Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli dzień pełen wrażeń 🤗 czekam 🍀🍀🍀 Trzymam kciuki!Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A my prosimy o kciuki żeby nas dzisiaj wypuścili do domku 🍀 wczoraj był ciut żółty więc mam nadzieję że nie wyjdzie żółtaczka 🙈
A jakbyście się zastanawiały do kogo podobny to dzisiaj to jest mini wersją swojego ojca 😍Maiora, RiverS, ELka, agentka93, ChocoMonster, Namisa, Ancalime, Kasio, MerryCherry2, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Maiora, powodzenia! 🍀😍
Sara, Tobie może również się przydadzą 🤔🍀🥰
My się witamy z 🐻 w nasz dzień pełen świętowania - Leoś dzisiaj ma miesiąc, a ja urodzony 🤭😁 z tej okazji lecę do fryzjera i nawet super się złożyło, bo wczoraj mieliśmy mega ciężki dzień - Mały spał przez całe popołudnie/ wieczór jedynie godzinę na spacerze, wie ręce już nie miałam sił go nosić, a się raz dwa nauczył, że na rękach najlepiej 😄RiverS, ELka, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wszystkiego najlepszego ❤️
Maiora dziś Wasz dzień ❤️ ja poczekam 😬
Longanimity jakie on ma pyzulki przeslodkie 🥹😍
Meeg jak u Was? Kania? Ancalime?
Maiora lubi tę wiadomość
-
Maiora, kciuki zaciśnięte z całej siły. Dziś jest Wasz dzień 🥰. Dużo siły!
Sara, może u Ciebie też ruszy? W końcu kiedyś musi 😘.
Pucz, wszystkiego najlepszego ❤️. I gratulacje dla Leosia. Od dziś już nie jest noworodkiem, a niemowlaczkiem. Cóż to za awans 💪🏻. Powiem Ci, że moja Karola też jakoś nieodkladalna ostatnio, na rączkach najlepiej 🙈.
Longanimity, ale słodziaczek 😍. W razie gdyby była żółtaczka, macie możliwość pożyczenia lamp/kocykow do fototerapii? Choć nas wypisali jeszcze z zażółceniem - powiedzieli że do określonej wartości wystarczy obserwować bobaska w domu. I w razie nadmiernej senności, większego zażółcenia się zgłosić.
U nas po staremu. Ja cieknę z blizny (kwa mać, kiedy to przejdzie?), młoda nadrabia okresy w których nie chciała jeść z nawiązką. Waży już 3,5kg 💪🏻.
Choco Monster, przyjrzałam się Twojej stopce. Niesamowite jak ta natura działa. Zobaczyłam dwie kreski prawie miesiąc co do dnia później niż Ty. A Karolina przywitała świat zaledwie parę dni po Stasiu. Co prawda mojej córce pomogli wyjść, a Twój synek się szczególnie nie spieszył, ale i tak zaskakujące gdzie ten miesiąc różnicy się podział. Swoją drogą niedawno przecież wspieralysmy się w staraniach 🙈😂.RiverS, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Ancalime, to prawda, ten czas leci jak szalony… a przy dziecku mam wrażenie, że dzień dosłownie przelatuje przez palce nie wiadomo kiedy. 🙈 Do dziś pamietam, jak na grudniowym pisałaś, że patrzysz na spadający śnieg i masz nadzieje, że właśnie dzieje się magia. ⭐️✨ I teraz ta magia ma imię ☺️ Swoją drogą Karolinka po miesiącu waży mniej, niż Staś w dniu narodzin. 😂 Słodka kruszynka 😘 Dalej karmicie się piersią i dokarmiacie MM?✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
Pucz spełnienia kolejnych marzeń🥳 i wszystkiego naj naj dla Leosia 💙
Ancalime jak będą podejrzewać żółtaczkę to napewno będą badać poziom bilirubiny (wczoraj dziewczyna z sali czekała na wynik i ostatecznie wyszła).
A swoją drogą... każdy słyszał hustorie że ktoś się spodziewał dziewczynki a urodził się chłopiec... właśnie byłam tego świadkiem 😅 i dziewczyna miałam usg prawie co miesiąc i na prenatalnych też była... także nadal się zdarza 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 09:02
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity 😱 raaaany, ja sobie tego totalnie nie wyobrażam. Już pomijam kwestie wyprawki (wiadomo, dla dziewczynki róż i motylki to raczej średnia opcja dla chłopaka), ale sam fakt chodzenia w ciąży kilka miesięcy ze świadomością konkretnej płci, a tutaj taki szok. Szczerze mówiąc myślałam, że obecnie to się nie zdarza, w dobie takiej jakości sprzętu do badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 08:53
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Szyjka się wyraźnie skróciła, założyli balonik 🤞
ChocoMonster, Sara30, Ancalime, Idawoll, MerryCherry2, .aś., Pucz, Kania_czubajka, RiverS, Ogoorkowa, Longanimity, Kasio, GrubAsia, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity wrote:Pucz spełnienia kolejnych marzeń🥳 i sztandar naj naj dla Leosia 💙
Ancalime jak będą podejrzewać żółtaczkę to napewno będą badać poziom bilirubiny (wczoraj dziewczyna z sali czekała na wynik i ostatecznie wyszła).
A swoją drogą... każdy słyszał hustorie że ktoś się spodziewał dziewczynki a urodził się chłopiec... właśnie byłam tego świadkiem 😅 i dziewczyna miałam usg prawie co miesiąc i na prenatalnych też była... także nadal się zdarza 😉
Weź nie stresuj 🤣
Najwyżej Lidiusz będzie w kwiatkach leżał 🤣
Ancalime mówili Ci ile to jeszcze może potrwać? Ta babranina z raną? Karolka jest przesłodka 😍 a jak T się odnajduje? Moje dzieciaki od 100 dni skreślają na lodówce dni do terminu. Jaki rano był pisk radości jak zobaczyli, że został 1 dzień 😁 oby siostra ich nie rozczarowała 😁
U mnie cały czas śluz podbarwiony krwią ale skurczów konkretniejszych brak 🤷🏻♀️ tzn jakieś pojedyncze się pojawiają ale nie na tyle silne by różniły się od tych wczoraj, przedwczoraj etc.
Jednak ja mam pewną teorie - Lidia to bardzo kulturalna kobietka i chce być punktualna 😎
Swoją drogą właśnie wróciłam z przedszkola bo... Emil ma dziś robić makietę lasu. Naszykowalam mu materiały, czekały w reklamówce przy drzwiach. Paweł ich tak rano odwoził, że obydwa gamonie zapomniały 🤦🏻♀️ jeździłam dowieźć 😅 ale przynajmniej polatalam po schodach w szkole. Teraz biorę się za ogarnięcie domu i wstawiam barszczyk 🤤
-
Tak, dalej pierś + mm, z przewagą mieszanki. Myślę, że nie będę karmiła mieszanie długo, że za jakiś miesiąc przejdziemy w całości na mm. Zakładałam od początku mieszankę, więc i tak uważam to za swój sukces 🙂. Niech młoda korzysta z przeciwciał póki ma okazję.
Longanimity, niby człowiek wie, że pomyłki noga się zdarzyć... ale faktycznie, że w dzisiejszych czasach, przy comiesięcznych USG? Jak podchodzi do tego tematu? Mi chyba mimo wszystko byłoby ciężko się przestawić tak od razu 🙈 -
agentka93 wrote:Szyjka się wyraźnie skróciła, założyli balonik 🤞
😍😍😍😍 i to jest wiadomość!!! 😍😍😍
Lidka! Czekaj do jutra. Daj się matce nacieszyć forumowym oczekiwaniem 😅 -
ChocoMonster wrote:Longanimity 😱 raaaany, ja sobie tego totalnie nie wyobrażam. Już pomijam kwestie wyprawki (wiadomo, dla dziewczynki róż i motylki to raczej średnia opcja dla chłopaka), ale sam fakt chodzenia w ciąży kilka miesięcy ze świadomością konkretnej płci, a tutaj taki szok. Szczerze mówiąc myślałam, że obecnie to się nie zdarza, w dobie takiej jakości sprzętu do badań.
Choco, mi na prenatalnych doktor powiedziała, że chłopiec a po 3 tygodniach okazało się, że dziewczynka.
3 tygodnie wystarczyły, abym poczuła ukłucie. Absolutnie nie dlatego, że płeć była dla mnie jakaś istotna ale zdążylam się przywiązać do myśli o synku, wizualizować go... nie wyobrażam sobie, co czuje taka matka po kilku miesiącach 🥹😵💫 -
Agentka, kciuki, oby balonik podziałał 🍀
Ale ekscytujący dzień się szykuje 😁
Dziękuję Dziewczyny za życzenia ☺🥰
Longanimity, śliczny Zbysiu ☺ i kciuki, żeby Was wypuścili, bo jednak w domu jest nieporównywalnie lepiej z takim Maluszkiem 😉
Ancalime, piękna dziewczynka z Karolinki 😍
Odnośnie noszenia to już czasami mam wrażenie, że sama sobie jestem winna, że go nauczyłam, ale nie mogę odmówić takiemu Maluszkowi bliskości, więc powoli ręce czują takie dłuższe noszenie, ale skoro tego potrzebuje 🧡
U nas dzisiaj położna, więc też jestem ciekawa jak tam wyglądamy z przybieraniem na wadze 😄
Oby ta Twoja blizna szybko doszła do siebie, bo napewno jest uciążliwa przy opiekę nad Karolinka, a swoje się już wycierpiałaś zdecydowanie...
Odnośnie pomyłki z płcią to wydaje się to takie nieprawdopodobne w tych czasach 🙈 niby technologicznie wszytsko tak rozwinięte, a przez tyle czasu taka wtopa 😅
Nie wyobrażam sobie jakby Leoś po tych kilku miesiącach miałby okazać się Felicją😆
Chociaż jak leżałam w szpitalu to była dziewczyna w 31 tygodniu i podczas badania też próbowali z jej Jasia zrobić dziewczynkę, ale ostatecznie zostało przy wcześniejszym założeniu 😄
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Sara, wiesz, wszystko może się zmienić i dzisiaj popołudniu. A z makietą lasu, no cóż... ja dziś dowozilam słoik z eksperymentem z solą i sznurkiem. A jeszcze jak wychodzili, to pytałam czy zabrali 🙈.
Nie mówili mi ile to może potrwać. Generalnie to niby dobrze że się sama oczyszczam. Ale litości, te płyny to przecież na nowo się produkują cały czas. Nic innego nie robię, tylko się przemywam i zmieniam opatrunki. Wiecie ile na wodę wydam 😜?
I też mam taką rozkmine, jak się wygoi to mają mi wyciąć zmiany z blizny i ją poprawić. Jaka gwarancja że nie zrobi się drugi raz tak samo 🤔
Agentka, go, girl 💪🏻! Oby balonik spełnił swoją rolę, zrobił co ma zrobić i sam wypadł. Kciuki na pokładzie.
-
Zdecydowanie brzmi na intensywny dzień, trzymam kciuki za wszystkie! Brakuje tylko żeby się Kasio odezwała że u niej też ruszyło 🤞😅
Ja się obudziłam z 37,5 stopnia, gdzie zazwyczaj oscyluje bardziej koło 35,7, więc dla mnie to już wysoko, no i przed chwilą wymiotowałam. Zwolnił się termin na 19 dziś do mojego lekarza prowadzącego, jesli się nie poprawi to podjadę się pokazać, a jak będzie lepiej to odwołam.
Trzymam kciuki, dawajcie znać jak sytuacja 💕26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Ojej, RiverS. Jak się czujesz poza tym? Same wymioty to mogą się zdarzyć w ramach oczyszczania przed porodem, ale stan podgorączkowy już nie bardzo. Daj znać za jakiś czas co u Ciebie 😘
Też właśnie pomyślałam o tym, że brakuje informacji co u Kasio 😁. Już raz ją w myślach rozpakowałyśmy, może tym razem faktycznie nas zaskoczy 😁?