Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity, gratulacje 🥹❤️ Po tylu przebojach, niełatwej historii i walce, Zbysiu jest z Wami 😍 Dajesz nadzieję na szczęśliwe zakończenia 🥹🍀 Powodzenia na Waszej wspólnej drodze ❤️
Longanimity lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Longanimity, brawo dziewczyno!!! Spisałaś się na medal, ogromne gratulacje ❤️❤️❤️ Zbysiu jest cudny, do schrupania 😍❤️
Ja mam podobne doświadczenie do Twojego, z tymi skurczami po oxy (też po odejściu wód, ale trochę szybciej oxy, bo gbs+). Drugi okres u mnie trwał godzinę, z czego spokojnie ponad pół to były przerwy między skurczami. U mnie dwie położne mówiły, że stosują zasadę takiego starszego ginekologa, który zawsze powtarzał, że po odejściu wód nie ma co działać od razu, tylko trzeba dać organizmowi trochę czasu na rozkręcenie akcji. Więc może coś w tym jest, że w tym mechanizmie wszystko może iść ciut wolniej? Chociaż pewnie to i tak zależy od miliona różnych zmiennych.
Trzymaj się Kochana i bądź z siebie dumna ❤️Longanimity lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj korzystając z dnia, w którym nadal nie rodzę, ogarnęłam dzieciom wszystkie szafy + buty na sezon jesienno/zimowy, popakowalam letnie rzeczy, pozabieralam za małe itd 😬
Posprzątałam w domu a na obiad schabowy z ziemniakami+ sałata ze śmietaną i cebulką 😁
Brzuch mnie ryje konkretnie momentami ale latam i nie skupiam się na tym totalnie. Może takim niemyśleniem o porodzie wywołam wilka z lasu? 😁
Maiora, Kasio jak na waszym froncie? 😅 -
Na nic się zdało myślenie o porodzie, bo obudziłam się kompletnie bez energii i zmieniłam zdanie - jestem tak zmęczona że dziś na pewno nie urodzę 😁
Po wypiciu czegokolwiek oblewa mnie pot, wydaje mi się że się delikatnie zaraziłam od męża jakimś wirusikiem. -
U mnie skurcze co 7-10 minut. Położyłam się bo na siedząco są okropne a od rana na dupie nie usiadłam 🙈
Nie nastawiam się na nic. Jedynie życzyłabym sobie aby poszło albo w jedną albo w drugą a nie mordowało bez sensu
Maiora to pewnie czop 😁 czyli coś się dzieje
Kasio nie wiem na ile to wirusek a na ile hormony bo mnie od 2 dni tak pot oblewa a na 100% nie jestem przeziębionamoże to jakiś znak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 16:31
-
Longanimity ❤️🫶 jesteś bardzo dzielna! A Zbysio śliczny i pewnie sam jego widok łagodzi wszystkie męki 😍
I dziękuję za info o tym gazie, bo ogólnie to bylam bardzo sceptycznie do niego nastawiona, ale wiadomo, że każda opinia ważna! 😘
Kasio, hormony i pot czesto idą w parze, więc może coś? 🤞
Sara, Maiora, ale w kolejnym tygodniu to już urodzicie w końcu, prawda? 🙈 straszne to oczekiwanie na Wasze Bobasy, stresuje mnie 😅
Sara, pokoik wrzucę jak nakleimy jeszcze na ścianę naklejki, bo nie mamy siły, ale dzisiaj dzień leniaodwiedzili nas moi rodzice z ciastem i obiadem 👌 spaliśmy do 9, ale z łóżka wyszliśmy o 11, wczoraj do 23 sprzątaliśmy 🫠
-
Ogoorkowa no to miła niedziela
Mówisz, że oczekiwanie na nasze bobasy jest stresujące? No co Ty 😅🫣
Ja jeśli się nie wypakuje do piątku to w piątek skierowanie. Ale pewnie lekarz sam zdecyduje kiedy mam się kłaść 🤷🏻♀️
Kto by pomyślał, że będę w ogóle myślała o indukcji w 4, tak okrutnie aktywnej ciąży 🙈 toż to ręce opadają -
Dokładnie, Twój suwaczek przeczy absolutnie wszystkim oczekiwaniom 😆 to Lidka taka łobuziara zaczepnisia 😆
Ale oprócz stresu "kiedy" to bardzo współczuję tego dyskomfortu skurczowegoo wiele przyjemniej byłoby czekać jak się nic nie dzieje, niż taki stres "uspokoi się, czy tym razem rozwinie" 😥
Sara30 lubi tę wiadomość
-
No to jest właśnie bardzo męczące psychicznie 🙄
Nie chcę zapeszac, ale boli mnie co raz bardziej... jak pokąpie dzieci to idę pod długi prysznic. Albo przejdzie albo przyspieszy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 18:10
-
Sara, trzymam kciuki żeby to było to. 🤞🤞🤞
U mnie ktg dobre, skurcze się wyciszyły. Na dyżurze lekarz mój prowadzący, więc po rozmowie i badaniu wypisałam się na własne życzenie, więc czekam na męża. W razie czego mogę wrócić o dowolnej porze bez problemu, a bez sensu siedzieć i czekać. Mam nadzieję, że ruszy samo jakoś niedługo, chociaż rozwarcie było i już nie ma. Cholera mnie strzeli.
Obyśmy już niedługo wszystkie były bezpiecznie i bezproblemowo rozpakowane.26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS rozwarcie było i nie ma 🙈? Nie wiedziałam, że tak się da…
Cieszy mnie natomiast, że wyszłaś do domu i sytuacja opanowana, myślę, że prędzej się coś zacznie po powrocie. Położne mi opowiadały, że często tak było, że pani wychodziła i za kilka godzin wracała rodzic 🤗Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ogoorkowa dlatego ten gaz rozweselajacy dają chyba bo u mnie też poszło trochę do przodu i zniknęły myśli że już więcej nie będę mieć dzieci 😅 ale potem znowu się pojawiły... ale teraz już spoko, mogę rodzic jeszcze raz ale nie za szybko 😅
Wgl pisałam wam że urodziłam na plecach bo w żadnej innej pozycji nie było postępu a nawet się cofał 🙈
Zaraz dostanie mm bo nie ma za bardzo odruchu ssania a u mnie narazie nic się nie pojawiło 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Agentka da się. Ja w ciąży z Tola trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarciem a kilka dni później wyszłam z 2 cm 😁
Szyjka macicy jest elastyczna i jeśli kilka dni się polezy bez obciążenia, bez łażenia itd to może się cofnąć
Ogoorkowa ja też obstawiam, że przejdzie 🤣🤣🤣 -
Longanimity no parę miesięcy przerwy między poradami minimum matka natura gwarantuje 😜😆
Pisałaś o pozycji i ja na SR słyszałam od jednej dziewczyny, że tak rodziła, bo jej było najwygodniej a w innych właśnie też postępu za bardzo nie było 🙈 każdy organizm jest indywidualny, a tu trzeba zgrać dwa 😁
W razie czego masz jakiś femaltiker?
-
Ogoorkowa ja tak czy siak w środę do szpitala mam nadzieję że wtedy jak coś to zaczną indukcję, więc jest nadzieja ze do października urodzę 😂😂😂😂
A tak szczerze to mnie te skurcze bardzo męczą ale psychicznie. Wiecie jak się zaczynają pojawiać częściej to zaczynasz myśleć że może wreszcie się rozkręci a potem znów dupa.. I nie dość że boli, to jeszcze męczy głowę.. Czuję się normalnie jak wtedy gdy czekałam czy dostanę miesiączkę czy nie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Sara30 lubi tę wiadomość
-
Skurcze były co 5 minut, bolały już tak konkretnie i poszłam kąpać dzieci.
Nagle Tolka zaczęła urządzać jakaś dziką aferę cholera wie o co, starsi jej dokuczać, stary się wkurzył i MOMENTALNIE się rozeszło 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A naprawdę byłam niemalże pewna, że się zaczyna 🤦🏻♀️ale się wkurzyłam na całą sytuację i harmider i przeszło 🙄
Może jak pójdą spać i się wyluzuje to ruszy aczkolwiek jestem mega zmęczona bo cały dzień miałam mega aktywny a potem te skurcze momentami takie, że mnie ciarki przechodziły 🙄Arieen lubi tę wiadomość