Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja z doświadczenia powiem, że krew, jeśli leci z nosa bądź ucha to potem oczyszcza się okrutnie długo i tego absolutnie nie da się przegapić bo w nosie/ uchu są zaschnięte skrzepy przez dluuuugi czas.
    Jeśli zauważyłaś rankę to ja obstawiam, że Iga się zadrapała. Bo uderzenie też jest mało prawdopodobne bo nasze dzieciaki nie są jeszcze mobilne aby upaść / walnąć się o kant etc. Według mnie na 99% majstrowała łapkami i się zadrapała :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie wrażenie że cały czas obcinacie paznokcie maluszkom a one tak szybko rosną 🙈 do tego zdarza się że Zbyś ma czarne pod pazurkiem jakby już w ziemi kopał 😂

Agentka mam nadzieję że z Igą dobrze i już się nie powtórzył incydent!

Zbyś miał wczoraj zaropiałe i spuchnięte drugie oczko a jak nie może zasnąć to pociera oczy rękami... ile ja się nagimnastykowałam żeby go uśpić i to ogarnąć... oczywiście bez gwarancji że w nocy tak nie będzie robił🙈 ale dzisiaj już dużo ładniejsze oczko, jeszcze tylko łzawi bardziej.
    Nocka też już lepiej 💪 a o 2 przy karmieniu wydaje nowe odgłosy 😁 a przy odciąganiu kataru już nie jest płacz tylko krzyki z niezadowolenia 😅
    No i dzisiaj już na macie sobie leży także wychodzi z przeziębienia w końcu i może wrócić do ciągłego rozwoju💪 bo mam takie wrażenie że przy chorobie to praktycznie stanął w miejscu bo tylko na rączkach marudzonko i spanko 🥴 nawet na brzuszku nie chciał chwilo poleżeć... chyba że to ten regres przez skokiem był 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity na dwoje babka wróżyła. Albo przez chorobstwo albo w skok wchodzicie. Dobrze, że się poprawia!

Agentka jak sytuacja? Nie powtórzyło się?

Lidce też tak szybko pazurki rosną ale najbardziej to mnie zadziwia ilość brudu między palcami 😂

Lideczka dziś odsypia wczorajszy makabryczny dzień. Wczoraj usnęła o 19 i tak jak myślałam, wstała o 19:30. Ululałam ją dopiero o 22 bo bardzo męczył ją brzuszek, bąki i kupy po tym rota. W nocy kilka pobudek...
    Za to rano miałam wyścig 🙈 Lidka obudziła się na karmienie. Ja patrzę na zegarek a tam 7:50 😨
    Mój syn wziął sobie mój telefon żeby coś pooglądać i nie wpadł na pomysł poinformowania mnie, że budzik dzwoni 🙄
    Na domiar złego Emma dziś ma pisać konkurs ogólnopolski więc serio, nie mieli kiedy się spóźnić 🙄

Ale wyobraźcie sobie, że wstałam z Lidką o 7:50, starsi w piżamach, Tolka jeszcze spała... Ale o 8:10 już wszyscy byli gotowi do wyjścia 😁 w 20 minut zebrałam siebie i dzieci. Rekord 😁 na powrocie Lidka mi usnęła w foteliku, więc wstąpiłam do sklepu, wróciłam do domu, przełożyłam ją i ... Nadal śpi od 8:30 😁
    Posprzątałam w domu, umyłam się, wstawiłam obiad. Mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień bo wczoraj była masakra.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam rozmowę z przychodnią - czyt. Naszą pediatrą i pielęgniarką od szczepień. Dokładnie opisałam im sytuację z wtorku i pediatra uznała to za ciężki NOP. Wypisały zgłoszenie NOPa do sanepidu i zobaczymy. I teraz, z tego co zrozumiałam, dostaniemy z sanepidu inne szczepionki na kolejne dawki (bezkomórkowe) albo skierowanie do poradni szczepień.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nic się już nie powtórzyło. Ale za to zmotywowalam się, aby iść na usg przezciemiączkowe kontrolnie. Mieliśmy wrócić po 6 tygodniach, a już minęło 8. Na jutro jest termin.

Longanimity dorosłemu też w chorobie się nie chce ćwiczyć ani uczyć także bardzo możliwe, że to przez ten katar.
    Tyle jest osób chorych, że masakra jakaś 🙈 co rusz ktoś z otoczenia nam mówi, że ma covid. Mam nadzieje, że nam się uda uniknąć, bo z takim maluchem się głównie kończy na oddziale niestety.

Sara, dobrze, że zgłosiłaś. Nie wiedziałam, że można zmieniać szczepionkę w trakcie.

Po mikołajkowej wizycie dziadków nowości są takie, że mój tata przestał mówić, że „Iga nic nie robi” 🤣 jest zadowolony, że się cieszy i trzyma głowę.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka u mojego męża w pracy koleś ma dzieci z covidem w domu 🙈 mam nadzieję, że mąż mi tego nie przyniesie 🙄

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, mamy zabawkę z tej samej serii z różowym reniferkiem :D nam pediatra kazała wziąć dawkę pedicetamolu od razu po przyjściu do domu, pomimo braku gorączki wtedy. Zdziwiłam się, ale może jest w tym jakiś sposób :( dobrze, że zgłosiłaś, nawet nie wiedziałam, że są wtedy takie możliwości!
    myślę, że Emma udźwignie tę wiedzę, lepiej od Ciebie niż innych dzieci ;) ja na pewno już w przedszkolu się zorientowałam i oczywiście udawałam przed rodzicami, że nic nie wiem :P ale nie było to dla mnie bolesne odkrycie :P
    A te rozdziały z 4 klasy to od razu używane podręczniki tam były mocniej otwarte :D
    Przy leżeniu na brzuszku chyba nie powinny dźwigać nóżek, bo wtedy znaczy, że dźwigają za mocno plecami, chyba można wtedy pupę przytrzymywać :) Widzę, że Longanimity ma te same informacje, to chyba poprawne :D

Agentka ja też mam wrażenie, że po szczepieniu były obolałe nóżki, bo chusta zupełnie odpadała przez 3 dni :(
    Dziadek wygrał wszystko w kwestii świerszczyków :D Kurcze, męczył biedny te 3 kasety, żadnych innowacji, co za czasy :D

Kania, to bardzo ciekawe, bo w sumie to nie pamiętam skąd się dowiedziałam skąd się biorą dzieci. Pamiętam etap bociana a potem etap bardziej świadomy (w 2 klasie podstawówki zostałam starszą siostrą, więc pewnie wtedy) ale pomiędzy mam dziurę :D Za to dobrze pamiętam, że w 4 klasie koleżanka powiedziała, że pan musi nasikać do pani, żeby był dzidziuś, strasznie mnie to bawi :D
    Już piszę co wiem: smoczki nie są takie straszne, jeśli są dobrze dobrane i używane z głową, to krzywdy nie robią. Być może nie trafiłaś na smoczek dobrze do niego dobrany, albo po prostu nie potrzebuje tyle ssać :) łyżeczki płaskie i niezbyt miękkie, nie "wyciermy" zawartości łyżeczki o górną wargę/dziąsła (tu pytałam o podawanie leków na łyżeczce, typu biogaja, ale podobno lepiej po kropelce na smoczku niż tak otrzeć łyżeczkę). Gryzaki najciekawsze, bo ponoć to super jak dzieci je wkładają, że aż się krztuszą, bo w ten sposób przesuwają sobie odruch wymiotny wgłąb i dzięki temu lepiej będą sobie radzić z połykaniem jedzenia przy rozszerzaniu diety. Dlatego ten grzybek jest super, albo np. kaktus giligums, albo taki banan (Baby Banana chyba?) i podobno szczoteczka z neno jest super do masażu dziąseł, czyszczenia języczka i potem do czyszczenia pierwszych ząbków :D
    Ja też uwielbiam patrzeć na buźkę Poli jak leży na brzuszku, albo jak ją odbijam :D faktycznie inna twarz :D

Longanimity wczoraj mąż trochę nieśmiesznie już nie ogarnął 🙈 może karteczka z opisem?
    Ja polecam na półśpiochy zakładać skarpetki, trzyma się lepiej niż same skarpetki i nie zjeżdżają stópki ze śpiochów :D
    Też nam tak szybko rosną te szpony i nie wiem skąd mają tyle brudu pod spodem :D okropne to :D

My jeszcze dzisiaj zwiedziliśmy fizjo i osteopatę, żeby sprawdzić czy inne napięcia nie powodują tych histerii przy jedzeniu i nie wiem, czy to przypadek, ale jak wróciłyśmy to złapała brodawkę jak w książce o KP, idealnie jak z obrazka (zwykle na początku za płytko łapała i poprawiałyśmy). Ciekawe co będzie dalej :)
    Dostałam też od koleżanki 2 torby ubranek, ona miała córki urodzone też jesienią, więc rozmiarowo pasujemy porami roku :D same kompleciki i ubranka bardzo w moim guście, bez różowych jednorożców :D będzie stylowo :D
    Z minusów chyba złapałam jakąś infekcję intymną, wczoraj z mężem mieliśmy czas dla siebie a dzisiaj rano zielony śluz :O pierwszy raz miałam taki, ale z uwagi na bliskość porodu, czekam właśnie na teleporadę :(

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły nam efekty sesji świątecznej, moja Pyzunia❤️
    F57-AE28-C-9609-4702-B360-AA67-BF04-B445.jpg
    картинки лучшие друзья

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Ancalime, Longanimity, Meeg, Sara30, WonderWoman lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa i jak teleporada?

Ja właśnie jestem po kolejnej wizycie u onkologa, kolejny zastrzyk i do domku. Kolejna wizyta za miesiąc 🙈 I wychodzi na to że co miesiąc będą mi betę badać 😜 ale już zero nadziei że będzie pozytywna w najbliższym czasie 😔

Mam nadzieję że dzisiaj jakoś tatuś lepiej ogarnął dzidziusia 😜 z resztą już prawie zdrowy więc już trochę łatwiej... ale wczoraj wieczorkiem pokazał że jak zmęczony to nie lubi jak jest głośno bo przyszedł mój bratanek a on cichy nie jest i musieliśmy się szybciutko ewakuować do mycia, jedzonka i spania... ale ciężko mu się było uśpić 😮‍💨 a rano jak o 6 obudził się na karmienie i oczka uciekały do spania to zalegający katarek + brzuszek = ulewanie i niespanie... ale dzidziuś ubawiony 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza!

Longanimity ile jeszcze takich kontroli przed Tobą?
    I jak tatuś dzisiaj ;)?
    Z hitów od tatusiów- mój mąż ostatnio mnie pytał czy może dać do pomemlania Idze jabłko 🙈

Ja z kolei dziś cały dzień i noc sama. Miałam sprawę do załatwienia rano na drugim końcu miasta, dużo jeżdżenia autobusem, a tu Iga w wózku przespała ponad 3h :) Idealnie pojechałyśmy w porze jej I drzemki i chyba to umożliwiło tak gładkie podróżowanie.
    A popołudniu na tyle długo sama polezala w łóżeczku, że prawie skończyłam porządki w jej komodzie i przestawienie sie na rozmiar 62. Są trochę za długie niektóre rzeczy, ale obiektywnie wyglada w nich lepiej. Bo w 56, jak taki grubasek 😄
    Próbuje sprzedać chociaz cześć, bo nie mam gdzie tego składować, a akurat nikt z otoczenia nie czeka na bobinka.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do paznokci- już myślałam, że to ja mam jakoś brudno czy nie wiem co 🙈 jak tylko są lekko dłuższe pazurki to od razu widzę brud pod nimi, a przyznam, że nie cierpię tego, zawsze mnie mrozi, jak widzę dzieci (dorosłych tez) z brudnymi paznokciami. Staram się możliwie krótko obcinać, zwykle „na raty”, bo rzadko Iga pozwoli sobie przytrzymać rączkę na dłużej.
    Na stopkach rosną znacznie wolniej.

Byłam dziś też z Małą na kontrolnym usg przezciemiączkowym i torbielka, która ostatnio niepokoiła panią doktor się wchłonęła także super🤞

Ogoorkowa jak po konsultacji?

Kasio lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, piękne zdjęcie ❤️ no i super, że USG wyszło dobrze 💪 super sobie poradziłaś sama z małą i ze sprawami do ogarnięcia 💪 mój chłopak coraz częściej mi się na spacerze w wózku wybudza i nie chce zasnąć. Wcześniej to spał w wózku tylko poczuł trochę świeżego powietrza. Zmiany zmiany.

Jeśli chodzi o ubranka, to ja już niektóre 62 odkładam 🫣 zwłaszcza te pepcowe. Polubiliśmy się z ubrankami nexta, bo są szerokie i mają krótkie rękawy 😅 tylko w nich nie podwijam małemu rękawków. Ale za to w nocy nakładam mu już pieluszkę w rozmiarze 3 🫣 w dzień wykańczam zapasy 2, ale na noc 3 wyjechały, bo maluch długo śpi i się przesikiwał

Mojemu chłopakowi też bardzo szybko rosną pazurki i też zbiera mu się pod nimi brud. No i naprawdę mnóstwo jakiegoś kurzu między palcami u nóg 😅 takiej farfocle skarpetowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 01:56

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się coś dzidziuś "popsuł" ze spaniem 😮‍💨 wczoraj popołudniu spał 3,5h... przespał jeden z posiłków... potem mega głód koło 18 a po jedzeniu zasnął... I pewnie jakbym wsadzila do śpiworka to by już spał... ale odłożyłam do kokonu wiec obudził się przed 19, dokarmilam i niby usnął koło 20 ale i tak w nocy sen średni, kręcił się wiercił jęczał i stękał... zjadł o 4.30 więc zakładałam że pośpi do 7.30 przynajmniej a najlepiej do 8 jak zwykle... no więc pobudka o 6 😑 teraz leży zadowolony i się śmieje... mam nadzieję że wróci do jakiejś normy.... bo było naprawdę spoko... ale wczoraj wydał z siebie taki pisk zachwitu więc mam nadzieję że to przez skok rozwojowy!
    A teraz mam rozkmine czy robić kawę czy spróbować zaraz jeszcze się z nim zdrzemnąć 🙈

No i przyszedł czas na moje przeziębienie... ostatnio było to samo najpierw tata potem synek a na końcu mama 😑 niby nic szalenie narazie mi nie jest... ale chyba przez to odczuwam jeszcze bardziej te pobudki 🥴

Agentka narazie co miesiąc bo sprawdzają hormony i jeszcze jakieś badania mam mieć robione bo leki które zażywam mają skutki uboczne no i wywołują menopauze i mogę mieć wszystkie jej objawy... Już teraz mam czasem takie uderzenia gorąca (nie aż tak dokuczliwe jak moja mama i mam nadzieję że tak zostanie) będę mieć badania na chyba stan mineralizacji kości i lekarz uczulał żeby brac wapń i wit D. No i mam zgłaszać mu jakie mam skutki uboczne gdyby coś.

Kania może to też wina skoku u Filipka?

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png

Wysłany: 9 grudnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, że chyba tak, skok się szykuje. Ostatnie dni spał jak suseł z jedną pobudką, a dziś w nocy pobudka na jedzenie co godzinę 🤷 zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak psi patrol z brakiem snu chodził po kolei po każdej z nas w ciąży tak teraz chyba chodzi po dzieciach 😁 Pol żartem pol serio, bo nienawidzę tych nocek, gdzie ona się budzi co 2h…
    Dziś rekord w druga stronę, zasnęła po 23 i spała do 8:20 bez przerwy :O Obudziłam się zszokowana, bo mój organizm nie ogarnął, co tu się właśnie wydarzyło. Chyba to wczorajsze zwiedzanie miasta jej dobrze zrobiło, muszę częściej tak jeździć 😜

Kania_czubajka, Longanimity, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak :D psi patrol dziś odbyłam ja 🤣 drugi raz w sumie, nawet jak Fifi był noworodkiem to takiego nie miałam 🤣 no i je jak smok. Po tej nocy to mnie aż kłują piersi jakoś tak dziwnie. Wyszliśmy na spacer ale dziś jest mroźnie na Warmii, niby -3 ale odczuwalna chyba dużo niższa. Chodzimy blisko domu,bo się bałam, że się dziś wyjec rozwyje na jedzenie a jakoś mi się nie uśmiecha wystawiać cyca na mróz 🤣

Agentka, gratulować takiej nocy! Szał ciał!

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka oby takie nove zdarzały sie lraz czesciej .!
    Ja zdecydowałam się dzisiaj zacząć dawać większą porcje mleka i obyło się bez ulania także zobaczymy jak będzie dalej 🙈 może to uratuje nasze nocki 🤞
    I widzę zmianę... Zbyś leży na macie i nie płacze tylko pokrzykuje z niezadowolenia (ja kończę śniadanie)
    A wczorajszy pisk z zadowolenia był na widok dziadka, nie muszę wam pisać że Dziadziu był chyba najszczęśliwszym człowiekiem na świecie 😜

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z minusów- piersi to odczuły 😜 Rano szybkie karmienie, zasnęła pięknie później na I drzemke i ja budziłam po 2,5h bo już się czułam, jak przy nawale.
    Swoją droga- dziewczyny kp- odczuwacie zmniejszenie liczby karmien? Bo ja tak, poza wieczorem, gdzie Iga może długo wisieć i czasami karmie 3 razy pod rząd to w ciągu dnia widzę, że te okna się wyraźnie wydłużyły.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity piona. Lidka wczoraj po raz pierwszy pisnela :D

Jednak w dzień sen do dupy, tylko turbo-drzemki i duuuzo płaczu. W nocy przeważnie mamy 3-4 pobudki a od środy po ... Nawet nie wiem ile ale karmię co 1-1,5 h 🙄

Nadrobię i napiszę więcej jak się sytuacja uspokoi bo skok wjeżdża na pełnej, wieczory znowu się popsuły całkowicie, w dzień Lidka ze mnie nie schodzi praktycznie 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka unie wychodzi 10-12 karmien na dobę a zdarzyło się nawet 15 🙈 więc ja nie zauważam zmniejszenia. Owszem, czasem się zdarzy dłuższa przerwa np 4-5 h ale potem nadrabia z nawiązką.
    Ogólnie tak jak miesiąc temu Lidka pierwszy sen miała po 5-6 godzin tak od tygodnia maksymalnie śpi 3 -3,5 w pierwszej części nocy a potem to już pobudki co chwilę i pilnowanie cyca 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 15:59

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ