X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, gratulacje 🥹❤️ Po tylu przebojach, niełatwej historii i walce, Zbysiu jest z Wami 😍 Dajesz nadzieję na szczęśliwe zakończenia 🥹🍀 Powodzenia na Waszej wspólnej drodze ❤️

Longanimity lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • oloska Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, brawo dziewczyno!!! Spisałaś się na medal, ogromne gratulacje ❤️❤️❤️ Zbysiu jest cudny, do schrupania 😍❤️

Ja mam podobne doświadczenie do Twojego, z tymi skurczami po oxy (też po odejściu wód, ale trochę szybciej oxy, bo gbs+). Drugi okres u mnie trwał godzinę, z czego spokojnie ponad pół to były przerwy między skurczami. U mnie dwie położne mówiły, że stosują zasadę takiego starszego ginekologa, który zawsze powtarzał, że po odejściu wód nie ma co działać od razu, tylko trzeba dać organizmowi trochę czasu na rozkręcenie akcji. Więc może coś w tym jest, że w tym mechanizmie wszystko może iść ciut wolniej? Chociaż pewnie to i tak zależy od miliona różnych zmiennych.

Trzymaj się Kochana i bądź z siebie dumna ❤️

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, gratulacje! 😍

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj korzystając z dnia, w którym nadal nie rodzę, ogarnęłam dzieciom wszystkie szafy + buty na sezon jesienno/zimowy, popakowalam letnie rzeczy, pozabieralam za małe itd 😬
    Posprzątałam w domu a na obiad schabowy z ziemniakami+ sałata ze śmietaną i cebulką 😁
    Brzuch mnie ryje konkretnie momentami ale latam i nie skupiam się na tym totalnie. Może takim niemyśleniem o porodzie wywołam wilka z lasu? 😁

Maiora, Kasio jak na waszym froncie? 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nic się zdało myślenie o porodzie, bo obudziłam się kompletnie bez energii i zmieniłam zdanie - jestem tak zmęczona że dziś na pewno nie urodzę 😁
    Po wypiciu czegokolwiek oblewa mnie pot, wydaje mi się że się delikatnie zaraziłam od męża jakimś wirusikiem.

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawiło się rano dość sporo lepkiego, jak białko jajka śluzu. Był jeszcze przez kilka godzin teraz ucichło. Obserwuję sytuację i na nic się nie nastawiam 😁

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze co 7-10 minut. Położyłam się bo na siedząco są okropne a od rana na dupie nie usiadłam 🙈
    Nie nastawiam się na nic. Jedynie życzyłabym sobie aby poszło albo w jedną albo w drugą a nie mordowało bez sensu

Maiora to pewnie czop 😁 czyli coś się dzieje

Kasio nie wiem na ile to wirusek a na ile hormony bo mnie od 2 dni tak pot oblewa a na 100% nie jestem przeziębiona :D może to jakiś znak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 16:31

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ❤️🫶 jesteś bardzo dzielna! A Zbysio śliczny i pewnie sam jego widok łagodzi wszystkie męki 😍
    I dziękuję za info o tym gazie, bo ogólnie to bylam bardzo sceptycznie do niego nastawiona, ale wiadomo, że każda opinia ważna! 😘

Kasio, hormony i pot czesto idą w parze, więc może coś? 🤞

Sara, Maiora, ale w kolejnym tygodniu to już urodzicie w końcu, prawda? 🙈 straszne to oczekiwanie na Wasze Bobasy, stresuje mnie 😅

Sara, pokoik wrzucę jak nakleimy jeszcze na ścianę naklejki, bo nie mamy siły, ale dzisiaj dzień lenia :D odwiedzili nas moi rodzice z ciastem i obiadem 👌 spaliśmy do 9, ale z łóżka wyszliśmy o 11, wczoraj do 23 sprzątaliśmy 🫠

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa no to miła niedziela :)

Mówisz, że oczekiwanie na nasze bobasy jest stresujące? No co Ty 😅🫣

Ja jeśli się nie wypakuje do piątku to w piątek skierowanie. Ale pewnie lekarz sam zdecyduje kiedy mam się kłaść 🤷🏻‍♀️
    Kto by pomyślał, że będę w ogóle myślała o indukcji w 4, tak okrutnie aktywnej ciąży 🙈 toż to ręce opadają

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Twój suwaczek przeczy absolutnie wszystkim oczekiwaniom 😆 to Lidka taka łobuziara zaczepnisia 😆
    Ale oprócz stresu "kiedy" to bardzo współczuję tego dyskomfortu skurczowego :/ o wiele przyjemniej byłoby czekać jak się nic nie dzieje, niż taki stres "uspokoi się, czy tym razem rozwinie" 😥

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest właśnie bardzo męczące psychicznie 🙄

Nie chcę zapeszac, ale boli mnie co raz bardziej... jak pokąpie dzieci to idę pod długi prysznic. Albo przejdzie albo przyspieszy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 18:10

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, trzymam kciuki żeby to było to. 🤞🤞🤞

U mnie ktg dobre, skurcze się wyciszyły. Na dyżurze lekarz mój prowadzący, więc po rozmowie i badaniu wypisałam się na własne życzenie, więc czekam na męża. W razie czego mogę wrócić o dowolnej porze bez problemu, a bez sensu siedzieć i czekać. Mam nadzieję, że ruszy samo jakoś niedługo, chociaż rozwarcie było i już nie ma. Cholera mnie strzeli.

Obyśmy już niedługo wszystkie były bezpiecznie i bezproblemowo rozpakowane.

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, często się czyta o spokojnej głowie w kwestii porodu, więc szpital zdecydowanie nie sprzyja... może w domu jak się zrelaksujesz to lepiej ruszy i jak się konkretnie rozkręci to dopiero wtedy wrócić 👌

Sara, obstawiam, że przejdzie 🙈😆

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS rozwarcie było i nie ma 🙈? Nie wiedziałam, że tak się da…
    Cieszy mnie natomiast, że wyszłaś do domu i sytuacja opanowana, myślę, że prędzej się coś zacznie po powrocie. Położne mi opowiadały, że często tak było, że pani wychodziła i za kilka godzin wracała rodzic 🤗

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa dlatego ten gaz rozweselajacy dają chyba bo u mnie też poszło trochę do przodu i zniknęły myśli że już więcej nie będę mieć dzieci 😅 ale potem znowu się pojawiły... ale teraz już spoko, mogę rodzic jeszcze raz ale nie za szybko 😅

Wgl pisałam wam że urodziłam na plecach bo w żadnej innej pozycji nie było postępu a nawet się cofał 🙈

Zaraz dostanie mm bo nie ma za bardzo odruchu ssania a u mnie narazie nic się nie pojawiło 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka da się. Ja w ciąży z Tola trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarciem a kilka dni później wyszłam z 2 cm 😁
    Szyjka macicy jest elastyczna i jeśli kilka dni się polezy bez obciążenia, bez łażenia itd to może się cofnąć :)

Ogoorkowa ja też obstawiam, że przejdzie 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no parę miesięcy przerwy między poradami minimum matka natura gwarantuje 😜😆
    Pisałaś o pozycji i ja na SR słyszałam od jednej dziewczyny, że tak rodziła, bo jej było najwygodniej a w innych właśnie też postępu za bardzo nie było 🙈 każdy organizm jest indywidualny, a tu trzeba zgrać dwa 😁

W razie czego masz jakiś femaltiker?

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ja tak czy siak w środę do szpitala mam nadzieję że wtedy jak coś to zaczną indukcję, więc jest nadzieja ze do października urodzę 😂😂😂😂

A tak szczerze to mnie te skurcze bardzo męczą ale psychicznie. Wiecie jak się zaczynają pojawiać częściej to zaczynasz myśleć że może wreszcie się rozkręci a potem znów dupa.. I nie dość że boli, to jeszcze męczy głowę.. Czuję się normalnie jak wtedy gdy czekałam czy dostanę miesiączkę czy nie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, a jak sytuacja u Ciebie?

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze były co 5 minut, bolały już tak konkretnie i poszłam kąpać dzieci.
    Nagle Tolka zaczęła urządzać jakaś dziką aferę cholera wie o co, starsi jej dokuczać, stary się wkurzył i MOMENTALNIE się rozeszło 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    A naprawdę byłam niemalże pewna, że się zaczyna 🤦🏻‍♀️ale się wkurzyłam na całą sytuację i harmider i przeszło 🙄

Może jak pójdą spać i się wyluzuje to ruszy aczkolwiek jestem mega zmęczona bo cały dzień miałam mega aktywny a potem te skurcze momentami takie, że mnie ciarki przechodziły 🙄

Arieen lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ