X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cisnę że powoli zaczynam być jak Rachel z Przyjaciół 😑 byliśmy u teściów i na dowidzenia powiedziałam że może następnym razem już przyjadę rozpakowana 😜

Może następnym razem jak się rozwiąże worek to już wszystkie pokolei urodzimy 🙈🙉

Rivers zdrówka dla dziadka ❤️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    RiverS kurczę przykro, że jeszcze na końcówce masz dodatkowe stresy :( Współczuje, sama przechodziłam przez chorobę babci w trakcie ciąży także wiem, jakie to jest trudne, bo człowiek musi myśleć o sobie i o dziecku, a jednocześnie nie chce zapominać o chorym.

Duża dziewczynka :) ale Wy wysocy z tego co kojarzę?

Z pieskiem mam taki plan, aby mąż z nią przyjechał co kilka dni o ile nie będzie deszczu to chociaż trochę na ławkach przy szpitalu sobie razem spędzimy czas. A może jak taka oksytocyna naturalna wjedzie to i szybciej urodzę 🤭

Maiora, a to kumam, w takim razie tym bardziej trzymam kciuki za rozpakowanie do piątku. A Twój mąż do kiedy zostaje?
    Max do 08.10 😭

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Kubuś (soczek) i łyżeczka oleju rycynowego. Tutaj na forum kilka dziewczyn wypiło i po kilku h poród. Szkopul taki, że nie działa na wszystkich tak jak "powinien" tzn nie zawsze wywoła poród. Ogólnie to ta mikstura działa na przeczyszczenie jelit. Z tym, że przy okazji tego wywołuje skurcze macicy. Jednak u niektórych pan na przeczyszczeniu się kończy 🙈
    Ja nigdy w zyciu tego nie próbowałam
    Ja mogę się wypowiedzieć z tego, co udało mi się wyczytać na różnych forach (tonący brzytwy się chwyta przy wizji indukcji😜). Olej zadziała, jeśli organizm jest gotowy do porodu i potrzebuje jedynie „impulsu” by ruszyć. Czyli jeśli jest już jakieś rozwarcie, szyjka zgładzona. Natomiast jeśli wszystko jest pozamykane na cztery spusty, to niestety tylko was przeczyści na wylot. Zatem u niektórych faktycznie może pomóc i przyspieszyć poród. Nie ma niestety udowodnionych badań na bezpieczeństwo picia oleju rycynowego, niektóre położne (przeważnie te starsze) stosują ten specyfik u ciężarnych, inne stanowczo odradzają. Tak jak ze wszystkim, są zwolennicy i przeciwnicy. Spotkałam się z poglądem, że nie warto, ponieważ biegunka odwadnia i osłabia organizm (szczególnie taka wywołana „sztucznie”), a jeśli poród się zacznie, to już na starcie jesteśmy osłabione, jak wiadomo ten proces trochę trwa i siły warto mieć. Dodatkowo organizm w większości przypadków naturalnie oczyszcza się sam przed akcją, więc można zafundować sobie sraczke życia. Na forum bodajże Edka85 stosowała koktajl, ale miała rozwarcie i był to jej czwarty poród. U niej olej zadziałał i rzeczywiście po kilku godzinach wywołał właściwą akcje.
    Ja od siebie mogę tylko dodać, że jeśli organizm nie jest gotowy, to nawet oxytocyna może nie pomóc, jak w moim przypadku. Tym bardziej olej nie miał prawa zadziałać, ale kto nie próbuje ten się nigdy nie dowie. ☺️

Trzymam za Was kciuki dziewczyny. 😘

08.23 Stasieńko 🩵

Runda druga 🦋 🕊️

15.10.25 8dpo ⏸️✨
    28.10.25 (5+1) pęcherzyk w macicy 🫧
    03.11.25 (6+0) 0,59 cm 🍤 z serduszkiem 💞
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ja od 1,5 tyg chodzę z rozwarciem na 2-3 cm, skurczami i bez czopa 🫣🙈 dlatego właśnie zastanawiam się nad koktajlem na przykładzie Edki 🫣 bo u mnie ewidentnie organizm kuma czacze ale nie ma właśnie tego bodźca aby ruszyło z kopyta. I zgadzam się z tym, że jeśli organizm nie jest gotowy do porodu to choćbyśmy na głowie stawały to go nie wywołamy 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

RiverS oby było tak jak będzie dla Ciebie najlepiej ❤️ zdrowia dla dziadka

Maiora to mój podobnie zostaje więc jedziemy na tym samym wózku 🙄 a bierzecie pod uwagę aby został dłużej czy bez szans?

Agentka jutro z samego rana masz się stawić? Bedziesz znała konkretną datę indukcji czy po prostu na zasadzie obserwacji?
    Longanimity najśmieszniej to by było, jakbyśmy wszystkie na raz zaczęły 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, tak, myśle, aby chwile po 8 byc na IP. Jaki jest plan -nie mam pojęcia. Jedyne co wiem to, że ostatnio zapowiadali, że już do porodu nie wyjdę i pani profesor powiedziała „Zapraszamy Panią w 38 tygodniu, ale to nie oznacza, że pani wtedy urodzi”, a ostatnio mój prowadzący wspominał, że jego zdaniem będą chcieli, abym w 39 urodziła. Także jeśli się nic samo nie zacznie to może będą rozpoczynać indukcję w poniedziałek za tydzień. Ale na razie to są takie moje domysły na podstawie tych strzępków informacji, ciekawi mnie czy powiedzą jaki jest konkretny plan czy obserwacja i każą chodzić, masować sutki etc.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, będę trzymała jutro za Ciebie kciuki przy przyjęciu. Pamiętaj podlać kwiatki ,jeśli jakieś masz :) tak z doświadczenia wiem, że np mój chłop to kwiatów w domu nie widzi 😅 i nie wie, czy to trzeba podlać czy nie 😅

Otóż drogie Panie, informuję,że odszedł mi czop śluzowy. Nie wiem i nie potrafię powiedzieć, czy w całości, ale był to taki spory glut, przezroczysty, ciągnący, w jednym miejscu trochę taki podbarwiony na biało.

To już taki mega "namacalny" dowód, że poród sie chyba zbliża.

ChocoMonster, agentka93, RiverS, Ancalime, Kasio, Ogoorkowa, ELka lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Choco ja od 1,5 tyg chodzę z rozwarciem na 2-3 cm, skurczami i bez czopa 🫣🙈 dlatego właśnie zastanawiam się nad koktajlem na przykładzie Edki 🫣 bo u mnie ewidentnie organizm kuma czacze ale nie ma właśnie tego bodźca aby ruszyło z kopyta. I zgadzam się z tym, że jeśli organizm nie jest gotowy do porodu to choćbyśmy na głowie stawały to go nie wywołamy 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

RiverS oby było tak jak będzie dla Ciebie najlepiej ❤️ zdrowia dla dziadka

Maiora to mój podobnie zostaje więc jedziemy na tym samym wózku 🙄 a bierzecie pod uwagę aby został dłużej czy bez szans?

Agentka jutro z samego rana masz się stawić? Bedziesz znała konkretną datę indukcji czy po prostu na zasadzie obserwacji?
    Longanimity najśmieszniej to by było, jakbyśmy wszystkie na raz zaczęły 🤣
    Ja na Twoim miejscu spróbowałabym, jest duże prawdopodobieństwo, że zadziała. 😌 Tylko kochana, Ty musisz przede wszystkim odblokować głowę. Wiem, że u Was głównym problemem jest organizacja opieki nad dziećmi i logistyka z tym związana, ale jeśli zablokujesz się, to kaplica. I doskonale wiem, że zdajesz sobie z tego sprawę jaką rolę odgrywa głowa i że łatwo jest mi mówić, ale to wszystko z troski. ☺️

08.23 Stasieńko 🩵

Runda druga 🦋 🕊️

15.10.25 8dpo ⏸️✨
    28.10.25 (5+1) pęcherzyk w macicy 🫧
    03.11.25 (6+0) 0,59 cm 🍤 z serduszkiem 💞
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! KANIAA! Trzymamy kciuki ❤️❤️🤞 chyba nie zasnę z emocji 😍

Sara tego jeszcze nie wiemy ale raczej z uwagi na sytuacje finansową będzie musiał wracać do pracy... Ja osobiście bym wolała żeby został do 15tego...

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ekstra!!! To oczywiście nie oznacza, że urodzisz za kilka godzin ale napewno oznacza, że organizm wie o co kaman i szykuje się ❤️

Agentka no to ciekawe co Ci tam wymyślą 😁 oczywiście informuj nas

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ja na Twoim miejscu spróbowałabym, jest duże prawdopodobieństwo, że zadziała. 😌 Tylko kochana, Ty musisz przede wszystkim odblokować głowę. Wiem, że u Was głównym problemem jest organizacja opieki nad dziećmi i logistyka z tym związana, ale jeśli zablokujesz się, to kaplica. I doskonale wiem, że zdajesz sobie z tego sprawę jaką rolę odgrywa głowa i że łatwo jest mi mówić, ale to wszystko z troski. ☺️

Choco ja wczoraj doskonale wiem, w którym konkretnie momencie się zablokowalam bo coś się ewidentnie rozkręcalo 🫣 ale to był fatalny moment i poniekąd dobrze, że tak wyszło.
    Na szczęście, odhaczone mam już wszystkie wizyty, operacje, plany itd na których zależało mi, by być i teraz naprawdę już mogę i chce rodzić. Calutki ten tydzień mam super sytuację jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi, zamierzam sobie na spokojnie ogarnąć w domu, poszydełkowac i mam nadzieję, że to wystarczy 😁 bo przecież skoro 3 razy mój organizm umiał się zebrać i urodzić to wierzę, że i teraz ogarnie 🫣

ChocoMonster lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Aaaa! KANIAA! Trzymamy kciuki ❤️❤️🤞 chyba nie zasnę z emocji 😍

Sara tego jeszcze nie wiemy ale raczej z uwagi na sytuacje finansową będzie musiał wracać do pracy... Ja osobiście bym wolała żeby został do 15tego...

To to samo u nas 🙄 względy finansowe

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie „co mi tam wymyślą”- czuję, że abym się nie nudziła i żeby nie było, że nic się nie dzieje to we wtorek będzie znowu sikanie do baniaka🤣🤣🤣

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Odnośnie „co mi tam wymyślą”- czuję, że abym się nie nudziła i żeby nie było, że nic się nie dzieje to we wtorek będzie znowu sikanie do baniaka🤣🤣🤣

Oby tylko byli konsekwentni w decyzjach. Nic mnie tak nie wkurza w szpitalu jak to, gdy każda zmiana podejmuje sprzeczne decyzje 🫣
    Pamiętaj spakować jakiś zabijacz czasu :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, trzymam kciuki aby to było to 🍀❤️🤞🏻! Dużo sił i pozytywnych emocji 💪🏻.

Maiora, Sara, też Was rozumiem. My co prawda zakładaliśmy 4 tygodnie starego w budżecie od dawna, ale teraz, z uwagi na to co się dzieje ze mną i blizna, chętnie byśmy przedłużyli jego pobyt w domu. Tylko wtedy na bank się nie zepnie hajs 😔🥺.

Agentka, kciuki za jutrzejsze przyjęcie. Oby jednak działo się więcej niż sikanie do baniaka 😂.

RiverS, dużo zdrowia dla dziadka, a dla Ciebie siły 🍀.

Ja żyję, wlewki z wody utlenionej nie są takie złe jak te na izbie przyjęć. Brzuch dalej różowy, wciąż mi z rany surowica z ropą wycieka, ale temperatura znacząco spadła, a brzuch mniej bolesny, więc idzie ku dobremu 🤞🏻.

Miłego wieczoru 😘. Jak najmniej patroli dzisiaj!

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime! Dobrze,że się nie poddałaś po pierwszym telefonie! Moja koleżanka pojechala za późno j już tylko położenie jej na oddział wchodziło w rachubę 😥 też jej powiedzieli, że to pp prostu się może zdarzyć przy takich operachjach, niestety :( także dobrze, że dzielnie znosisz te wlewki i możesz być w domu! oby się ładnie goiło teraz 🤞❤️

Longanimity, nie wiem, może macie lepsza organizacje niż my, ale ja od tygodnia sprzątam po remoncie i mam takie wrażenie,że co uprzątnę jakiś pokój, to inny się brudzi i zawala poremontowymi gratami 🤣 obecnie biuro męża takie zawalone, ale muszę dzisiaj już to jakoś ogarnąć, bo dzisiaj będzie pierwsza nocka, czyli jutro będzie tam pracować 🤣

Meeg, ale Ty masz zaufanie do męża z tymi włosami 😛 ja w czwartek idę do fryzjera jednak 😅 no cóż, będziesz mieć spokój od nożyczek na dłużej 😅

Kasio, Ty jesteś kajakowym dzikiem 😅 ale nie ukrywam, ja czuje się lepiej niż na początku 3 trymestru, chyba też bym poszła 🤔

RiverS kciuki za dziadka ❤️ mam nadzieję,że szybką reakcja da dobre efekty 😘 życzenia co do terminu porodu super, oby się spełniły, dawno nowych bobaskow tu nie było 😁

Sara, ja chyba na Twoim miejscu bym dziabnęla tego Kubusia z wkładką 😅 najwyżej w ramach wicia gniazdka będziesz mieć bardzo posprzątane w jelitach 😛

Kania, coś się rusza 😍 🤞

Agentka, powodzenia dzisiaj 🤞❤️ oby było znośnie w szpitalu ❤️ mało się odzywam, ale jestem myślami!
    Ps, sikaniem do baniaka brzmi jak legendy tirowców 😅 takie skojarzenie mi tu przyszło do głowy w związku z naszymi dziewczynami na wątku 😛 może pograj wtedy w jakiś symulator kierowcy tira? 😅

Ja podczytuję regularnie, ale co przysiądę i zacznę odpisywać, to nagle ktoś coś ode mnie chce i muszę pilnie iść coś przytrzymac czy pomóc z instrukcja 🙄 remont to świetne sprawa, póki meble są od stolarza albo z ikei. W łóżeczku nie da się zamontować stelaża pod materac, bo 1 z 4 elementów do jego montażu nie został nagwintowany i trzeba czekać aż doślą. W szafce RTV nie dodali nam w zestawie elementów do podwieszenia jej na ścianie (ani nozek, ale zamawialismy wiszącą wersje) 😵‍💫 także po takich przygodach wczoraj zarządziłam składanie wózka we wszystkich opcjach (ze sprawdzeniem spacerówki), bo jakby to też miało nie działać, czy czegoś brakować to by mnie szlag trafił już... a z najciekawszych rzeczy, wczoraj wujek nam pomagał przykręcić meble do ścian z wielką wiertarą i tak z mężem wiercili Uchwyt do tv w salonie, że w sypialni mamy 2 dziury o średnicy ok. 10 cm 😵‍💫 mam nadzieję,że farby starczy + musimy się dowiedzieć czym to zakitowac 🙈

Dzisiaj idę jeszcze na szczepienie na grype, mam nadzieję,że zdążę Małej trochę przeciwciał zafundować 😉

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa nie zazdroszczę przejść meblowych 🙈 ja nienawidzę gdy coś nie idzie albo brakuje a mój stary jeszcze bardziej 🙈 on by chyba rzucał szafkami jakby się zorientował, że brakuje choć jednej śrubki 😅😅😅
    A co do sprzątania po remoncie to graty to jedno ale pozbycie się tego pyłu to jest jakiś obłęd 🫣 on potem długo wyłazi. Ale powolutku sobie wszystko ogarniesz, dobrze, że samopoczucie Ci dopisuje ❤️

Jeśli chodzi o szota to mnie wstrzymuje tylko to, że choruje na mikroskopowe zapalenie jelita grubego i ja bez takich szotów potrafię mieć srake życia 😅😅😅 i boje się, że doprowadzę do zaostrzenia. Ale kto wie co zrobię w akcie wielkiej desperacji? 🙈

Aczkolwiek, nie chce nic mówić, ale wstałam z takim bólem okresowym, że o jeżu kolczasty 😵😵‍💫

Ancalime oby już teraz się goiło prawidłowo ✊ niestety chyba po każdej operacji jest ten odsetek ludzi, którzy mają problem z raną tylko szkoda, że na Ciebie trafiło 🥹

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie latam co chwilę z odkurzaczem, bo co jakiś karton rozpakowany, to się z niego sypie 🫠 jutro będzie sporo kurzu, bo będzie montaż ostatniej szafki w łazience, silikonowanie w kuchni i mają być karnisze w salonie montowane, tylko coś chłop mi nie odpisuje, muszę go pogonić. I w sobotę, bo wykończeniowiec dokończy fugi przy jutrzejszej szafce, zamontuje parawan na wannę, w salonie zrobi druga warstwę farby na jednej ścianie i naprawi nam sypialnie 🫣 ale jak już posprzątam w tą sobotę, to liczę na koniec 🤣 już nikogo ze sprzętem budowlanym nie wpuszczę do mieszkania 😵‍💫

Kurcze ten bol okresowy.. już zapomniałam,że jest coś takiego 😵‍💫 wolę być w ciąży niż co miesiąc cierpieć 😭

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele.... od dawna wam klepałam, że nie chce rodzic w weekend, że mogę od poniedziałku, a najlepiej niech się zacznie rano 🫣

I z Emilem i z Tolą było identycznie. Ok 6-7 rano budził mnie ból okresowy, regularny i silny i się rozkręcalo...

Teraz mam bolesne skurcze co 8-10 minut.
    Chciałabym aby to już było to ❤️
    Idealny timing więc mój mózg nie powinien przeszkadzać 😅😅😅

Jeśli to to, za 1-2 h nie będzie wątpliwości

Olya, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa to już koncoweczka ❤️ a potem to idealnie piękne i czyste mieszkanie na przyjęcie małego czlowieka 😍😍😍😍

Moja wewnętrzna biała rękawiczka padłaby ze szczęścia 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa nie ma tak kolorowo u mnie, tyle że w takim konkretnym remoncie to aktualnie mamy 2 pokoje, ale ponoć dzisiaj finito i zostaje tylko pomalować i położyć podłogę a no i grzejniki... muszę mojego pogonić żeby w tym tyg po pracy pojechał bo grzejników jeszcze nie kupiliśmy... albo niech zamówi z dowozem 🤷‍♀️

Co do okresu to zobaczysz bo ja po mojej pierwszej krótkiej ciąży miałam zupełnie bezbolesne okresy Co prawda były 2 albo 3 ale wiem że to było takie dziwne nic nie czuć 😅 ja się nastawiam że okresów dłuższy czas mieć nie będę bo czeka mnie leczenie więc zawsze to jakiś plus 🤷‍♀️

Sara odrazu właśnie pomyślałam o jelitach i ja po 2 zaostrzeniach w ciąży raczej bym tego bie próbowała... za bardzo bym się bała że sobie zaszkodzę🙈 także trzymam kciuki oby te skurcze to było to 🤞🍀

Powiem wam, że kolejny raz mi się sprawdziło że po kiełbasie z grilla śnią mi się głupoty... generalnie praktycznie nie jadam od kiedy wiem że choruje na jelita, ale wczoraj u teściów jakaś super z szybki i taka cieniutka... no skusiłam się... no i mi się śniło że czekaliśmy z moim przed jakimś szpitalem na porod ale daleko trzeba było iść i jeszcze droga wyboista, ale przyjechała pani z wózkiem po mnie... potem już czekałam przy wejściu i zarem z mężem szydelkowalismy... potem mnie zabrali na łóżku ale nie wiedzieliśmy czy mąż może iść, a przy jakiejś windzie okazało się że są że mną teście i dzwoniłam do mojego że może przyjść a on do mnie ze niemoxe teraz rozmawiać... potem na sali nie miałam walizki no bo została z moim mężem i ładowarki a telefon mi się wyładowywał i mój teść (który w tym śnie miał zieloną głowę 😂) miał przekazać mojemu mężowi gdzie ma mnie szukać 🙈 i chyba się obudziłam 🤔 chociaż jeszcze coś z parkowaniem wokół jakiegoś jeziora było 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ