzień i już czekała na mnie w skrzynce... ale powinna była przyjść wcześniej w sumie...) I placil za mnie znajomy z pracy 🙈 a potem uświadomił, że można płacić blikiem w większości terminali, więc mam nowego skilla 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w końcu ogarnąć blika 🫣

Ancalime jak nasza mała księżniczka się czuje? Jak Ty po pionizacji?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem wielką fanką bliska. Do tego stopnia, że aż wkurza mnie jak muszę wyjść kartę 😁.

U nas stabilnie. Dostałam małą po blisko dobie, ale już parę razy wróciła na... Wcześniaki 🙈. Ma epizody spadku cukru, a ja nie bardzo mam pokarm (jednak CC i dostawienie po dobie, stres nie ułatwiają), więc ją tam biorą i dokarmiają, dogrzewają w cieplarce i zwracają.

Miała USG nerki, wg nich ok, szczegóły będą na wypisie. Miałam też kontrolę fizjoterapeutki i pokazywała mi ćwiczenia, które mamy robić 4x dziennie, bo młoda ma wykoslawione stopki od pozycji w brzuchu. Za około mc ponoć ma to zniknąć. Ma też silną sapkę niemowlęcą i w związku z tym ma zlecone 3x dziennie inhalacje i 2x dziennie, jeżeli dobrze zrozumiałam, nasivin do nosa.

Jest nas 6 w sali i do mnie jedynej nikt nie przychodzi. Aż mam doła. Stary będzie w poniedziałek, a wypis prawdopodobnie w sb lub nd, zależy od stanu młodej.

A jak u Was odliczanie do godziny 'zero'? Jak brak tylko termometru, to jesteście przygotowane 😁

IMG20230901135838.jpg
    Macie zdjęcie jednodniowej dziewczynki 😁. Sara,proszę o aktualizację o jakże słuszny wzrost 51 cm 💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 14:00

Maiora, Ogoorkowa, agentka93, Olya, Kasio, ELka, Idawoll lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam dopakowywanie walizki i kosmetyki typu pasta do zębów i Antyperspirant, stwierdziłam że nie będę brała z domu tylko kupię bo jak się zacznie coś dziac to nikt nie będzie o tym myślał. Zostało mi zrobić badania w przyszłym tygodniu i jestem ready :)
    Dziś przychodzi sofa 😍 jadę właśnie ogarnąć transport bo miała być w przyszłym tygodniu i miał być już Patryk w domu i to ogarnąć ale taki los słomianej wdowy.

Ancalime jestem przy tobie myślami i doskonale rozumiem jak ciężko musi być ci samej w tej sytuacji ❤️ jesteś bardzo silna, że dajesz sobie radę sama ❤️ byle do poniedziałku i będziecie się już razem cieszyć Karolinką w domu ❤️ trzymaj się ciepło kochana ❤️

Sara co do blika to polecam! Nie wyobrażam sobie teraz życia bez tego wynalazku 😍😍😍

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime najważniejsze, że możecie się choć trochę tulić ❤️
    Wierzę, że jest ci bardzo smutno samej a i napewno mąż zrobiłby wszystko by być teraz z Wami. Jesteś bardzo dzielna ❤️
    Fajnie, że mała miała potrzebne kontrole i wiesz co robić :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, nie wiedziałam, że w szpitalu może być konsultacja fizjo 😵 super, że tyle posprawdzają przed wypisem :) strasznie szkoda, że męża nie ma z Tobą 😥 ale jak przyjedzie, to mam nadzieję, że żadne ryby itp, będziecie po prostu cała rodzinka się tulić ❤️

Maiora, jest szansa, że jak będziesz sama, to panowie z dostawy się zlituja i chętniej wniosą 😅 sprawdzone info 😅 jaki kolor sofy wybraliście? My czekamy na taką jasną, beżową, wszyscy się śmieją z wyboru koloru przy dziecku 🙈 ale widziałam, że sąsiedzi z 1,5 rocznym dzieckiem też mają taką prawie białą, to najwyżej będziemy razem z sasiadka czyścić te kanapy 🤣 kurcze, dezodorant to jest jedną z tych rzeczy, które miałam zamiar tak jak Ty dorzucić w ostatniej chwili do torby 🙈 może jednak też dokupię...

Sara, Blik jest ekstra :D ja również polecam, ma więcej funkcji niż myślałam 😅

Wczoraj usiadłam na betonowym murku na 20 min... właśnie wsuwam żurawinę, coś mnie zaczyna delikatnie kręcić tam, a prowadzący na urlopie 😬

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wierzę, że Ci smutno samej :( Ale już niedługo i mąż będzie obok 🍀 on pewnie też już nie może usiedzieć.

Maiora, piateczka za drogeryjne „dokupki” 😁 ja mam w kosmetyczce wszystko nowe dokupione, tylko szczotkę do włosów dołożę. Bo nawet do zębów kupiłam nową, mam elektryczną w domu, ale jakoś nie widzę ładowania jej w szpitalu.
    Kupiłam dziś jeszcze 2 nowe ręczniki typowo pod szpital, w domu mam jasne, a one po porodzie to nie będą pewnie najlepszym wyborem.
    Zwłaszcza, że ja się nastawiam na długie krwawienie nauczona tym co się działo po łyżeczkowaniu.

Szafa też zamówiona, powinna być w środę 🤞

Masz rację Ancalime, że skoro „brakuje termometru” to brzmi, jak przygotowanie :) Same detale kupuje już w zasadzie.
    Mężowi powiedziałam, że uważam, że mamy wszystko oprócz wiedzy 😁 Rozmawiamy sobie trochę o porodzie i połogu, jak to różnie może być, jak ja się mogę różnie zachowywać. Okazuje się, że koledzy już mu trochę opowiedzieli, więc np czym mnie zaskoczył powiedział, że będzie bardzo uważny na moje zdrowie psychiczne.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój, nanana, nic się nie dzieje, nanana 🎶🎶🎶 🤭🤣

Ja pastę do zębów, antyperspirant kupiłam nowe i wrzuciłam do kosmetyczki. Żel pod prysznic, szampon przelałam do mniejszych buteleczek, takich z Rossmana, po 100 ml. Szczotkę do włosów wrzuciłam tę małą taka, w stylu tangletizera, noszę ją po prostu w torebce zazwyczaj,więc spakowałam :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kosmetyczki nie musiałam nic dokupować bo ja zawsze mam w szafce spakowaną kosmetyczkę "szpitalną" - mam drugą szczotkę do włosów, szampon, odżywkę, antyperspirant i wszystko w zasadzie 😬 ale przy dzieciach nie raz tak było, że trzeba się było zebrać do szpitala w moment więc to się sprawdza.

Pamiętajcie dziewczyny wziąć pilniczek do paznokci w razie gdyby coś się zepsuło w mani, żeby maluszka nie zadrapać :)

Ja się dziś czuję strasznie 🥴

Odkryłam, że Emma nie ma butów na rozpoczęcie roku ale kompletnie nie czułam się na siłach by z nią pojechać i Paweł pojechał 😁😁😁 jak sobie możecie wyobrazić, wróciła z takimi oczojebnymi czarnymi lakierkami 😅😅😅 ona przeszczęśliwa a stary dumny, że ogarnął

I jest progres! Emil zjadł spaghetti 😍😍😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaghetti? Wow! :D dzieci przynajmniej nie rozmyślają o zabiegu i tym jak tam sytuacja wygląda, jak nie boli to można jeść :D a co do zakupów, mój mąż twierdzi,że pewnie będzie kupować wszystko co sobie Mała wybierze, w końcu jego księżniczka 😅

Co do szpitalnych minisow, to dzisiaj byłam w rituals po 2 rzeczy, miałam jeszcze urodzinowy bon zniżkowy i nie chciałam,żeby przepadł. Zapłaciłam za 2 rzeczy i to ze zniżką a wyszłam z pełną torba gratisów, pani przy kasie oprócz jakichś próbek dorzuciła mi zestaw takich minisow po 50 ml, powiedziała, że na poprawek samopoczucia w szpitalu 😅 było to na prawdę mile 😬 ale nie przepakowuje torby, tam wrzuciłam delikatniejsze zapachy, żeby dziecka nie drażnić takimi intensywnymi. Na szczęście od jakichś 2 miesięcy znowu dobrze znoszę zapachy pod prysznicem 😅

age.png

Wysłany: 1 września 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj wieczorem zaczęłam mieć nowe odczucie. W miejscu, gdzie synek mnie najbardziej maltretuje nogą, czyli pod prawym żebrem zaczęłam czuć mrowienie skóry. Nie wiem,czy to nie oznaka, że w tym miejscu skóra jest już na granicy napięcia po prostu.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ale miło 😍 naprawdę przyjemna niespodzianka 😍

A co do Emila to naprawdę super sobie radzi i myślę, że za 2-3 dni zapomni że miał coś grzebane :D co raz mniej skarży się na bol

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, ja bym zaoliwkowala to miejsce ile się da i trzymała kciuki 🤞więcej zrobić chyba nie można...

Sara, ale jak zapomni, to skończy mu się nielimitowany dostęp do lodów 🤔 nie przemyślał tego biedny 😁
    No prezencik bardzo miły, a mąż jak zobaczył siatę pełna zakupow to tylko zapytał z którego konta płaciłam 🤣

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki typu szampon, maska, odżywka, Maslo do ciała mam po przelewane jeszcze z wyjazdów na uczelnie :) uzupełniłam tylko zapasy. Szczoteczkę też mam jedną taką podróżną więc ją zapakowałam. Z nowych rzeczy dokupiłam gąbkę, antyperspierant i szczotkę do włosów (miałam wziąć z domu ale skusiła mnie w auchan bo była różowa w za 10 zł 😂)
    Ale! Najlepszy hit! Moja wewnętrzna Grażyna zrobiła dziś interes życia. Otóż..
    Musiałam kupić sobie klapki gumowe, ponieważ te które mam są już teraz trochę ciasne. A jak mi noga po porodzie spuchnie to już wgl siara. Więc szukałam takich klapek z regulowanymi paseczkami na klamry. Zwiedziłam wczoraj chyba 4 sklepy i nigdzie nie było a jak były to kosztował 50 zł więc stwierdziłam że kit wezmę te co mam. Aż dziś weszłam do Jysk przypadkiem tak popatrzeć na pościele. Patrzę a tam klapki, takie jakich szukam, za uwaga.. 17.50. I jeszcze w moim rozmiarze! No przecież tylko głupi by nie skorzystał 😂 śmierdzą trochę chińską gumą ale nie będę wybrzydzac 😂

P. S moje żebra dziś tak dostają po dupie, że obawiam się że to będzie długa noc...

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora no to Grażyna dziś pije szampana 😁😁😁

Kania możliwe, że skóra już jest bardzo napięta. Mnie od kilku dni swędzi brzuch po bokach i dziś zauważyłam czerwoną kropkę, tak jakby początek rozstępu 😳 trochę mnie to zdziwiło bo w ciąży z Emilem i Tola nie pojawił mi się ani jeden! 😳

Ja z kolei nie mogę się nadziwić ile schudłam 😳 najbardziej widać po nogach ale i ramionach, dekolcie, buzi 😳

Ja nic nie chce mówić ale mam skurcze co ok 8 minut i to takie ściskające za 🍑
    Idę pod prysznic bo ja nie usnę z czymś takim

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hau! Hau!
    Wiedzialam że dziś mnie czeka Psi patrol 🐶
    Czy ktoś tu ze mną dziś pilnuje? :)

Sara mam nadzieję że prysznic pomógł i nie rodzisz jeszcze :)

Kania ja też bym smarowała jakimś bio oilem albo czymś. Mi na koniec zaczęły wychodzić małe rozstępy, ale mówi się trudno, byłam mało systematyczna w smarowaniu to teraz mam za swoje xd

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, ja trochę jakby psi patrolu choc jak wstałam o 4.20 to chyba może być już nawet i poranna pobudka w sumie 😒
    Laćki w takiej cenie to każdy by korzystał 🥳 lubię takie deale :D ja mam takie calr gumowe japonki (prysznicowe z czasów akademika 😅), więc jak puchnę to mi najwyżej coraz mniej miejsca z boku zostaje, ale poza obręb podeszwy jeszcze nie wyszłam 🤣
    Co do potencjalnego miejsca na rozstępy, to nie biczuj się, z genetyką żaden biooil nie wygra ;) moja przyjaciółka się smarowała jak tam czasem jej się przypomniało, ale ma skubana taka skórę, że nic nie wyszło, pół roku po a jest jędrna jak przed 🙈 a też ją swedziało na końcówce ;)

Sara, współczuję tych skurczy i niepewności, która one powodują 😥

Maiora lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Maiora, ja trochę jakby psi patrolu choc jak wstałam o 4.20 to chyba może być już nawet i poranna pobudka w sumie 😒
    Laćki w takiej cenie to każdy by korzystał 🥳 lubię takie deale :D ja mam takie calr gumowe japonki (prysznicowe z czasów akademika 😅), więc jak puchnę to mi najwyżej coraz mniej miejsca z boku zostaje, ale poza obręb podeszwy jeszcze nie wyszłam 🤣
    Co do potencjalnego miejsca na rozstępy, to nie biczuj się, z genetyką żaden biooil nie wygra ;) moja przyjaciółka się smarowała jak tam czasem jej się przypomniało, ale ma skubana taka skórę, że nic nie wyszło, pół roku po a jest jędrna jak przed 🙈 a też ją swedziało na końcówce ;)

Sara, współczuję tych skurczy i niepewności, która one powodują 😥

Dzięki! ❤️ Powiem Wam szczerze, że należę do typu kobiet, które nie przejmują się jakoś nad wyraz swoim wyglądem. Dopóki mąż mnie kocha taką jaką jestem to mówi się trudno 😂. Przy mojej nadwadze jeden rozstęp w prawo czy w lewo to już żadna różnica 😂
    A koleżance przyznam tylko pozazdrościć skóry 😍

Żeby się pochwalić wrzucam zdjęcie moich klapeczek za 17.50 😂 czatowalam oczywiście na te różowe ale były tylko czarne 😂 potem stwierdziłam że w sumie są praktyczne
    Screenshot-20230902-050002-com-android-chrome.jpg
    dodawanie grafiki html

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 2 września 2023, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa właśnie nie odpowiedziałam Ci Ogoorkowa w sprawie sofy 😁
    przepraszam umknęło mi 😂
    wybrałam kanapę w kolorze granatowym, przy takich zakupach jestem zwolenniczką wszystkiego co jest praktyczne, nie gniecie się i najlepiej jakby nie było widać na tym plam. Panowie z transportem przyjadą w poniedziałek 😁 ciekawa jestem czy wcisną tą sofę do windy, bo ona jest w jednym kawałku 😂. A jeśli nie to współczuję nieść 50 kg na 7me piętro 🤦‍♀️
    Musze ogarnąć jeszcze jakaś pościel na tą sofę tzn, kołdrę i poduszkę mam ale muszę ogarnąć pościel, bo jedyna jaka mam w mniejszym rozmiarze stary zabiera w trasę. A na takie małe łóżko kołdra 200x220 to przegięcie xd

PS. Na żywo ma trochę inny kolor bardziej żywy. Jak już przyjdzie i skoncze pokój to wam wyślę ostateczne zdjęcie :)
    Screenshot-20230902-050521-com-android-chrome-edit-232633009325960.jpg
    Screenshot-20230902-050525-com-android-chrome-edit-232625268395232.jpg

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏

Wysłany: 2 września 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klapki eleganckie! Aż żałuję, że nie mam jyska w mieście ... Kanapa też piękna :) my kanapę kupiliśmy w granatowym kolorze i brudzi się tak samo,jak jasna. Materiał jest meega czepliwy,a jeszcze jak się ma kota z białą sierścią...🙈

Najlepsze pościele zawsze kupowałam w Lidlu! Polecam:)

Sara, kciuki🤞🤞🤞 dawaj nam znać :D

Ja naprawdę uczciwie smaruje się od dwóch kresek. Mam nadzieję, że na tej końcóweczce moja skóra da radę :) ale to mrowienie to takie dziwne uczucie 🫣🫣🫣

Maiora lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ