Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem motywy owocowe, zwierzęce, roślinne itd dla chłopca jak najbardziej pasują :) tak samo kolory :D

Longanimity Paweł Lidki nie uśpił jeszcze nigdy 🙈 kilkukrotnie było tak, że wychodziłam z domu i on próbował. Trwało to w nieskończoność a gdy wróciłam i mnie zobaczyła to padała w 2 minuty 🤷🏻‍♀️🙈 może ja nawet kołyską jakoś inaczej bujam? 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny, mój malec dzisiaj jakiś podziebiony. Osłuchowo czysty, ale ma jakiś obrzęk w nosku chyba. Dr kazała psikać wodą morską i podawać clemastinum 2 razy dziennie. Teraz tak pomyślałam, że żeby mu się lepiej oddychało zakropiłabym mu troszkę olbasu na pajacyk do spania albo gdzieś na wacik dalej w łóżeczku? Tylko w ulotce piszą, żeby przed 3 rokiem życia nie stosować u dzieci, a lekarza nie zapytałam. Jak myślicie, można czy to przyniesie więcej szkody niż pożytku?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, ja bym z tym ostrożnie chyba, bo na np. na Vicks sporo osób ma alergię (w rodzinie ja, mój teść) a to chyba na podobnej zasadzie 🤷🏼‍♀️

Longanimity, nie przejmuj się kolorami, zakładaj co Tobie się podoba 😁 ja zostawiam ubranka po Helence dla drugiego dziecka, jak będzie syn to będzie chodził na różowo 😁

Kurczę, czytam o tych Waszych usypianiach i trochę wstyd się przyznać ale ja wcale Helenki nie usypiam. Odkładam, włączam szumisia i daję smoczka i śpi. Może powinnam ją trochę pobujać? Ponoć to dobrze robi...

Ogoorkowa, no właśnie u nas też nie da się nakarmić jak panienka nie jest głodna bo się awanturuje. Już jej nie wpycham na siłę, przybiera chyba ładnie a na udach ma takie fałdy że szok! Oby remont u sąsiadów szybko się skończył!

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, chcesz sobie strzelić w kolano? Pobujasz ją jak wstanie 😂
    A skoro usypia sama to ciesz się, bo należysz do wąskiego grona farciar 😅 docenisz to jak Helenka złapie 10 kg 🙈

Kania a może spróbuj maść majerankową? Oby szybko przeszło. Taki to sezon 😪

My dziś ubraliśmy choinkę. Dałam dzieciom wolną rękę więc nasza choinka odbiega od tych "z magazynu" ale ma swój urok.
    Oczywiście Tolcia dołożyła swoją twórczość 😅

No i choinka stoi u dziewczyn w pokoju bo tylko tam się zmieściła 😂

IMG-20231220-180443.jpg

By Tola 😂
    IMG-20231220-190618.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 19:55

Longanimity, agentka93, Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja na noc też nie bujam, znaczy jak dłużej nie może się uśpić to tak ale to jak zdecydowanie gorszy dzień ma 😔 zobaczymy jak dzisiaj będzie spał bo jednak widać różnicę jak już świadomie patrzy i u dziadków tyle nowości że może Mała Główka w nocy odreagowywać 🙈
    Jak narazie wróciłam (strasznie późno wiem😅) i oboje śpią 🥰 (podglądam na kamierze, a mąż drzemie przed nocką).

Sara piekna choinka 🎄

Kania można aromactiv na łóżeczko nakleić.
    Na piżamkę bym się bała ale na wacik albo tak jak Pan Tabletka na wkładkę i przykleić na ścianę albo łóżeczko (wkładki laktacyjne można wykorzystać 😉)
    Bo to zawsze jak zauważysz że np zaczął kasłać bardziej to wyrzucisz.

Dzisiaj Zbysiowi się mega ulało parę razy 😵‍💫 a już było lepiej... mam wrażenie jakby ostatnio mu się więcej ulewało i to od wizyty u osteopatki 🥴 może przypadek... w sumie od wtedy daje mu też większe porcje... no ale nie ulewa odrazu po zjedzeniu ale nawet po 1,5h... ale z drugiej strony jak śpi to nie ulewa bo się nie rusza... chyba za dużo analizuje... ale no jednak jest to trochę niepokojące 😔

No i Małą Główka odreagowuje bo właśnie był 1sekudowy płacz przez sen 😔 ależ to moje dzieciątko wrażliwe 😮‍💨 ale tatuś daje rade 😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mysle, ze nie musisz się martwić nadmiernie tym ulewaniem :) Znam dwóch chłopców, którzy dawno skoczyli pol roku i nadal ulewają, a wszystko z nimi ok, o przybieraniu nie wspominając, bo to największe bobasy, jakie widziałam 😅

Kasio, ja tez nie bujam przed snem. Ale Iga na noc zwykle zasypia na cycu przytulona, budzi się w dostawce na chwile lub nie i ze smokiem lub rączka w buzi spi dalej.
    Mega mnie ciekawi, jak będzie regres snu u nas wyglądał… Bo w ciągu dnia ona naprawdę nie spi duzo. Pod tym względem to regres już nastąpił 🤷🏻‍♀️
    Choć mi to za specjalnie nie przeszkadza, bo w większość dni jest opcja, aby ja zostawić z zabawkami lub lampą na chwile na konwersacje 😅

Kania, przychylam się do tego co proponuje Longanimity w sprawie plastrów.

Sara, urocza choinka!

My dziś robiłyśmy z Igą zakupy w centrum handlowym i między innymi kompletowałysmy zestaw dla chrzestnej, która chcemy poprosić o te role na Święta:) Robiłam box kolorystyczny z różnymi pierdolkami w środku, to młoda dziewczyna, wiec mam nadzieje, że jej się spodoba. A dla Chrzestnego będzie flaszka 😂 bo mężczyźni to średnio doceniają jakieś boxy i duperele
    Ale zobaczymy jak to się wszystko uda, bo co rusz do nas docierają informacje, że ktoś z rodziny ma covid:/

Przy okazji zakupów Iga się dziś obudziła i była mega znudzona w wózku, więc kupilam jej spirale z zabawkami- zasnęła minutę po jej zawieszeniu także nawet nie wiem czy się sprawdzi 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka oby tak było 💙 niby pamiętam że syn kuzynki mega ulewał ale to było 13 lat temu więc ciężko porównywać bo już dokładnie nie pamiętam 🙈 ale tak racjonalnie myslac gdyby to było jakieś zatrucie to byłaby biegunka no i on pewnie nie miałby apetytu... 🤷‍♀️

Co do chrzestnych to ja zamówiłam takie coś:
    20231220-212005.jpg

Planujemy zapytać oficjalnie w święta ❤️

A sen Zbysiu podobnie, w nocy ok a w dzień ostatnio to słabo... dzisiaj miał chyba 3 drzemki po 30 min, turbodrzemke w samochodzie... może to regres snu dzienny 🙈 nawet nie działa odkładanie na brzuszek 😔

Wgl... mam włączoną kamerkę gdyby Zbyś się przebudził a tatuś nie😅 no i coś zaczęło szumieć tak miarowo... kminie co to może być... może grzejnik 🤔 po paru sekundach doszło do mnie że to tatuś chrapie 😂

Kasio lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka z tego co ja wyczytałam to właśnie gdy maluchy kończą te 2-3 miesiące to jednocześnie zaczynają ogarniać, że noc jest od spania i drastycznie zmniejsza się ilość snu w dzień. U Lidki to nastąpiło praktycznie z dnia na dzień. Czasem się trafi taki dzień szalony jak dziś, że rano ma drzemke 3 h ale przeważnie jej drzemki w sumie wynoszą ok 3 h (a bywa że i 2) przez cały dzień od 7 do 20:30 🤷🏻‍♀️ i to nastąpiło dosłownie nagle.
    Także chyba musimy się przyzwyczajać do tego 🙈
    Mi się regres snu kojarzy u starszakow i wyrażał się nie tyle w ilości snu co w ilości pobudek.

Longanimity ja czytałam, że do 6 m.z ulewanie jest fizjologiczne i może się zdarzać. Chyba że mały po każdym posiłku chlusta jak z fontanny no to trzeba skontrolować.

Mi Lidka chyba w końcu padła na dobre więc zamierzam się zająć listą potraw na święta 🙄 nie mam najmniejszej ochoty tego wszystkiego organizować, serio. Wieczory i tak mam urocze bo jak o 18 po kolei zacznę kąpać i kłaść dzieci to kończę po 21. Ciekawe kto wszystko posprząta i pomyje po tej Wigilii 🙄

Co roku jak zaczynam gotować tak 2 wieczory stoję w kuchni do 2-3 nad ranem. Przy Lidce chyba i to będzie mało 🙄

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę obserwować napewno ale od wczoraj jak narazietak nie ulał 💪

Odreagował w nocy bo była konkretna pobudka o 23.30 ale udało się zażegnać kryzys i karmienie ok3 i teraz🙉 i wszystko było by fajnie jakby nie to że nie jakiś si patrol dopadł 😑

Ciekawe to co piszesz z tym spaniem dziennym to też musze obserwować i może trzeba OA wydłużyć 🤔

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity Lidka ma okna aktywności różne ale najczęściej ok 1,5h - 2 h.

Nocka super. Jak zasnęła o 20:30 tak pobudka o 4:20 i spalysmy do 7 :D

Longanimity, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Incognitka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wtrącam się w wasz wątek ale szukam pomocy, a wy jesteście doświadczonymi mamami...
    We wtorkową noc urodziłam Synka, którego z nami nie ma... Od wczoraj rozkręca się laktacja, a nie mogę poradzić sobie z bólem piersi😖 Czym mogę sobie ulżyć?

18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
    Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
    Kiedyś Cię przytulę😍
    Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
    👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
    25.09.24 🟢
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka cokolwiek nie napisze będzie za mało 😔 trzymaj się!
    A co do laktacji najlepiej jakby lekarz przepisał dostinex albo chyba bromergon. A z domowych sposobów to położna mówiła o piciu szałwi chyba 1x dziennie i mięty 3x. Do tego mi pomagały zimne okłady (dokładnie to kostki lodu zawinięte w recznik). No i też nie pij bardzo dużo płynów w sensie tak normalnie bo przy laktacji może się chcieć bardziej pić.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka czytałam na Waszym wątku, łzy mi same napływały do oczu 😥 nie ma nic co można w tej sytuacji napisać mądrego…
    Myślę, że medyczny sposób, czyli tabletki na zbicie prolaktyny będzie najszybszy. A doraźnie chłodne okłady.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka, bardzo, bardzo mi przykro. Ja akurat wygaszałam laktację naturalnie, piłam szałwię 2x dziennie i miętę 2x dziennie. Dodatkowo jadłam np. zupę szczawiową, bo lubię a czytałam że również wpływa hamująco. Wydaje mi się jednak, że tabletki bardziej by pomogły - zadziałają po prostu szybciej. Nie wahaj się szukać wsparcia w tak trudnej chwili.

Sara, gratuluję pięknej nocki. Zasłużyłaś na nią!

Longanimity, Karo też ulewa. Na szczęście nie tak chlustająco jak jej starsza siostra, więc mnie to jakoś szczególnie 'nie rusza'. Przy starszej mieliśmy diagnostykę w postaci USG. Wyszła tam niedojrzałość układu pokarmowego, lekka przepuklina rozwodu przełykowego. Lekarz powiedziała, że poprawi się jak mięśnie się wmocnią na tyle, że będzie samodzielnie siadać. I faktycznie od 8-9 miesiąca przestała ulewać. Oby u Zbysia szybciej się udało.

Zazdroszczę Wam po cichu rozgarniętych ruchowo dzieciaczków. Chyba jak przy pierwszej, u nas nieco dłużej będzie trzeba czekać. Młoda mimo prawie 4 miesięcy ani myśli obracać się na boczki. Fizjo mówi, że to z powodu napięcia w barkach i tego braku szyi. Jest jej po prostu trudniej. My mamy pokazane fantastyczne ćwiczenie. Naciskam delikatnie masując dwa pkt na ciele małej - przy kolcu biodrowym i w połowie żeber, po przeciwległych stronach. I dzieje się magia, Karo automatycznie obniża bark i odsłania szyję. Wiadomo, po jakimś czasie to wraca do normy, toteż pozostają nam ćwiczenia, masaże i jeszcze raz ćwiczenia. Wciąż jeszcze chodzimy też do neurologopedy, Karo wciąż ma wiecznie otwarte usta i niewłaściwą pozycję spoczynkową języka. I to też ponoć wina pośrednio tych nieszczęsnych barek.

Z plusów to malutka wciąż radosna, daje popalić w granicach niemowlęcej przyzwoitości. Jest niesamowicie kochana 😍.

Kania, ja naklejalam aromactiv na łóżeczko, tak i góry, poza zasięgiem rączek Karo. I bardzo wg mnie pomagał, spała dużo spokojniej i chyba ciut lepiej jej się oddychało. Oczywiście podlozylam też książki pod łóżko aby leżała pod kątem. Inhalacje i w sumie tyle.

Longanimity, pięknie się przygotowaliście. Mam nadzieję, że chrzestni się ucieszą.

Sara, to naprawdę piękna choinka 😍. Nawet Tola się dołożyła i wg mnie tylko dodaje to uroku! U nas też wigilia na mojej głowie, będziemy mieli łącznie 14 gości. Już się cieszę. Powiem jednak, że idziemy na łatwiznę. Barszcz będzie z kartonu, Krakus, tylko doprawię po swojemu. Ciasta zamówiłam z cukierni, jedynie pierniczki robiłam z córą. Za rybę będzie robił pieczony łosoś, bo to się w sumie samo robi. I tak dalej. Uszka i pierogi na szczęście lepi babcia, z tym byłoby najwięcej roboty.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka, serce się łamie, kiedy to czytam ;( tak jak już dziewczyny pisały, słyszałam o szałwii, zimnych okładach, można chyba ibuprofen jakbyś czuła, że jakiś stan zapalny sie zaczyna robić. Najlepiej działają leki, które Longanimity napisała, ale da się i bez nich w większości przypadków. Trzymaj się Kochana <3

Longanimity świetne zdjęcie z tymi rączkami :D kocham tego słodkiego zezika jak się przyglądają piąstkom :D nasza podejmuje próby dotykania przedmiotów, ale widzę ile to skupienia i wysiłku wymaga, żeby ta rączka powędrowała tam, gdzie chce :D
    Wy chodzicie do osteopatki regularnie, prawda? Może powiedz jej o tym wzmożonym ulewaniu następnym razem? Ale chyba póki nie są to takie mocne ulewania, że idzie nosem, czy coś, to chyba większość pediatrów olewa sprawę.
    Śliczne serduszka dla chrzestnych! Kurcze, muszę w końcu zacząć coś myśleć nad chrztem :P ale póki co nie uśmiecha mi się w tych temperaturach polewać dziecku głowę wodą w kościele biorąc pod uwagę jej katarki :(
    Eh tatusiowie i usypianie :D

Kania, my dzisiaj jedziemy osłuchać Młodą... Od wczoraj jej się pogorszył katar. Oby nic dzisiaj gorszego nie wyszło. Jak u Was po nocy?

Kasio, już myślałam, że znalazłaś cudowny sposób, żeby jadła zawsze jak Ty sobie tego życzysz :D chciałabym podtuczyć Młodą, ale nie ma opcji, żeby zjadła więcej,niż ma ochotę :/
    śmiejemy się, że remont pójdzie raz-dwa, bo to kawalerka :D
    Wczoraj się pochwaliłam koleżance - matce 3 dzieci - o tym samodzielnym usypianiu. Powiedziała, żeby się cieszyć póki trwa, bo to się może jeszcze zmienić :D

Sara piękna choinka! :D ma klimat <3 i nocka jaka udana :D

Agentka jak ja Ci zazdroszczę wyjścia do centrum handlowego z wózkiem :D nie trzeba się spieszyc do domu na karmienie, nie trzeba nosic zakupów, bo wszystko można wsadzić w pojemnik :D

Co do ciuszków, to ja też miałam zatrzęsienie 56, 62 mam tak średnio, bo sporo jest krotkich a szerokich -_- a 68 mam mało zimowych. Więc właśnie idą do mnie 2 pięciopaki body z wyprzedaży C&A :D

Usypianie przez tatusiów... Wczoraj wróciłam do domu o 21:40, już w aucie widziałam wiadomość, że Młoda nie chce zasnąć. Przychodzę, a dziecko w dziennych ubrankach leży na brzuchu na tacie, oczywiście dźwiga głowę, lampka zapalona i tekst "nie chce zasnąć" :P
    dokarmiłam jeszcze trochę, żeby upuścić sobie ciśnienie z piersi, przebrałam w pajacyk, zapakowałam w śpiworek i do dostawki. 3 minuty i zasnęła, bez smoczka :D

A dzisiaj, nie wiem, czy czasem nie przez katar i połykanie glutów, ale zrobiła biegunkową kupkę i to połowicznie już na przewijaku. Chciałam, żeby się nie rozbryzgało po całym pokoju i szybko zawinęłam podkład, a to się odbiło i dostałam... w twarz :P ratując spodnie niechcący poświęciłam facjatę, niekoniecznie było warto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 13:13

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa Zbyś przy katarku zrobił ze 2 kupuje śluzem, to w końcu wirus więc na kupkę też może wpłynąć, od 3mies można podawać nasivin baby normalnie, wcześniej to my dawaliśmy tylko na noc po 1 kropli wg wskazań pediatry 😉

Co do ulewania to dzisiaj daje raz 120 a raz 150 i staram się żeby za długo nie leżał na macie. Trochę ulał ale bez porównania z wczoraj. I tak osteo nawet mnie pytała ostatnio więc napewno powiem bo chyba że przez te chcą jeszcze 3 tyg się uspokoi. Tatuś będzie cały tydzień więc czego go więcej noszenia 😉

A usypianie wiadomo że może się zmienić ale chyba chodzi o to żeby po tym gorszym czasie próbować usypiać na nowo tak jak wcześniej. Nam się już zdarzyło że trzeba było pobujać przy przeziębieniu 🤷‍♀️

Wszystkim zakatarzonym dużo zdrówka❤️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam zestaw dla chrzestnej także tez się chętnie pochwale dla inspiracji :)
    A2-D15-F8-A-9523-4099-AED2-661309362-E46.jpg
    wrzuta fotki

U nas Chrzciny dopiero w kwietniu właśnie dlatego, że jakoś zimą mi się to średnio widzi, jak co chwile ktoś chory. A jesienią jakoś zaraz po porodzie totalnie nie miałam ochoty niczego organizować. Podziwiam, jak babeczki robią chrzciny miesięcznych bobasków, bo trzeba mieć chyba dużo pomocy dookoła z tym.
    A ja jestem taka Zosia Samosia w organizacji i lubię, jak jest pod moje dyktando 😅 Bo mam wizje w głowie i chce ja zrealizować. A już słyszałam „w lokalu? A to w domu nie można?”.

Longanimity, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka nie ma słów, które ulżą Ci w bólu. Po prostu przytulam 💔

Ancalime dokładnie ten sam chwyt z Vojty stosowaliśmy u Toli :D tego się nie zapomina :)
    Co do rozwoju Lidki to ja chyba pisałam Wam jeszcze w ciąży, że bardzo boje się swojej psychiki gdyby Lidka wolniej zdobywała umiejętności bo obawiałam się, że zacznę sobie wkręcać cholera wie co. Naprawdę bardzo cieszy mnie jej piękny rozwój bo gdyby coś odbiegało od normy to podejrzewam, że w głowie miałabym tylko jeden scenariusz 🤷🏻‍♀️
    A Karo napewno nadgoni! Sama wiesz, ile można zdziałać dobrą terapią 💪🏻
    Co do świąt to u Nas tylko moi dziadkowie ale jednak szykować trzeba. Robię barszcz z uszkami, pierogi, kapustę wigilijną, racuchy, śledzie i karpia. W dupie mam 12 potraw (co roku robiłam 🤯). Do tego machnę z 2 sałatki i karpatkę i wsio. Stary czekał na zimne nóżki ale obiecałam mu na sylwestra 😅

Longanimity piękne upominki 😍

Ogórkowa może być śluzowa i rzadsza kupa przy katarze aczkolwiek nie zazdroszczę jej kierunku lotu 😅
    Z ciuchami u nas to samo - przejrzałam i na 68 mam mnóstwo spodni, bluz a bodziaków jak na lekarstwo. Więc już zamówienie w drodze 😅

Agentka przepiękny zestaw 😍 bardzo mi się podoba takie ujednolicenie koloru 😍 cudo!
    Co do organizacji ja mam tak samo i najgorsze, że nikogo nie dopuszczam do pomocy 🙈 nawymyślam, nawymyślam a potem po nocach się nosem podpieram 😅

U nas chyba można ogłosić koniec skoku. Lidka dziś naprawdę pogodna, sporo leżała (jak na nią ofc). Mam nadzieję, że jeszcze kilka dni w takim nastroju pociągnie 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara super że Lidka spokojniejsza 💪 oby przynajmniej potrwalo to do nowego roku 😉 a jeszcze lepiej to jeszcze dłużej?

Macie jakieś patenty na ból pleców? Zakładałam że wczoraj to tak z przemęczenia i po nocy przejdzie... ale dzisiaj trochę gorzej... co prawda po maści czuję ulgę, trochę masażu i funkcjonuje 🙈 jutro moja mama ma już wolne to też będę mieć trochę pomocy gdyby coś bo tatuś na pełen etat dopiero od soboty popołudniu... na noc planuje naproksen i wysmarować się voltarenem... proszę was o kciuki żeby przeszło bo normalnie tak mnie to wkurza... jakbym nie mogła mieć chwili spokoju ze zdrowiem 🥴
    Ale za to idziemy za ciosem i tatuś usypiał Zbysia i teraz zakładam że razem śpią a ja nie podglądam na kamerce 🙈 robie śledzie po kaszubsku i będę odpoczywać z nadzieją na lepsze jutro 😂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a zazyczylas sobie masaz na Gwiazdkę ;)?
    Pewnie byłby idealny!
    Kciuki!

My mieliśmy mieć u siebie II święto tylko gości, ale sporo osób chorych także ostatecznie będzie bardzo kameralnie.
    Na Wigilie natomiast jedziemy do rodziny i będzie spora ekipa.

Namówiłam męża, aby zadzwonił do swoich rodziców w sprawie Świat i aż mam wyrzuty sumienia, bo standardowo teściowa robi z siebie ofiarę i była awantura. Nawet mi już gul skakał, a zwykle jestem opanowana w takich sytuacjach, czego nie można powiedzieć o moim mężu, który w swoim stylu zaognił i się rozłączyli w złości. Ja naprawdę jestem wdzięczna za swoją mamę, bo z naszych rodziców mam wrażenie, że tylko z nią można rozmawiać rozsądnie 🙄

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ