Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a widzisz? A rano jeszcze się marteilas, że Iga się nie uśmiecha 😅
    A wiesz jakie będzie pierwsze słowo? Zapewne tata 😂 standardzik 😂

A co do dzieci to ja autentycznie nie pamiętam kiedy ostatnio były takie atrakcje co teraz 🥵 ponakladalo się to wszystko straszliwie. Ale tak jak mówisz - 4 dzieci to 4 krotnie większe prawdopodobieństwo, że coś u któregoś wyskoczy 🙄
    A jak chorują to wszystkie na raz. Najciekawsza jazda była kilka lat temu, Tola miała wtedy 9 miesięcy... Zaczęło się od Emmy, potem Emil, Tola i cała 3-ka skończyła w jednej sali szpitalnej. Na koniec ja się zaraziłam od dzieci i leżeliśmy w 5-ke! w izolatce szpitalnej 😂😂😂😂 stary pytał ordynatora czy nie musimy się do czynszu dorzucić 😂

Lidka dziś usnęła o 19:40 i znowu urządziła sobie drzemke. Przed chwilą ją karmiłam ale nie zapowiada się na dalszy sen 🙄🙄🙄 zaczyna się wycie

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczór ewidentnie "skokowy" a nie kolkowy. Lidka obudziła się po 21, dojadla ale za nic w świecie nie chciała się odłożyć do łóżeczka 😅 do 22:30 spała na mnie ale spała :) dopiero się obudziła na karmienie 😁
    Opróżniła pierś i poszła w kime dalej.

Oprogramowanie się wgrywa 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to teraz czeka Cię kilka spokojniejszych dni. Oby tak było 🤞☺️

Uśmiech do psa 🤣jak śmiechem 🤣 pierwsze słowo tata? Widzę Sara masz już takie doświadczenia 🤣

U mnie jednak naprawdę lepiej, w swoich masochistycznych zapędach, wiedziona wizją pobytu w szpitalu trochę tego ropnia przytuliłam 🙈 bolało ale chyba efektywnie zadziałałam. Ustaliliśmy z dr, że mam brać po prostu antybiotyk dalej i zostajemy w kontakcie, skierowanie na oddział dalej w mocy.

A tak poza tymi wszystkimi zawirowaniami powiem Wam, że czeka mnie kolejna decyzja - decyzja o przełożeniu chłopak z dostawki do łóżeczka, bo ciężko mi jest to dźwigać z niskiej dostawki, plecy nie te 😅 ale chyba zrobimy to, jak P wroci z tego szkolenia.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania no to super, że jest perspektywa na doleczenie w domu 👍🏻

Co do przełożenia to myślę, że jeśli Filip daje się odkładać do dostawki to i z łóżeczkiem pójdzie gładko :)
    Lidka przeważnie śpi w dzień (oprócz spania na mnie ofc) w kokonie i wtedy różnie albo na kanapie albo w łóżeczku, albo w kołysce tej wiszącej. Aż się boje co będzie jak z tego powyrasta 🙈

U nas ewidentnie wgrywanie oprogramowania trwa bo Lidka dalej kontynuuje tryb "noc". Śpi od 19:40 z przerwami na karmienie 😄 wczoraj przespała prawie cały dzień. Mam nadzieję, że dzisiaj też będzie wieczór bez kolki i pisków 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te gumki z gaci się zawsze wbijają w brzuchol, ale fałdek u nas dostatek :D

Ja niestety jestem taką zakaźną panikarą, ale nawet nie próbuję z tym walczyć :P

Co do szczepień, to zapisałam się na terminy, ale jeszcze nie ogarniałam czy wziąć 5 a 6 w 1...

Sara, oby przed Wami był teraz lepszy okres <3 pełen takich uśmiechów jak na zdjęciu :D
    na kiedy macie termin u lekarza z Emilem?

Kasio, wydaje mi się, że chyba to już wiek na takie ładne trzymanie główki? Ale na pewno jeśli możesz sobie pozwolić na wizytę u fizjo, to nie zaszkodzi. Robiąc te ćwiczenia dobrane przez fizjo z dzieciakami, one o wiele szybciej łapią później siadanie, wstawanie itp :)

Longanimity uwielbiam czytać przygody Twojego męża :D im to jednak trzeba wszystko opisywać czytelnie jak w instrukcji z ikei :D

Agentka co za fatalna sprawa z tym skierowaniem! :/ jak ja nie cierpię tych przychodni... My za to dostaliśmy termin na nfz na 10 tydzień życia, bo skierowanie było wystawione do poradni chirurgii a nie ortopedycznej (ten sam lekarz by wykonywał...). Na szczęście dopisaliśmy ja już do Luxmedu i tam wczoraj bardzo fajny lekarz wykonał badanie i jeszcze ją pooglądał całościowo.
    A luxmed obok mcdonalda, więc przywiozłam drwale na obiad :D
    Co do leków: to super, że nie musisz rezygnować z KP! :D balamm się, że mój baby brain coś wcześniej przegapił :D
    Też już umówiłam ginekologa, jeszcze poplotkowałam z panią z rejestracji, bo dopytywała o poród :D
    Psiara Wam rośnie <3 :D

Kania aż mam ciary na samą myśl jaki to musiał być nieprzyjemny ból :( oby skutecznie poszło teraz <3

Od wczoraj piszę tą odpowiedź, bo co chwilę ktoś mi przerwie albo się skasuje :( a ta mała franca w nocy ululana do "wiotkiej rączki" na rękach i odłożeniu do dostawki budziła się po paru minutach. Mam dzisiaj z nią kosę :/

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa dzwoniłam dzisiaj do jedynego szpitala dziecięcego w województwie i termin do onkologa na uwaga.... Marzec 😆
    Szukam prywatnie.
    Wczoraj lekarz powiedział, że musi to zobaczyć chirurg onkolog bo zmiana zmieniła kolor i strukturę w zaledwie 3 tygodnie i bardzo szybko ewoluuje. No i pojawiła się znikąd na zupełnie zdrowej skórze 🤷🏻‍♀️

My mamy szczepienie w środę i lecimy na NFZ. Ciekawe jak Lidia zniesie 🙈

A może u Was skok ogórkowa? Lidka dzisiaj od rana śmieje się pełną gębą 😄 co prawda płacze gdy tylko zaczyna robić się głodna lub senna ale po drzemce, opróżnieniu 2 piersi leży i zaciesza

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u nas Zbysiu też coraz więcej się śmieje ale np dzisiaj jakiś śpiący poranek miał bo przysypiał przy piersi i karmienie trwało 45 min o 9 🙈 a nad ranem to wgl przysypialismy razem a mnie budził ból przepełnionej piersi i to mniej więcej od 4 do 6.30... po czym stwierdzil ze on nie idzie spać dalej... ale jednak o 7 zaczął ziewać więc dospalismy do tej 9... a jeszcze o 10 jednak stwierdził że chce jeszcze mm 😅
    Ale chyba zmierzał do powrotu karmienia o "swoich" porach po zaburzonym nocnym karmieniu 😉 no i w sumie mu się udało bo zwykle o 11 wychodzimy na spacer, także teraz kima w wózku 😎

Jeszcze taka ciekawostką... kupiliśmy drugie opakowanie espumisanu które wygląda trochę inaczej... I słuchajcie opis stosowania też jest inny... bo na tym pierwszym było że do każdego karmienia można dać chyba 10 kropli... a teraz mam rozpisane ze maksymalnie w 4 dawkach podzielonych chyba od 6 do 13 kropli 🤷‍♀️

Sara no to piękne terminy 🙉 ja bym mogła polecić swojego lekarza ale raczej ciut za daleko no i nie wiem czy dzieci przyjmuje 😜 oby ta zmiana okazała się niegroźna... biedny Emil też go nic nie omija 😑

Dopytałam wczoraj bratowej czy mówią swojemu synowi 3letniemu że będzie miał rodzeństwo, ale stwierdzili że powiedzą jak będzie brzuszek widać (być może koło świąt) bo on i tak mało będzie rozumiał (chociaż już więcej bo ma przykład Zbysia) no i jakby mu powiedzieli to całe przedszkole by wiedziało następnego dnia bo to mały gaduła jest 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity u mnie tak było, że jak powiedzieliśmy dzieciom tak na drugi dzień wiedziała cała wieś i przedszkole 🙈😂

Znalazłam chirurga onkologa, który X lat temu wycinał mojemu tacie zmianę skórną. mam nadzieję, że skończy się na oględzinach i to nic poważnego ale będę spokojniejsza jeśli to zobaczy specjalista

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo rzućcie okiem.
    Na tych zdjęciach jest różnica ok miesiąca. A jeszcze kilka tygodni temu miał zupełnie zdrową skórę 😏

Może ja przesadzam ale mi się to zupelnie nie podoba 😏

20231109-132538-0000.png

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mieliśmy dramat usypianie wczoraj 🙈 bez ryków, ale walka kilka godzin, aby zamknęła oczy…
    Skończyło się na leżąco w sypialni przy cycu, przy którym się wiła, jak węgorz🙈
    Ale to ewidentnie skok, bo od wczorajszego uśmiechu do psa(ogólnie tak, to w sumie urocze i liczę na PSIjaźń😜), godzinę pozniej uśmiechnęła się do mnie i dziś też się cieszy, jak robię minę lub ją podszczypuje po policzkach.
    Najlepsze, wołam męża wczoraj, aby zobaczył te śmieszki, przyszedł a ona momentalnie kamienna twarz - przypomniał mi się czas ciąży, gdy fajnie kopała, przykładałam jego rękę i zastygała w bezruchu 😂

Dostałam podstawowe wyniki badań i moja anemia poszła w niepamięć 🤞Na te reumatologiczne poczekam pewnie około tygodnia.

Sara, oby ten naczyniak okazał się zupełnie niegroźny, ale rzeczywiście lepiej sprawdzić prywatnie przy takich terminach 😬 nasze NFZ…

Ogoorkowa przypomniałaś mi o drwalach! Ale chyba zaczekam do wejścia zakręconych frytek z zamówieniem, bo to są moje faworytki 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień dramat. Od rana Lidka spała 4 X 20 minut 🥵 z czego raz w wózku i 3 X na rękach. Aż mi słabo na myśl o wieczorze

Ale to na 10000% skok bo jest zupełnie inna 😍 taki ciekawski niemowlaczek się robi

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u nas Zbyś też gorzej są bo nawet w foteliku ciężko mu było zasnąć (byliśmy u ginekologa a potem u teściów) najgorzej że jak tak źle śpi to niby szybciej jest głodny... zje wszystko co mu się da i potem ulewa 😑 narazie usnął na rękach... zobaczymy jaka będzie nocka 🤞

Agentka może będzie u was podobnie i mąż ci nie uwierzy z tymi uśmiechami po czym jak w końcu sam zobaczy to przyleci i powie ci że "ona rzeczywiście się usmiecha" 😅

A ja mam coś z okiem... zastanawiałam się czy to nie od telefonu i TV... ale od tego raczej miałabym problem z obojgiem oczu 🥴

I proszę jutro o kciuki... bo z usg było ok ale jeszcze wyniki z rtg płuc... no i najważniejsze... żebym tak wieczność nie musiała czekać 🙉🙈
    Podobno przy tych lekach nie będę mieć okresu więc przynajmniej jest jakiś plus 😅 no i muszę poszukać bo chyba dostinex mi został to szybko bym wsparła zatrzymanie laktacji.

Aaaa no i dzisiaj nie było 💩 więc już się boję co to będzie jutro 🤣 a że na chwilę dziadek z nim zostaję to muszę mu dać instrukcję jak to ogarnąć gdyby coś 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z godzinnego spaceru po zimnie🙈 bo princessa tak darła paszcze, że bym tu oszalała.
    Typowe zmęczenie, bo co usypiała i próbowałam ja odłożyć to się wybudzała…
    Po spacerze ja zostawiłam w wózku i na razie jest sukces🤞Co za bloga cisza ❤️

Longanimity a co się konkretnie dzieje z tym okiem?
    U nas jutro z kolei Iga będzie miała wieczór z babcia, bo my idziemy na imprezę. Chociaz ja planuje wrócić po około 4h, jak na pierwszy raz to i tak chwila będzie;) Mama mówi, że w razie kryzysu będzie z nią chodzić po dworze, już zapowiedziała, że bierze ciepłe rzeczy 😂
    Ale może akurat się uda i będzie spokojnie.
    Swoją droga tydzień temu kryzys laktacyjny i wiszenie na cycu, w tym skok, a w kolejnym jakoś pewnie szczepienie… To się wszystko nakłada jedno na drugie także nie wiem, kiedy będzie w końcu kilka spokojniejszych dni ;D

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usypianie wieczorne od 19. Pisk, ryk. Przemęczona na maksa 🙄 na dodatek karmiłam dziś 163637 razy ale tak niemiłosiernie szarpała się przy cycu. Zwazylam ją i praktycznie od wczoraj nie przybrała 😓
    Pomyślałam że może laktacja padła i zrobiłam butelkę mm. I co? Nawet łyka nie wypiła. Usnęła w końcu wtulona we mnie ale nie wróżę nam spokojnej nocy 😏
    Mam nadzieję, że to tylko skok

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no to jutro będziemy trzymać kciuki za babcie ❤️
    Zbysiu tak jak przewidziałam usnął na rękach choc te nie było łatwo... udało mi się go odłożyć przespał moj wieczorny prysznic (tym razem dziadziu pilnował) obudził się koło 21 i jak narazie usnął ładnie 🤷‍♀️
    Wiec zobaczymy co to będzie dalej.

A moje oko jest zaczerwienione, niby nie boli i nie swędzi ale dzisiaj mam takie uczucie jakbym coś miała pod powieką ale nie jakoś bardzo przeszkadzające... no dobra swędzi w 2 miejscach bo w kąciku zewnętrznym ale już na skórze mam takie zaczerwienione i tam się zbiera ropka czy coś i to czasem swędzi albo piecze i tak od paru dni... używam kropli nawilżających, wczoraj płakałam też solą fizjologoczną.. może jutro podjadę do apteki a jak nie przejdzie przez weekend to muszę podejść do lekarza😑

A no i szczepienie mamy w środę i zdecydowaliśmy się na 5w1 😉 a mogłam postawić na swoim i wziąć 6w1 bo chyba będę sama na szczepieniu (znaczy ba bank w takim przypadku z dziadkiem bo pod przychodnią ciężko zaparkować) mąż po nocy nie wiem czy zdazy przyjechać no i receptę załatwiałam i lek też odbiorę 😅 no ale wiem że jeszcze kolejne szczepienia przed nami 😉

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity z opisu wygląda na zapalenie spojówek 🤔

Lidka śpi od 20:30 ale jak zając. Do 22 praktycznie spała z cyckiem w buzi 😅
    Ale udało mi się wyrwać wykąpać i zjeść 😆

Oby jutro dzień był lepszy bo mam w domu komplecik a mąż wróci na czas kąpieli 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to kolejny zbieg okoliczności... ale... jak wiecie zażywam probiotyki... vivomixx mi się skończył już jakieś 3 dni temu ale został mi jeszcze taki inny który zazywalam przy antybiotyku 2x1 no i wczoraj zapomniałam wypić rano więc łyknęłam 2 tabsy na noc... no i budzę się (niestety z bólem głowy) wypiłam paracetamol położyłam się ale zaraz stwierdziłam że jednak trzeba do kibelka i słyszę w tym samym momencie że Zbyś zrobił kupe (której nie było przez cały dzień) bez problemu przez sen bez zbędnych jęków i steków 💪 potem w trakcie karmienia dorobił drugą część 😅 jak pilam vivomixx też nie mial problemow i robil codziennie, także Sara możesz spróbować sama pić probiotyk może Lidii też pomoże 💪🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie to logiczne, dzięki!

A jak Zbys ma przerwę w kupie to ona później wygląda normalnie? Lidia nie robi np 3 dni ale później jak zrobi to nie jest ona ani gęsta ani nie ma zmienionego koloru. Nie jest zatwardzona. A jak u Zbysia?

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest normalna ale ostatnio jak walnął po 1dniowej przerwie to odrazu pod kran go brałam 😅
    Mam nadzieje ze to się nie zmieni... ostatnie 24h KP bo tabsy planuje brać od jutra rano 😉
    Także aktualnie obudził się że głośny i usnął po paru min przy piersi ... I dodam że nie zdążył dużo wyssać więc napewno jak go odłożyć to się obudzi i będzie głodny 🙈

No i najlepsze w nocy... najczęściej w mocy bujany na rękach usypiał... może wrócił ok.4 a że skończył jeść no to go wziął do odbicia i chciał uśpić... a ten popłakiwał... w końcu wpakował go do śpiworku położył i dziecko zadowolone, zgasiłam światło pomiziałam po główce i usnął 🤷‍♀️
    Z jednej strony się cieszę że tak ładnie zasypia, a z drugiej już mi smutno że się usamodzielnia i nas nie potrzebuje aż tak 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niespodziewanie zakończyłam KP 🥺 okazało się że jakiś zastrzyk muszę przyjąć i po nim już nie mogę karmić... a swoją drogą to przy tym heparyna to pesteczka... grubaś... nawet bym tego igłą nie nazwała🙉🙈
    No i popłakałam przy pierwszym karmieniu butelką...
    Ale za to zrobiłam sobie drugą kawę 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ