Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak samo jak Lidka +/- 1,5h
    Choć czasem jest tak, że zaczynam usypiać ją w pore ale to sie przeciąga i koniec końców aktywna jest dużo dużo dłużej 🤷🏻‍♀️ ale wtedy to już jest płacz i zgrzytanie zębów

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj karmienie 19 - 3 - 7.30 🙉 poza tym trochę stękał, a rano popłakiwał z zamknitymi oczmi... chyba bardziej przez brzuszek 🥴 i gdyby nie to że bolała mnie głowa i mnie mogłam zasnąć praktycznie do północy to byłabym chyba najbardziej wyspana od porodu 🙈

Sara no to rzeczywiście trafił ci się wymagający egzemplarz 🙉

Zbysiu to różnie z oknami aktywności ale ta pierwsza drzemka staram się żeby była po 1h, a kolejne no to zależy już od jego zachowania ale max 1,5h. No ale niestety różnie z tym bywa bo nie zawsze chce usnąć... chociaż już coraz częściej to sie udaje 😊 tajgirsze wieczory... turbo drzemki i on jest marudny... I właśnie pytanie czy zmęczony całym dniem czy drzemki za krótkie 🥴

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Longanimity ja mam tę samą zagwostke. Czy Fifi jest zmęczony całym dniem, czy nie dospal na drzemkach? Tylko że kurcze jest tak że po takiej drzemce 35 min wstaje wesołek a jak wczoraj go potrzymalam na rękach i obudził się po 1h25 min to wył obrażony 🤷 nie potrafię zakumać tego snu.

A ja dziś w nocy miałam noworodka. Budził się na jedzenie 23-2-5 xD co 3 godzinki :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania miałam tak przez 2 noce ostatnio 😵‍💫
    A teraz Zbyś zaczął usypiac po 45min od pobudki ale zanim usnął było już ponad 1h 🤷‍♀️ na rękach pewnie byłoby szybciej... ale budzi się praktycznie zawsze jak chce go odłożyć... druga drzemka może dzisiaj będzie w wózku... trzeba iść po paczkę z prezentem dla dziadka 😉

Co do skoków to ja gdzieś przeczytałam że rodzice mają wtedy wrażenie że dziecko im się popsuło... no właśnie ja głównie z tym snem tak widzę... tu już fajnie coraz dłużej śpi i coraz spokojniej... a nagle tak jak pisze Kania... noworodek wrócił 🤷‍♀️
    Po dzisiejszej nocy widzę światełko w tunelu znowu 😊

Mam mocne postanowienie że będę go częściej kładła na brzuszku bo w sumie przez chorobę to poza spaniem praktycznie nie leżał na brzuchu... bo jak był noworodkiem to wyżej podnosił głowę niż ostatnio 😔 przynajmniej takie wrażenie mam i z jednej strony wiem że choroba i skok... ale z drugiej nie chve nadmiernie tłumaczyć bo jakby się okazało że to przez złe napięcie to trzeba iść do specjalisty!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, to super, że nie ma nieprawidłowości i jakby co nic takiego nie sugerowalam ☺ poprostu zauważyłam temat i stwierdziłam, że może komuś się przyda info od fizjo co jest poprawne, a co nie 🙃

Sara, oj niestety ostatnio tak to działa, chociaż wcześniej kupowała wszytako super pasujące i w pastelowych kolorach (uwielbiam Little Dutch 😍) ale Poldziu póki co ewidentnie nie do końca podziela mój gust i tym sposobem bawimy się głównie zabawkami co w życiu bym nie powiedziała, że kiedyś to zamówię 🤣 ale cieszę się jak widzę zadowolona sznupke 😅

Co do spania i rytmu dnia to u nas w sobotę są 4 tygodnie odkąd Poldziu zasypia ok 21 i budzę go o 8 rano ☺ zatrybiło odkąd faktycznie trzymam się stałego rytmu w ciagu dnia 🙃 wiadomo ze nie będzie trwało wiecznie, tym bardziej, że w przyszłym tygodniu szczepienie 😅 ale póki co poprostu korzystam z możliwości wysypiania 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 09:09

Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 👋🏻. Widzę, że Karo jest jedną z drobniejszych. Mierzy 59-61 cm (co pomiar to inaczej mi wychodzi 😂), waży 5,3 kg. Głowa 40 cm.

Jest moją kochaną małą podróżniczką. Jestem w absolutnej mniejszości, bo kocham jeździć samochodem i nie waham się pchać z nią w nawet największe tłumy 🙈 . Powyżej zdjęcie z Berlina, z Weihnachtsmarktu - w weekend pożyczyliśmy busa i pojechaliśmy, jak co roku. W piątek sama pojechałam z nią do Świnoujścia na cmentarz (brrr jak zimno!). Dodatkowo dzielnie odwozi siostrę i znosi spacerki na mrozie przy okazji nauki jazdy na łyżwach. Ma szczęście, bo chociaż podczas taekwondo 2x w tygodniu robi ze mną zakupy w cieple 😂.

Ostatnio ma coraz dłuższe okienka aktywności przez co mam trudności z pracowaniem. Także mój dzień najczęściej wygląda tak, że za dnia opieka nad młoda, sprzątanie, pranie, lekcje niemieckiego z lektorką. Potem odebrać córę nr 1 - nauka, odrabianie zadań domowych, wspólna zabawa. O 21 kładę jedna i druga i najczęściej o 22 zaczynam pracę 🙈😂. Kończę koło 1 w nocy, akurat na karmienie. Potem ładnie śpimy do 6⁴⁵. I od nowa. 3x w tyg zajęcia dodatkowe starszej, 2x rehabilitacja młodszej - więc jak przychodzi niedziela to czuję się jak na wczasach 😇. No i jak więzień odliczający do wyjścia skreślam kartki w kalendarzu do powrotu starego.

Od razu mówię, że nie narzekam - uwielbiam nasz aktywny styl życia, choć jak noszę kolejną godzinę młodą na rękach z bliżej nieokreślonego powodu, to wyrzucam sobie, że za dużo na siebie wzięłam.

Starsza ze swoimi zaburzeniami, ciągłym wyciem dała nam taką szkołę życia, że przy niej Karo wydaje się być najspokojniejszym dzieckiem świata - w zasadzie potrafi ładnie się bawić na macie i godzinę, dając mi czas na spokojne wyszorowanie łazienki. Wydaje mi się że jest tak bezproblemowa jak Filipek Kani. Jedyne co, to jak w zegarku co 3 dzień przez pół dnia wyje - załatwia się co 3 dni i zawsze zanim zrobi na ten 3 (a ostatnio 4 😱) dzień 💩 to przez parę godzin wymaga noszenia, masowania brzuszka i ewidentnie ją coś boli wtedy, płacze. Zastanawiam się też jak jej pomóc gdy widzę że podczas produkcji prostuje nóżki, zaciska pośladki - zamiast wręcz je podkurczyc aby było łatwiej.

U nas nie ma póki co szczególnie przespanych nocek (Pucz, Poldziu pod tym względem, odpukać, ideał 😍) - ale ma ostatnio jedną 5h przerwę. Może ulegnie wydłużeniu 🤞🏻?

Przepraszam, że się częściej nie odzywam, ale serio tyyyle mam roboty, że szok. Z plusów to dostałam całkiem niezłą premię świąteczną, więc w połączeniu z zasiłkiem z zusu wyszła niezła sumka - już myślimy o kolejnym wypadzie gdzieś 😎.

Sara, przykro mi że Lidka źle zniosła szczepienie. U nas NFZ jak przy pierwszej i w sumie bez żadnych wątpliwych atrakcji 🥺. Dobrze że teraz będą nad Wami podwójnie dmuchać i chuchać.

A tak z kompletnie innej beczki - czy któraś z Was pamięta (ja nie), w jakim wieku nasze pokolenie uczyło się tabliczki mnożenia i dzielenia? Moja starsza ma to w drugiej klasie i idzie nam nauka baaaardzo ciężko. Bawimy się kartami Grabowskiego do nauki mnożenia, kupiłam grę planszowa w tym temacie. Rozwiązuje zadania w książeczce, a nawet próbowała zwykłej pamięciówy. Nie wiem, to nie jakoś wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 09:07

agentka93, Kasio lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ale Karo jest śliczna 😍
    Ja Ci pozytywnie zazdroszczę tej podróżniczej wolności. Mi tego cholernie brakuje 🙄 z Tolką śmiało robiłam 600 km ciurem i było cudownie a ten mały wyjec ma jakąś alergię na fotelik i jazdę autem, zanosi się przy 2 km trasie do szkoły 🙄 mam nadzieję że to się zmieni ale Emma dokładnie tak samo wyła i przeszło jej dopiero jak miała z 1,5 roku 🙈

Co do tabliczki to mi się coś kojarzy 4-ta klasa? Zapytam mojej mamy (jest pedagogiem wczesnoszkolnym) czy dzieciaki w 1-3 to mają bo sama jestem ciekawa.

Longanimity, Kania no właśnie wszędzie w źródłach czytam że dzieci w wieku naszych powinny mieć czas aktywności ok 1h 15m do 1h 30m (w niektórych źródłach 1h 45m). Mi Lidka tak fajnie szybciutko już zasypiała a teraz przez ten skok usypianie trwa długo i suma summarum czas aktywności potrafi się przeciągnąć do 2-2,5 h a nawet 3 h. Co więcej, według internetow przemęczone dziecko będzie miało krótkie i słabe drzemki, po których wstaje niezadowolone z życia (w tym miejscu pragnę pozdrowić moją córkę 😅).

I wiecie co, ja nie wiem czy to przypadek czy coś w tym jest, ale pamiętacie jak miałam zepsuty samochód? Nie woziłam dzieci do szkoły przez co Lidka mogła rano spać do 8 albo lepiej. Zasypiała ok 21 i spała do 8:30 około. W tej chwili dzień w dzień budzę ją o 7 i już od rana jest problem z drzemkami. Będę się starała aby chodziła spać wczesniej ale codziennie gdy ją położę ok 19-19:30 to robi sobie z tego drzemke a potem buszuje do 21-21:30. Potem znów wstajemy o 7 rano i kółko się zamyka 🙄

Dziś o 8 rano poszłam z nią na spacer, usnęła w wózku w ułamku sekundy i... Śpi do teraz 🤯 pierwszy raz od 1,5 tygodnia śpi długo 🤯 i dlatego przyszło mi do głowy że może dla niej jest po prostu "za krótka noc" to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 09:51

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja miałam dzielenie i mnożenie jakoś 2-3 klasa. A próbowała metody na palcach? Nigdy jej nie stosowałam, ale pamietam, ze wszyscy chłopcy w klasie tak liczyli, bo mówili, ze to łatwiejsze niż zapamiętać;)
    Piękna śnieżynka z Karoli 😊
    I super, że takie jesteście aktywne. Ja autem nie jezdze(może kiedyś się przemoge), ale komunikacja tez wszędzie Mała zabieram :)

Pucz,spoko, ja to napisałam, bo tez mi się to wydawało niemożliwe, ze jest ok, a ona tak cuduje 🤷🏻‍♀️

Fajnie było wyjść wczoraj, wystroić się itd 😜
    No i intelektualnie wznieść się wyżej niż śpiewanie glupotek dla Igi 😅
    O, ale zeby nie było tak różowo- jak wróciłam koło 23, to dziecko rozbawione, w domu pełna lampa, mama jej pokazywała zabawki i zdziwiona, że Iga nie chce spać 😜 No rzeczywiście szok i niedowierzanie… Wiec do 1 później walczyłam, aby ją wyciszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 10:29

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😘.

Agentka, muszę obczaić metodę na palcach. Nigdy o niej nie słyszałam, a jakoś ułatwić naukę córze by wypadało. Dzięki! Ja właśnie skłaniałam się ku temu co pisze Sara, że od 4 klasy. Ale kto wie, może i wcześniej. Z drugiej strony my też jesteśmy przecież z innych roczników 😇. Choć wszystkie piękne i młode!

Sara, ja tłumaczyłam Karo, że nie wypada aby córka kierowcy darła się podczas drogi 😂. Że jakby miała w przyszłości chorobę lokomocyjną to będziemy robić testy genetyczne czy jej nie podmienili 😜.

Agentka, fajnie że wyszłaś wczoraj - a z usypianiem... No cóż, następnym razem będzie lepiej 😁. Iga miała Ladies night na poziomie dzidziusiowym 😎

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka 🙈 wyobraziłam sobie te sytuacje i Twoją minę po wejściu 😂
    My kiedyś z mężem już zasypiamy w łóżku i słyszymy, że Lidka się obudziła. Poprosiłam męża aby ją przyniósł a ten gamoń zapalił światło, pochylił się nad kołyską i nawija "oooo, mój śliczny dzisiuś wstał! A kto to się tak śmieje?" 🤯🤯🤯
    Nakarmilam ją, po czym wcisnęłam mężowi i poszłam spać 😂

Dziewczyny, Lidka śpi od 8 😃 już kilka razy chodziłam sprawdzić czy żyje 🙈 błagam, niech to będzie koniec skoku i odsypianie pt "aktualizacja systemu" 🥺🙏🏻

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja niestety jestem prawie pewna że trafił mi się drugi po Emmie hajnid 🤷🏻‍♀️ co raz mniej licze na to, że to trudne pierwsze tygodnie. Jest okrutnie absorbująca, nie potrafi pobyć sama chwili, fotelik be, leżak be, łóżeczko w dupę parzy 🤷🏻‍♀️ jedyna różnica taka, że Emma w tym wieku już wózka nie tolerowała a Lidka jeszcze jeździ ale muszę wychodzić w czasie drzemki i jeśli się obudzi to od razu wyje 🤷🏻‍♀️
    Nie wiem, całą ciążę przeczuwałam że tak będzie. Ale skoro Emme wychowałam i nie wyniosłam do okna życia to może i z tą sobie poradzę 😂 nie mniej, byłoby 1000x lżej gdyby była bardziej współpracująca.
    Wkurza mnie to że wyje tak w aucie bo codziennie jeździ 3-4 razy i za każdym razem płacze 🙄

Co do mnożenia jeszcze to tobie chodzi o jakieś takie proste mnożenie na wyrywki np 2x3 czy naukę całej tabliczki mnożenia

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime super że Karo współpracuje ❤️ a jak napisałaś jakie masz aktywne dni to się nie dziwię że nie masz kiedy pisać 🙈

Ja to może bym i jeździła że Zbysiem ale mamy cały czas jeden samochód więc narazie nie bardzo mam jak a komunikacją nie odczuwam w sumie potrzeby jak narazie. Planujemy zakup samochodu początkiem roku, także jeszcze, trochę i będziemy jeździć 😉

Wyszliśmy na spacer i się mocniej rozpadało 😑 Zbyś śpi więc wjechałam do altany i czekam aż przestanie albo trochę słabiej będzie padać i idziemy do sklepu i po paczkę 🤷‍♀️
    Wcisnęłam go jeszcze w kombinezon dresowy z h&m 56, tak zauważyłam że ta bawełna im więcej prana tym mniej elastyczna, a że ten kombinezon akurat ja kupiłam także fajnie się naciąga jeszcze i dlatego się mieści 😊 ale to już jakieś ostatnie podrygi 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime dzwoniłam do mamy 😅 co prawda od 10 lat nie pracuje w zawodzie ale mówi, że w klasie 2 i 3 może być tabliczka mnożenia i dzielenia dla chętnych i do 30. A obowiązkowo wprowadza się tabliczkę w 4 klasie. Chyba że przez te 10 lat zmieniła się podstawa programowa.

Longanimity ja wróciłam z Lidką ze spaceru i zostawiłam ją w wózku, w śpiworku w nieogrzewanym wejściu/ganku.

Śpi od 3,5 h 🤯🤯🤯🤯

Loading ... 😍

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tabliczki mnożenia to właśnie ja pamiętam tak jak Sara pisze, że w 1-3 było do iluś a reszta później 😉

Sara jest nadzieja 🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka wstała 🙈 spała 4 godziny 🤯
    Poskładałam zaległe pranie, przygotowałam obiad, posprzątałam w domu, powystawialam za małe ciuchy dzieci na olx i zdążyłam wyszydełkować śnieżynkę na choinkę 🙈
    Jak miło 😍😁

Jadę zaraz po dzieci. Zobaczymy czy w szkole nie będzie się darła tak jak ostatnio codziennie 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny! Ma mnożenie i dzielenie do 50. Chyba muszę pogodzić się z losem, że już nie jest takim małym bąbelkiem i motywować do bardziej wytężonej nauki 🤷🏻‍♀️.

Sara, dobra robota 💪🏻. Wykorzystałaś sen Lidki na maxa. Jak piszesz o hnb, to moja starsza była takim dzieckiem bez wątpienia. Natomiast Karo... Oby została taka pogodna 🤞🏻❤️.

Longanimity, jak Ty wcisnęłaś Zbysia w 56 😂. Magia jakaś!

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ubolewam że nie mam gdzie go zostawi w chłodzie w wózku 😔 ale wniosłam go z dziadkiem na piętro do nich i nawet udało siw go trochę rozebrać i śpi jeszcze, w sumie i tak już fajnie czasowo 💪 a chciałam iść do domku bo mi zimno się zaczęło robić a całkiem zdrowa jeszcze nie jestem 🥴

No i powiem wam że chyba efekt hormonoterapii... mam takie wyrzuty ciepła... niby nie masakra jakaś... robi mi się tak gorąco ale znośnie jakbym stanęła obok rozpalonego kominka... I wszystko byłoby spoko tylko nie do końca wiem czy to mi tak ciepło czy ogólnie i czy Zbysia ubrać cieplej czy rozebrać 🙈
    Ale z tego co tam czytałam to takie skutki uboczne to pikuś... no i jak moja mama opisuje jak ona odczuwa te wybuchy to też moje są spoko🥵

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime musisz pamiętać że to h&m więc rozmiarowka jest trochę inna... a też mi się wydaje że ten kombinezon taki jakby 2 rozmiarowy bo wcześniej podwijałam mankiety przy rękach i stopach... do tego jest dość szeroki... z resztą same rzućcie okiem 😁

20231214-125300.jpg

Kasio, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime moja Emma była HNB a potem urodził się totalnie bezproblemowy Emil 😅 Jezu ja nie wiedziałam co z sobą zrobić gdy nie trzeba było dziecka nosić, bujać i na głowie stawać by nie było 😄 on jak Karo - leżał na macie godzinę, w aucie jeździł godzinami, wiecznie pogodny i zadowolony.
    A teraz mam powtórkę z rozrywki i czasem mam ochotę uciec 🙈

Longanimity ale śliczny ten kombinezon 😍 sKoda, że dzieci wyrastają tak szybko z pięknych ciuszkow.
    Lidka też się mieści w kombinezon bawełniany z hm 56 :) ale już nie używamy bo na spacer zakładam jej wełniany kombinezon i bezpośrednio do śpiworka. I już żadnych kocyków etc nie używamy.
    Do fotelika też wełna + śpiwór

IMG-20231211-074731.jpg

P.S. w szkole wyła 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 13:46

Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, Zbyś słodki a kombinezon wydaje się ok! 😁

Ancalime, mi się kojarzy tabliczka mnożenia w drugiej klasie do 30, a w trzeciej do 100. Moja mama jest nauczycielką w klasach 1-3 i pamiętam że mi podpowiadała różne sposoby na zapamiętanie, których uczyła też swoje szkolne dzieci 😁

Sara, kciuki żeby to już był koniec skoku! 🍀

Patrząc na to jak karmicie dzieci też przestałam Helence wciskać cycka na siłę i od razu widać poprawę w jej zachowaniu! Mniej się denerwuje, więcej uśmiecha 🙂
    We wtorek pierwszy raz wzięłam ją na dłuższą wycieczkę do dziadków 50km od nas. Pierwsze koty za płoty - możemy tak jeździć! 😁 Wczoraj była u mnie popracować zdalnie koleżanka (a bardziej żona przyjaciela mojego męża). Jak mój Adam wrócił z pracy i zapytał jak dziś Helunia to powiedziałam zgodnie z prawdą że bardzo dobrze. A koleżanka tak dziwnie na mnie spojrzała i zaczęła opowiadać że córka jej przyjaciółki nigdy nie płacze, nawet jak w nocy się budzi na jedzenie to się śmieje 😳 ależ mnie to wkurzyło! Hela nie płakała dużo, tylko troszkę marudziła przed spacerem, ale to już była godzina na wyjście, na pewno się tego dopominala.

age.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ