Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, jak wyszły cannelloni? Uwielbiam, choć sama robiłam zazwyczaj takie bardziej w stylu lasagne, z sosem pomidorowym. Wersja ze szpinakiem brzmi zachęcająco.Mniam!
Agentka, konsultacja z behawiorystą na pewno nie zaszkodzi. Trzymam kciuki. A jak dzisiaj Iga?
Ja dziś wróciłam z młodą z najmniej udanej sesji u fizjo ever. Chodzimy ostatnio do dwóch i ta dzisiejsza to porażka... Ćwiczenia trwały 10 min i skasowała 120 zł. Młoda płakała, więc fizjo uznala że nie ma sensu męczyć jej dłużej. Nie próbowała nawet...
Dla porównania, jutro mamy vojtę. I tam bitą godzinę fizjo ćwiczy z córa, a na koniec zakłada jej tejpy (140 zł). Jasne, że Karo też tam płacze, ale raz że babka stara się ją wyciszać, a dwa, że wychodzi ze słusznego według mnie założenia, że to dla jej dobra. Także mam poczucie wyrzucenia dziś hajsu w błoto.
Inna ciekawostka - dostaliśmy od znajomych ubranka po ich małej. W końcu wizja oszczędności 😍. Mają kota, a ja jestem uczulona. Nie przewidziałam że od samego segregowania ubranek mnie złapie. Z kwadrans je rozdzielałam, a skonczylo się na wizycie w nocnej opiece w przychodni - oczy spuchły mi tak, że miałam wąskie szparki 🙈. Zastanawiam się właśnie ile razy muszę je przeprać zanim przestaną mnie zabijać 😜. -
Agentka ja tak usypiam Zbysia ale bardziej odbieram te postękiwania że chciałby usnąć a nie może i się wybudza... także jak jesteś obok i nie zostawiasz Igi samej to moim zdaniem jest ok. Zawsze można położyć rękę na brzuszek albo pogłaskać po głowie czy ręce żeby dziecko wiedziało że jesteś 😊 Zbysiu tak uśnie, na rękach jest bardziej niezadowolony 😉 a jeśli dzięki temu nauczy się samodzielnie zasypiać to rym bardziej super bo zadaniem rodzica jest nauczenie pewnych umiejętności 💪
Sara jak tam wczorajszy obiad?
My spędziliśmy dzień u teściów (których nie było do wieczora 😅) ze szwagierkami, także miałam odskocznie od siedzenia samej ze Zbysiem (tatuś w pracy) do tego Zbyś zaskoczył... to o czym chyba Agentka pisała... tu mówię że nie śpi w ciągu dnia a tam drzemka dopołudniowa 2,5h a potem jeszcze taka 45min 🙈
Za to noc gorszą (ponoć ja też w pełnię gorzej spałam) także od 23 pojękiwał wzięłam go do łóżka było ciut lepiej... a po karmieniu o 2 zadowolony zaczął gruchać i się śmiać ale ja nie mam wyrzutów sumienia wyłączam światło i póki nie płacze nie ingeruje zabardzo, choć tu miałam wątpliwości czy zaśnie bo nigdy aż tak się nie rozbudził... 🙉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ancalime widziałam że są jakieś takie "zbieracze kłaków które wrzuca się do pralki, a najlepiej to suszarka bębnowa bo też ponoć ściąga dużo sierści 😉
No oszczędności duże, ja na 68 kupiłam chyba że 2 bodziaki i dostałam 1 nowy a tak to wszystko używki. I w sumie fajnie bo jak mam coś kupić to już inwestuje w coś naprawdę fajnego żeby zostało też dla następnych maluszków w rodzinie 😊
A z tą fizjo to rzeczywiście porażka, ja pewnie już bym tam nie poszła... nasza osteopatka też wykorzystuje czas na maksa i probuje trochę uspokajać, a jak Zbyś przespał pierwszą wizytę to była zdziwiona bo to rzadko jej się zdarza 🙈Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity, dzięki, obadam temat. Suszarkę bębnową szczęśliwie mam. Co do drzemek to chyba wszystko zostało już powiedziane - nasze aniołki małe dbają o to aby trudno było wierzyć w nasze historie 😂. Jak często chodzicie do osteopaty ze Zbysiem?
-
Byliśmy 2x w odstępie 3tyg i teraz kolejna 12.12 po prawie miesiącu. Głównie pracuje z brzuszkiem i z buzią żeby lepiej ssał no i teraz mam obserwować kiedy ma nieszczelnosc przy ssaniu, a ostatnio zrobiła też coś z zatokami i sapka praktycznie zniknęła 💪
Kontrolowała nam też wędzidełko i ponoć jest bardzo dobrze. Także Zbyś nie ma jakiś dużych problemów rozwojowych jak narazie 🤞Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ancalime nie lubię takich wizyt, które nic nie dają a finansowo bolą. Ja bym chyba zrezygnowala z terapii u tej pani.
Cannelloni wyszło super ale na drugi raz zastapie sos pomidorowy beszamelem i będzie petarda 😁
Co do ciuszkow to ja w 99% mam używki i bardzo się z tego cieszę patrząc na tempo wyrastania
Lidka ewidentnie przez ostatnie dni zwiększała sobie ilość jedzenia bo od wczoraj jeśli mamy przerwę w karmieniu więcej niż 2,5 h to mam kilogramowe kamienie 🙈🙈🙈
W ogóle wczoraj i dziś Lidka jest taka spokojna, leży sobie, nic nie wyje 😃
Wczoraj wieczorem postanowiłam zmienić totalnie metodę usypiania i to był strzał w 10! Usnęła mi o 20 w kołysce. Zwykle gdy usnęła koło mnie i spała w kokonie / na łóżku to po 40 minutach się obudziła i potem usnęła dopiero gdy ja się położyłam spać z nią w łóżku...
I wiecie co? Wczoraj w kołysce usnęła o 20 i oczywiście obudziła się przed 21 ale nie płakała więc postanowiłam jej nie ruszać. A ona usnęła sobie sama dalej i spała do 1 😀 wydaje mi się, że ona gdy podczas pobudki widziała że my jeszcze siedzimy to dlatego nie chciała iść spać dalej 🤔 a ja za wszelką cenę próbowałam ją uśpić więc ona się wkurzała. to wkurzało mnie więc ona wkurzona jeszcze bardziej. I tak walczyłyśmy ze sobą 🙈
Wczoraj dopiero o 1 wzięłam ją do łóżka i do rana jadła z 5 razy minimum 🙈
Dzięki temu wczoraj wieczorem zamówiłam wszystkie prezenty świąteczne dla dzieci. Czuje się uboższa o 1200 zł ale mam z głowy.
Na smyku jest dużo fajnych rzeczy w promocjach. Lidka dostanie matę piankową, gryzak mombella, zawieszkę Lamaze, pałąk do fotelika, oball, kosz na zabawki i grzechotkęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 11:18
-
O nie, Ancalime masakra z tą alergią 🙈
Iga od wczoraj wieczora ma dość dobry humor, szykowałam się na kolejną walkę, a tu szok- zaczęłam ja karmić na początku Rolnik szuka żony, po 15 minutach spała. Odłożyłam do łóżeczka i spokoj. Przebudziła się przez 💩 przed 1, a później dopiero o 5:30. Poranek już standardowo krótsze drzemki, ale ze mną, więc po prostu sobie ciamkała cyca na życzenie i spałyśmy razem.
Jak o tej 1 ja kładłam z powrotem to się wybudziła w dostawce, ale znów zrobiłam ten myk, że ją zostawiłam, pogadała sobie i po 15 minutach się zrobiła cisza.
Nie patrzyłam na to w ten sposób, ale masz racje Longanimity, że w sumie warto wspierać taką samodzielność. Dzięki, bo miałam wyrzuty sumienia.
Iga dziś znów z babcią, a ja idę do endokrynologa. Mam tak niskie tsh, że to chyba poporodowe zapalenie tarczycy 🙈 po poronieniu było to samo także nie jestem zaskoczona w sumie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka ja wczoraj też wspierałam samodzielność i nie żałuję. Powiem więcej.... Odnoszę wrażenie, że to my swoją nadgorliwością czasem przeszkadzamy dzieciom spać 🙈
Ja nie wiem co mi odbijało, że jak tylko widziałam że Lidka się przebudza to leciałam ją bujać, lulac, wtykać smoczek, brać na ręce... Chyba sama sobie strzelałam w kolano.
Wczoraj wyszłam z założenia "jak się nie drze to niech leży" i tak jak mówisz. Po 15 minutach cisza 🙈🙈🙈
I w ogóle najczęściej jest tak, że Lidka zasypia sama kiedy ja totalnie nie mam czasu na jej usypianie. Wtedy zwykle ją kładę, daje smoczek i idę np zamieszać w garnku. Często w takich sytuacjach zasypia sama. a im bardziej ja się staram tym bardziej ona nie śpi 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 11:29
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 11:32
agentka93, Longanimity, Ogoorkowa, Pucz, Ancalime, Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość
-
Uu hydrant w perspektywie, klasa! 😁👌
Eh, dostaliśmy od gina zielone światło, wszystko w porządku, ale młoda stwierdziła, że skoro pupka wygojona, to trzeba sobie znaleźć nowy problem 😪 może któraś coś poradzi, napisałam już do położnej w tej sprawie, ale jeszcze bez odzewu.
Zawsze jadła normalnie,wręcz mały glodomorek, ladnie się przystawiała, ssała efektywnie i szybko się najadała. Wczoraj nagle o 17.30 wrzask przy przystawianiu jakbym ją wrzątkiem polewała, bordowa oczywiście. W końcu o 19.30 dostała butle z mlekiem, które odciągnęłam, bo już jie miałam pomysłów. Jak się kończył rolnik, 22.10 zaczęła się przebudzać, udało się ją przystawic, choć wg mnie jadła coś za krótko. Przewinelismy i zasnęła bez bujania nawet. Spala do 3.10(! Zawsze pobudki co max 4h). Zjadła normalnie, przewinieta i śpi. O 7.30 wstała, zjadła, przewinieta i śpi. Wstała o 9.30 i ryk przy piersi, po 15 minutach złapała, zjadła (znowu coś krótko.. ) I wesoły dzidzius, pobawiłyśmy się, poszłyśmy na spacer. O 11.50 wstała, próbuje przystawic i ryk, dluga walka, w końcu o 12.40 na śpiocha złapała, pojadla chwilkę dosłownie i zasnęła, nie do dobudzenia... na rękach się nie pręży, szybko zasypia. Brzuszek miękki, kupki i bączki idą, gorączki brak. Dziewczyny, o co może chodzić? 😓 -
Agentka, warto skorzystać z pomocy behawiorysty, my też sie zdecydowaliśmy, bo pomimo szczerych chęci aby jak najmniej to odczuły na sobie to te nasze psiaki mają teraz na swój sposób ciężki okres 😉
Powodzenia u endo! Sama miałam iść po połogu zrobić biopsje guzków na tarczycy, ale jakoś wstyd się przyzna nie mogę dotrzeć 🙈
Ancalime, faktycznie słabo z ta fizjo, jednak sporo pracuje z dziećmi to musi próbować je uspokoić i zrealizować co ma do zrobienia, a nie kasować za nic 🙈 ta do ktorej my chodzimy ma takie super podejście, że uspokaja Poldzia jak nikt inny 😅 no i też się przykłada, bo zawsze wizyta trwa 1-1.5h 😊 jutro mamy konsultacje jeszcze u innej fizjo, ciekawe ciekawe jak tym razem trafimy 🙃
Nieźle wyszło z ta alergia...nie pomyślałabym, że to az tak może się objawić alergia przez pozostałości sierści na ubraniach 😵
Sara, super prace! Dzieciaki się postarały ☺
Z usypianie to też czasem mam wrażenie, że mniej znaczy więcej 😅 mąż czasami odkłada Leosia jak jest jeszcze taki 'na pol' do spania i ten się pokręci i odlot, a ja bujam do totalnego zaśnięcia i mi się wybudza po momencie 🙈
Chociaż i tak niech ta passa trwa wiecznie, bo od 1.5 tygodnia Leoś śpi codziennie od 21-22 do 6-8 i chyba tylko raz sie przebudził się koło polnocy, ale podjadl i dalej spanko 😁
Update 3-miesiaczniaka 🐻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 13:23
agentka93, Ogoorkowa, Longanimity, Ancalime lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Poldziu:) Też ładne zdrobnienie, ostatnio właśnie myślałam o Twoim Leosiu Pucz, że w sumie przy Leopoldzie to często też Poldek mówią
Zaczęłam szukać dzisiaj behawiorysty w szkołach, gdzie chodziliśmy na szkolenia, ale też pytam znajomych o polecajki. Rano mi aż jej było szkoda, bo Iga spała, a ona non stop ją prosiła o zabawę 😄 Z tego co widzę najgorzej jest, jak Iga krzyczy, nasz pies jest zupełnie nieprzyzwyczajony do hałasu, bo u nas zawsze było spokojnie i na nią tez nikt nigdy nie podnosil głosu. I chyba oprócz podziału uwagi to jej też przeszkadza.
Sara, jaka dbałość o szczegóły w tych pracach!
A z tym spaniem- ja też tak mam, może rzeczywiście nadgorliwe matki jesteśmy 😅
Ogoorkowa a może skok? Też sie może objawiać gorszym apetytem.
Kojarzę też, że jak Lidka Sary raz tak miała to lekarz znalazł pleśniawki w buzi? Ale to by Sara musiała się wypowiedzieć, jak to dokładnie wyglądało.
Moja endo stwierdziła, że jej to nie wyglada na zapalenie. Pogadała ze mną, trochę się wypytala i wyszło, że mam teraz dłuższe przerwy między Euthyroxem a jedzeniem i ona przypuszcza, że przez to lek wchłania się mocniej niż wcześniej. Powiedziała, że ona wie i sama pamięta, że mam teraz priorytet na dziecko i mogę jeść śniadanie koło południa, ale żebym chociaz zjadła coś małego lub od biedy wypiła kawę z mlekiem po godzinie od tabletki, bo inaczej trudno będzie unormować tarczyce.
Iga z babcia i psiakiem zrobiła sobie długi zimowy spacer i przepięknie teraz śpi 😁 Moje dziecko ewidentnie lubi mrozy.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Pucz ale kawał chłopaka już 😍
No i niech te nocki trwają 😁
A jak po szpitalu? Wszystkie badania ok?
Ogórkowa u mnie i u Agentki takie jazdy pojawiły się u dziewczyn jakoś w podobnym okresie. wielokrotnie pisalysmy o szarpaniu z cycem 😅
Mi się wydaje, że to się nałożył skok, stabilizacja laktacji a u nas jeszcze wyszły plesniawki. Ja karmiłam nawet chodząc po domu 🤷🏻♀️ trzeba przetrwac -
Jutro mamy pediatre, to niech popatrzy, ja tez juz myślałam o plesniawkach, ale nie znalazłam nic takiego 😮💨 bo najdziwniejsze,że czasem złapie normalnie bez zastanowienia. W końcu pociumkala trochę, ale i tak ma mały brzuszek pobawilysmy się i śpi... no i od 2 przewijan nie było kupy, po raz pierwszy w jej karierze 🤔 niby mogłoby w końcu przestać lecieć przy każdym bączku (one były w tym czasie), ale wg mnie to puste jelitka od braku jedzenia może faktycznie się jej za dużo nałożyło, a jutro dowalę jej jeszcze szczepieniem 🤡
Agentka, mi mąż szykuje śniadania i stawia na stoliku, dzięki temu jem i karmie jednocześnie 😅 tzn oprócz takich dni jak dzisiaj 🥲 ale może to jwst jakiś sposób, szykować sobie wcześniej i mieć już czekające śniadanie?
Ale z Poldka jest elegancik 🤩 Ja też od paru dni testuje odkładanie dziecka "na wpol" śpiącego i tez jestem zaskoczona skutecznością 😅 -
Ogoorkowa a dobrze myślę, że to gdzieś 6 tydzień? Bo niby od wtedy ma prawo być mniej 💩
Tzn ja u Igi tego za bardzo nie widzę, to jest królewna sralinda w dalszym ciągu, ale kojarzę, że u pozostałych dzieciaczków się zmniejszyła liczba dość znacznieHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Tak, u nas były plesniawki. Ale ich wyleczenie nie równało się z końcem szarpania przy cycku dlatego nie można wspominalam. Przy plesniawkach ona też smoczek wypluwała.
Ogórkowa Lidka w okolicy 7 tygodnia miała taki słaby apetyt i to wyglądalo tak, że przystawiała się do piersi, ciągnęła 3 razy i odrywała się wściekła z miną "ja se chce pociumkać a tu mi mleko leci". Karmienie trwało w nieskończoność, podmienialam cycka ze smoczkiem, zmieniałam strony. W zasadzie normalnie jadła tylko w nocy. to był tez jedyny tydzień kiedy przybrala poniżej normy. Przeczekałysmy i teraz jest naprawdę spoko bo je ładnie, opróżnia 2 piersi i przybiera po 30-40g na dobę.
A i to był czas kiedy darła się non stop i całe życie było beee. Ewidentny skok. I to taki fest. W tej chwili od kilku dni mam super wesołe spokojne dziecko 😁 a i w tym skoku drastycznie zmniejszyła się ilość snu w dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 14:29
-
Agentka, muszę zmienić kiedyś w końcu suwaczek 😅 jutro 7 tygodni. Niby wiem o tych kupach, jakby jadła normalnie to luz, ale dziecko mi robi strajk głodowy 😮💨
Sara, no właśnie tez mysle,że wtedy wszystko by ją drażniło, a smokul nadal jest pyszka! Gdyby nie to, że śpi cały czas, to bym była bardziej skłonna do myśli o skoku. A ona jest na prawdę spokojna i spiaca. No i nie ciumknie 3 razy, ryk się zaczyna jak już widzi pierś przed swoim nosem. Ale jak już w końcu przypadkiem się przyssie (po godzinie walki), to je, nie puszcza, tylko zasypia baaardzo szybko (doslownie 2 minuty...), mogę wtedy wziąć, odłożyć taką kuleczkę i śpi 🙄 -
Poldziu 💙 jak mi się podoba to zdrobnienie 😊 widać na zdjęciu zadowolonego chłopaczka więc mam nadzieję że już w pełni zdrowy 💪
Ja właśnie karmiąc myślałam co wam napisać i miałam pisać że ostatnio nie ulewa... no i mi chlusnął ale chyba trochę zgniotła mu brzuszek 🙈 Zbys je po 120ml i zastanawiam się kiedy zawoła większą porcje 😅
My walczymy z ciemieniuchą i o ile na głowie już praktycznie zeszło tak za jednym uszkiem jest masakra i nawet w uszku trochę ma 🥴👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Jezu dziewczyny, ODEBRALISMY AUTO!!!
Kosztowało nas kilka grubych tysięcy i jak się okazuje, to nie koniec napraw 🙄 na szczęście da się jeździć więc to już temat na nowy rok...
Wracałam sama z Lidką. Na zmianę się darła i przysypiała a ja przez ponad godzinę jej śpiewałam 🙈 jutro chyba będę bez głosu 🙈
Koniec końców wróciliśmy o 16:20 do domu, trzeba było jechać po starszych, ogarnąć młodsze i Lidka już w domu nie usnęła 🙄 tak już płakała zmęczona że ani w kołysce ani na rękach nie pasowało. Położyłam się z nią na kanapie, pogasilam wszystko i o 19:10 usnęła po minucie przy piersi 🥺
Powiem Wam, że ona tak nam daje popalić ale jednocześnie nie mogę się nią nacieszyć a rośnie tak szybko 🥺 -
Pamiętam jak mama robiła caneloni w domu. Robiła bardzo różnie, ale chyba najbardziej w pamięci mi utkwiło takie ale gołąbek 😅 z mięsem mielonym i szatkowaną kapustą
Ancalime! Jak strasznie czytać o takiej alergii! Od zawsze ją miałaś? Ja się trochę obawiałam o małego po kontakcie z kotem, ale nie przejawia żadnych alergii póki co.
Ubranka używki 💪 pewnie, że to oszczędność. Ja naprawdę nie kupiłam małemu nic nowego, aż wstyd. Wszystkie rzeczy darowane albo vintedowe 🫣
Longanimity, zazdro że Zbysio potrafi tak ładnie zasnąć. Zazdroszczę Wam tego. No mój chłopiec to czasem daje się nabrać na dobujanie w łóżeczku, jak się rozbudza po odłożeniu. Tak to zasypia na rękach albo przy cycku, chociaż to już rzadziej.
Sara, super, że udało Ci się znaleźć sposób na Lidkę, oby działał jak najdłużej! 💪piękne rysunki dzieci ☺️ a no i gratuluję odebrania auta, niech służy teraz, jak takie grube siano w niego włożone.
w ogóle to jak dziewczyny, zbieracie obrazki swoich pociech? Ja myślę, żeby zbierać na pamiątkę. Do tego zaraz mam zamiar wziąć się za pisanie pamiętnika dla małego. Chciałabym opisywać tam dni, może nie wszystkie, ale jak coś wie zadzieje nowego. Może kiedyś mu dam
Ogórkowa, kurde nie mam rady żadnej, ale tak wgl to wchodziłam na forum, żeby to powiedzieć, że mój mały człowiek się strasznie rzuca przy cycku a do tego dziś zrobił dwie zielone kupy. Tak to rozkminiam, że przy stabilizacji trudniej mu się je, musi trochę popracować i dlatego sie wkurza. A na głupia, jak on tak robił, to zmieniałam mu pierś od razu, żeby był spokojniejszy. I chyba przez takie coś ma jakiej problemy z trawieniem? Nie wiem. Będę obserwować.
Pucz! Leo jest śliczny ❤️
Apropo fizjo to też mamy wizytę umówioną, chce żeby mi małego zobaczyli, jak się rozwija. Ja ciągle boję się tego, że on ciągnie głowę mocno. Wczoraj dwa razy mi się bujnal na macie z leżenia na brzuszku na plecy. A dzisiaj tak kopal nogami na macie, że prawie mi spadł skubaniec na panele. A tylko poszłam pranie wstawić. Filip w tym czasie wykonał obrót o 90 stopni i przeusnal się na sam brzeg maty. A no i w łóżeczku zaczyna sypiać w poprzek 🤷
Martwię się, czy te jego zachowania są w porządku, czy są podyktowane jakimś wzmożonym napięciem czy coś. Może to głupie i panikujące, ale skąd wiedzieć, to pierwsze dziecko...