Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka padła na noc o 21 🙈 mam nadzieję, że pośpi i nie obudzi się z rykiem za pół godziny bo już była tak masakrycznie zmęczona 😏
    Po 17 przysnęła na 15 minut i to było na tyle snu az do teraz 🙄

Zauważyłam taką zależność, że jak ma drzemke minimum godzinę to wstaje zadowolona, jest odkładalna i mało płacze. A jak zaliczy taką turbo-drzemke 15 minutową to trzeba ją "dospac" bo drze się do kolejnej drzemki 😏
    I tak właśnie wyglądało dziś całe popołudnie 🙄

Jutro jedziemy na bioderka :)

A i jeszcze dziewczyny odkryłam 2 rzeczy a propos "szarpania z cyckiem". Lidka bardzo często manifestuje tak potrzebę odbicia. To raz. A dwa - często pomaga zmiana piersi. Jak zaczyna się rzucac to przystawiam do drugiej piersi i jest spokój. Jak się znowu rzuca to wracam do pierwszej. Odkąd tak robię to je więcej bo więcej czasu spędza na aktywnym ssaniu a mniej na szarpaniu się :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ja też tak przyuwazylam to, o czym piszesz- odbicie i zmianę cycka. Stosuje. Jednak u nas problem jest inny (nie chce przystawić się, przysypia, budzi się i je) i to jest chyba tak, że faktycznie jest jakby zbyt zmęczony, żeby myśleć o jedzeniu. Musi się zresetować, superszybka drzemka, czasem wystarczy zamknąć oczy i otworzyć, 40 sekund to trwa 😅 otwiera oczka i szuka jedzenia. No taki chyba mam egzemplarz :D mój agent dziś spał 4x30 minut. No plus 2 h w wózku. Już mi naprawdę brakuje chodników w mieście. Dziś się minęłam 4 razy z jednym facetem, aż za czwartym razem on nie wytrzymał i musiał te nasze spotkania skomentować 🤣 a jak poszłam ostatnio już poza zabudowania to spotkałam wariata i musiałam czym prędzej wracać na chodnik 🫣

Powodzenia jutro na bioderkach! Twoja Lidka to też jest kurde zawodniczka... Ech co te dzieci z tym spaniem...

Screenshot-2023-11-22-21-18-38-82-1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Jakbym swojego gagatka widziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 21:42

Ogoorkowa, Sagi lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbysiu jak nie pośpi rano to później chyba nie ma opcji żeby dalo siw go odłożyć, a na rękach też nie ma gwarancji spania...
    Dzisiaj został z dziadkiem bo potrzebowałam jechać ogarnąć badania ale chyba był dzień że śpię tylko z mamą... no więc tak naprawdę były same turbo drzemki...
    Na noc niby szybciutko usnął ale już raz się obudził z płaczem i tatuś trochę go na nowo usypiał 😮‍💨
    Jutro musimy iść na spacer żeby pospał przynajmniej jedną długą drzemkę.

Kania gdzieś czytałam (wiem są różne źródła) że tak naprawdę większość dzieci ma jedną dłuższą drzemkę (tą koło południa) a reszta to właśnie 30-45min... 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka dziś wstała o 7 rano, potem dwie drzemki po godzinie i jak wstała o 13 tak miała do godziny 21 czyli przez 8 godzin dwie 15-minutówki...
    O 21 usnęła i wstała o 21:30 😨

Dopiero usypia ze mną w łóżku 😏

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja zauważyłam przy starszych dzieciach już i teraz przy Lidce też tak jest, że jeśli w dzień śpi do bani to potem często się budzi w nocy. Zwłaszcza w pierwszej części nocy.

Paradoksalnie jeśli w dzień dużo śpi to i nocka super

agentka93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Longanimity ja zauważyłam przy starszych dzieciach już i teraz przy Lidce też tak jest, że jeśli w dzień śpi do bani to potem często się budzi w nocy. Zwłaszcza w pierwszej części nocy.

Paradoksalnie jeśli w dzień dużo śpi to i nocka super

U nas się tez to idealnie sprawdza.
    Iga od 21 robiła koncert pt „głodna i zmęczona”, padła po karmieniu, ale obudziła się o 22, jak mąż wrócił z pracy, bo się zrobił hałas (🐶) i usupianko od nowa, ale na szczęście była wystarczająco zaspana. Ostatnio raczej między 21 a 22 wjeżdża sen nocny.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka w miarę ale na kroplówce 😂 (czyt. Nawet nie chowałam cycków 😂)

Ale zawsze mamy ciężkie noce jeśli dzień zwalony 🤷🏻‍♀️

Dziś wstała o 8:20 a od 9 już leci drzemka.
    Posprzątałam już w domu, wstawiłam kompot i właśnie siedzę szukam prezentów.

Plus taki, że do serwisu właśnie dotarły nowe części za miliony monet i jutro będzie samochód. o ile oczywiście po drodze nic się nie zwali 😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u nas podobnie z tym że teraz już druga drzemka, bo pierwsza skończyła się po niecałych 30 min bo trzeba było dorobić kupę 😅 ta drzemka raczej będzie krótka bo zaraz będzie głodny 🙉 a potem planuje wyjść na spacer tylko u nas straaasznie wieje 😑 nie wiem czy bardziej będę hartować Zbysia czy siebie😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka to super, że Iga tak ładnie to zniosła! Liczę na podobną reakcję u nas we wtorek :D
    Widzisz, czyli moje obawy o wpisy w książeczce nie są bezpodstawne :D Mi zawsze na bilansach pisali płaskostopie i wysyłali do ortopedy, a ortopeda zawsze dawał zaświadczenie, że mam prawidłowo wysklepioną stopę, tylko mocniej rozwiniętą jakąś poduszkę czegoś tam i wszystko jest ok... i tak za każdym razem :P

U nas kup też dużo, choć wczoraj na 2 przewijaniach nie bylo (taki mikrokleksik), byłam zdziwiona :P i też nad ranem najmocniej stęka przy kupach, ale właśnie na śpiocha :D

Longanimity ale czajana z tymi książeczkami u Was :D za to ile frajdy przy odkrywaniu ;D

Sara jak bioderka? :) ja przyznaję, ze dopiero niedawno odkryłam jak bardzo ważne jest to badanie, tzn. jak przerażające są te ortezy :O na szczęście odkryłam to po badaniu, bo chyba bym się trzęsła jak osika przed nim :O Trzymam kciuki za samochód...

Moje dziecię dzisiaj postanowiło być grzeczna jak aniołek, chyba postraszyliśmy ja rózgą od Mikołaja :P wczoraj wykąpana i nakarmiona o 20:30 spała do 2:30 :O o 9 wyszłyśmy z łóżka ostatecznie, przewijanie, karmienie, zabawa z wesołym dzidziusiem, przewijanie i zasnęła na przewijaku i tak sobie tam śpi w swoim pokoju (tzn. przeniesiona do łóżeczka) :D ciekawe kiedy się to na nas odegra :D

I u nas też jest tak, że jak w dzień nie pośpi to później jest dramat w nocy... Nie umiem tylko złapać jak się resetuje ten system :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa bioderka mamy popołudniu dopiero. Ja się jakoś nie stresuje bo u moich dzieci zawsze to badanie wychodziło ok, nawet u Tolki 😂 więc jak u Toli było dobrze to u Lidki też musi 😂
    Zwalona logika 😂

U nas drzemka zakończyła się o 11. Karmienie, odciąganie nosa i śpimy u matki na klacie 😁
    To właśnie reset tego systemu - odsypianie.

Ale u nas przeważnie spanie do 13 jest fajne a potem wracają ze szkół dzieci. I wszystko zależy od nich 🙈🙈🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oddałam pierwszy karton ciuszków 🙉 jak dobrze że nie muszę myśleć gdzie to trzymać 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam odwołali bioderka 🙄 lekarz też człowiek - rozchorować się może.
    Jedyny plus, że zadzwonili wcześniej a nie dowiedziałam się pod gabinetem...

Mamy wizytę za tydzień 🤷🏻‍♀️

No i dziś zaczął się weekend - mąż dziś skończył pracę wcześniej a jutro wziął wolne abyśmy pojechali po samochód póki dzieciaki w przedszkolach :)
    .

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to macie przedłużony weekend 😁 u mnie prawdopodobnie na odwrót bo mąż do pracy w niedzielę chyba pójdzie 😮‍💨
    Zbys spał ok.3h 🙉 na brzuszku i tu pojawia się mały problemik... bo już któryś raz mi się zdążyło że jak śpi na brzuszku to się przesikuje i brzuszek mokry... nie wiem czy cokolwiek da się z tym zrobić 😵‍💫

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przychodzi do głowy tylko układanie siusiaka do dołu ale.... Nie pamiętam czy można 🙈
    Bo jak za jakiś czas zacznie sam zmieniać pozycje do snu to może być kłopot 🤔

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zawsze daje siusiaka w dół bo inaczej przesikuje bokiem 😅

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może po prostu pampers był odrobinę za luźno na górze :)
    Albo.... To czas na większe pampersy :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj beznadziejny wieczór a po nim kolejna ciężka noc 🙄

Teraz Lidka śpi ale po południu mamy jechać po samochód. Ja nie wiem jak ona zniesie 3 h w aucie 🙄 i jeszcze mam z nią wracać sama więc jak będzie wyła to nawet smoczka nie podam 🙄
    Już mnie brzuch boli na myśl o tym 🙄

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, kurcze niby lekarz też człowiek, ale ile to się czasem planów sypie :/ jak byłam na USG brzuszka to właśnie tak panu odwołali jakieś badanie, a on następnego dnia miał wizytę u specjalisty, na którą długo czekał i miał być z wynikami badania :/ co do podania smoczka w aucie jak dziecko wyje, to ja doceniłam obrotową bazę :P zjeżdżam na bok, obracam fotelik, aplikuję uciszacza, odwracam tyłem i jedziemy dalej :D

Eh, wczoraj spała jak suseł w ciągu dnia a dzisiaj mamy takie 20 minutowe drzemki... W tym leżąc na brzuszku na macie, zasnęła ekspresowo :P

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa wiesz, ja przy 4 dzieci to już mam rękę wyciągniętą jak inspektor gadżet 😂
    Gorzej, że to ekspresówka i zjechanie jest niemożliwe 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ja się cieszę, że mam ręce długie jak małpa i sięgam tam daleko :D
    Co do możliwości zjechania, to w poniedziałek u nas strasznie padało i jechałam wieczorem autem, były 4 pasy i na środkowym sobie stały dwa auta (kolizja). Nie zjechali na skrajny, stały dwa gamonie i część mijała ich z prawej a część z lewej... także widzisz, nie trzeba zjeżdżać jesli jesteś wystarczająco odważna :D

age.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ