Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja uwielbiam jeździć i często robiłam bardzo długie trasy... W tej chwili Lidka mi się zapowietrza z płaczu na trasie 2 km 🙄🙄🙄
    I autentycznie bardzo mi to nie na rękę 🙄 Emma tak wyła w aucie przez pierwszy rok. A Lidka to jest jej kopia więc nastawiam się na podobny rozwój wydarzeń 😅
    Spacer w wózku też wchodzi jedynie w porze drzemki bo inaczej jest jazda na syrenie 🙄

Ogórkowa "jeździ" to za dużo powiedziane 😂 z racji tego, że auto poszło do warsztatu w połowie października to.... Jest na letnich gumach 😂 a u nas dziś dowalilo śniegu naprawdę konkretnie...

Lidka dziś znowu ma kiepskie popołudnie. Usnęła mi o 19 po kąpieli bardzo ładnie ale wstała o 20 i od tamtej pory sama nie może się zdecydować czy chce spać czy nie chce.... 🙄

A ja mam mega problem 🙄 pamiętacie jak w ciąży miałam ataki rwy kulszowej? No to mnie dziś totalnie połamało. Nie mogę dziecka podnieść bez zaciskania zębów, kuśtykam... Wzięłam teraz leki dozwolone przy KP i da się żyć ale doskonale wiem, że to takie "perfumowanie kupy". W czwartek będę z małą na szczepieniu w przychodni to zajdę do rodzinnej po skierowanie do neurologa. Bo to jest obled. Dziś jestem bliska pojechania na SOR na zastrzyk.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na szczęście jeździmy dużo, mała bardzo lubi, do tego stopnia że jak nie może zasnąć na drzemkę wystarczy ją zamontować w fotelik i działa 🫣

Strasznie fajnie patrzeć na to jak zmienia się taki mały człowiek, tak jak Ogorkowa pisała. Szczególnie że znajoma urodziła wczoraj, i mam wrażenie że Tosia jest teraz olbrzymem 😅

Ja po kontroli u ginekologa, i w temacie rodzeństwa właśnie dostałam tabletki anty, bo nie wiem czy się zdecydujemy, a jeśli już to najwcześniej za 2-3 lata. Chciałabym choć trochę popracować, a wiedząc jak przechodzę ciążę to wątpię że obejdzie się bez zwolnienia.

W ogóle, w tym wszystkim zapomniałam że my dom kupiliśmy 😅 dziś zadzwonił do mnie obcy numer, stolarz się przedstawia a ja z rozpędu powiedziałam że pomyłka 🫣 także baby brain na pełnej 😜

Podczytuję Was raz na parę dni, ale jakoś weny brakuje żeby pisać. Spokojnego wieczoru 💕

Ancalime lubi tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS no to gratulacje 😁🏡

Ja też często przeglądam "stare" zdjęcia 😉 a dzisiaj mogłam znowu zobaczyć maluszka na zdj usg (mojego bratanka lub bratanice) a właśnie... ostatnio mój bratanek lat 3,5 powiedzial swojej mamie żeby się nie przejmowała bo on już jest duży i jak coś to zostanie że swoim braciszkiem i się nim zaopiekuje a ona będzie mogła wyjść 😂

Zbyś jak narazie po paru minutach jazdy zasypia 💪 ale tylko raz udało się że przespał później w foteliku dłuższy czas... jak miał tydzień i byliśmy u dziadków... a tak to się śmieje że mamy do nich za blisko i nie wchodzi w głębszą fazę snu 🙈😂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, i jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że trochę odpuscilo 😉

Rivers, gratuluje zakupu ☺ rok pełen ważnych wydarzeń 😁

Longanimity, dzieciaki w takim wieku to słodziaki, jak wypala z różnymi tekstami 😁 no i super, że taki z niego dzielny starszy brat 😆😄

U nas w foteliku niby też obywa się bez dramatów i nawet jeśli nie na od razu spanka to w końcu i tak kończy się odlotem 🙃

Mam starsznie mieszane odczucia, bo z jednej strony mam cała listę ćwiczeń od fizjo, żeby wzmocnić ta słabsza stronę Poldzia, a z drugiej nie wiem czy jemu to sprawia taki dyskomfort czy ma przesyt, ale dosłownie ledwo zabiorę go na mate to wpada w dziki szał 😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 14:42

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz ktoś mi ostatnio powiedział, że dziecko na brzuchu na macie czuje sie, jak dorosły, kiedy robi „plank” na treningu ;) Od tamtej pory nie dziwie się, że Iga po chwili tak wrzeszczy 😅
    Ale to jak ze szczepieniem- tez dziecko cierpi, ale jednak robimy to dla jego dobra.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, haha dobre porównanie 😄 w takim razie nie na się co dziwić bobaskom, że pałaja takim zapałem 😅
    Nam wczoraj fizjo powiedziała, że jeżeli nie ma zadnych nieprawidłowości to niemowlaki przepadają za leżeniem na brzuszku i taka jest natura, że same lgną do tej pozycji wraz z rozwojem 😐 ja chyba tylko raz widziałam, żeby Poldziu był chociażby względnie zadowolony w tej pozycji 🙈 już nawet kupiłam mu słynnego kraba z pepco na zachętę (nigdy bym nie pomyślała, że do tego dojdzie, bo nienawidzę grających i świecących zabawek 😅) ale powiedzmy odrobinę skupia uwagę mimo tego, że idzie oszaleć po kilku minutach jak jest w akcji 😆

06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    08.05.23 - 411 g 🤩

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka króciutko wytrzymuje na macie ale już leżeć na brzuchu na mnie, może bardzo długo.
    Jednak Lidka to straszna awanturnica i ogólnie nie przepada za odkładaniem.
    Łóżeczka nie cierpi najbardziej 😅

Pucz dzięki, ale trzyma nadal. Biorę silne przeciwbólowe i staram się znaleźć jakąś dogodną pozycję 🤷🏻‍♀️ czekam na wieczór jak na zbawienie aby się troche położyć.

Ja popieram Agentkę i jeśli są jakieś rzeczy, które dla dobra dziecka trzeba zrobić to robię bez wahania. Nieprawidłowe wzorce i problemy z napięciem im szybciej "naprawiane" tym trwa to krócej.
    Pod warunkiem oczywiście, że przyczyna nie leży głębiej.

My jutro z Lidką mamy szczepienie a potem USG bioderek. Nie mogę się już doczekać tego wycia w aucie 😂😂😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was czytam ale nie odniosę się teraz, bo mam pytanie ważne i dziwne. Słuchajcie, od kilku dni mam jakiś taki dziwny odruch, że wieczorami i w nocy podczas karmienia piersią małego czuje straszną potrzebę lecieć do WC na dwojeczkę, jakby karmienie stymulowało wypróżnienie. Na początku myślałam, że to przypadek i może dalej tak jest, ale no kurcze wczoraj wieczorem to aż musiałam malucha odłączyć od piersi i lecieć w te pędy do toalety, bo już mnie oblewały zimne poty. Może to hormony odpowiadające za karmienie tak na mnie działają? Tylko czemu dopiero teraz? Slyszalyscie kiedyś o czymś takim, albo może same tak macie?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgrzebuję stare kotlety, bo jakoś nie miałam czasu przysiąść, żeby odpisać :D

Longanimity masz rację z tym mówieniem! :) a nazywanie rzeczy "to" w rozmowie z niemówiącym dzieckiem to strzał w kolano :P
    Zabawa z balonem jest super! Chyba jakiś muszę kupić, zapomniałam jakie to super :D
    Macie może nianię do polecenia, albo na co zwrócić uwagę? :)
    Ale wygadany bratanek :D słodkie sa takie mądrale małe :D

Agentka, mój mąż mówił wcześniej, że drugie "nie tak od razu" ale na moje szczęście mu się zmieniło :D Chociaż też widzę, że ma mniej cierpliwości, szybciej czuje się bezradny i kończą mu się pomysły, ale się nie zraża :P Oby Twojemu się zmieniło :)

Sara, na letnich? :O wow, no racja... Nie zazdroszczę. Na punkcie zimówek mam fioła, to jedyne 4 punkty, które nas z podłożem trzymają, jak opony łyse, to żadne systemy bezpieczeństwa nie pomogą...

RiverS gratulacje zakupu! <3 udało się jeszcze w tym roku! :D

Pucz, to mija podobno :) trzeba się namęczyć (może słuchawki zakładaj jak go na matę bierzesz? :P), ale w końcu mu kliknie :)
    Moja póki co lubi być na brzuszku, mam wtedy chwilę czasu dla siebie :P jeśli to jest jak plank, to zdecydowanie podała się w tatusia a nie leniwą mamę :P
    A krab to konkretne poświęcenie :P jest jeszcze z tiny love karuzelka, my ją sobie pod choinkę zażyczyliśmy :D

Kania ja tak mam! A jak nie pójdę wtedy, kiedy mi się tak chce, to potem mija i trzeba znowu czekać na okazję... Tym sposobem dzisiaj wstałam z mega bólem brzucha, po karmieniu mąż przejął młodą a ja pobiegłam do wc :/ Szczerze, myślałam, że jestem z tym sama :O

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja też tak mam. Nie zawsze ale często. Ale ja byłam pewna, że to powiązane z moją jelitową chorobą 🤔

Ogórkowa jak nie urok to sraczka. Dziś samochodu nie odpaliłam bo padł całkowicie akumulator. Więc do ostatnich przygód mechanicznych mogę dołożyć sobie zakup nowego akumulatora, nowe opony zimowe dziś przywiezie kurier i auto jutro wraca do warsztatu na wymianę opon, akumulatora, ustawienie zbieżności... A my od października pożegnaliśmy się z 10 tys zł przez ten cyrk 🙄🙄🙄
    Mam nadzieję, że na wiosnę wygrzebiemy się z tego finansowego dołka 🙄🙄🙄
    Nie dość, że decyzja o zostaniu Pawła w domu kosztowała nas finansowo sporo to jeszcze to 🙄
    A jeszcze na domiar złego zima będzie ciężka bo w pracy męża mogą być przestoje...
    Różne mieliśmy momenty ale teraz ta końcówka roku to jakaś klątwa jest 😏

Mi wczoraj Lidka usnęła o 19. Przebudziła się przed 20 ale nie wyjmowałam jej z kołyski tylko bujalam i glaskalam jeśli marudziła. O 20:30 usnęła na dobre i spała do 7 z 3 karmieniami po drodze. Oczywiście ze mną w łóżku od 1 pobudki ale coraz lepiej śpi nam się razem :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze, Sara, to jakieś fatum... chyba wykorzystacie z tym samochodem limit pecha na najbliższe 10 lat :/ niby akumulator i opony to normalne rzeczy, ale żeby tak jednocześnie z tym poprzednim cyrkiem :/

U nas też dobra noc, odkładałam ją do dostawki bez bujania i sama zasypiała i to bez smoka :D

Przy okazji, umówiłam nas do neurologopedy. Niech na nią zerknie po tych ostatnich akcjach z karmieniem. Ja też widzę, że czasem jej się ta końcówka języka "serduszkuje" lekko, a czasem nie. Ja mam dobre wędzidełko i nie umiem języka serduszkować, czyli może coś tam ma minimalnie za długie... Znowu je ładnie, ale żeby nie miała problemów w przyszłości z wymową wolimy to skonsultować.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za tym aby konsultować jeśli coś nas niepokoi :) także dobrze, że pójdziecie. Choćby dla własnego spokoju :)

My już dzisiaj po spacerze, Lidka usnęła w wózku i nadal w nim śpi 😀 a ja z racji, że ledwo się ruszam a obiad dziś szybciutki to szydełkuje 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa my mamy neno vera i jest spoczko, polka cenowa chyba średnia albo nawet niska 🤔 kamerka na kablu a monitorem tak 6h wytrzymuje bez ładowania, no i narazie tylko w nocy używamy więc nie wiev jak wygląda kolorowy obraz 😅

Zaczęłam wcześniej pisać że my po wizycie u pediatry bo Zbys ma katar znowu złapał od tatusia 😑🥴 także przeczuwam spanie na mamie 🙈 a jeszcze rano zwymiotował😮‍💨 ale od tej pory ładnieje więc to chyba taki wypadek przy pracy 😵‍💫
    Z nowości dostaliśmy laktoferyne w związku z karmieniem mm bo ma działanie przeciwzapalne.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to źle zabrzmiało, ale wiadomo, że nie mam żadnych wątpliwości, że ćwiczenia są teraz bardzo ważne i codziennie robimy co trzeba ☺ poprostu czasami czuje bezsilność, jak zderzam się z takim strajkiem i płaczem 🙈

Sara, jak tam po USG i szczepieniu? Dużo wrażeń ma Lidka jak na jeden dzień 😊
    Z tym autem to macie niezła jazdę, oby limit niespodzianek z jego strony nareszcie się skończył 😋

Kania, ja nic takiego nie zauważyłam, ale my jednak nie jesteśmy typowo na KP, więc to napewno też ma wpływ 😉

Chociaż odnośnie karmienia ostatnio fizjo mi żal cała, żeby się zdecydować czy KP czy MM, bo dekoncentruje dziecko tym, że ma różne rodzaje mleka 🥲 i w sumie trudna sytuacja, bo nie chce całkowicie rezygnować z KP, a przejść tylko na nie nie dam rady 🙈

Ogoorkowa, aż sprawdziłam ta karuzele 😁w sumie grunt, żeby przynosiło oczekiwany efekt jak maluch potrzebuje dodatkowych atrakcji 😁
    Dobrze , że się u mówiliście na wizytę, zawsze lepiej skonsultować, niż się potem zastanawiać albo co gorsza z czasem żałować 🥲

Longanimity, to jest jakieś konkretne zalecenie odnośnie laktoferyny? Pierwszy raz się z tym spotykam 🤔
    Dużo zdrówka dla Zbysia, oby na katarku się skończyło ☺

06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    08.05.23 - 411 g 🤩

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz w mleku mamy jest laktoferyna, ja słyszałam wcześniej że pomaga m.in w przyswajaniu żelaza a teraz czytam że ma też właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne więc pewnie tak dla wzmocnienia Zbyś dostał.
    A co do karmienia mieszanie to ja bym nie słuchała fizjo, rób tak jak czujesz! Każda ilość twojego mleka jest super dla Poldzia (naprawdę jestem fanką tego zdrobnienia 💙) a szczególnie w okresie chorobowym to napewno bym nie zrezygnowała gdybym tylko mogła😉

A co do leżenia na brzuszku to na macie po może 30s max 1min Zbyś się wkurza... ale przy odbijaniu na kolanach śmieje się i grucha 🤷‍♀️ na łóżku też dłużej poleży, a czasem jak uda się go odłożyć to pośpi nawet ponad 2h na brzuszku.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam i mi zniknęło 🙈 do tego czytam Was 3x, aby coś zrozumieć, bo Iga miała ciężką noc. No dobra w sumie my mieliśmy ciężką noc przekonując ją, że 2 w nocy to średnia pora na śmiechy i piski w łóżeczku.
    Skończyło się tak, że prawie całą noc spała ze mną, a ja wtedy zawsze jak na szpilkach.
    Wróciliśmy z galerii i tam przespała cały czas i po powrocie spi nadal 🙄

Pucz co niby jest nie tak zdaniem tej pani w łączeniu kp i mm? Pierwsze słyszę, a dużo znam dzieci karmionych mieszanie i normalnie zdrowo rosną :p

Kania, ja tak nie mam raczej. Ale jak dziewczyny piszą, że maja to wyglada na to, że to normalne 😊

Mam w planach zacząć przygotowywać dom na Święta, nakupiłam dziś świeczek za stanowczo za dużo kasy 😅

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już wróciłyśmy ze spaceru, przyjemna pogoda :D kupiłam pojemnik i woreczki na siku, ciekawe jak nam pójdzie zebranie próbki :D

Longanimity noc w sumie najważniejsza :P jesteście zadowoleni, widać tam coś sensownie? :D
    Biedny Zbysio :( boję się, że te różne katarki będą nas wszystkich do wiosny prześladować...

Pucz, myślę, że wszyscy Cię dobrze zrozumieli, tylko niestety trzeba zagryźć zęby ;( <3 dacie radę z Poldziem!
    Nie wiem tylko o co fizjo chodziło z tym łączeniem KP i MM... nie jest CDL, więc olej tą "radę" :P widzę, że to zupełnie normalna praktyka ;)

Agentka, ale macie małą nocną Agentkę :D super ze świeczkami! u nas dzisiaj mąż podwiesił lampki przy oknach w salonie, a ja znalazłam w kwiaciarni pół-wieńce na drzwi :D w sensie gołe gałązki upięte, do ozdobienia własnego :D więc jutro spacer w kierunku pepco po ozdóbki i potem kwiaciarnia :D wieniec to moje marzenie od kilku lat :D

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać dość dobrze, można zbliżyć 3x no i słychać bardzo dobrze. Coprawda mieliśmy ograniczony wybór (może i dobrze) bo dostaliśmy kartę do smyka i wybierałam z dostępnych na stronie.

Zbysiu dzisiaj średnio ze spaniem więc właśnie usnął na moim ramieniu... usadowiłam się w fotelu i mam nadzieję że z godzinkę pośpi 🤞 a że przeziębiony to tym bardziej zależy mi na spaniu!

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z patentów na leżenie na brzuszku nieco dłużej- u nas się sprawdziło lusterko 😂 Że też prędzej na to nie wpadłam, bo ona się mega uspokaja, jak z nią idę do lustra.
    FE1-EA3-CB-8-A66-4-E22-8-A85-4-A57828264-B6.jpg

Longanimity, Ogoorkowa, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz a dzięki, USG bioderek dobrze. Wszystko w normie :) szczepienie natomiast przełożyłam bo mi auto rano zdechło 🙈
    Co do karmienia to tak jak piszą dziewczyny, ja bym się wcale nie przejmowała tymi radami :D każda ilość twojego mleka niesie korzyści

Ogórkowa ja za każdym razem jak mam zebrać siku dziewczynom to... Zazdroszczę mamom chłopców 😂 te woreczki przeklęte. Mam nadzieję, że kupilas z 10 😂😂😂

Agentka super patent! Ja spróbuję koniecznie bo Lidka też lubi lustro

U nas dziś kompletne "tąpnięcie". Lidka cały dzień jęczy i wyje, przysypia tylko na rękach a mnie rwa nie odpuszcza. Dodatkowo Emmie nie wiem po czym strasznie zaostrzyło się AZS 🙄 siedzi wysmarowana sterydem.

Na szczęście widać światełko w tunelu w temacie auta i w poniedziałek powinno być już śmigające na tip top :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ