X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chuj strzela jak mama dzwoni a teściowa pisze 3 razy dziennie czy już, mogę szybciej, one się nie mogą doczekać, sratytaty. No chuj mnie strzela. Generalnie doszłam do wniosku, że każdy teraz dostaje jedną szansę, jak zacznie zadawać niewygodne pytania to ostrzegam, że przy następnym takim się rozłączam i telefonów już nie będę odbierać 💪

Ogoorkowa, Maiora, Sara30 lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Najzabawniejsze jest to że najbardziej interesują się ludzie z którymi nie mam praktycznie kontaktu. Mama po którymś z kolei telefonem (byłam jeszcze przed terminem) dostała zjebki i już nie wydzwania 10000 x dziennie. Powiedziałam jak urodzę to na pewno się dowiedzą.
    Mąż mój się śmieje żebym wkręciła komuś że urodziłam i że jednak dziewczynka i wysłała zdjęcie jakiegoś obcego dziecka 😂😂😂

Kasio lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie drzemkę i po raz pierwszy w tej ciąży mam taką dziwną zachciankę- zjadłabym jednocześnie lody i popcorn i nie wiem co bardziej 🤣

Magdaalena91 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Zrobiłam sobie drzemkę i po raz pierwszy w tej ciąży mam taką dziwną zachciankę- zjadłabym jednocześnie lody i popcorn i nie wiem co bardziej 🤣
    https://assets.unileversolutions.com/v1/90988368.jpg po co wybierać? :D jadłam, spoko są 😅

Ps, moim ciążowym odkryciem jest popcorn w heliosie pół na pol karmelowy i solony 😅 po ciemku w kinie nigdy nie wiesz jaki smak właśnie masz w ręce 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie u mnie rodzice, dziadkowie, teściowie, siostra pod kątem pytań są spoko bo nie wydzwaniają, nie dopytują. To obcy najwięcej mają do powiedzenia 🤯

A ja właśnie dostałam smsa z banku, że ktoś próbował wykonać podejrzaną transakcje i karta została zablokowana 🥴 wprost zajebiście 😏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo hejo, dopiero się odzywam bo starałam się dzisiaj uspokoić głowę 🤣 zrobiłam powolne zakupy, trochę posprzątałam, uprasowałam już większe rozmiary ubranek... Akcji oczywiście zero. W nocy obudził mnie potworny ból okresowy i naprawdę myślałam że już coś się zacznie, no ale rozeszło się zaraz.

Mnie pytania od rodziców, babć i przyjaciół nie denerwują, bo wiem że oni są wszyscy bardzo przejęci. Opowiadają że jak tylko dostaną jakieś powiadomienie w telefonie to rzucają wszystko, żeby sprawdzić czy może już jadę do szpitala. Z całym IVF byli na bieżąco, wiedzieli kiedy punkcja, razem ze mną czekali na informację o zarodkach, nie chcę ich teraz pozbawiać informacji 😁
    ALE są znajomi, którzy wprost piszą na Messengerze czy już urodziłam 😐 i np. jest to jedyna wiadomość od nich, pierwsza w życiu. No halo! Jak tak można?
    Kolega męża ostatnio też pytał kiedy może do nas wpaść, powiedziałam mu że zawsze może wpadać nawet bez zapowiedzi, a on że jemu chodziło już po porodzie 🥲 Mąż się śmieje że jak ktoś będzie nas chciał odwiedzić to będziemy się pytać czy do nas czy do Helenki, bo np. Helenka tego dnia gości nie przyjmuje 😁

Jeszcze apropos mojego męża. On jest TAK NIEŚWIADOMY rozwoju dzieci, że aż się boję. Zapytał mnie ostatnio czy do końca tego roku (znaczy do końca grudnia) Helenka będzie chodzić 😳😳😳😳😳😳

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio żartujesz 🤣 może o przyszłe święta mu chodziło? 😅

A co do wiadomości to ja absolutnie rozumiem, że rodzice, dziadkowie czekają i nie mogą się doczekać. Ale takie pytania od osób, z którymi nie utrzymuje się kontaktu są niepoważne. Ja nie odpisuje po prostu 🤷🏻‍♀️ a dziś telefon odebrałam bo akurat mąż sprzątał w samochodzie i pomyślałam, że to do niego nie mogą się dodzwonić.

Słuchajcie, dodzwoniłam się do banku i co się okazało? Ktoś próbował zapłacić moją kartą w jakimś sklepie internetowym kwotę ponad 200 dolarów 😵‍💫 na pewno nie ja! Oczywiście bank transakcje zablokował jako podejrzaną ale karta została nieodwracalnie zablokowana 🥴

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, właśnie też najbardziej mnie wkurza jak znajomi-nieznajomi pytają czy już 😐
    Dobrze że bank zareagował! Czyli co - ktoś wpisał przypadkowy numer karty i okazało się że to Twoja? 😳 straszne!

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio nie sądzę. Musiał wpisać też datę ważności i kod ccv 🤯 prawdopodobnie kiedyś gdzieś podawałam te dane na innej stronie i po prostu dane karty zostały skradzione. Bankowi ta transakcja wydała się podejrzana i ją zablokowal. Gdy po weryfikacji okazało się, że to nie ja to zablokowali całkowicie karte.
    Dobrze, że mój bank zareagował bo kilka lat temu moj ojciec miał taką sytuację i stracił kilka tys zł 🤯

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, a masz zaklejony CCV? Koleżanka miała taką sytuację po wyjściu do knajpy, że zauważyła, że znikają jej niewielkie kwoty z konta, poniżej 100 zł, może ktoś fotkę cyknął jak płaciła albo coś, ale musiała blokować kartę i wymieniać. Coś z amazona "zamawiała", gdzie nawet konta tam wtedy nie miała, a małe kwoty, to bank nie zareagował.

Kasio, ludzie wstydu nie mają, serio :O ciekawe, czy mi ktoś tak zajdzie za skórę :P

Właśnie zamówiłam ostatnie wyprawkowe rzeczy: kosz na pampersy i lampkę do kontaktu :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa chyba zależy od miejsca transakcji ale przy mniejszych kwotach w ogóle nie trzeba podawać kodu na wielu stronach 🥴

Jak wyrobie kartę to będę bardziej uważać. Całe szczęście, że to takie dodatkowe konto, na którym nigdy zawrotnych sum nie mam 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mara92 Nowa

Wysłany: 25 września 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.politykabezpieczenstwa.pl/pl/a/twoja-karta-zostala-zablokowana-uwazaj-to-moze-byc-cyberatak

Bank nie dzwoni i nie wysyła smsów. Trzeba na to uważać ją też tak mialam, że zadzwonili do mnie z Banku. Na ekranie wyświetlił mi się numer banku i nazwa (włamanie przez bramke sms) I tak samo jak w przypadu Sary próbowali mi powiedzieć że ktoś korzystał z danych. Okazało się że to kłamstwo, o mały włos nie wyczyścili by mi konta. Trzeba uważać.

Ancalime lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam opiszę jaki miałam zwalony sen dziś 🤣

Śniło mi się, że siedziałam i jadłam obiad... w krzesełku do karmienia Toli 🤣
    I nagle odeszły mi wody. Ale dosłownie zaczęło tryskać jak z fontanny. Nagle cała kuchnia i salon zalane, wody po kostki... nie wiem co robił tam mój szwagier i siostra ale kolejny obraz taki, jak w 4-ke próbujemy jakimiś szmatami tę wodę ściągnąć do misek ale ciągle dom zalewa 🤦🏻‍♀️😅😵‍💫

I dalej nie wiem co było 🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara92 wrote:
    https://www.politykabezpieczenstwa.pl/pl/a/twoja-karta-zostala-zablokowana-uwazaj-to-moze-byc-cyberatak

Bank nie dzwoni i nie wysyła smsów. Trzeba na to uważać ją też tak mialam, że zadzwonili do mnie z Banku. Na ekranie wyświetlił mi się numer banku i nazwa (włamanie przez bramke sms) I tak samo jak w przypadu Sary próbowali mi powiedzieć że ktoś korzystał z danych. Okazało się że to kłamstwo, o mały włos nie wyczyścili by mi konta. Trzeba uważać.

U mnie było trochę inaczej bo nie było żadnego linku tylko informacja, abym to ja zadzwoniła na numer infolinii banku (numer nie był podany tylko informacja aby zadzwonić na numer, który znajduje się na karcie). I sama dzwoniłam do banku

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mara92 Nowa

Wysłany: 25 września 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To inna sytuacja. Ja od momentu próby oszustwa Nie załatwiam z bankiem nic poza placówką oddziałową. Ale tutaj może rzeczywiście to nie było oszustwo . ;)

• Maiora Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak tam u was ? Ma któraś patrol ? O 3.00 odeszly mi wody. Jestem juz w szpitalu po KTG na razie wszystko w porządku 😄 odezwę się po wszystkim 😍😘

Miłego dnia

Longanimity, agentka93, Amunicja, Kania_czubajka, Idawoll, Sagi, Sara30, Pucz, RiverS, Niemampomyslunanick, ELka, MerryCherry2, ChocoMonster, Arieen, Ancalime, Kasio, .aś., Ogoorkowa lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczynki?
    Ja się nie chce napalac, ale odszedł mi wlasnie ogromny kawał czopa podbarwionego krwią 😎
    I potwornie bolą mnie pachwiny / spojenie. Mam problem ze wstawaniem. Skurcze mnie obudziły ...

Niech ta indukcja nie będzie potrzebna ✊

Maiora, Longanimity, Amunicja, Idawoll, Sagi, RiverS, Niemampomyslunanick, ELka, ChocoMonster, Kasio, .aś., Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Jak tam dziewczynki?
    Ja się nie chce napalac, ale odszedł mi wlasnie ogromny kawał czopa podbarwionego krwią 😎
    I potwornie bolą mnie pachwiny / spojenie. Mam problem ze wstawaniem. Skurcze mnie obudziły ...

Niech ta indukcja nie będzie potrzebna ✊
    Ale by byly jaja jakbysmy urodzily tego samego dnia 😂 trzymam kciuki za Lidke 😍

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Ale by byly jaja jakbysmy urodzily tego samego dnia 😂 trzymam kciuki za Lidke 😍

U Ciebie coś się dzieje czy jesteś pogodzona z wizją szpitala jutro?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara chyba nie doczytałaś posta powyżej (1min przed Twoim) 😉

Maira kciuki żeby poszło szybciutko i żebyś jeszcze dzisiaj urodziła!🤞🍀
    A wiesz ze jak wstałam ok. 3 na karmienie (ustawiam budzik bp mój śpioszek to by całą noc przespał) to myślałam o was 😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ