Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio o właśnie! Ja też przestałam latać za Lidką z cyckiem jak wściekła i zauważyłam, że jak karmię ją co 3- 3,5 h to zjada z dwóch piersi i karmienie trwa 10-12 minut i bez szarpania
Teksty koleżanki 😕 mogła sobie darować -
O matko ale bezsensowny komentarz 🥴
Ja może nie z cyckiem ale teraz się zastanawiam czy w nocy jak się przebudzał i być może to był sen aktywny ja dawałam mu butle... a że miał skok to pewnie wybudzał się częściej... a dzisiaj najpierw próbowałam uśpić... no chyba że już było słychać że popłakuje i dzięki temu dzisiaj właściwie tylko 1 karmienie nocne 🤔
Ja właśnie zauważyłam że Zbyś lekko w C się układa... przełożę kokon, żeby głowę w drugą stronę teraz układał i postaram się nosić na drugiej ręce więcej... a za 2 tygodnie na szczepieniu zapytamy panią doktor gdyby coś... osteo mamy dopiero w połowie stycznia... ale w sumie nie cały czas tak leży więc myślę że to na spokojnie do skorygowania 💪
Nie żebyśmy przełozyli kokon bo odginał się w drugą stronę... ale w sumie to już sporo czasu minęło...
Czy też tak robicie że zaczynacie pisać jak dziecko śpi... wybudza się odkładam tel... zapominam j wracam później do tego co pisałam... o ile się nie skasuje 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara30 wrote:Kasio o właśnie! Ja też przestałam latać za Lidką z cyckiem jak wściekła i zauważyłam, że jak karmię ją co 3- 3,5 h to zjada z dwóch piersi i karmienie trwa 10-12 minut i bez szarpania
U nas to samo teraz 😁 zjadła o 7, a następne karmienie dopiero o 13 😱 i to nawet nie dlatego, że Helenka płakała czy coś tylko ja już psychicznie wytrzymać nie mogłam że tyle już nie je!
Longanimity, z pisaniem mam tak samo 😅 z zakupami internetowymi podobna sytuacja, ale może dzięki temu uda mi się coś zaoszczędzić 😁 -
Ancalime łap link. Moja mama mówi, że to pomaga w nauce a i recenzje w necie są super
https://allegro.pl/oferta/ksiazka-do-nauki-tabliczki-mnozenia-tabliczka-mnozenia-w-wierszykach-80-str-14520266302?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_ksiazki_pla_pmax_catch_all&ev_campaign_id=17997405528&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA7OqrBhD9ARIsAK3UXh2EzdPXK9nLMh1KO4209Cdbr0CKlyONMnJbN5ME0yhviEgOYJ7LJZAaAnezEALw_wcB
Longanimity ja absolutnie nie chce się wtrącać z "mądrościami" i oczywiście sama wiesz czego Zbyś potrzebuje ale moim zdaniem, bardzo dobrze, że najpierw próbujesz uśpić bez podania butli jeśli wiesz, że jadł niedawno 👍🏻 rób tak dalej. Z bardzo prostej przyczyny. Dzieciaki bardzo szybko zaczynają używać "rekwizytów" do spania. Nie usną bez przytulanki, piersi, głaskania etc. Jeśli przy każdej mikro pobudce będziesz dawała butle to z czasem dziecko nie będzie umiało zasnąć ponownie bez niej. Ja popełniłam ten błąd przy Emmie i potem słono tego żałowałam bo gdy Emma w wieku roku przebudzała się co godzinę, potrzebowała dosłownie 1-2 łyków mleka aby zasnąć ponownie. wyobraź sobie jakie to było upierdliwe aby co chwilę bełtać mleko, ile mleka się marnowało i co miałam do mycia rano 🙄
To samo jest z piersią. Wiadomo, jak Lidka mi się budzi po 4-5 h to głód jest przyczyną. Ale jeśli obudzi się po godzinie to zatykam smoczkiem, pogłaszcze i to wystarczy by spała kolejne 3 godziny. Tak samo jak staram się aby nie usypiała podczas karmienia bo wiem, że potem będzie okrutnie ciężko z usypianiem bez cycka w buzi. O ile teraz nie jest problemem aby takiego malucha od piersi odłożyć do łóżeczka tak za kilka-kilkanascie miesięcy nie wyobrażam sobie aby przy każdej pobudce wyciągać ją i usypiać karmiąc jeśli miałaby np budzić się do 3 roku życia co godzinę jak Emma 🤷🏻♀️
A co do układania w C to ja wyczytałam, że zwykle (o ile dziecko nie ma problemów z napięciem) taka asymetria ulozeniowa towarzyszy w 3 pierwszych miesiącach życia i zwykle zanika po 3 skoku kiedy to dziecko leżąc na plecach układa się symetrycznie. Oczywiście konsultacja zawsze wskazana gdy coś niepokoi
Lidka chyba kończy skok bo dzisiejszy dzień w porównaniu do ostatniego 1,5 tygodnia był cudowny 😍 spała dużo, druga drzemka trwała 1h10m, niewiele marudziła. W przeciągu ostatniego tygodnia ogarnęła że ma kończyny, zaczęła wyciągać rączki do zabawek, śmiać się, bawić się śliną 😅 zaczęła rozróżniać ton głosu. Przyjrzę się tej symetrii czy coś się zmieniło -
Sara dokładnie o tym pomyślałam... co prawda po 2 takich nocach ale jak zjadł 60 ml i to w połowie tego już spał to było to dla mnie coś nie tak... no właśnie moja szwagierka chyba taki błąd popełniła z cycem i chyba walczyła o samodzielne zasypianie w wieku ok. 1,5roku... pamiętam noc u dziadków kiedy spałyśmy we 3... młoda się budziła i siadała, nie było prób położenia i utulenia, odrazu na ręce i lulanie które nie pomagało i kończyło się cycem ... to pierwsze pobudki bo potem odrazu był cyc, z jednej strony się nie dziwię bo napewno była zmęczona... a właściwie obie były bo do tego jeszcze koniec spania o 5.30 🙈
Także dobrze ze się szybko opamiętałam 🙉
A co do tej pozycji asymetrycznej... to w sumie to też coś takiego kiedyś czytałam 🤔 tylko jakoś nie połączyłam kropek 😅 bo wydaje mi się że osteopatka sprawdzała ostatnio napięcie mięśniowe... no zobaczymy... okaże się 😊
No i dzisiaj układałam Zbysia na brzuszku i było ciut lepiej niż wczoraj, a muszę przyznać że przez praktycznie ostatnie 2 tygodnie poza spaniem to może parę razy leżał na brzuszku.
Ale rączek jeszcze nie ogarnia tzn jeszcze ich nie dostrzegł bo memla je już od paru dni 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity co do usypiania jeszcze, ja sobie strzeliłam w kolano tym podawaniem butelki przy każdej pobudce i potem podmienilam już mm na wodę bo nie chciałam by 2 latek pił mleko po nocach. To do 3 r.z wstawałam podawać wodę 🤯
Ale co mi się przypomina i mam ten obraz przed oczami często jak myślę o KP. Mam taką koleżankę, bardzo pro KP (trochę laktoterrorystka). Ja wszystko rozumiem, lubię kp i zamierzam karmić minimum rok ALE moim zdaniem są granice. I pamiętam jak jej syn, miał wtedy ok 2 lat, podczas spotkania towarzyskiego gdzie było dużo dorosłych jak i dzieci, rozpłakał się podczas zabawy, przyszedł do stołu, SAM ROZPIĄŁ JEJ BLUZKE I WYJĄŁ SOBIE CYCKA 🤯🤯🤯 oczywiście koleżanka nie zareagowała "bo KP jest naturalne". Ja naprawdę wszystko rozumiem, nie oceniam ale ja sobie takiej sytuacji nie wyobrażam na ten moment aby Lidka przywłaszczyla sobie moje cycki i sama się do nich dobierała 🤯 a jak rozmawialam wtedy z tą dziewczyną to mówiła, że ten 2 latek dostaje pierś kilkanaście razy dziennie. Nudzi się? Cycek. Jest smutny? Cycek. Ma focha? Cycek. W nocy tylko pierdnie? Cycek. Itd itd. Ja takiej sytuacji chciałabym uniknąć i oczywiście rozumiem termin samoregulacji, poczucia bezpieczeństwa i sama jestem murem za rodzicielstwem bliskości ale uważam, że co za dużo to niezdrowo. Jasne, jeśli dziecko choruje, ząbkuje, przechodzi skok, potrzebuje pobyć z mamą jak najwięcej ale ja będę się starała to rozdzielić. Cycek = karmienie a przytulać się możemy bez piersi w buzi.
I muszę się z Wami podzielić moim dzisiejszym odkryciem!
Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam, że bolą mnie sutki przy karmieniu zupełnie jak na początku? Normalnie piekło / kłuło przy każdym przystawieniu jak w pierwszych tygodniach. Dzisiaj dopiero połączyłam kropki... Mam drugi dzień okresu i już bolą znacznie mniej. Czyli to taki zwiastun przed okresowy! 😁 A już się bałam, że Lidka coś odwala i chwyta źle -
Kasio ale koleżanka poleciała 🤦🏻♀️ mogła sobie darowac
Sara, ja właśnie tego się strasznie obawiam w kp- przeciągnięcia tego do czasu aż Iga będzie na tyle kumata, aby mnie szarpać za bluzkę 😬 Mam dosłownie ciary na plecach jak sobie wyobraze, ze tak to mogloby wyglądać. I to tak jak mówisz- mimo tego ze uważam, ze kp jest bardzo spoko.
Stad planuje skończyć póki nie będzie ogarniała. W sumie wizja powrotu do pracy pewnie ułatwi taka decyzje.
Ale ogólnie chyba wiele rzeczy to kwestia balansu. Mam w otoczeniu kogoś kto wychowuje dziecko w 100% w zgodzie z jego potrzebami i jakkolwiek jestem za poszanowaniem dzieci to tez mnie przerażają sytuacje, w których 1,5 roczne dziecko (jakieś 13kg?) nie chce jechać w wózku, wiec mama je niesie, aby było zadowolone 🙈 No nie… nie wyobrażam sobie siebie w tym. Jakaś dyscyplina i ramy musza być moim zdaniem od najmłodszych lat, bo życie to nie tylko postępowanie tak jak sobie chcemy.
A co do rekwizytów do zasypiania i karmienia w trakcie- w ciągu dnia spoko, np na I drzemke od kilku dni Iga zaczęła zasypiać automatycznie po ubraniu czapki i kombinezonu 😄 Na kolejną usnęła w łóżeczku po krótkim głaskaniu po głowie.
Ale na noc? Musi być cyc… inaczej nie zaśnie i się awanturuje. Zazwyczaj jest karmienie na 2 strony zanim zaśnie. Tak jakby na koniec dnia się dużo emocji nagromadziło i potrzebowała dużo więcej bliskości.
A w nocy różnie, jak się obudzi po niedługim czasie to staram się dawać smoka, ale wychodzi różnie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
O i dopytam jeszcze- Sara jak popyt ubrankowy na olx?
Mam powystawiane na vinted i sprzedają się przede wszystkim te w modnym stylu lub markowe.
Rozważam oddanie części ubranek do jakiegos domu samotnej mamy, ale nawet info o zbiórkach nigdzie nie znalazłam. A jak mam oddać komuś nieznanemu na grupie osiedlowej to tez średnio, bo już nie raz słyszałam historie, ze ktoś udaje potrzebującego, a później i tak cyk leci vinted itp 🤦🏻♀️
Nawet cześć 62 chyba oddam, bo zostaliśmy nimi ostatnio zalani.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka wiesz co, różnie z tym olx. Ja nie mam cierpliwości ani czasu na wystawianie rzeczy osobno. Takie topowe rzeczy jak np pajace z nexta czy komplety z hm lecą szybko ale za bezcen. Ale to loteria, zwykle takie większe paczki dłużej wiszą.
Jeśli rozważasz oddanie to może dom dziecka / pogotowie opiekuńcze?
Mi dzisiaj przyszła paczka z olx dla Emila. pierwszy raz kupiłam mu ciuchy na olx ale jak słowo daję, od września wywalilam z 6 par dresów podartych na kolanie 🤯 za 50 zł dorwałam mu paczkę 12 koszulek, 2 bluzy (w tym adidas i gap), 2 pary dresów z metkami z 5.10.15 i nowe jeansy z nexta 😅 stan super, idealny do przedszkola.
A co do usypiania to ja wielokrotnie słyszałam, że mleko kobiece ma zupełnie inny skład wieczorem + wieczorem zmienia się tempo wypływu i to zupełnie naturalne, że dzieciaki przed nocą długo wiszą. Lidka też + oczywiście dochodzi aspekt odreagowania dnia. Mi chodziło tylko o sytuację pakowania cycka przy każdym grymasie dziecka zwłaszcza gdy są już starsze 😅 -
Nie mogę powiedzieć że zgłębiałam jakoś temat rodzicielstwa bliskości bo generalnie to jest taki nurt... ale z tego co czytałam to mi bliżej do czegoac co w skrócie nazywa się RIE... przynajmnjentak mi się wydaje 😅 bo to jest odpowiadanie na potrzeby dziecka w danym momencie jak to określają responsywnie (moje ulubione słowo bo smoczki też mamy takie do butelek🤣) a wychodzi na to że rodzicielstwo bliskości to jak jesteś tak blisko dziecka że reagujesz jeszcze zanim coś się wydarzy...
Taka ciekawostka 😉 chyba że tylko dla mnie to jest nowość 🙈
Generalnie jak z tym cycem tak samo z tym noszeniem 3 latka mimo wózka to mówimy o stawianiu granic, co pewnie nie będzie łatwe ale jak dla mnie to trzeba łapać balans pomiędzy moimi potrzebami a dziecka... no i szanowanie jego uczuć a nie ich unikanie, tak wiem że chciałbyś być na rękach i że ci smutno itd. Ponoć ważne też żeby nie stawiać się w roli pokrzywdzonego tylko jasno stawiać granice 😉 generalnie jest taki profil na ig nic_na_sile_ może nie wszystko mi leży to co dziewczyna mówi ale wiele rzeczy rozjaśnia 😉👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Sara, dzięki za linka. Już mamy te rymowanki, zna dużą część na pamięć, ale jakoś nie przekłada tego na matematykę. Może jeszcze i po prostu potrzeba czasu 🤞🏻? Przyjrzałam się też zdjęciu Lidki i naszła mnie refleksja czy ja aby nie ubieram za cienko Karo do auta 🤔.
Ubieram ją jak niżej - na pajacyka+body zakladam zwykły bawełniany komplet i czapkę. Potem w fotelik i voila! Odpękane
U Ciebie widzę dużo więcej warstw 🤔. A przecież każde auto ma jakieś tam ogrzewanie.
Na spacer w wózku ma trochę grubszy kombinezon + gruby kocyk. Jak jest śnieg zakładam jej dodatkowo rękawiczki i grubszą czapkę 🤔.
Zgadzam się z tym, że powinno się oddzielić karmienie od zasypiania. Ale też bardzo chciałabym potrafić ululać dziecko w nocy kołysząc, głaszcząc czy dając smoka... Dziś budziła się nawet co 2h i darła jak opętana. Nie pomagało nic, dopiero 120 ml flaszki. Karmilam ją 21-1-3-5³⁰!
Kasio, ale koleżanka zapodała tekst! Trochę czułabym się 'przydeptana', no niefajnie!
Miłego dnia, dziewczyny 😘 -
Acalime może za mala porcja i była głodna? Zbyś je po 150... albo to ten regres snu który występuje w 4 miesiącu chyba między 12 a 16 tygodniem 🙈
A co do ubierania to ponoć dziecko bardziej da znać że mu za zimno niż za ciepło, także jak nie ma czkawki i nie płacze to dobrze ubierasz 😉
Ja ubieram body + sweterek i mam otulacz i oczywiście czapka 😉 jak jest chłodnej to jeszcze przykrywam kocykiem po wyjściu z samochodu i ewentualnie dresowy ocieplany kombinezon.
Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity, Karo za dnia tez je po 150. Ale w nocy albo 90, albo 120. Więcej odmawia, wypycha językiem, albo wręcz próbuje płakać gdy jej wciskam. Nauczyłam się nie karmić jej na siłę, bo potem ulewa że aż strach.
Poczytam o tym regresie, choć chyba się boję 😂 -
Apropo lulania się samodzielne- sytuacja z dzisiejszej nocy, Iga przebudziła się o 4, od razu moja myśl, że głodna. Poszłam do łazienki, po 2 minutach wracam, a dziecko spi dalej z piąstką w buzi 😅 To mówię- dobra, nie wybudzam i tak dospała do 7.
Wybudziłam ją o 8:30, aby szybko zrobić jej okno aktywności i zostawić śpiącą z mężem po nocce i jest nieodrodną córką swojej matki 🤣 Przez 10 minut patrzyła na mnie na zasadzie „kobieto czego budzisz”, 9:20 wzięłam ja na jedzenie, a 9:30 już spała z mężem😂
Ja jadę z psem do fryzjera, co oznacza dla mnie 2,5h w galerii bez żadnej hamulcowej 😁 nie wiem czy nie oszaleje z nadmiaru wolności w tym tygodniu!
Odnośnie ubierania w aucie, ja ja ubieram na zwykle ciuszki z domu we w miarę cienki dresowy kombinezon do samochodu i czapkę.
A do wozka tez w niego lub w puchowy, jeśli jest mróz. Mam tez śpiworek ciepły, dopoki temperatura nie spadła poniżej 0 to kocyk tylko.Ancalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Acalime generalnie regres snu powinien wyjść na dobre bo wydłużają się cykle snu... tylko przez jakiś czas gorzej dziecko moze spać 🙈
A z karmieniem to w sumie jak Zbyś częściej się budził w nocy (chyba przy skoku) to też zjadał mniejsze porcje (robiłam większe i wylewałam 😅) może to takie wpisane w geny i przy KP się im przydaje do zamawiania mleczka a przecież nie ogarniają że mm mają nielimitowane 🤣
Agentka no to udanego szaleństwa 😁👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ancalime ja Lidke mam w bodziaku i legginsach i zakładam ten cienki kombinezon z wełny i do śpiworka. Z tym, że my jedziemy 2 km autem a potem ją wypakowuje i idziemy pieszo więc jest na dworze. Potem od razu odstawiamy Tolke na busa więc w tym samochodzie jest tyle co nic. A rano u nas temperatury poniżej zera + mieszkam na wsi więc jest dość wietrznie.
Ale Lidka jest też zmarźluchem (po ojcu chyba) 🙈
Ja na każde wyjście zakładam tę wełnę bo ona ma właściwości termoregulacyjne i jeszcze się nie zdarzyło aby Lidka się zgrzała w tym
U nas dzisiaj okropna noc. Mam wrażenie, że obudziła się z 50 razy 🙄 na szczęście rano wstała w dobrym nastroju i właśnie śpi... Od 8:20. Czyli chyba wróciły nasze poranne długie drzemki 😁 -
Ancalime, ale Ty masz energii! Świetnie, że Karo daje radę dotrzymywać Ci tempa śliczna jest
Kasio, co za wstretna baba ale nie wyobrażam sobie dziecka, które śmieje się w nocy "hehe mamo jestem głodna" jakaś tania bajera.
Agentka, mam takie samo odczucie co do długości KP. Jest to piękne, ale nie dałabym rady karmić takiego już komunikatywnego dziecka. Chciałabym, żeby udało nam się ten rok osiągnąć (wiadomo, największy kryzys laktacyjny jeszcze przed nami ), ale potem czas wrócić do pracy Trochę się też jeszcze boję etapu jak wyjdą jej zęby, czy nie będzie przygryzać
A Twoja mama to nie wiem, zapomniała jak to z dziećmi było, że je trzeba wyciszyć przed nocą?
Ja też miałam dzisiaj poszaleć w galerii, ale mąż nadal gorączkuje, więc wszystkie plany trafił szlag, kolejny dzień spędzam sama w domu z dzieckiem z katarem wczoraj mi siostra poodbierała paczki ze sklepów, paczkomatu i zrobiła zakupy jedzeniowe, bo nie chcę wbijać z chorym dzieckiem do sklepu, za dużo teraz o tym RSV wszędzie jest a ona pcha ciągle te rączki do buzi
Nocka przyjemna, spała od 22:30 do 2-7-9:30, teraz się pobawiłyśmy i właśnie zasnęła. Idę porozpakowywać paczki, bo stoi wielka kupa kartonów przy drzwiach -
Ancalime, Longanimity albo po prostu ta ilość pokarmu to cecha dzieci 🤷🏻♀️ u mnie Emma do 6 mies. nie była w stanie jednorazowo zjeść więcej niż 120 ml i jadła często. A np Emil w wieku 3 miesięcy wypijał 180-210 🤯 ale rzadko.
Czy wasze dzieci też budzą się od razu po tym, kiedy napiszecie na forum jak to pięknie śpią? 😂😂😂
Ja mam dzisiaj babski dzień. Emil po przedszkolu jedzie do kolegi a do Emmy przyjeżdża koleżanka - więc będę miała 4 dziewczynki 😁
Powiem Wam, że wczoraj się tak fatalnie pożarłam ze starym 🙄 nie wiem jak to rozwiązać i chyba musimy poważnie pogadać bo powiem wam szczerze, że po tym jego powrocie na stałe do domu nie umiemy się dotrzeć 🙄 -
Ogoorkowa mama do mnie wczoraj zadzwoniła z pytaniem czy Mała w końcu zasnęła. Mówię, że do 1 to trwało, ale ostatecznie tak. I delikatnie jej powiedziałam, że ja zupełnie nie zapalam dużego światła już po 21, aby widziała, że już się nie bawimy.
Sama przyznała, że jak wróciła do domu to jej było głupio, że przegięła z tymi atrakcjami i nie pomyślała:)
Nic się nie stało w zasadzie wielkiego, przypuszczam, że kolejnym razem już się bardziej opanuje 😂
Ogólnie widzę po sobie, że nie jestem jakaś matka wariatka, jak ktoś coś zrobi nie tak, co mnie bardzo cieszy. Bo nie chciałabym zrażać do siebie otoczenia przez jakieś impulsywne zachowania.
Sara, jestem w stanie sobie wyobrazić- prowadziliście totalnie inny tryb życia. Ty miałaś wszystko uporządkowane według siebie, a on w gruncie rzeczy święty spokoj i kojarzyl mu się dom głównie z wakacjami, a tu wjeżdża codzienność, która w gruncie rzeczy jest najtrudniejszym elementem dla związku.
Kciuki, abyscie wspólnie doszli do porozumieniaHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka, w sumie nie pomyślałam,że babcia nie mogła się opanować i nacieszyc zabawową wnuczka 😅 ja jeszcze przed pracowa wigilijka, więc nie wiem jak inni (choc w tym przypadku mąż) poradzą sobie z wyciszeniem dziecka przed nocą. Ja tylko nie lubię jak błędy innych nastręczają mi roboty 😅 jak ktoś ją nienajlepiej trzyma przez chwilę czy przewija koślawo to się nie odzywam, żeby właśnie nie wyjść na psychiczną. Choc wymaga to samokontroli 😬
Sara, bardzo mi przykro z powodu kłótni ale niestety inaczej się żyje obok siebie, inaczej na odległość, do każdej sytuacji trzeba się przyzwyczaić i dotrzeć