Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime ja widzę na obydwu ❤️ trzymam kciuki
Laski, u mnie na 100% piłka w grze. Dziś znowu śluz rozciągliwy, szyjka nadal otwarta.... Ja na bank jestem PRZED owu. Zaraz jadę do Rossmana po paczkę owulakow bo wydaje mi się, że pik będzie dziś i owu jutro. To by się pokrywało ze statystyką.
Meeg, Karina123, Ancalime, gattina, MimiM29, Meggi110818, M94, Ona11, Jo88, agentka93, rozalaa, SandraH.97, Lipcowa, Evondita82, Anett93, ELka, Pfry, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
Ancaline, Meegi, kciuki zaciśnięte!!! 💪
Ancalime lubi tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Dziewczyny! Wrócę do domu i nadrobię cały wątek, ale coś tam widziałam, że pojawiły się nowe kreseczki!! 🤞🏽🤞🏽🤞🏽
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Meggi110818 wrote:A który to dzień cyklu, alno dzień po owulacji? Masz jakieś inne objawy?
9 dzień po owulacji. Nie mam żadnych kompletnie objawów, śluz lepki, szyjka chyba wysoko i zamknięta (przy czym nie zaznaczam w apce, bo nie jestem przekonana, że dobrze je badań). Cycki flaczki miękkie 😜.
Natomiast 2 dni temu miałam objawy, może jakiś wyrzut progesteronu był😂
Emka06 wrote:Ancalime, a czy Ty przypadkiem nie pisałaś, że czujesz, że zajdziesz w ciążę do końca roku? 😁 Plan zrealizowany chyba 👏 Trzymam kciuki, żeby kreseczka ciemniała ❤️
Chyba dziś wybiorę się do rosska po jakieś porządne testy (facellaki w sensie).Emka06, M94 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ancalime ja widzę na obydwu ❤️ trzymam kciuki
Laski, u mnie na 100% piłka w grze. Dziś znowu śluz rozciągliwy, szyjka nadal otwarta.... Ja na bank jestem PRZED owu. Zaraz jadę do Rossmana po paczkę owulakow bo wydaje mi się, że pik będzie dziś i owu jutro. To by się pokrywało ze statystyką.
Ooo to by było fantastycznie. Będzie 🔥🔥🔥 -
Sara30 wrote:Ancalime ja widzę na obydwu ❤️ trzymam kciuki
No to do roboty 🔥🔥🔥♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Ancalime wrote:Tak pisałam, fenomelna pamięć 😁! Oby to było to, tak bardzo boję się cieszyc 🥺
Chyba dziś wybiorę się do rosska po jakieś porządne testy (facellaki w sensie).
Dzisiaj w rossmanie była promocja na strumieniowe facelle ja zrobiłam mały zapas 🤪Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Oj dziewczyny, z libido mojego męża to nie wiem czy będzie cokolwiek 🫣
Wczoraj było ale tak na siłę z jego strony, że aż głupio 😏 on już jest podminowany wyjazdem w sobotę więc nie wiem ale dobrze by było aby jeszcze choć raz się zmusił 🫣Evondita82 lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Oj dziewczyny, z libido mojego męża to nie wiem czy będzie cokolwiek 🫣
Wczoraj było ale tak na siłę z jego strony, że aż głupio 😏 on już jest podminowany wyjazdem w sobotę więc nie wiem ale dobrze by było aby jeszcze choć raz się zmusił 🫣
Myśle ze seks na „ zawołanie” każdego może zmęczyć 😨 ja czasami totalnie nie mam chęci chociaż wypadają dni płodne a potem mam wyrzuty sumienia, ze jednak się nie zmotywowałam. Może macie jakieś sposoby na podkręcenie libido ?Ancalime lubi tę wiadomość
👩🏼 26
👦🏻 26
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Dziewczyny, a możecie mi talie podstawy tez wyjaśnić, no w necie to na każdej stronie inaczej.
1. Śluz płodny (czyli te białko jaja) jest po owu czy przed czy w trakcie?
2. Bóle owulacyjne przed owu czy w trakcie?
Próbuje u siebie diagnozować te owulacje, bo wg usg miała być 4-6.01
❤️ było 3.01, 4.01 zanotowałam rozciągliwy śluz (ale czy to napewno był śluz a nic innego to trochę gdybam)
Od wczoraj bóle owulacyjne, dziś mocne, plus dziś ten śluz znowu jest taki intensywny.
Na dziś tez w planach jest ❤️
Z racji, ze z tymi owulakami mi nie poszło to próbuje jakoś po obserwacjach wywnioskować. Szyjki badać nie umiem (wstyd, 34 lata🤦♀️).
Z temperatura tez mi ciężko wywnioskować bo ja to wogle jakaś zimna jestem.😅🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Witam i życzę powodzenia 😘 Pozwoliłam sobie skopiować parę informacji z waszej pierwszej strony. Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-2023-w-rozowych-okularach,25422.htmlmarianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6 -
Karina123 wrote:Myśle ze seks na „ zawołanie” każdego może zmęczyć 😨 ja czasami totalnie nie mam chęci chociaż wypadają dni płodne a potem mam wyrzuty sumienia, ze jednak się nie zmotywowałam. Może macie jakieś sposoby na podkręcenie libido ?
Wiesz co, ja ogólnie mam libido wysokie zawsze 🤭
A u mojego męża stres i nastrój robi całą robotę. Jeśli jest zdenerwowany, między nami jest jakieś napięcie to żadne "seksy na zgodę", żadne "odpreze cię" nie działa. Choćbym na głowie stanęła i wymyśliła super ekstra podniecające rzeczy to nie zadziała i już 🤷
Więc ja wiem, że jeśli on już ma w głowie wyjazd i z tego powodu jest podminowany to będzie bardzo ciężko.
Wczoraj, myślałam, że jest dzień owu. Więc zależało mi aby go zmobilizować. Wieczorem leżał i oglądał film a ja się zaczęłam do niego dobierac. Więc już jak byłam za mocno nachalna to ryknął na mnie żebym dała mu dziś święty spokój itd itd 😏
Koniec końców i tak seks był ale taki nijaki że masakra 🫣 ja nie znoszę tak ale myślałam, że to ostatnia szansa.
Gdyby nie to, że w sobotę wyjeżdża na 2 miesiące to naprawdę bym sobie dała spokój. Ale mam świadomość, że jeśli odpuścimy ten cykl to kolejna szansa na wiosnę dopiero 🤷Ona11 lubi tę wiadomość
-
Marika, myślę, ze nie ma do końca sztywnych reguł co do śluzu czy bólu. Wczoraj bylo troche dyskusji na ten temat. Np ja mam śluz rozciągliwy na początku dni płodnych a w owu bardziej wodnisty. Ból odczuwam czasem w dniu owu, czasem wcale. Szyjki tez nie umiem mierzyć i nie uważam zeby to był wstyd. Przecież nikt nas tego nie uczy. I wątpię zeby ktokolwiek przykładał do tego większa (lub jakakolwiek) wagę poza stricte okresem starań (przynajmniej ja o tym w ogóle nie słyszałam) - nie bądź dla siebie taka surowa 🤗 moze spróbuj testów owu innej firmy?
Marikamb, Ancalime, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
Marikamb wrote:Dziewczyny, a możecie mi talie podstawy tez wyjaśnić, no w necie to na każdej stronie inaczej.
1. Śluz płodny (czyli te białko jaja) jest po owu czy przed czy w trakcie?
2. Bóle owulacyjne przed owu czy w trakcie?
Próbuje u siebie diagnozować te owulacje, bo wg usg miała być 4-6.01
❤️ było 3.01, 4.01 zanotowałam rozciągliwy śluz (ale czy to napewno był śluz a nic innego to trochę gdybam)
Od wczoraj bóle owulacyjne, dziś mocne, plus dziś ten śluz znowu jest taki intensywny.
Na dziś tez w planach jest ❤️
Z racji, ze z tymi owulakami mi nie poszło to próbuje jakoś po obserwacjach wywnioskować. Szyjki badać nie umiem (wstyd, 34 lata🤦♀️).
Z temperatura tez mi ciężko wywnioskować bo ja to wogle jakaś zimna jestem.😅
Cofnij sobie do wpisów z wczoraj w południe /popołudnie. Dokładnie o tym rozmawiałyśmy i dziewczyny opisywały
Koniec końców stanęło na tym, że u każdej inaczej
Ale u mnie analogiczna sytuacja. Śluz taki bardzo rozciągliwy miałam w poniedziałek (ale dosłownie bardzo dużo takiego białka jajka), we wtorek i środę śluz bardziej wodnisty, wczoraj kłucie jajnika i ból w podbrzuszu a dzisiaj znowu rozciągliwy. Dlatego sądzę że u mnie owu dopiero będzieMarikamb lubi tę wiadomość
-
Pewne jest u mnie to, że zaraz po owu śluz robi się gęsty i kremowy. Wtedy wiem, że już po.
Marikamb lubi tę wiadomość
-
Sara, ale mąż też chcę dziecka tak jak Ty? Kurcze trudna sprawa 😔
Bo tak jak sama nie uznaje wymuszonego seksu, tak u was jest inna sytuacja bo wyjazd..Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
Sara30 wrote:Wiesz co, ja ogólnie mam libido wysokie zawsze 🤭
A u mojego męża stres i nastrój robi całą robotę. Jeśli jest zdenerwowany, między nami jest jakieś napięcie to żadne "seksy na zgodę", żadne "odpreze cię" nie działa. Choćbym na głowie stanęła i wymyśliła super ekstra podniecające rzeczy to nie zadziała i już 🤷
Więc ja wiem, że jeśli on już ma w głowie wyjazd i z tego powodu jest podminowany to będzie bardzo ciężko.
Wczoraj, myślałam, że jest dzień owu. Więc zależało mi aby go zmobilizować. Wieczorem leżał i oglądał film a ja się zaczęłam do niego dobierac. Więc już jak byłam za mocno nachalna to ryknął na mnie żebym dała mu dziś święty spokój itd itd 😏
Koniec końców i tak seks był ale taki nijaki że masakra 🫣 ja nie znoszę tak ale myślałam, że to ostatnia szansa.
Gdyby nie to, że w sobotę wyjeżdża na 2 miesiące to naprawdę bym sobie dała spokój. Ale mam świadomość, że jeśli odpuścimy ten cykl to kolejna szansa na wiosnę dopiero 🤷
W naszym związku to ja jestem typem twojego męża. Jak coś między nami nie pyka to nie ma opcji na żaden seks. Najgorzej ze mąż czasami czuje się przez to nieatrakcyjny👩🏼 26
👦🏻 26
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
M94 wrote:Marika, myślę, ze nie ma do końca sztywnych reguł co do śluzu czy bólu. Wczoraj bylo troche dyskusji na ten temat. Np ja mam śluz rozciągliwy na początku dni płodnych a w owu bardziej wodnisty. Ból odczuwam czasem w dniu owu, czasem wcale. Szyjki tez nie umiem mierzyć i nie uważam zeby to był wstyd. Przecież nikt nas tego nie uczy. I wątpię zeby ktokolwiek przykładał do tego większa (lub jakakolwiek) wagę poza stricte okresem starań (przynajmniej ja o tym w ogóle nie słyszałam) - nie bądź dla siebie taka surowa 🤗 moze spróbuj testów owu innej firmy?
Dziękuje ❤️
Postaram się skoczyć dziś do rossmana, ale w pracy jestem do 18 wiec nie wiem czy się wyrobie,”.
Tak czy siak dziś liczę, ze ❤️ będzie a na przyszły miesiąc owulaki nie będą potrzebne 😅🙈
Tego życzę każdej z nas!M94, Evondita82 lubią tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Karina123 wrote:Myśle ze seks na „ zawołanie” każdego może zmęczyć 😨 ja czasami totalnie nie mam chęci chociaż wypadają dni płodne a potem mam wyrzuty sumienia, ze jednak się nie zmotywowałam. Może macie jakieś sposoby na podkręcenie libido ?
Też tak mam. Mam dni płodne, owulacja, a tutaj brak ochoty i zmuszanie się, abym potem nie pluła sobie w brodę, że za rzadko było. Ale po pracy jest ciężko, człowiek zmęczony jest. Jeszcze u mnie mąż pracuje całe 24h, więc jest padnięty, a i tak go namawiam, bo wiem, że owulacja...♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌