Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nam się trafiła wersja „śpioch” po szczepieniu🧐
    Obudziła się na cyca, zjadła i dalej w kimono. Oby w ten sposób dalej🤞

Longanimity fajnie w sumie, że chce sam :) Niezależny chłopak! W ogóle dziś w przychodni widziałam chłopca mega podobnego do Zbysia 😊 Ale imię miał inne, no i wiem, że my z innych regionów;)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: niestety nie jest tak kolorowo, biedulka popłakuje, gdy nie spi 😪 Gorączki nie ma, ale łezki lecą. Muszę przytulać pionowo, ewentualnie cyc, ale też miała chwile, że nawet przy cycku płakała i tylko przytulanki pomogły.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mój Emil był taki, że wkurzał się nieziemsko jak próbowano go lulac. On wymagał włożenia do łóżeczka i zostawienia w spokoju inaczej w życiu nie usnął 😂

Emma z kolei bardzo długo wymagała noszenia, lulenia a potem samego siedzenia z nią na rękach 🙈

Tola z kolei była niemowlakiem totalnie biernym. Np pierwszy płacz Toli usłyszeliśmy jak miała ok 3 miesięcy 🙄 jej pasowało wszystko i nie sygnalizowała dyskomfortu. Dopiero po czasie dowiedzieliśmy się, że to już był sygnał ostrzegawczy.

Lidka najbardziej przypomina Emme aczkolwiek ja się staram unikać usypiania jej nosząc i lulajac bo mam zniszczony kręgosłup i wiem, że będzie to dla mnie ciężkie za 3-4 miesiące.

A wiecie co jest najciekawsze? Każde z moich dzieci inne, kazde usypialo inaczej. Emil od urodzenia śpi sam w łóżeczku w swoim pokoju, Emma do 3 m.z spała tylko na mnie/ze mną (podobnie jak Lidka z tą różnicą, że Lidka co raz częściej w dzień śpi sama a ze mną musi w nocy a Emma spała TYLKO I ZAWSZE na mnie), Tola spała gdzie ją położyłam. Koniec końców cała 3-ka nawet Emma, w końcu zaczęła zasypiać sama i spać w swoim pokoju. Emila wystarczyło włożyć do łóżeczka i powiedzieć dobranoc, Emme trzeba było uczyć spania samodzielnie ale koniec końców gdy mieli po 1,5 roku każde po kąpieli samo maszerowało do łóżeczka w swoim pokoju. Więc ja się jakoś nie spinam z tym spaniem Lidki pod kątem przyszłości bo wiem, że to wiecznie nie potrwa. Emma jednak przebijała ją z trudnościami ze snem kilkukrotnie. Lidka ma fatalne momenty, fakt. Ale Emmy sen to był jeden wielki fatalny moment 😂

Ja jutro w końcu wysyłam do przedszkoli i szkoły wszystkich 😁 więc będzie kilka godzin spokoju na chacie.
    I słuchajcie, jutro do serwisu dojdzie 4-ty komplet części. Trzymajcie kciuki bo jeśli znowu okażą się do dupy to wyjdę z siebie i stane obok 🙈

A i tips! Nie wiem jak u Was, ale u nas w stokrotce jest super zestaw klocków magnetycznych za 99,99 zł. Jutro zamierzam kupić dla Toli bo dzieciaki mają takie ale w małym zestawie. Jak macie jakiegoś małego ancymona do obdarowania pod choinkę to zestaw wart uwagi :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no po szczepieniu może być rozdrażniona 🥺
    Oby bez gorączki i powikłań, tulenie powinno pomóc ❤️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, Lidka usnęła po kąpieli o 20:15 w kokonie 😍 wyniosłam ją do łóżeczka i śpi do teraz!
    Cud jakiś 😁

Już tak bywało ale przeważnie robiła sobie drzemki 30 minut a potem zabawa do późnej nocy.

Ale byłoby miło gdyby tak zostało 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, dobrze, że dzieci wyzdrowiały i jutro będziesz miała na wychowywaniu tylko najmłodszą;) jeśli chodzi o spanie, to ja tyle, że staram się małego odkładać jednak do łóżeczka. Mam go na wyciągnięcie ręki a jest na osobnym materacu. Jak biorę go na karmienie, to już wtedy ja się nie przykrywam, żeby tego gagatka nie naciągnąć kołdrą. Z drugiej strony to czuję taką potrzebę spania z nim, przytulania, chciałabym mieć go w ramionach cały czas i smutno mi trochę, że śpi osobno. I tak chyba czasem to bardziej ja potrzebuję jego, niż on mnie. Takie trudne uczucia :)
    A jak Emma się dziś czuje? faktycznie to były mdłości jakieś jedzeniowe w nie wirus?
    Dobrze, że z uchem Toli wszytsko dobrze ☺️ jedno zmartwienie mniej.

Agentka! Strasznie przykro, że mała mocniej zareagowała na szczepienie:( trzymajcie się cieplutko! A powiedz, czy pediatra miała jakiś pomysł na te odparzenia?

Rivers, ty trzymaj się też! A baba jakaś...nawiedzona. serio, żeby nie była niebezpieczna dla dziecka...

Ancalime, z tym siniakiem to no, wypadki chodzą po ludziach i chyba w sumie nawet jeśli ktoś zwróciłyby uwagę to zasługuje na medal, Że nie przeszedłby obojętnie obok ewentualnego cierpienia dziecka. Dla ciebie gorzej :D ale dla ogólnej świadomości dobrze.

Tak dziś pytałam i te temperatury spacerowania, bo jednak się zaczęło robić zimno u nas, dziś to nawet mnie w policzki trochę mróz szczypał. Ale maluch spał sobie w wózku i chyba temperatury nie robiły na nim wrażenia. Buźkę miał zimna, ale pod spodem pod spiworkiem był cieplutki. Niestety, na buźkę nic więcej nie jestem pewien stanie poradzić.
    Drugi dzień bez męża, przetrwaliśmy 💪aby tak dalej.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania odparzenia to Ogoorkowa. Moja na szczęście zdaje się mieć dość pancerną pupu:)
    Podałam pedicetamol w małej dawce, bo nam się wydaje, że to jakieś bóle nóżek po wkłuciach🧐
    Bo gorączki brak, ale placzki są. Udało się póki co uśpić w rożku i odłożyć, zobaczymy.
    Nie nastawiam się na super nockę…

Też jak biorę Igę do łóżka to nie nakrywam się kołdrą, bo się boje, że ja przydusze. Dziś miałam rano schize, bo wzięłam na karmienie i obudziłam się po 2h, a ona tak twardo spała, że żadnego ruchu nie zarejestrowałam w pierwszej chwili 🙈 Naczytałam się, że sids jest częściej właśnie spiąc razem i chyba przez to tak panikuje. Ale biorę ja do siebie rano i tak, bo super dosypia taka przytulona do cyca. I dzięki temu ja naprawdę śpię mysle sporo godzin, jak na mamę takiego maluszka.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania a dzięki, odziwo Emma wstała jak nowonarodzona. Przez cały dzień zero mdłości, wymiotów, bólu 🤷🏻‍♀️ chyba po prostu coś jej zaległo na żołądku. Emil zdrowy, Tolce katar minął. Więc jutro bezczelnie zamierzam się ich wyzbyć na kilka godzin 😅

Dzisiaj mieli zajęcie na pół dnia bo Emma szykuje prace plastyczną na konkurs więc i Emil postanowił zrobić swoją :D jutro będą kontynuować.

Aktualizacja Lidki : 15 minut po tym jak wam napisałam, obudziła ją kupa 😂 przebrałam i wzięłam do siebie. Właśnie usypia. Podejrzewam, że gdyby nie kupsko, to spalaby jeszcze długo bo jakoś wybitnie głodna to nie była ...

Ja się staram aby Lidka spała oddalona ode mnie ale ona tak magicznie migruje po tym materacu ze śpi wtulona 🙄 przez co ja śpię całe noce na takiej czujce i bezruchu no i nie wysypiam się. Ale przykrywam ją osobno. Jak zejdziemy do 1 pobudki w nocy i bez płaczków to będę się starała odkładać. póki co sukcesem będzie jeśli pierwszą część nocy będzie spała sama :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok, Iga zasnęła około 22 i obudziła się teraz 🙈❤️
    Musiało ja to wszystko porzadnie wykończyć, bo to rekord.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

Wysłany: 22 listopada 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, przepraszam! Coś mi się pomieszało 😅 ale dobrze, że mała odespała to :) a ja Wam powiem, że mój chłopiec z dużą regularnością zaczął robić kupę o 6 rano 🫣 i po spaniu

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka robi różnie ale przeważnie popołudniu. Wczoraj to nie wiem co ją tak wzięło 😁

Ale wstała rano w dobrym humorze. Miałyśmy iść na spacer ale pomyślałam, że jeszcze odkurze w domu przed spacerem. Położyłam ją do łóżeczka, włączyłam karuzele i wzięłam się za odkurzanie. Nie płakała więc odkurzyłam cały dom. Ja przychodzę a ona śpi 🙈🙈🙈

I tak śpi od 9 🙈

Powiem Wam, że dzwonili z serwisu. Przyszedł 4 komplet części i nadal im nie pasuje 😓
    Mechanicznie są sprawne ale upierają się, że poziom rezystancji musi być ok 190 aby były 100% wydajne a te mają po 150. To już 4-ty komplet 😪 jestem już tak zażenowana tą sytuacją i prawdę mówiąc, mam wrażenie, że możemy się tak bawić do upadłego bo serwis usilnie chce mi wcisnąć nowe wtryski. ale koszt 7 tys zł jest dla mnie w tej chwili absolutnie nie do ogarnięcia. Rozmawiałam z ojcem, ma jakiegoś zaufanego specjalistę od fordów i ma skonsultować, czy to faktycznie nieakceptowalne czy serwis chce mnie naciągnąć widząc, że się nie znam 🙄
    Najwyżej na własną odpowiedzialność poproszę o zamontowanie tych i ile pojezdzi to pojezdzi a w przyszłości się wymieni na nowe. Ponad miesiąc jestem bez samochodu, nie wspominając ile kasy poszło na marne 👿

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dobrze ze masz z kim skonsultować bo to rzeczywiście sytuacja beznadziejna... nie po to kupuje się samochód żeby miesiącami stał w warsztacie 🥴

Kania mój 3ci dzień z kolei ciśnie koło 5... a że jeszcze przyzwyczaja się do mm 100% to wybudza go to dość mocno... ale zwykle udaje się spacyfikować do spania (dobrze że ciemno o tej porze to łatwiej) ale dzisiaj myślam że już się poddam bo taki uchachany był a jak zgasiłam światło to płacz taki że masakra 🙈
    A skończyło się na tym że później spał do 9 😅

Teraz udało mi się go uśpić w kokonie... próbowałam wcześniej na rękach ale jak odkładałam go na bok to próbował się obrócić na plecy no i odruch moro się włączał i koniec spania... także za którymś razem stwierdziłam że to bez sensu dzisiaj 😑

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ten specjalista ojca potwierdził wersję serwisu. Napchane w tych samochodach elektroniki a ta cewka jest jak "procesor" i niesprawna nie pozwoli na prawidłową pracę de facto sprawnej technicznie części.
    Także zabawy ciąg dalszy 🙄🙄🙄

A co do sytuacji ze Zbysiem to przypomniało mi, jak Emma tak robiła jak nie chciała spac 😂 wchodzimy do sypialni - wyje. Wychodzimy - uchachana.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 22 listopada 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borze szumiący, Sara.. co oni z tym samochodem. Współczuję mega.

Longanimity, wiesz co, u nas nie ma mm, tylko kp i przez jakiś czas były po 1 kupię dziennie, później przyszedł mój antybiotyk i po nim mi się maluch rozregulował, że nawet 8 pieluszek miał do zmiany :( no i teraz tak jest znów, że praktycznie robi prawie po każdym karmieniu no i z tym, że zaczyna o 6. I już nie pośpimy ;) dziś oglądaliśmy rybki na projektorze :D

Wiecie co, dużo czasu mój maluch spędza na macie. Bawi się, tracą zabawki, ogląda żyrandol, bawimy się w pokazywanie, ruszam mu zabawka na lewo i prawo, kładę go na brzuszek też oczywiście też polezy trochę. Ale dziś zaczęłam zauważać delikatne spłaszczenie główki, jest takie miejsce gdzie już nie jest okrąglutka, tylko trochę płaska. Co źle robię?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania a śpi na boczkach i na brzuszku w ciągu dnia?

Sara no to kicha z tym samochodem 😮‍💨

U nas dzisiaj sypnęło śniegiem także włączyłam rmf święta i sobie słuchamy ze Zbysiem 😊
    Dziś obiad serwuje mój mąż także zestaw Joe'a z przyjaciół 😅 czyt. 2 pizze a że czas oczekiwania na dowóz ponad 2h to pojechał odebrać.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pediatry: ja wiem, że jest od tego, żeby pomóc, ale głowa mi szaleje, że jak znowu odnotuje w tej durnej książeczce zdrowia "odparzony tyłek" to potem za każdym razem patrząc na to będzie mi ciśnienie skakać, a młoda jak kiedyś to przeczyta (ja swoją książeczkę zdrowia znam na pamięć, z nudów czekając do lekarza w dzieciństwie zawsze ją czytałam :P) to będzie mi wypominać to (tzn. ja bym swojej mamie wypominała pewnie jako dziecko :P)...
    Jak wyleczymy tyłeczek, to na pewno będziemy delikatnie próbować, bo białe dady chyba były okej... Te głupie kaczki oczywiście przesikała i nad ranem i pierwszego dziennego bodziaka, więc już ma dzisiaj 3 outfit...

Ancalime, wczoraj nocne okienko Karoli, dzisiaj nasze :P... Zresztą cały dzień była nieodkładalnym harpaganem, noc straszna a dzisiaj aniołek, śpi, już posprzątałam, zrobiłam ciasto na piernik i miałam czas wolny :P
    Starsza widzę niczego się nie boi! Widzisz, obawy jak ja z tą pupką, tylko Twoje dziecko może potwierdzić Twoją wersję wydarzeń :D

RiverS co za baba :O też uważam, że stanowi potencjalne zagrożenie dla własnego dziecka :O
    Obyście szybko wyszły <3

Sara, ta kołyska jest piękna <3 a sprawa z samochodem się ciągnie okropnie, strasznie to nieprofesjonalne...

Longanimity, jak ja bym chciała protest przeciwko usypianiu na rękach zobaczyc u nas :D czasem mam wrazenie, że każdy materacyk czy kokon parzy w pupke i jest ryk jak tylko kawałeczek ciałka dotknie tego :D co do wybudzającego odruchu moro, to ja wczoraj po raz pierwszy zawinęłam młodej rączki pieluchą jak w otulacz (w sensie "swaddle"), bo wyła tak okropnie i o dziwo było to rozwiązanie. Tylko mi serce pękało jak ją tak ściągałam..

Kania tak, odparzenia to ja :D aktualnie chuchamy, dmuchamy i wtan jest taki, że krem, który zaleczal nam tragedię do tej pory (czyli stanu, że jakoś powoli zaczyna to wyglądać), przesuszył nam obszar, gdzie go nakładaliśmy, więc od wczoraj wjechała Weleda (ta polecana przez agentkę), która ze stanem tragicznym nie robiła nic, ale za to ze stanem średnim sobie ładnie radzi, bo jest tłustsza i zalecza to wysuszenie... Skomplikowane, nie wiem, czy coś się da zrozumieć, ale generalnie jak zaraz nic się nie wysra po drodze to może do wtorku (szczepienia) zdąży się zaleczyć :P
    Filipek robi kupy regularnie jak na mężczyznę przystało :D

Spacery bez smogu, dobre sobie :D jedynie pozostaje mieć nadzieję, że uda się nam spacerować jak już pierwszy poranny smog się rozwieje a nie pojawi się jeszcze nowy, wieczorny :D
    Dzisiaj też już poszłyśmy na spacer, pierwszy raz w śpiworku i z kremem na mrozy :D

Agentka, jak dzisiaj po szczepieniu? :)

age.png

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, jakby to powiedzieć... Mój syn raczej w ogóle nie jest entuzjasta spania w dzień xd sypia krótkie chwilki na rękach, trochę na boku. Na brzuchu w ogóle niestety. No i w wózku na plecach też

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa dziś już dziecko chyba zapomniało o szczepieniu i o bólu ;) Na szczęście, biedna była wczoraj. Dziś miałyśmy odwiedzinki, a później długi mroźny spacerek z piękną drzemką i wszystko bez płaczków także stwierdzam zażegnanie. Musiała odespać, bo tak jak pisałam spała do 5, a później pięknie do 9❤️ No i apetyt dziś wrócił, jak trzeba.

Spoko, że ta Weleda trochę pomaga. No u nas nigdy nie było dramatu, ja ja stosuje, jak widzę po prostu jakieś tam zaczerwienienie, aby się nie rozwijało.
    Też czytałam swoją książeczkę zdrowia:D byłam obrażona, że od kiedy poszłam do szkoły to wynik bilansu dawali na kartkach zamiast wpisywać w książeczkę 🤣🤣🤣 Inna sprawa- miałam hejt na bilanse właśnie już szkolne, bo wiecznie mi wpisywali niedowagę, a jak któraś była nadgorliwa to jeszcze niskoroslosc🤦🏻‍♀️ Gdzie mam obecnie ponad 1,60 i nigdy nie składałam aż tak w centylach.
    Iga jest drobna także może u niej tez się w kółko ktoś będzie czepiał i pewnie będę się bulwersować, jak moja mama 😅

Sara akcja z tym samochodem 🙈 masakra

Iga nadal dość dużo 💩 robi, nie liczę w sumie ile, ale to jest kilka dziennie 😬 Ale też często nad ranem jest „prodakszyn”, brzmi to jakby się wybudzała, a ona po prostu na śpiochu robi w galoty.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja tez wiecznie miałam wpisywane niedowaga 🙈 mój brat i mój kuzyn też 😅 ale w podstawówce nie robili żadnych problemów ani nikt nie był zdziwiony bo mala szkoła więc wszyscy się znali 😅 tyle ze ja to odkryłam dopiero jak dostalam moje "akta" po ukończeniu szkoły średniej. Do dzisiaj chce mi się z tego śmiać bo kazali nam przynieść specjalne koperty, higienistka pozaklejała i powiedzieli nam że do następnej placówki mamy przekazać np. na uczelnie... pomijam fakt że niektórzy kończą edukację na tym etapie... a na uczelni chyba by mnie wyśmiali jakbym takie przyniosła 🤣 więc po pierwszym zdziwieniu wszyscy sobie pootwierali koperty 😉
    Supcio że Iga dobrze zniosła szczepienie i nic już jej nie jest 💪

Mam nadzieję że to co piszą o mm się sprawdzi i po 2tyg brzuszek się przyzwyczai! Wydaje mi się że jest już ciut lepiej.

Podejmuje kolejną próbę odłożenia... wczesniej (nawet jak usnął w kokonie) spał max jakieś 20 no może 30 min (ale jednak głównie jakieś 10) liczę że pośpi bo już widzę po nim że masakra ze zmęczenia 😵‍💫

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ten.... Pół dnia dziś wisze na telefonie. Serwis jest mega profesjonalny i naprawdę starają się nam pomóc, szukając SPRAWNYCH części używanych ale można powiedzieć - wyczerpaliśmy rynek.
    Stanęło na tym, że w piątek samochód będzie do odbioru a Mikołaj do nas nie przyjdzie w tym roku ani pewnie w przyszłym bo koniec końców zamówiliśmy nowe części 🙄
    Tyle kasy i nerwów że głowa boli 🙄

Co do kup to u nas przez jakiś czas były 1-2 kupy tygodniowo a od kilku dni jest 1-2 dziennie co mnie mega cieszy! Dziś po raz pierwszy od urodzenia Lidka obsrajdoliła sobie plecy 😁😁😁

Kania jedynie co możesz zrobić to układać do snu w różnych pozycjach 🤷🏻‍♀️

Powiem Wam, ze u nas po skoku jest naprawdę dobrze. Lidka daje się odłożyć co raz częściej, śpi przeważnie w kołysce a dziś 2 razy w łóżeczku 😀 chyba, że jest przemęczona tak jak teraz to jest dramacik

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ