Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Lidka padła na noc o 21 🙈 mam nadzieję, że pośpi i nie obudzi się z rykiem za pół godziny bo już była tak masakrycznie zmęczona 😏
Po 17 przysnęła na 15 minut i to było na tyle snu az do teraz 🙄
Zauważyłam taką zależność, że jak ma drzemke minimum godzinę to wstaje zadowolona, jest odkładalna i mało płacze. A jak zaliczy taką turbo-drzemke 15 minutową to trzeba ją "dospac" bo drze się do kolejnej drzemki 😏
I tak właśnie wyglądało dziś całe popołudnie 🙄
Jutro jedziemy na bioderka
A i jeszcze dziewczyny odkryłam 2 rzeczy a propos "szarpania z cyckiem". Lidka bardzo często manifestuje tak potrzebę odbicia. To raz. A dwa - często pomaga zmiana piersi. Jak zaczyna się rzucac to przystawiam do drugiej piersi i jest spokój. Jak się znowu rzuca to wracam do pierwszej. Odkąd tak robię to je więcej bo więcej czasu spędza na aktywnym ssaniu a mniej na szarpaniu się -
Sara, ja też tak przyuwazylam to, o czym piszesz- odbicie i zmianę cycka. Stosuje. Jednak u nas problem jest inny (nie chce przystawić się, przysypia, budzi się i je) i to jest chyba tak, że faktycznie jest jakby zbyt zmęczony, żeby myśleć o jedzeniu. Musi się zresetować, superszybka drzemka, czasem wystarczy zamknąć oczy i otworzyć, 40 sekund to trwa 😅 otwiera oczka i szuka jedzenia. No taki chyba mam egzemplarz mój agent dziś spał 4x30 minut. No plus 2 h w wózku. Już mi naprawdę brakuje chodników w mieście. Dziś się minęłam 4 razy z jednym facetem, aż za czwartym razem on nie wytrzymał i musiał te nasze spotkania skomentować 🤣 a jak poszłam ostatnio już poza zabudowania to spotkałam wariata i musiałam czym prędzej wracać na chodnik 🫣
Powodzenia jutro na bioderkach! Twoja Lidka to też jest kurde zawodniczka... Ech co te dzieci z tym spaniem...
Jakbym swojego gagatka widziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 21:42
Ogoorkowa, Sagi lubią tę wiadomość
-
Zbysiu jak nie pośpi rano to później chyba nie ma opcji żeby dalo siw go odłożyć, a na rękach też nie ma gwarancji spania...
Dzisiaj został z dziadkiem bo potrzebowałam jechać ogarnąć badania ale chyba był dzień że śpię tylko z mamą... no więc tak naprawdę były same turbo drzemki...
Na noc niby szybciutko usnął ale już raz się obudził z płaczem i tatuś trochę go na nowo usypiał 😮💨
Jutro musimy iść na spacer żeby pospał przynajmniej jedną długą drzemkę.
Kania gdzieś czytałam (wiem są różne źródła) że tak naprawdę większość dzieci ma jedną dłuższą drzemkę (tą koło południa) a reszta to właśnie 30-45min... 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Lidka dziś wstała o 7 rano, potem dwie drzemki po godzinie i jak wstała o 13 tak miała do godziny 21 czyli przez 8 godzin dwie 15-minutówki...
O 21 usnęła i wstała o 21:30 😨
Dopiero usypia ze mną w łóżku 😏 -
Longanimity ja zauważyłam przy starszych dzieciach już i teraz przy Lidce też tak jest, że jeśli w dzień śpi do bani to potem często się budzi w nocy. Zwłaszcza w pierwszej części nocy.
Paradoksalnie jeśli w dzień dużo śpi to i nocka superagentka93 lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Longanimity ja zauważyłam przy starszych dzieciach już i teraz przy Lidce też tak jest, że jeśli w dzień śpi do bani to potem często się budzi w nocy. Zwłaszcza w pierwszej części nocy.
Paradoksalnie jeśli w dzień dużo śpi to i nocka super
U nas się tez to idealnie sprawdza.
Iga od 21 robiła koncert pt „głodna i zmęczona”, padła po karmieniu, ale obudziła się o 22, jak mąż wrócił z pracy, bo się zrobił hałas (🐶) i usupianko od nowa, ale na szczęście była wystarczająco zaspana. Ostatnio raczej między 21 a 22 wjeżdża sen nocny.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U nas nocka w miarę ale na kroplówce 😂 (czyt. Nawet nie chowałam cycków 😂)
Ale zawsze mamy ciężkie noce jeśli dzień zwalony 🤷🏻♀️
Dziś wstała o 8:20 a od 9 już leci drzemka.
Posprzątałam już w domu, wstawiłam kompot i właśnie siedzę szukam prezentów.
Plus taki, że do serwisu właśnie dotarły nowe części za miliony monet i jutro będzie samochód. o ile oczywiście po drodze nic się nie zwali 😂 -
Sara u nas podobnie z tym że teraz już druga drzemka, bo pierwsza skończyła się po niecałych 30 min bo trzeba było dorobić kupę 😅 ta drzemka raczej będzie krótka bo zaraz będzie głodny 🙉 a potem planuje wyjść na spacer tylko u nas straaasznie wieje 😑 nie wiem czy bardziej będę hartować Zbysia czy siebie😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Agentka to super, że Iga tak ładnie to zniosła! Liczę na podobną reakcję u nas we wtorek
Widzisz, czyli moje obawy o wpisy w książeczce nie są bezpodstawne Mi zawsze na bilansach pisali płaskostopie i wysyłali do ortopedy, a ortopeda zawsze dawał zaświadczenie, że mam prawidłowo wysklepioną stopę, tylko mocniej rozwiniętą jakąś poduszkę czegoś tam i wszystko jest ok... i tak za każdym razem
U nas kup też dużo, choć wczoraj na 2 przewijaniach nie bylo (taki mikrokleksik), byłam zdziwiona i też nad ranem najmocniej stęka przy kupach, ale właśnie na śpiocha
Longanimity ale czajana z tymi książeczkami u Was za to ile frajdy przy odkrywaniu
Sara jak bioderka? ja przyznaję, ze dopiero niedawno odkryłam jak bardzo ważne jest to badanie, tzn. jak przerażające są te ortezy na szczęście odkryłam to po badaniu, bo chyba bym się trzęsła jak osika przed nim Trzymam kciuki za samochód...
Moje dziecię dzisiaj postanowiło być grzeczna jak aniołek, chyba postraszyliśmy ja rózgą od Mikołaja wczoraj wykąpana i nakarmiona o 20:30 spała do 2:30 o 9 wyszłyśmy z łóżka ostatecznie, przewijanie, karmienie, zabawa z wesołym dzidziusiem, przewijanie i zasnęła na przewijaku i tak sobie tam śpi w swoim pokoju (tzn. przeniesiona do łóżeczka) ciekawe kiedy się to na nas odegra
I u nas też jest tak, że jak w dzień nie pośpi to później jest dramat w nocy... Nie umiem tylko złapać jak się resetuje ten system -
Ogórkowa bioderka mamy popołudniu dopiero. Ja się jakoś nie stresuje bo u moich dzieci zawsze to badanie wychodziło ok, nawet u Tolki 😂 więc jak u Toli było dobrze to u Lidki też musi 😂
Zwalona logika 😂
U nas drzemka zakończyła się o 11. Karmienie, odciąganie nosa i śpimy u matki na klacie 😁
To właśnie reset tego systemu - odsypianie.
Ale u nas przeważnie spanie do 13 jest fajne a potem wracają ze szkół dzieci. I wszystko zależy od nich 🙈🙈🙈 -
Właśnie oddałam pierwszy karton ciuszków 🙉 jak dobrze że nie muszę myśleć gdzie to trzymać 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
A nam odwołali bioderka 🙄 lekarz też człowiek - rozchorować się może.
Jedyny plus, że zadzwonili wcześniej a nie dowiedziałam się pod gabinetem...
Mamy wizytę za tydzień 🤷🏻♀️
No i dziś zaczął się weekend - mąż dziś skończył pracę wcześniej a jutro wziął wolne abyśmy pojechali po samochód póki dzieciaki w przedszkolach
. -
Sara to macie przedłużony weekend 😁 u mnie prawdopodobnie na odwrót bo mąż do pracy w niedzielę chyba pójdzie 😮💨
Zbys spał ok.3h 🙉 na brzuszku i tu pojawia się mały problemik... bo już któryś raz mi się zdążyło że jak śpi na brzuszku to się przesikuje i brzuszek mokry... nie wiem czy cokolwiek da się z tym zrobić 😵💫👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Mi przychodzi do głowy tylko układanie siusiaka do dołu ale.... Nie pamiętam czy można 🙈
Bo jak za jakiś czas zacznie sam zmieniać pozycje do snu to może być kłopot 🤔 -
Sara zawsze daje siusiaka w dół bo inaczej przesikuje bokiem 😅
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
U nas wczoraj beznadziejny wieczór a po nim kolejna ciężka noc 🙄
Teraz Lidka śpi ale po południu mamy jechać po samochód. Ja nie wiem jak ona zniesie 3 h w aucie 🙄 i jeszcze mam z nią wracać sama więc jak będzie wyła to nawet smoczka nie podam 🙄
Już mnie brzuch boli na myśl o tym 🙄 -
Sara, kurcze niby lekarz też człowiek, ale ile to się czasem planów sypie jak byłam na USG brzuszka to właśnie tak panu odwołali jakieś badanie, a on następnego dnia miał wizytę u specjalisty, na którą długo czekał i miał być z wynikami badania co do podania smoczka w aucie jak dziecko wyje, to ja doceniłam obrotową bazę zjeżdżam na bok, obracam fotelik, aplikuję uciszacza, odwracam tyłem i jedziemy dalej
Eh, wczoraj spała jak suseł w ciągu dnia a dzisiaj mamy takie 20 minutowe drzemki... W tym leżąc na brzuszku na macie, zasnęła ekspresowo -
Ogórkowa wiesz, ja przy 4 dzieci to już mam rękę wyciągniętą jak inspektor gadżet 😂
Gorzej, że to ekspresówka i zjechanie jest niemożliwe 😅 -
No tak, ja się cieszę, że mam ręce długie jak małpa i sięgam tam daleko
Co do możliwości zjechania, to w poniedziałek u nas strasznie padało i jechałam wieczorem autem, były 4 pasy i na środkowym sobie stały dwa auta (kolizja). Nie zjechali na skrajny, stały dwa gamonie i część mijała ich z prawej a część z lewej... także widzisz, nie trzeba zjeżdżać jesli jesteś wystarczająco odważna