Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogórkowa ale pamiętasz ile razy jeszcze w ciąży ja pisałam, że jak stary za granicą a ja sama z 3-ka to i trawa wykoszona, zakupy zrobione, w domu czysto. Ledwo przyjechał i wszystko do góry nogami 🙈 tak to już z nimi jest 🙈
A Lidka tak, zdecydowanie jej zachowanie i reakcje, nadwrażliwość i ilość płaczu przekracza normy przeciętnego niemowlaka 🥲 ale pocieszam się tym, że Emma jest hajnidem i tak jak miała 5-6 miesięcy to już się dało żyć 😄
Oby tak tylko Lidka nie budziła się w nocy 30 razy do 3 r.z tak jak pierworodna 🙈🙈🙈
Co do przytulania to zupełnie rozumiem bo sama bym się czuła źle gdyby na ulicy mnie dorosły facet złapał - czy zdrowy czy niepełnosprawny bez różnicy. Mam jednak nadzieję, że do dorosłości Tolce to minie ale póki co jest bardzo wylewna 😅
Ale w końcu zaczęła traktować Lidke jak członka rodziny i przed snem robi rundkę przytulasów i od kilku dni Lidki nie pomija 😄
Co do ostatniego to wczoraj pojechałam z Lidką do koleżanki. Zawiozlam jej wino i drobny upominek w podziękowaniu, że woziła mi dzieci do szkoły jak auto miałam zepsute. Wchodzę, położyłam Lidke u niej na kanapie i gadamy. Opowiadam jej jak mi daje popalić a koleżanka patrzy na mnie jakbym się z choinki urwała 😅 na szczęście Lidka uratowała moją reputację i chwilę później zaczęła się zachowywać normalnie 😂😂😂
Koleżanka chcąc mnie pocieszyć mówiła, że jej syn był dokładnie taki sam. Od słowa do słowa okazało się, że oboje są z 26 września 🙈🙈
Ja już przywiozłam Emila, czekam na Tolke i po 14 jedziemy po Emme. Byłam też u dziadków bo Emil ma być ja jasełkach pastuszkiem. A kto jak nie dziadek ma w szafie skarby na takie okazje 😁 przywiozłam mu kożuch, kapelusz a na strychu znalazłam taki ogromny kij - pamiątkę z Bieszczad. Będzie super pasterz 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 13:42
-
U mnie dziś też wielka próba organizacji- mąż pojechał na cały dzień do Warszawy podpisać umowę i odebrać sprzęt. Więc dziś co 3 godziny z całą zgrają góra dół na spacer, ale jak się okazuje 4 piętra z bobasem w chuście i zapalenie płuc nie za bardzo idą w parze 🙃 (nie wiem czy się Wam chwaliłam że od czwartku antybiotyk + sterydy i jakoś przed siebie 😬)
Moja ekipa 😁💪Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Nowy psiak już z Wami?
Ja raz jeden jedyny miałam szczeniaka mieszkając na 4 piętrze więc wiem o co kaman i podziwiam 🙈 ja po kilku dniach się zastanawiałam czy nie lepiej go na wędce spuszczać 😂
Jednak pod tym kątem mieszkanie w domu z ogrodem jest niesamowitą wygoda. Mój pies gdy potrzebował, stawał koło drzwi. Wystarczyło go wypuścić 😅 po kilku minutach sam wracał i szczekał pod drzwiami by go wpuścić 🙈
Ale to był pies, którego ze spaceru dłuższego niż 1 km trzeba było przynosić na rękach a gdy padał deszcz, trzeba go było postawić na trawie, wysikał się i czekał aż się go zabierze (przecież nie będzie moczył łap po mokrej trawie 😅).
Agentka jak Iga rozmiarowo? Lidka dopiero teraz wyrosła z body kopertowych 56 z h&m 😂🙈 wielkolud -
RiverS, ekipa super, szkoda tylko że jesteś chora!
Sara, Lidka jest bardzo słodka! 😍 Może dzieci z 26.09 po prostu takie są, nie miałaś na to wpływu!
Agentka, a dzisiaj jak nocka? Ja zauważyłam że jak wpycham cycka w dzień częściej to w nocy mi odpuszcza, ale jako że ostatnio postanowiłam nie wpychać to w nocy się Hela częściej budzi 😐 chyba dobowa liczba karmień musi zostać taka sama 😅
Ogoorkowa, na pewno jak Pola będzie głodna to się upomni! Czym leczysz katarek? Dobrze że przechodzi!
Moja cwaniara zaczęła się obracać z brzuszka na plecki. Często zmuszałam ją do leżenia na brzuszku, wiadomo - poleżała trochę i zaczynała płakać. A teraz ogarnęła jak zrobić, żeby się obrócić i nie chce leżeć 🙈 Robi to jeszcze na pewno niepoprawnie bo ciągnie głową, ale widać że to jest celowe zachowanie 😁 Adam się prawie popłakał ze wzruszenia jaka Helcia jest cwana 😅 -
Rivers dużo zdrówka i oby jak najszybciej przeszło!
Sara przypomniałaś mi że muszę dorzucić właśnie te bodziaki kopertowe do pudła do oddania 😁
A powiedzcie jak z ulewaniem? Bo ja mam wrażenie że teraz jak więcej ruszą nogami to znowu jest jakaś masakra 😵💫 a do tego jeszcze ta dekoncentracja przy jedzeniu i musi wtedy wszystko zobaczyć a przy butelce to pewnie powoduje że łyka więcej powietrza... ile bym go nie odbijała tak zwykle jest mało...
Kasio nie wiem czy Ci pisałam ale Twoja córka ma piękne imię ❤️ takie jak moja ukochana Babcia ❤️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kasio o! U nas to samo! Dobowa liczba karmien musi się zgadzać i jeśli w dzień je mniej to odbija sobie w nocy.
Ale słuchajcie, usnęła mi dziś o 20:10! I śpi. A po 22 poczułam, że coś mi tu śmierdziuszy 🙈🙈
Ale udało się zmienić kupę praktycznie na śpiocha i śpi dalej 💪🏻
Longanimity Lidka nigdy nie ulewala, w zasadzie zdarzyło się może 5 razy od urodzenia. Ale faktycznie, teraz jak się rusza bardziej to częściej cos wycieknie 😅
Ale zauważylam, ze od około 2 tygodni nie potrzebuje już odbijania -
Sara, aż sprawdzę te HM na 56 jutro, ale chyba jeszcze wejdzie 🧐 Pizamki ma 56 z HM, bo są wielkosciowo jak 62 innych firm. Rozmiarowo tez są dla mnie zaskoczeniem leginsy z newbie- nadal pasują mimo 56. Ale nawet w opisach na vinted widziałam, jak babeczki pisały, ze służyły im nawet do rozmiaru 68.
Kasio, zasnęła dopiero o 1.30 wczoraj, ale spała do 9. Sporo ostatnio ma naprawde długich odcinków nocnego snu, może to właśnie zwiastun końca 4 trymestru, ze zaczyna ogarniać dzień/noc.
Nie wiem, jak dziś będzie, bo kiepsko z drzemkami. Musiałam ja wziąć ze soba do kosmetyczki przez co bardzo krótka miała I drzemke i wydaje mi się, ze jest dziś zmęczona.
RiverS podziwiam za chodzenie z tego 4 piętra Zdrówka!
Jak włoski u Waszych maluszków? Bo Idze rosną na dole główki już takie ładne gęste, a nieco wyżej ma takie typowo łyse wytarte 😅 Pewnie się polepszy, jak zacznie przebywać częściej na brzuszku.
Robiłam dziś te próby podtrzymywania ramionek i miałam wrażenie, ze ładniej ta szyjka się wysuwa Także bardzo Wam dziękuje za protip!Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Z nami już, ale to jest najspokojniejszy szczeniś z jakim miałam do czynienia 😁
U nas w obwodach 56 hm spodnie przestają wisieć, ale sięgają za to do połowy łydki, a 62 długością na styk (ich dni są policzone) a obwodem zmieści się jeszcze pół Tosi 😜 taki to przecinek. Bodziaki 56 hm 62 lindex jeszcze dobre, bo to moje dziecko ma abstrakcyjnie długie nogi 😁
A co do włosów mała urodziła się z taką lordowską, rudą plerezą i prawie łysą głową, a teraz ma bardzo gęsty rudy puszek długości już z 2-3 cm. No i powoli zaczynają się jej kręcić te włosy 🫣26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Oooo RiverS ktoś u Was rudy ?
Słyszałam, że często po dziadkach się ten kolor dziedziczy.
Ja liczę na to, że Iga będzie miała moje włosy, mam gęste i od zawsze dużo ich, a mój mąż prawie nie ma + w jego rodzinie nawet kobiety maja bardzo liche włosy.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
U mnie starszaki mają włosy po mnie, absurdalnie gęste i grube. Tola ma bardzo słabe i kruche ale nie wiem czy to kwestia genów ojca czy zespołu bo dzieciaki z CSS mają bardzo rzadkie włosy. Lidka póki co ma włosy identyczne jak miała Emma więc jest szansa na bujną czupryne 😅 mój stary jest łysy jak kolano więc miło by było gdyby Lidia miała włosy po mnie 🙈
Co do ciuchów to u mnie hitem jest bodziak z Lindexa w rozmiarze 50! który posłuży nam jeszcze z miesiąc pewnie 🙈 to ten taki z podwojnym rzędem napów w kroku.
Ale u nas bodziaki wyrastają w udach. Na długość jeszcze ok, rękawy spoko ale w udach opinają.
A co do włosów jeszcze to po porodzie odkryłam jak strasznie posiwiałam 🙄 autentycznie, gdzie nie przeczesze włosy tam są siwe 😨
No i powoli zaczynają wypadać .. ale to dobrze bo noszę taką długość, że ich nadmierna objętość utrudnia 😅 -
6Hej laski,
Czytam Was ciągle
Sara, jeśli chodzi o przytulenie,to faktycznie myślę, że dobrze jest uprzedzić. Ja też ogólnie bałam się niepełnosprawnych jak byłam młodsza. Takie uprzedzenie na pewno będzie dobre;)Ty mówisz, że Tolka zaczęła traktować Lidkę jak człowieka w końcu, a ja mam tak z kotem 🤣 ostatnio mały się rozwył strasznie i wszedł chyba na taki ton, który uruchomił naszą kotkę. Podeszła do niego i polizała po policzku. To najbliższy ich kontakt od 3 miesięcy 😅 a bałam się, żeby mu krzywdy nie zrobiła.A no i wiadomo, że najlepsze pastuszkowe Itemy są u dziadka xd
Rivers! Super nasz ekipę wrzuć tu nan zdjęcia tych pyszczków z bliska, wszystkich trzech ☺️ trzymaj się w tym zapaleniu! 💪
Rozmiar Filipa: zaczęłam mu zakładać pepcowe i sinsayowe 68. Sporo 62 już odłożyłam, ale jeszcze duża część jest dobra. Niektóre ubranka odkaldam że względu na to że nie lubię ich mu zakładać np pajac przez głowę, pajac zapinany na skos czy bodziaku z tymi zakładkami na ramionach. Jestem wybredna xd
Byliśmy wczoraj na wizycie u fizjo. Dziecko rozwija się książkowo 💪 ma delikatną asymetrię w lewą stronę ale fizjo mówi, że prawidłowymi technikami podnoszenia i noszenia się to wyrówna. Zaleciła teraz już robić takie ćwiczonka na przekraczanie osi symetrii. Chłopak pięknie się przekręca na oba boki, raz próbował dalej na brzuch, ale nie wiedział, co ma zrobić z tą ręką, co mu została pod spodem
Filip ulewa bardziej teraz, właśnie dlatego chyba, że tymi nogami macha mocniej i się uciska, ale też dlatego, że pcha do buzi palce, bardzo głęboko i mu się cofa 🤷
Włoski ma fajne takie blondaski, ale wycierają się z tyłu, gdzie rusza głową
U nas dwie lepsze noce, takie standardowe chyba z dwoma budzeniami. Ostatnio taką intensywniejszaą nocą mały mi zmajstrował niepohamowane wypływy mleka, aż miałam plamy na prześcieradle. Najpierw wystymulowal więcej, a potem oczywiście zostawił z taką rozhulaną laktacja 🤷 noce były cięższe,bo tak jak tu ostatnio longanimity pisała chyba, dziecięce mózgi układają sobie w nocy te rzeczy, których się nauczyły w dzień. Tak więc mieliśmy całą noc przekręcania na boki aż się stukał nogami w szczebelki 🫣
No i Fifi ma już 3 miesiące ! Z tej okazji wrzucam Wam mojego malca miłego dnia dziewczyny!
agentka93, Longanimity, Pucz, Ogoorkowa, Sara30, Kasio lubią tę wiadomość
-
Ale Fifi to już kawaler 😊💙
Zbysiowi też włos się sieje (jak to mówi dziadek) taki ciemny błąd jak narazie i to już na główce bo z tyłu to właśnie mu się wyciera a też się urodził właśnie z takimi włoskami z tyłu i śmialiśmy się że po dziadku (moim teściu) włosy ma bo on łysieje od góry 🙈
A po kim włosy będzie miał to zobaczymy bo u mnie wszyscy mają ciemne a mój mąż ma 2 siostry... jedna czarna drugą blond 🤷♀️ więc wszystko się może zdarzyć 😂
Wgl siedzę i czytam i nie patrzeć co jem... no otworzyłam musztardę miodową... I skojarzyła mi sir z 💩 Zbysia... tylko bez grudek... a że za słodka to dałam ketchup... no nie pomogło na wygląd 😅
A Zbyś właśnie na macie zaliczył pierwszą całkowicie zrzuconą skarpetę 😁👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Kania ależ on jest do schrupania 😍
Widzę, że moyorycznie są na podobnym etapie. Lidka właśnie też na boki przekręca się bez trudu a kilka razy udało się na brzuch tylko no wlaśnie... Ta ręka utknięta 😅 jeszcze chwila i obczają jak ją wyciągnąć 😀
Co do laktacji to ja nie wiem czy u mnie się już nie ustabilizowała tak na poważnie bo od jakiegoś czasu już śpię bez stanika, nie noszę wkładek laktacyjnych i wcale nie przeciekam 😄 chyba, że sobie to właśnie wykrakałam 😅
Longanimity to ja i siostra 😅 ja mam włosy czarne (jako dziecko wyglądałam jak mała Cyganka 😅) a moja siostra ma jasną karnację i blond włosy
Mi Lidka wczoraj jak zasnęła po tej kupie po 21 tak spała do 4 😍 potem karmienie o 6 i po 7 wstała
Codziennie ok 8 rano wychodzimy na spacer, zachodzimy do sklepu i ona mi usypia o 8:15-8:30
I od kilku dni śpi ok 2 h rano właśnie i potem ma 3 drzemki półgodzinne. Więc jakby się stabilizuje
Ciekawe co u Meeg, Maiory. Całkiem zamilkły 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 08:54
-
RiverS masz potrójną motywację do działania ale ostrożnie z tą chorobą, żeby Cię nie rozłożyło bardziej
Ciekawa fryzura się szykuje! Ja jako dziecko miałam loczki-sprężynki, więc po cichu liczę, że chociaż tyle dziecko będzie mieć po mamie
Kasio zazdroszczę, że możesz wpychać Heli jedzenie "częściej" w dzień... U nas jak nie chce to nie ma opcji nakarmić jej np. pół h wcześniej, żeby mi do wyjścia pasowało. A nagle za te pół h wielka afera, że ona jest głodna tu i teraz na już Ale słodki z niej cwaniaczek
Longanimity u nas ulewnie się jakoś ograniczyło ostatnio, nawet w większości przypadków odbijać nie chce... Trochę się przez to boję nocy, że jednak uleje i się zakrztusi. A też się franca dekoncentruje, bo pilnie musi coś zobaczyć w trakcie jedzenia
Kania, ale Fifi jest już poważny! Kurcze, trochę mnie teraz wystraszyły te nocne obroty, u nas jest spanie w dostawce, nie ma miejsca na tyle harców
Kurcze, w końcu się zaczął remont ostatniego mieszkania, z którym graniczymy. Niestety używają wiertarki, która wybitnie nie pasuje Młodej i wybudza ją co użycie. A nie jest to najgłośniejsza wiertara jaka tu była używana, ale ewidentnie ta jedna jej nie pasuje
Agentka jak ja zazdroszczę, że nie zużywacie rozmiarów tak szybko jak u nas piżamkę HM 62 to ma teraz na sobie, jest taka akurat, na styk. Muszę pozamawiać 68... Nexta też już musimy mieć te 3-6 Months. Na prawdę zaczyna mi się ją niewygodnie obracać na rękach, bo za daleko mi jej nogi sięgają
cieszę się, że tip z ramionkami się sprawdza
PS, u nas również króluje fryzura na gargamela
-
Ogoorkowa o to to... właśnie mi też nogi Zbysia przeszkadzają 🙈 a to zahaczę o bluzkę czy koszule albo jeszcze jakoś inaczej 🙈
Ja właśnie musiałam kupić coś cieplejszego typu kombinezon cieńki bo z wcześniejszych wyrósł a podostawalismy albo grubaśne albo bluza+spodnie.
A jeszcze chyba z h&m zamówię 🤔 szukałam na vibted ale nie umiem się tam ogarnąć 😅 Teoretycznie mogłabym do ciuchlandu jechać ale w sumie po co... tyle dostaliśmy że wychodzę z założenia że parę nowych rzeczy mogę kupić żeby później podać dalej 😊👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ogórkowa my też mamy pajace z nexta 3-6 ze względu na nogi i stopy 🙈
Ale ogólnie nosi 62 jednak jeszcze pewnie z 2-3 tygodnie i wejdziemy w 68. Wczoraj pękło Lidce 5 kg dopiero ale jest dość długa
Ja już posprzątałam w domu, zjadłam śniadanie a dziecko śpi dalej 😍
Zaraz będę pakować prezenty póki szczurki w szkole 🙈
I może dziś wyślę Pawła po choinkę -
Nie wiem czy to widać na zdjęciu ale Zbyś zac,yna ogarniać że ma ręce i wkurza się chyba że z nim nie współpracują 🙈
Ale łapać zabawek jeszcze nie chce 🤷♀️Ogoorkowa, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Z ulewaniem miałam wczoraj jeszcze napisac- Iga czasami uleje, ale nigdy nie było tego jakoś mega dużo.
Nie zawsze ja odbijam chyba ze się rzuca na cycu, ale wtedy zwykle ma czkawe po takim potężnym beku.
U nas dziś znów 8h przespane bez pobudek Powiedziałabym, ze się to robi regułą, ale z takim maluszkiem chyba trudno oczekiwać, ze to się utrzyma.
Mamy tyle ciuchów na 62, że mi się nie spieszy, aby Iga wyrosłaHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka to najlepsze podejście 😊 trzeba się cieszyć i korzystać z tych dobrych nocy ale mieć świadomość, że będą i gorsze czasy 😅
Co do ciuchów to Lidka miała tak dużo na 56 na 62 mam chyba racjonalną ilość
Lidka pospala w wózku od 8:15 do 11:40 w chłodzie 😍 3,5 h 😁😁😁 i właśnie wrócił Paweł, ma już wolne do świąt -
A ja jestem ciekawa ile teraz Zbysiu pośpi... ponad 40 min usypiania za nami... gdzie udało się usnąć na jakieś 10 min i odłożyć na brzuszek... ale po paru min jednak się obudził... a potem usypiał i momentalnie budził się ze wzdrygnieciem kilka razy 🥴 że aż nie wiem czy jemu się chce czy nie chce spać 😑
U mnie koniec dobrego i dzisiaj pada 🤷♀️
A dzisiaj mama ma wychodne i tatuś będzie usypiał, zobaczymy jak im pójdzie bo od jakiś 3 tygodni go nie usypiał 🙈
My mamy jeszcze jedno padło z ciuchami do przyniesienia od brata... ciekawe czy tam są jeszcze jakieś 68 czy już tylko większe 🤔 Bo np spodni na 68 to mam tyle ze jakaś masakra... bo bodziaki to przez ulewanie średnio 2-3 dziennie używamy także choć sporo to nie uważam że za dużo 😅 no ale mamy ciuchy po 2 chłopcach i 1 dziewczynce (po niej malutko wiadomo że większość różowa i z falbankami ... chociaż np nie rozumiem dlaczego różowych leginsów w arbuzy nie miałabym założyć chłopcu, albo takie fajniutkie delikatnie żółte z rozgwiazadmi na kolanach) uważam że u chłopaków znowu jest przegięcie w drugą stronę szare, niebieskie i brązowe 🤷♀️ nie mówię że mi się nie podoba ale lubię czasem trochę koloru 😉👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: