Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż jest kierowcą ciężarówki u jednego przewoźnika, miał zapewniony ten urlop, miał za niego jeździć szef po prostu na trasie, ale w międzyczasie się okazalo, że komuś tam kończy się kwalifikacja i musi odbyć normalnie kurs teoretyczny 30 godzin, i to już teraz...więc jedna trasa zostaje pusta.
To nie tak, że ten ktoś nie wiedział, że kwalifikacja się kończy, tylko raczej się nie spodziewali, że będzie musiał siedzieć na wykładach w godzinach pracy. Mojemu P też kończy się to w kwietniu i też będzie musiał swoje odsiedzieć.
Już się z tym pogodziłam. -
Sara30 wrote:Ogoorkowa ale te kokardki na zasłonach robią robotę 😍 przepięknie 😍
Agentka dawaj znać jak coś ruszy konkretnie ✊❤️
Maiora pewnie walczy albo już tuli Bartusia ❤️
Ja się raczej nastawiam, że to nie będzie dzisiaj akcja na ful. Że jeszcze jutro balon czy oksy, ale mam nadzieję, że ostatecznie po 2-3 dniach ruszy i może autentycznie bym w niedzielę już była w domu.
A jeśli nie to na koniec zostaje CC, ale to jeśli indukcja nie ruszy porodu to pewnie i tak by do 40 się nie udało samo. Ale patrzę optymistycznie, skoro od samych ćwiczeń wczoraj szyjka poszła to znaczy, że Mała coś tam pracuje na to wyjścieHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Maiora zaciskam i mocno trzymam kciuki i czekamy na twojego synka 🤞💙
U nas sytyacja się stabilizuje i powoli wracam do zdrowia choć jeszcze mam katar to już mogę funkcjonować, kilka dni byłam wycięta ze wszystkiego. Paweł przejął opiekę nad Adusią i ogarniał wszystko sam 3 noce spałam sam w sypialni a on z mała w dostawce spał w salonie.
Kochanych i wspierających mamy tych mężów naszych ❤️
Nasza panna dziś planowo miała przyjść na świat a tymczasem prawie 3 tygodniowy bobas cziluje na porannej drzemce pomiędzy kolejną kupką a następnym jedzeniem 😄
Kania_czubajka, Ogoorkowa, oloska, Ancalime, agentka93, RiverS, MerryCherry2, ELka, Longanimity, Kasio lubią tę wiadomość
-
Sara a tych kokardek nie zamawialismy, to gratis był 😅 jeszcze najchętniej bym je przy ścianie bardziej dala, ale to jakiegoś haczyka chyba potrzeba 🤔 będę jeszcze kombinować 😆
Kania a może by się udało kosztem jakiegoś dnia wolnego w następnym tygodniu załatwić chociaz? 🥲
Agentka, no niby wiemy, że można z balonikiem trochę chodzić, ale skoro coś ruszało po wczoraj, to może jesteś na dobrej drodze, oby! 🤞
Meeg tata na medal 👌😁 dobrze,ze juz tylko katar zostala Adusia to ma gęste te włosy! 😁 niby jasne, ale tyle ich się tam na zdjęciu wybija 😍
-
Ogoorkowa, też miałam pisać o tych kokardach. Dodają uroku 😍. Pokoik bardzo ładny, teraz czekamy na lokatorkę!
Agentka, wiem że można pochodzić, ale jednak z całego serca życzę Ci aby balonik wypadł i zaczęła się akcja. Weekendy to jednak w domu najlepiej spędzać. No wiesz, lepiej karmią 😎.
Swoją drogą jakoś nikt nie narzeka na kuchnię. Choć skoro Longanimity woli czytać o powikłaniach niż skupiać się na paście z kanapki, to wnioskuję, że nie tylko u mnie w mieście jest z tym słabo 😜.
Kania, o proszę, sporo nas tu żon kierowców. Niestety faktycznie nie da rady odbebnic swojej pracy zdalnie. Choc mój mąż już chyba tęskni za pracą. Wczoraj przebudziłam się w nocy, patrzę, a stary w salonie gra na konsoli. Prowadził ciężarówkę 😂.
Meeg, ale śliczna drobinka 😍. Wygląda na zrelaksowaną. I te jasne włoski, no do schrupania!
Moje myśli dziś kursują ciągle w kierunku forum. Nie mogę się doczekać kolejnych wrześniowych dzieci!Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
OvuFriendMasz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀Menina lubi tę wiadomość
-
Meeg Ada jest przeslodziutka ❤️
Ancalime ja nie narzekam na jedzenie, bo nie ma dramatu- zwłaszcza obiadowo 😄 Dziś miałam zupę cukiniową i placki ziemniaczane z sosem myśliwskim. Serio nie jest to złe. Śniadania w miarę ok, kolacje zwykle nie w moim stylu, ale sobie coś tam dojadam.
Schudłam 1,5 kg w tydzień tutaj, ale w zasadzie nie chodzę głodna.
Z relacji balonikowej: bóle są stanowczo mniejsze, gdy się ruszam. Chwila leżenia i jest wyraźny dyskomfort w podbrzuszu. Fajnie działa chodzenie, ruszanie miednicą na ugiętych nogach. Pewnie też spróbuję później prysznica, może być spoko opcją.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Meeg, przesłodka dziewczynka z Twojej córeczki 🥰
Ogoorkowa, super pokoik, tak delikatnie ☺
Agentka, narzekać na jedzenie będziesz dopiero po porodzie jak przymusowo dostaniesz dietę łatwostrawna 😅 ja też zawsze mowilam, że jest nawet ok do momentu, aż dostałam dzień po porodzie parówkę z białym pieczywem na śniadanie, a na obiad ryż, buraki i gotowane mięso w...sosie cytrynowym 🤢🥴
My juz po wizycie położnej i Leoś przywitał kolejny miesiąc z czwórka z przodu 😁 na wadze 4040 g 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 13:44
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Mnie to niezmiennie bawi/irytuje to, co dostaje w polskim szpitalu kobieta po porodzie 🤦🏻♀️
Jak rodziłam w Norwegii to Emmę urodziłam o 23 i położne zrobiły mi stos żarcia abym uzupełniła kalorie bo poród to potężny wysiłek. Pomijam ilości, które były bez limitu ale ogólnie na posiłki w szpitalu zjeżdżało się do bufetu z dzieckiem w mydelniczce i wszystko było w formie bufetowej 🤷🏻♀️ z Emilem chwilę po porodzie jadłam pizzę i ciasto 😅 -
To w Norwegii. Ten poczęstunek wjechał dla mnie i dla męża jeszcze na porodówce, zaraz jak urodziłam 🫣
Tak samo było po Emmie, bez względu na porę. Jeszcze był sok jabłkowy nalany do lampek szampanowych, na czerwonej serwetce + stojąca flaga Norwegii. Cały oddział przychodził do sali gratulować, śpiewali sto lat
Więc po tej rzeźni z Tolą byłam delikatnie zszokowana, że w XXI w w środku Europy można jeszcze spotkać się z takim podejściem i traktowaniem rodzącej 😵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 13:59
ChocoMonster, Ogoorkowa, Idawoll, Kasio, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem, że szpital, który wybrałam ma najgorsza kuchnie ze wszystkich w mieście 😓 liczę na męża i teściową 😅
Parówki jem tylko na zimno, jak nie czuć tak mocno ile tego świństwa tam siedzi 🙈 tylko nie jestem pewna, czy one są lekkostrawne 🤣 pół dnia potem mi się odbija 😅
Ale u Agentki obiad na wypasie widzę! Zjadłabym 🤔
Ale Leos ładnie rosnie 😍
Agentka popróbuj różnych metod łagodzenia bólu zanim się rozkręci, to będziesz super wiedzieć co na Ciebie najlepiej działa ❤️ -
Sara, no wyżerka na wypasie. Z drugiej strony w Polsce stawki żywieniowe są ponoć śmiesznie małe. Ja chyba wam pisałam że u mnie było z tym smutno, a przecież nie miałam męża który by mi doniósł coś do szpitala. A jak nie pisałam, to przykłady - jajko na twardo + groszek na ciepło z jogurtem+ 3 kromki chleba i 10g masła. A na kolację dzień w dzień 1/4 pomidora + 2 plastry szynki + 3 kromki chleba i 10g masła. Za to dzień w dzień do obiadu sok pomidorowy.
Nie wiem dlaczego nie schudłam po tej diecie 😂.
Przyznam się z pewną dozą wstydu, że ja akurat parówki niestety lubię. Staram się kupować jakieś tam cielęce na wagę, aby wmawiać sobie że są ciut zdrowsze - wszystkie jednak wiemy że to nieprawda 😇.
Pucz, nie znoszę połączenia mięsa i owoców. Też bym nie tknęła niczego w sosie cytrynowym. Piękna waga Leosia 🥰.
Agentka, Twój obiad też bym zjadła. Brzmi nieźle. Mam nadzieję że coś rozkręci się u Ciebie po prysznicu 😘.
Maiora, niezmiennie kciuki 🍀🤞🏻❤️!
-
Cześć Ciotki!
Witamy się na tym świecie.
Zaczęło się od wód o 3.00 ale w zwiazku z brakiem skurczy praktycznie i wymiarami dziecka (bylo duze ryzyko tego ze zaklinuje sie w barkach) urodzil sie przez CC.
Mial miec 4115 a ostatecznie urodzil sie 3860, 57cm o 10.53 😍.
Wyslalam męża do domu żeby sie przespał. Spisał się na medal i bardzo mnie wspierał. A ja wlasnie odpoczywam. Troche boli ale dostalam przed chwilą morfine wiec moze sie prześpię 🤩
Trzymamy kciuki za porody reszty koleżanek 😍
jak dodać obrazek do internetuAngelika95, Ogoorkowa, Sagi, Kania_czubajka, Ancalime, Kropkaxyz, Sara30, Arieen, RiverS, Rozaline, Longanimity, agentka93, oloska, WonderWoman, Idawoll, Ona11, ELka, Niemampomyslunanick, .aś., Pucz, Kasio, Kasia111, ChocoMonster, Olya, GrubAsia, Amunicja lubią tę wiadomość
-
Maiora najszczersze gratulacje ❤️😍
A jeszcze wczoraj myslałyśmy, że to nigdy nie nastąpi 😅
Bartek jest przecudowny a ty bardzo bardzo dzielna ❤️ odpoczywaj kochana ❤️ choć wiem, jak ciężko usnąć z tych emocji 😍
Czekamy na agentkę i Ige ❤️✊Maiora lubi tę wiadomość
-
Ancalime, jak rozdzielić 2 plasterki szynki na 3 kromki? 🤔🤣 chyba ,że jedna klapsznitka (Jezu, nie wiem jak to po polsku nazwać 🤣)
Maiora 😍❤️ dzielna Mamo, witamy Bartusia po tej stronie brzuszka ❤️ cudowny jest 🫶 szybkiej regeneracji dla Ciebie 🤞Maiora lubi tę wiadomość
-
Maiora gratulacje 💙💙💙💙
Zdrówka dla was! I szybkiej regeneracji!
My pozdrawiamy z domku, próbujemy KP ale muszę małego budzić co chwilę 🙈
Co do jedzenia szpitalnego to w sumie nie było najgorzej, bo np wczoraj był zurek całkiem smaczny, a dzisiaj chyba jakaś zupa z kalarepy 🤔 pewna nie jestem ale było smaczne... ta pasta była jakaś dziwna 🙈 no i zawsze do śniadania był taki jakby jogurt ale leciutko na słono więc jak nawet dałam cukier to takie średnie to było 🙈 ja miałam 2 plasterki pomidora na 3 kromki 😜 albo po jednym pomidora i ogórka 😂 ale w sumie najważniejsze obiadki bo w sumie dodatkowo to mi tylko przywieźli ciasto drożdżowe a tak to przeżyłam bez innych dodatków 💪
Zaraz idę na wagę bo jestem ciekawa jak tam to wygląda 🤔Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity to teraz w domu już całkiem spokojniej będzie ❤️💪 super!
Kurczak rocznicowy zaliczony?
Ja na obiad zrobiłam barszczyk i krokiety. Właśnie skończyłam sprzątać i jakieś skurcze zaczynają się pojawiać. Nie wiem czy regularne ale dość odczuwalne. I cały czas plamie 😵💫 przy każdej wizycie w toalecie śluz podbarwiony krwią -
Spójrzcie na pierwszą stronę 😍 Bartuś właśnie przypieczętował półmetek dzidziusiowy.
Zostało nam 6 dziewczynek do powitaniaOgoorkowa, Kania_czubajka, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość