Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, ten naczyniak Emila wygląda mega nieciekawie. Na Twoim miejscu też bym wolała sprawdzić, czemu tak szybko się pojawił i zmienia wygląd. Z takim rzeczami nie ma co czekać. Sprawdzicie i będziesz spokojniejsza.
Longanimity, ja mam drugie opakowanie Espumisanu też i przyznam się szczerze, że ulotki nie czytałam:( i powiem więcej, nawet jej nie mam, bo wyrzuciłam 🫣 to nieodpowiedzialne,wiem ... Jak Twoje oko? Ja wgl zauważyłam, że gorzej widzę po ciąży i porodzie...🙈 A tak stosujesz ten vivomix? Pijesz go codziennie? Jak się czujesz po tym nieoczekiwanym odstawieniu od piersi?
Z tą samodzielnością to jest pewnie takie samo uczucie jak te ze smoczkiem. Bardzo chciałam, żeby mały zaakceptował smoczek, bo czasami jak się rozpłakał to ciężko go było uspokoić, więc taki smoczek dawałby szansę na szybsze uspokojnie. Z drugiej strasznie przykra myślą bylo dla mnie to, że mógłby ssać coś innego niz pierś no i chciałam i nie chciałam, żeby się nauczył smoka. 🤷
Agentka, dobrze, że anemia minęła! Widzisz, ciąża ci służyła ☺️ jak Igunia przetrwała wieczór z babcią? Jak wyjście bez dziecka?
U nas jeden wieczór i jedna nic ciut cięższa niż zazwyczaj. Mały strasznie płakał. Szukałam w tym winy mojego antybiotyku, ale chyba próbowałam sobie tak coś wyjaśnić bez potrzeby, bo kolejny wieczór był już super 🤷 cóż. Mój ropień prawie do końca się zmniejszył, zostala mała kulka, więc mam nadzieję że szybko i to się wchłonie.
Podrzucam, pięknie powiedziane, mój mąż tak do mnie mówi w te dni, kiedy właśnie tak jest, że nie robię nic innego, niż noszenie i spacerowanie -
Z okiem lepiej, także nie do końca wiem co się z nim działo 🤷♀️
Vivomixx generalnie Gastrolog zalecił 1 saszetkę co 3 dni (vivomixx225)
A po odstawieniu psychicznie już ok... tylko teraz walczę z laktacj i nie chce za często ściągać ale jednak w nocy więcej tego pokarmu jest... zazylam już dostinex i mam nadzieję że to zadziała dość szybko... jutro wypije miętę żeby to wspomoc jeszcze.
A młody musi się przyzwyczaić że teraz samo mm leci 😉
Całe szczęście że krwiak się zmniejsza 💪
I bardzo mi się podoba to stwierdzenie o karmieniu i tuleniu 😊👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Dorzucę wam jeszcze 2 teksty mojego męża odnośnie karmienia...
"A to po 30ml też trzeba go odbić?" - zapytał zdziwiony po tym jak zwróciłam mu na to uwagę 😅
I wczorajszy hit... stwierdził że młody już głodny to mu zrobi jedzenie... zjadł wszystko i byłam przekonana że to było 120ml no i młody dalej głodny to pyta czy mu dorobić 30ml... to też zjadł... I tu już ja przejęłam dziecko które nadal głodne więc dorobiłam znowu 30 no i w szoku mowie ze głodomorek zjadł 180ml już... na co mój mąż zdziwiony... jakie 180 jak 120... no i się okazało że zrobił mu tylko 60... a uściślijmy usłyszał całą historię leczenia i że już nie mogę karmić... a 60 dorabialismy jak karmiłam... a przecież zostawał też że Zbysiem i wiedział ile mu zrobić...
Chłop dał 60ml dzieckou i zdziwiony że ten głodny 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Babcia dała radę z Igą mimo że podobno męczyły ją bączki. I już dostałam pytanie „co zjadłam”🤣 Już nie mam siły na tłumaczenie kwestii „diety”.
Ale na sen nocny cyckotulaczka czekała na mamę😅
Jak już uspilam o 1, to spała do 7 i teraz do 10 także piękna sprawa, rodzice wyspani 😄
Fajnie było spędzić wieczór na chillu 😊
Wieczorem babcia jej podała mm to może z 30ml z porcji 120 zostawiła także w razie mojego wyjścia widać głodzić się nie da
Moje cyce za to gorzej to zniosły, bo wieczorem zjadła nieco mniej niż standardowo i od rana już kamienie i wodospad.
Longanimity musisz gdzieś zapisywać i wydać książkę o młodym ojcu 😂
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U nas wczoraj znowu dzień straszny, wieczór jeszcze gorszy a noc jeszcze ciekawsza 😆
To nie były kolki bo nie było wycia ale powrócił totalnie nieodkładalny noworodek 😂
Wczoraj Lidka spała 4 X 30 min. Za każdym razem z cyckiem w buzi. Wieczorem położyłam się z nią o 19 rozebrana od pasa w górę i tak spała do 22 ciągnąc cyca co kilka minut 🙈 noc wyglądała tak samo.
I tu mi się przypomniało że Kania też miałaś takie dni a potem zauważyłaś, że mleka jest więcej. pamiętasz kiedy to było? Mi się zdaje że u nas to po pierwsze skok a po drugie Lidia "zamawia" zwiekszenie produkcji 🤔
Kania co do wzroku. Masz wadę? Mi pogłębia się po każdej ciąży i porodzie. Teraz na 100% pogłębił się astygmatyzm bo w okularach nawet widzę straszne rozmycie. Ale mój okulista zawsze każe badać wadę i wymieniać szkła około 6 miesięcy od porodu bo przez 6 miesięcy to jeszcze może się stabilizować.
Agentka super że babcia podołała ❤️
Longanimity Twój mąż zasługuje na jakiś order 😂😂😂 -
Sara, ja miałam 3 takie dni co Iga wisiała na cycu non stop, położna mówiła, że „zamawia” także pewnie Lidka robi to samo:)Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Taak, u mnie drugi raz już tak było, że Filipek wisiał na cycku a potem plamy mokre, cycki jak kamienie. No i teraz Filipek od dwóch dni śmieje się w głos, wydaje różne inne dźwięki, leży na macie, ogląda sobie obrazki, no inne dziecko
Wadę wzroku mam, ale bardzo małamialam , teraz się pogłębia chyba naprawdę. Ale też słyszałam, żeby iść dopiero po 6 miesiącach. Czekam
U nas złe wieści... Teść w szpitalu, serce gorzej niż źle, czeka na bypass -
Kania a chorował wcześniej na serce czy jakaś nagła sytuacja?
Ja też widzę, że Iga się zrobiła bardziej kumata 😁
Ancalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Kania ja przed dziećmi miałam ledwo -0,5. Po Toli już -2 i spory astygmatyzm 🙈 nie wiem na ile to kwestia ciąż i porodów a na ile po prostu upływu czasu ale po każdej ciąży jest gorzej. Na wiosnę zamierzam isc i wymienić szkła.
Dużo zdrowia dla teścia. oby lekarze jak najlepiej mu pomogli ❤️
U nas na 1000% to zamawianie mleczka + skok bo Lidka się wyraźnie zmienia ale jeszcze nie ma tych umiejętności o których Kania piszesz 😊 aczkolwiek dzisiaj przez sekundę Lidke coś bardzo rozbawiło i oprócz uśmiechu od ucha do ucha wydała właśnie taki jakiś inny dźwięk jakby właśnie początek śmiechu. Ale to tak jakby "przez przypadek". A Lidka równo tydzień młodsza od Filipa więc pewnie u nas za kilka dni będzie po skoku i będą nowe umiejętności:)
Ale wiecie co, mi to się podoba 😂 stary ma 2 dni wolnego więc ja w myśl zasady "ty cycków nie masz" leżę z Lidką cały czas a on sprząta, ogarnia starszych a ja wyrzutów sumienia nie mam 😃😃😃 za to wczorajszy dzień był straszny bo byłam sama z całą 4-ka i no nie dało się fizycznie wszystkich zadowolić.
A i dzisiaj po kilku dniach przerwy poszła samoistnie kupa a nie przy okazji odgazowywania rurką. Ale była radość w domu 😂😅 -
A dziewczyny, myślicie już o Mikołaju? Macie jakieś fajne pomysły na prezenty? 😅
My kupimy Lidce napewno motyla od Lamaze i pod choinkę matę piankową ale myślę co jeszcze.
Dla starszych pomysły mam, z resztą oni takie listy do Mikołaja popisali, że Mikołaj musiałby napaść na bank szwajcarski 😂
Agentka super Iga trzyma głowę. Jeszcze chwila i dziewczyny wejdą w etap nawijania z zabawkami 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 14:35
-
Q ja się zastanawiam czy do tego "zamawiania mlrczka" nie dochodzi też kwestia rozciągania żołądka żeby więcej się zmieściło... bo Zbyś na mm a też je co chwilę dzisiaj 🤷♀️ mam nadzieję że do poniedziałku na mleka zostanie 🙈 ale dzisiaj otworzyłam nową paczkę więc nie powinno braknąć 😅
Kania zdrówka dla teścia!
Co do Mikołaja to wczoraj mi przyszly prezenty dla bratanka i siostrzenicy męża, zamowilam m.in. drewnianą szopkę i pociąg świąteczny. My Zbysiowi jako tako raczej nic nie będziemy kupować ale rodzice i bratowa już pytali czy Zbyś napisał list do św. Mikołaja 😁 pewnie jakieś zabawki sensoryczne dostanie no i ciuszki 🤷♀️ mate piankową przed chwilą złożyłam także niedługi będziemy testować, narazie śpi na brzuszku 🤞
A ja walcze z laktacją... nie wiedziałam że mam aż tyle mleka... odciągam prawie co 2h po jakieś 30ml i wtedy jest ulga... w nocy była masakra... trochę odciągnęłam ręcznie w pieluchy ale to nie wiele dało... 😑👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
A no i Zbyś dzisiaj trzasnął przy śniadaniu kupę która przebiła wszystkie poprzednie 🙈 ale bez zbędnych bóli na szczęście💪👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity z tym rozciąganiem żołądka też coś jest na rzeczy bo jak jeszcze w szpitalu Lidka nie przybierała to dostała 2 razy mm właśnie aby ją trochę rozepchac i zwiększyć jej zapotrzebowanie.
Longanimity a może szałwię pij? Podobno świetnie hamuje laktację 😊 i chłodne okłady
My pod choinke starszakom kupujemy po zestawie LEGO i do tego Emilowi pościel z Minecraftem a Emmie radiobudzik. Tolce jak zwykle nie mamy pomysłu bo ona bawi się wszystkim i niczym. Po dzieciach zabawek mamy tony w domu a Tola jest na etapie drewnianych układanek dla niemowląt i sortera. Mimo wszystko potrafi przez 3 dni bawić się jakąś plastikową karetką i jeździć po wszystkim 🙈 dla Lidii za to jest pole do popisu bo takich pierwszych zabawek wcale nie mamy. -
Powiem Wam, że Lidka dziś taka fajna wesoła 😍
Co prawda miała tylko 3 drzemki ale dzień bez płaczu
Nawet posiedziała w lezaczku z 20 minut i próbowała rączkami tracąc zabawki 😃
No i dzisiaj zrobiła 2 kupy + puszczała bąki bez wspomagania 😄 także widzę światełko w tunelu jeśli chodzi o brzuszek
-
Odnośnie Świat- ja się zastanawiam czy nie powiedzieć, że kasa, bo jeszcze trochę i krzesełko do karmienia będzie trzeba kupowac. A jeśli nie to może właśnie akcesoria do rozszerzania diety. Bo to będzie kolejny etap, gdzie te wydatki się pojawią, a na ten moment w sumie wszystko mamy.
Mysle, aby po 3 miesiącu zacząć basen także może też jakieś akcesoria tam by się przydały. I jakieś gryzaki- mombela itp. Dostaliśmy Sophie w dwóch wersjach, ale pewnie za jakiś czas będzie memlania na potęgę
Dla mojego chrześniaka muszę coś wymyślić, ale tu tak jak u Was Sara, często się kończy zestawem Lego.
Iga miała tez dziś super dzień, dawno tak przyjemnie się z nią nie spędzało czasu
Longanimity ja też słyszałam, że szałwia jest spoko na zatrzymanie laktacji. I przy okazji fryzjerka na włosy bardzo polecała )
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Zbys już ma 2 gryzaki grzybki z mombeli🙈 i jeden jeszcze jakiś inny ale przydałaby się jeszcze jakaś książeczka i może piłeczki 🤔 no i tak samo myślę o krzesełku bo raczej jestem zdecydowana na tripp trappa bo u mojego bratanka mega nadal się sprawdza, szwagierka zdecydowała sie na najtańsze z ikei z dokupionym podnóżkiem i wiecznie mają problem z wyciąganiem młodej no i ono jest tylko na początek.
Zapytam jutro mojej mamy o szałwię bo ona ma różne takie ziółka a jeśli nie to kupię w poniedziałek, moja położna mówiła też coś o mięcie także jutro od rana! Bo noce najgorsze... budzę się jak już boli... Dobrze ze jest mąż i nie muszę się przejmować czy akurat młody też się nie obudzi... a jak natazue co te 3h pierś jest "gotowa z mleczkiem" mimo zazywania dostinexu 😑 ale może już jest mniej pokarmu... nie wiem... ale boli póki coś nie odciągne. A jeszcze teraz widzę bardzo dobrze ze jak młody zaczyna płakać to mleko napływa w sekundę 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Super że wasze dziewczyny miały dobry dzień! Zbyś w sumie też całkiem spoko, nawet przespał popołudniu z 2h na brzuszku a w trakcie kąpieli mega się rozglądał i potem suszenia i ogarnianie dalsze nawet wytrzymał trochę bez płaczu 😜👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity ja nigdy nie musiałam wspomagać zatrzymania laktacji (nawet jak karmiłam Tole kilka miesięcy) ale teraz piłam sporo mięty (bo nie wiedziałam że nie wolno 🙈😅) i nie zahamowalam laktacji.
Swoją drogą ostatnio chciałam ściągnąć coś do zamrożenia i przez 15 minut nie ściągnęłam nawet 5 ml 😆 moje piersi nie lubią laktatora
Co do krzesełek to ja nie mam wybranego ale mniej więcej wiem jakie ma być 🙈 ale w sumie dobrze mówicie, zapomniałam o tym etapie 🙈🙈🙈
My nawet żadnego gryzaka nie mamy jeszcze 🙈
Agentka u nas LEGO wjeżdża do Emila przy każdej możliwej okazji ale on naprawde uwielbia. W tej chwili zestawy mające 1200-1500 elementów składa w ok 6 h. Ma bzika na punkcie LEGO -
Mięta to chyba tak delikatnie działa bo położna wspominała że mogę ją 3x dziennie, a o Szałwia mówiła że tylko 1x no ale się nie przygotowałam do końca😮💨 a teraz cierpie😵💫 bo np teraz pierś boli a laktator nic nie ściąga 🙈 jednak zakładałam że skoro nie dostinex to on zadziała szybciej 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: