Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio kto wie co on tam robił w nocy 😅 dzisiaj pcha ręce do buzi na potęgę i do tego się wkurza... a teraz z tego wkurzenia zaczął się przekręcać na prawy bok 🙉🥳

Generalnie teraz już śpi... ale zaczęłam to pisać z 1,5h temu 😅

A żeby to tylko kojarzę że u mojego bratanka wyszły jak miał 5 miesięcy a znowu siostrzenica męża jakoś później miała... bo pamiętam tekst "bo Karol ma już 2 zęby" (wnuk koleżanki teściowej) 🙈 ale powiem wam że mnie nawet nie wkurza takie porównywanie... raczej śmieszy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 19:38

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mega ciężki dzień. Lidka caluśki dzień płakała, kilka razy była taka histeria że się zanosiła i nie mogłam jej uspokoić 🥺
    Przebodzcowana, przemęczona... Wieczorem w kąpieli się śmiała a po kąpieli znowu histeria, nie zjadła z piersi prawie nic - pociągnęła 3 razy i histeria. Co ją uspokoiłam i przystawiłam ponownie to ta sama heca. zrobiłam jej mm ale na butelkę zareagowała identycznie i nic nie zjadła 🥺

Martwi mnie też to jej słabe przybieranie. Według pediatry pleśniawek nie ma, kupy robi codziennie, pieluszki moczy, karmię na żądanie ale ona strasznie słabo przybiera od kilku tygodni 😕

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a pediatra co na to mówi?
    Szczerze to nie wiem czy ta waga w domu to Cię dodatkowo nie nakręca 😬
    Lidka chyba zawsze weekendy ma gorsze, nie? Tak kojarzę, że mówiłaś, że wtedy dużo hałasu w domu z dzieciakami. Jak tak opisujesz to chyba się przychylam do Twoich przemyśleń, że może być hajnidem, chyba że za tydzień magicznie się to uspokoi wraz ze skończeniem 3 miesięcy…

Ja dziś z Igą zrobiłam spacer 3,5h- raz się obudziła na 10 minut a później kimono dalej. Aż chyba za długo spała, bo popołudniu już miała problem, aby usnąć na dłużej niż 10 minut, ale była dość pogodna przy tym także nie narzekam.
    Miałam dziś pierwszy raz problem z wyjściem z autobusu, bo było za wysoko. Z przyzwyczajenia, że dotąd nie było żadnego problemu wózek miałam z przodu i mi się zawiesił 🙈 Następnym razem już będę mądrzejsza, ale kobieta, która mi pomogła jednocześnie mnie opieprzyła, że zle wychodzę…
    I to nie ze zwróciła uwagę, musielibyście widzieć jej minę i słyszeć ten ton🙄 No ale trudno, doświadczenie i tyle.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka pediatra nic kompletnie nie wspominała aby źle ważyła 🙈 na siatce spadła od najniższej wagi po porodzie o jakieś pół kanału więc w sumie siatka wygląda ok. W tamtym tygodniu przybrała przez tydzień 20 g no ale miała straszną biegunkę po rota. Teraz nadal wali po 2-3 gigantyczne kupy dziennie i od wtorku przybrała 50 g.

Co do jej temperamentu to stety niestety ja się próbuje łudzić że to skok, że to 4-ty trymestr... Ale jak któraś z Was słusznie kiedyś zauważyła - Lidka ma już skok numer 626373. Ona od urodzenia ma jeden wielki skok 🙄 serio, na palcach mogę policzyć takie dni kiedy jest naprawdę fajnie. Przeważnie to dzień pt "byle to przetrwać". I naprawdę, w dupę mogę sobie wsadzic swoje doświadczenie wychowawcze. I tak, weekendy są najgorsze bo jest hałas, dzieci mimo, że sie starają to jest głośniej niż zwykle, jest inna rutyna dnia...
    Lidka jest nadwrażliwa i odreagowuje wszystko. Nie śpi, nie je tylko jęczy większość dnia. To dziecko jest wiecznie niezadowolone z życia a jednocześnie samo poczucie bliskości jej nie wystarcza 😏 myślę, że dziennie (z pominieciem nocy) jęczy / płacze/ marudzi około 6-7 godzin + śpi przez cały dzień łącznie ok 1,5-2 h + 2 h takiego wzglednego spokoju.

Dzisiaj zostawiłam ją z Pawłem na godzinę i pojechałam do apteki bo naprawdę, miałam jej już maksymalnie dość. Jak wróciłam to stary wyglądał jakby powrócił z Parku Jurajskiego i stwierdził, że podziwia, że jeszcze jej nie wystawiłam za okno. On w ogole uważa że z nią coś jest nie halo bo nie widział nigdy tak upierdliwego dziecka. Ja niestety jednego hajnida odchowałam i niestety widziałam... Lidce przeszkadza wszystko, wszystko potem odreagowuje. Jedyna różnica między nią a Emmą jest taka, że Emma nie płakała tylko noszona a Lidce wystarczy bycie w kontakcie ale można siedzieć. Emma w wieku Lidki odrzuciła wózek więc jeszcze na to czekam 😅 bo fotelik i łóżeczko parzą od dawna

Najgorsze jest to, że ona cholernie źle znosi przemeczenie. Ale zaczynam usypiać ją np godzinę po pobudce, ona zaśnie po kolejnych 1,5 h, wstanie po 20 minutach i .... Wyje dalej 🙄

Naprawdę po takich dniach jak dziś mam ochotę się spakować i uciec w cholerę...

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka co do wózka. Nie fajnie, że baba na ciebie naskoczyła 🙄 mogła normalnie wyjasnić.
    Ale tak, pokonując krawężniki czy wysiadając z autobusu lepiej zrobić to tyłem wózka. Pomijając już że można się zawiesić... Przednie koła wózka strasznie dostają "po dupie" jak dostają takiego nacisku. o ile obecnie nie mają wózki wielkiego obciążenia to za kilka miesięcy to bedzie robiło różnice :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja mojego Zbysia nie nazwałabym hajnidem bo leży sobie spokojnie w kokonie czy na macie ale np dzisiaj sam domagał się drzemek dość szybko ale nie można było go odłożyć bo odrazu się budził więc rano drzemka była na mnie później udało się w wózku ale bez opcji stania w miejscu (zapewne musiało bujać) a potem spanko z tatusiem (który stwierdził że się poświęci a tak na serio to opanował pozycje w której śpią oboje) więc jednak jest opcja że to cały czas skok 😅
    Ale ja jednak widzę że jest dużo mniej płaczu już takiego typowego bo prawdziwy ryk jest głównie o jedzenie.
    Biorąc pod uwagę że w weekendy jest gorzej to chyba nie cieszy cie wizja świąt 🙈 ale że Lidka kończy niedługo 3 miesiące to z całego serca życzę żeby magicznie się ogarnęła ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 22:05

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie też tego życzę, serio 🙄 u nas to już nawet nie o spanie chodzi ale w czasie gdy jest aktywna, nie ma opcji abym zrobiła siku czy zjadła bez jej płaczu. Usypianie jej to jedna heca ale ten czas aktywności to inna sprawa. Owszem, umie leżeć bez wycia - jeśli leżę z nią i do niej gadam. Położę ją i zajmę się czymś a od razu wyje. W zasadzie tylko kilka razy zdarzyło się, że leżała w lezaczku czy na macie i pozwoliła mi coś zrobić ale pisałam wam o tym bo u nas to nosiło znamiona fenomenu 🙃
    Ja nawet nie chce myśleć jak wyglądałyby nasze noce gdybyśmy nie spały razem 😂

Dlatego mnie tak bolą te turbo drzemki bo to jest jedyny czas kiedy mogę posprzątać, ugotować czy chociaż się wykąpać. Kiedy ona nie śpi to nie ma opcji abym zajęła się czymś co wymaga dłuższego zaangażowania niż 30 sekund. Zmywarkę czasem opróżniam przez 2 godziny - zdążę wyjąć 2 talerze i muszę biec do wrzaskuna 🤷🏻‍♀️

No i bardzo ubolewam nad tym, jak znosi jazdę autem bo czuję się uwiązana 🙄 gdzie z nią nie wyjdę to wyje. I naprawdę, odechciewa mi się ruszać bo jaka to przyjemność pojechać gdzieś z dzieckiem, które aż się zanosi 🙄

A wiecie co jest najgorsze? Że ja się naprawdę staram. Noszę, tule, karmię i na głowie staje aby ją zadowolić. A mam wrażenie, że czego nie zrobię to i tak nie mogę dogodzić 🙄 traktuje jej potrzeby priorytetowo a i tak wiecznie coś jest źle

Właśnie padła (śpi z głową opartą o moją pierś 🙈). Usypialam od 20 🙈

Ciekawe czy do Wigilii wyrobie się z pakowaniem prezentów 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara domyślam się że piszesz to pid wpływem emocji co raczej nikogo nie dziwi w tej sytuacji. Ale też mam nadzieję że racjonalnie wiesz ze jesteś wspaniałą mamą i robisz wszystko dobrze tylko Lidka to trudny zawodnik i pokazuje że nawet 4te dziecko może być trudne do wychowania.
    Także dużo siły ci życzę głównie tej emocjonalnej!

A ja walczę z kaszlem i kichaniem tzn... Zbysiu widać że śpący ale budzi się co parę min nawet na rękach a ja próbuje powstrzymać się od kaszlu żeby go dodatkowo nie budzić 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity dziękuję. Ja racjonalnie wiem, że nie jestem w stanie zrobić więcej. Noszę, tule, karmię, reaguje na jej potrzeby i staram się im sprostać, nie zostawiam jej. Ale chyba po prostu jestem bardzo zmęczona 🙄

I przybijam pione z przeziębieniem 😅 ja nie kaszle ale mam katar i kicham 🙈 ale opanowałam już do perfekcji kichanie bezdźwiękowe 😂😂😂

I taka anegdotka... Ja się cholernie boje ciem. Powodują we mnie paniczny lek / obrzydzenie i ogólnie panikę. Wyobraź sobie jak kiedyś Emma była mała, jej usypianie było jedną wielką masakrą... Uspilam ją i kątem oka dostrzegłam ćmę. Pomyśl jaka byłam zdesperowana, że ubilam ją własną ręką a nie uciekłam z krzykiem 😂😂😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a właśnie, ostatnio pisałaś, że Zbys jeszcze nie do końca ogarnia istnienie swoich rączek. Lidka od jakiegoś czasu zjada piąchy ale celowo nie chwytała zabawek. A dzisiaj nagle pyk! Od rana co jej nie podsuniemy to łapie i trzyma :D także u Was to też pewnie kwestia chwili

No i oczywiście żyje nadzieją, że wczorajsza rzeź to wynik skoku 😄😅 (nadzieja umiera ostatnia)

Longanimity lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, w ogóle sobie nie wrzucaj za to, sama widzisz po swoich szkrabach, jak dzieci są różne. Ale domyślam się, że musisz być bardzo zmęczona i tez pewnie to potęguje taką perspektywę. Tym bardziej, że masz już doświadczenie z jedną hajnidką i z Tolą, która może jako niemowlak nie była wymagająca, ale teraz aby ja ogarnac to też potrzeba morza cierpliwości i miłości.

A w ogóle po czym poznać ze dziecko wie, ze ma ręce? Bo Iga sobie je pakuje w formie piąstek lub same paluszki czasami, chwyta jak jej coś podam(lub nie podam,ale dynda- mój kolczyk ostatnio 😬) ale nie wiem czy to jest świadome.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja nie wiem po czym. Po prostu ja zauważyłam różnice w funkcjonowaniu rączek 😁 do tej pory latały i chwytała jeśli coś jej ewidentnie wsadziłam w łapki. A teraz sama zaczęła dotykać, głaskać, chwytać.

I masz rację co do Toli. Do niej potrzeba morza miłości bo czasem robi takie rzeczy, że sama muszę wyjść, powtórzyć sobie, że przecież ona nie rozumie i dopiero mogę wrócić i jej nie ubić. A ostatnio jest co raz gorzej bo o ile uspokoiła się znacznie i nie wszczyna awantur o wszystko to bardzo zaczęła niszczyć i bezmyślnie marnować wszystko co dorwie. Np nadgryzie 8 bułek, porwała Emmie legitymację szkolną, potrafi celowo wysypać kwiatka na podłogę 🙄 ale też nie sztuka wszystko zabrać i schować. Ale podziwiam też Emme i Emila że jej jeszcze nie udusili 😂 ile razy rozwaliła Emilowi LEGO, wysypała Emmie coś a oni cierpliwie po niej sprzątają i naprawiają 🥺
    A Lidka po prostu wymaga mnie i interakcji ze mną non stop. Co fakt, jest okrutnie męczące ale też przeslodkie ❤️ Emma jest hajnidem i choć pierwsze miesiące z nią były koszmarne tak teraz, ma 8 lat i jest niesamowicie dojrzała i empatyczna, wrażliwa. Choć bycie przydupasem jej nie minęło wcale i jakby mogła, to by siedziała na mnie cały dzień 🙈 też wymaga uwagi, ciągłego kontaktu, rozmów, nie umie zająć się sama sobą mimo, że ma już 8 lat.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wszystkie dzieci tak robią ale generalnie jak dziecko ogarnie że ma ręce to się im przygląda i to tak z bliska zezuje 😉

Zobaczymy narazie Zbyś zagaduje dużo i wyrywają mu się powoli sylaby typu la albo ba 😉 także czasem się śmiejemy że już mówi jakieś słowa pierwsze 🙈 i tak przy tatusiu powiedział "lalka" ma co tata "ale ty chłopak jesteś powiedz SA-MO-CHÓD"🤣
    A piąstki to wczoraj aż z taką złością do buzi pchał 😅

Te pierwsze skoki były fajne pod względem efektów ale teraz to mnie jeszcze bardziej cieszy bo te efekty są bardziej widoczne, a jak piszczy i się śmieje to aż serce się cieszy 😊

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest :) wczoraj z mężem gadaliśmy, że słodka była, jak taka była maleńka, nie otwierała oczu, maly lemurek, ale jednak bardziej satysfakcjonujące jest to, jak jest z nią kontakt :D Ona się ciagle śmieje, na cycu mnie próbuje zaczepiać i zagadywać- zabawne to jest i urocze.
    Swoją droga zauważyłam, że jak Stary jest od rana w domu to wszystko gorzej idzie 😂 mam jakaś rutynę codzienna, a jak on jest to się zawsze rozjeżdża i przez to np teraz wyszłam na drugi spacer, bo Iga się totalnie nie wyspala za pierwszym razem, bo za krótko. A te domowe drzemki sa mniej efektywne.
    Stary się trochę obraził czy nie chce zeby był w chacie😅

Ja chodziłam z katarem cały tydzien, niby minął to teraz mam kaszel 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 15:07

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj względnie lepiej niż wczoraj choć wciąż bez szału 😅 jednak rano przespała się 2 h więc już było lepiej. potem dwie drzemki po 30 min i usnęła na noc o 19:20. Mam nadzieję, że nie wstanie o 20 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara kciuki za sen Lidki 🤞

U Zbysia widać że układ nerwowy ciężko pracuje bo zasypia z otwartymi oczami... ale nie takimi przymykającymi się... normalnie otwarte i to przy jedzeniu więc widać bo przestaję ssać... ale momentami wygląda przerażająco 🙈
    Do tego wydaje mi się że wkurza się na słaby przepływ szczególnie jak jest zmęczony i chciałby szybko zjeść i spać 😅 ale i tak jutro planowałam kupić nowe butelki na wymianę więc mam nadzieję że będą smoczki z aventa 3+ miesięcy 🙉

No i chyba do końca życia będę miała wyrzuty sumienia... bo właśnie Zbysiu był w takim zawieszeniu po drzemce na rękach u tatusia a ja kichnęłam (dla mnie to też było zaskoczenie i nie udało się powstrzymać ani kichnąć bezgłośnie) no i dziecko w płacz tak się wystraszył bidulek 🥺

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ale to znak, że dojrzewa :D bo zauważ, że jeszcze niedawno dziecko nie reagowało w ten sposób :) Lidka też od niedawna umie się wystraszyć

I tak, obudziła się po 20 i maraton wycia 🙄
    Usnęła po 22. Wykąpałam się, posprzątałam w kuchni, spakowałam kilka prezentów i idę spać bo od rana znowu gonitwa 🙄

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sara! Nawet nie wpadłam a to żeby w ten sposób pomyśleć... bo rzeczywiście wcześniej był tylko odruch moro w takiej sytuacji 🙉

A my dzisiaj dospaliśmy do 9... z karmieniem o 2 i 5.30+💩 no i od ok. 6.30 spał z nami... ale chyba będę musiała nastawiać budzik bo jednak jak wstaniemy za późno to ciężko ten rytm ogarnąć... choć te jego drzemki jeszcze są bardzo różne.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni praktykuje takie rozwiązanie, że wstajemy o 7, odwozimy dzieciaki i wracamy odstawić Tole na busa. Przekładam Lidke z fotelika do wózka i odstawiamy Tole i od razu zaliczamy spacer + sklep :) i zwykle usnie mi w wózku o 8:15-8:20 i zostawiam ją w wózku w ganku, ona sobie śpi w chłodku a ja zdążę ogarnąć dom :D

No ale dzis wstała bardzo marudna bo jak zasnęła o 22 tak wcale nie miała ochoty zaczynać dnia o 7

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś rekord spania- przed 21 usypialismy, pospala na mnie 2h (klasyk, zauważyłam, ze długie spanie na cycu wieczorem sprzyja reszcie nocy), przebudziła się odłożona do dostawki, zaczęła się do mnie cieszyć także wyszłam na jakieś 5 minut- wracam, a Iga spi :D
    I obudziła się o 9 ❤️ Także jakieś 9 godzin 🫣 Strach się przyzwyczaic do tych luksusów, które ostatnio serwuje.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ