Styczniowe Groszki :) (2015)
-
WIADOMOŚĆ
-
BATTINKA wrote:http://zapodaj.net/dc5c21adec4d6.jpg.html http://zapodaj.net/43a189f2500d4.jpg.html
Dziewczyny wezcie zobaczcie prosze bo albo ja mam omamay albo niewierze.
Moze test wadliwy....
Przeciez w ogole sie nie czuje na ciaze a bylam w niej 2 razy...piersi mnie niebola ciagnie jajnik prawy i w ogóle. co tu chodzi??
tak sie boje.
Juto jak nie dostane @ to lece do ginka.
SĄ II KRECHY KOCHANA SĄ JA WIDZĘ
LEĆ NA BETEGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Jak nie dostane m@lpy to jutro do dr od razu pobiegne,ale jakos niewierze zeby mnie spotkao takie szczescie.
Niewiem dlaczego boli mnie krzyz i prawy jajnik...dzis w nocy przez te jajniki sie budzilam tak bolaly ale to myslalam ze na @...matko czemu to jest takie skomplikowane.
tak sie boje.
Wiecie co bralam w tym cyklu ziola ojca sroki byc moze przez te ziola sa dwie krechy a tak naprawde ciazy niema.tez tak moze byc. -
Toa wrote:Niepelnosprawnosc ruchowa. Mam chore nogi i rece - ograniczony zakres ruchowy.
Też jest pytanie czy na 100% nie dasz sobie rady z maluszkiem. Czy są rzeczy których nie umiesz zrobić, czy robisz je po prostu wolniej. Jeśli 2 opcja to ja bym zrobiła wszystko, żeby do rodziców się nie przeprowadzać.
Będziesz tam nieszczęśliwa - widać, że nie pałasz optymizmem - oni moim zdaniem też nie specjalnie się ucieszą, widać, że sami mają problemy, a tak przez kolejne 2 lata (730 dni, ponad 17500h) Twoja mama nie będzie opiekowała się tylko chorym ojcem, ale wnukiem, swoją córką i jej dwoma kotami - szczerze mnie by to nie grało ;/ -
BATTINKA wrote:Jak nie dostane m@lpy to jutro do dr od razu pobiegne,ale jakos niewierze zeby mnie spotkao takie szczescie.
Niewiem dlaczego boli mnie krzyz i prawy jajnik...dzis w nocy przez te jajniki sie budzilam tak bolaly ale to myslalam ze na @...matko czemu to jest takie skomplikowane.
tak sie boje.
Wiecie co bralam w tym cyklu ziola ojca sroki byc moze przez te ziola sa dwie krechy a tak naprawde ciazy niema.tez tak moze byc.
No stres2 krechy są
nie słyszałam, żeby jakiekolwiek zioła miały działanie o którym piszesz
-
nick nieaktualny
-
Katarzyna87 wrote:No stres
2 krechy są
nie słyszałam, żeby jakiekolwiek zioła miały działanie o którym piszesz
Katarzyna moja ,,e-kolezanka,, na forum - kafeteria- tez sie pochwaliła wlasnie dwiema kreskami a na drugi dzien @...napisala ze to widocznie dzialanie ziol Ojca sroki dlatego tez sie do tego odniosłam... -
battinko pozytyw jak byk! Gratulacje, leć na betę
Toa przepraszam za wścibskość, jak bardzo ciężko Ci się poruszać? Jeździsz na wózku? No i jak sprawa wygląda z siłą mięśni rąk? Pytam bo moim zdaniem wózek nie jest ani trochę przeszkodą, po prostu nie będziesz biegać tylko jeździć za maluszkiemZ reszta czynności przy dziecku też na pewno sobie poradzisz. Co do kotów - jeśli faktycznie lekarze będą zalecali sterylne warunki i oni powiedzą, że koty należy oddać to znajdź kogoś wśród rodziny/znajomych kogoś kto przygarnie dziewczynki na jakiś czas, aż ojcu się polepszy
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Oznaczamy tylko pozytywne testy i okres. Więc jak masz negatywa - czekaj na @, wtedy Cię wpiszę
01 – Helen @, julita
02 – tomania2806 @, Asieńka466 @, zonaboba @, gezanew @
03 – Matleena @, Marutka @, agatka196
04 – Paula_21, ewe88
05 – Misi@, Gosiacu @, malgo86 @
06 – Feśka @, Kitaja @, Iwonaa11 @, Toa
07 – Emma80 @
08 – zuzzi @, Mandi:) @, Mini_Mouse@
09 – Justine M @, Malinkowe oczekiwanie @ justysss, agniesja
10 – Lianna @
11 – majka92, agus3004 @, odrobinacheci @
12 – Ani86, ania14 @, Molcia @, Emilia77 @
13 – karolka22 @, Ewa99
14 – Kaczorek @
15 – ewa81 @, kasiakasia11 @, lauda. @, Katarzyna87 @
16 – Bulimulia @, Emiśka, Mimi86 @, Mordeczka @, przyszła mama:) @
17 – Evaa @, KochamMisia @
18 – mała.mi @, Majaaa @, Nikka @, alicja_, justyna14 @
19 – agnes175 @, Koalka, asiek191
20 – Kenya, Maandragora, Zajsonek @
21 - kama005 @, mana, werni @,
22 – Lilla My, ppaulina @, Muffinka1019
23 – monika_89, ailatan @
24 – Bąbelek @
25 – gocha04 @, kmb @, BATTINKA, Kasia * @, Asieńka_86
26 – Basik122
27 – zakocona
28 – Gosiacu, olimama, lipss
29 – hanula
30 – tomania2806, Ballerina, Fatim
31 – gezanew, Asieńka466, Emmma, Ralpina, Feśka
http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobrane_1.jpg W styczniu pokazało się już 16 Groszków! http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobraneUfESK.jpg
Legenda:
test pozytywny
@ okres
-
Toa wrote:Eh, jest mi dzisiaj jakoś smutno. Wszyscy z rodziny próbują mnie przekonać, że koty nie mogą być przy dziecku i powinnam je oddać. Jak można oddać członka rodziny.
Toa! to są bzdury że nie można mieć zwierząt przy dziecku!!! kurcze jest pogląd że koty są główną przyczyną toksoplazmozy u ludzi, ale to nieprawda! prędzej tokso Ci grozi przy jedzeniu surowego mięsa, bądź niemytych warzyw i owoców niż od kota!
niestety ludzie, a przede wszystkim lekarze są kompletnie niedouczeni w tym temacie:
po pierwsze bardzo mały odsetek kotów jest nosicielem tokso,od 0,1% populacji bodajże po drugie zarażasz się oocystą, która jest wydalana z kałem kota i która staje się inwazyjna dopiero po ok 2-3 dniach od wydalenia!
także nie przejmuj się opiniami otoczenia, jeśli będziesz potrzebowała zasięgnąć w tym temacie opini specjalisty z chęcią dam Ci namiary;)
Hmm a jeśli chodzi o sterylne warunki w domu to wystarczy zachowywać odpiednią higiene... ja miałam raka będąc nastolatką i miałam dwa koty i psa i w życiu nikomu nei przyszło do głowy zwierząt się pozbyć...mimo że lekarz to zaproponował!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:09
moremi lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Toa, na miejscu Twoich rodziców też bym nie była zbyt entuzjastycznie nastawiona do Twojej ciaży, mająć wizję, że miałabym się przez dwa lata zajmować ciężko chorym mężem, maleńkim dzieckiem, dorosłą corką i jeszcze dwoma kotami...
Spróbuj na to popatrzeć z ich perspektywy.
wybacz, że tak to ujmę, ale jesli już zdecydowaliście się na dziecko, to powinniście być na tyle ogarnieci, żeby się nim zająć, a nie oczekiwać, że ktoś to za Was zrobi. Jak mąż pracuje i Was utrzymuje, to może wynajmijcie jakąś niańkę albo położną, niech Ci pomaga. Jak za mało kasy, to może poszukac wolontariuszy - są różniste fundacje, moze akurat któraś by pomogła.lauda., zwei_kresken, przyszła mama:), Katarzyna87, Emma80, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Oznaczamy tylko pozytywne testy i okres. Więc jak masz negatywa - czekaj na @, wtedy Cię wpiszę
Lista
01 – Helen @, julita
02 – tomania2806 @, Asieńka466 @, zonaboba @, gezanew @
03 – Matleena @, Marutka @, agatka196
04 – Paula_21, ewe88
05 – Misi@, Gosiacu @, malgo86 @
06 – Feśka @, Kitaja @, Iwonaa11 @, Toa
07 – Emma80 @
08 – zuzzi @, Mandi:) @, Mini_Mouse@
09 – Justine M @, Malinkowe oczekiwanie @ justysss, agniesja
10 – Lianna @
11 – majka92, agus3004 @, odrobinacheci @
12 – Ani86, ania14 @, Molcia @, Emilia77 @
13 – karolka22 @, Ewa99
14 – Kaczorek @
15 – ewa81 @, kasiakasia11 @, lauda. @, Katarzyna87 @
16 – Bulimulia @, Emiśka, Mimi86 @, Mordeczka @, przyszła mama:) @
17 – Evaa @, KochamMisia @
18 – mała.mi @, Majaaa @, Nikka @, alicja_, justyna14 @
19 – agnes175 @, Koalka, asiek191
20 – Kenya, Maandragora, Zajsonek @
21 - kama005 @, mana, werni @,
22 – Lilla My, ppaulina @, Muffinka1019
23 – monika_89, ailatan @
24 – Bąbelek @
25 – gocha04 @, kmb @, BATTINKA, Kasia * @, Asieńka_86
26 – Basik122
27 – zakocona
28 – Gosiacu, olimama, lipss
29 – hanula
30 – tomania2806, Ballerina, Fatim
31 – gezanew, Asieńka466, Emmma, Ralpina, Feśka
http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobrane_1.jpg W styczniu pokazało się już 16 Groszków! http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobraneUfESK.jpg
Legenda:
test pozytywny
@ okres
-
BATTINKA wrote:Katarzyna moja ,,e-kolezanka,, na forum - kafeteria- tez sie pochwaliła wlasnie dwiema kreskami a na drugi dzien @...napisala ze to widocznie dzialanie ziol Ojca sroki dlatego tez sie do tego odniosłam...
II pokazały się nie z powodu ziółek, tylko ta dziewczyna była w ciąży. Ciąża się po prostu nie przyjęła. Dlatego zazwyczaj nie poleca się testować przez @
zuzzi wrote:Toa, na miejscu Twoich rodziców też bym nie była zbyt entuzjastycznie nastawiona do Twojej ciaży, mająć wizję, że miałabym się przez dwa lata zajmować ciężko chorym mężem, maleńkim dzieckiem, dorosłą corką i jeszcze dwoma kotami...
Spróbuj na to popatrzeć z ich perspektywy.
wybacz, że tak to ujmę, ale jesli już zdecydowaliście się na dziecko, to powinniście być na tyle ogarnieci, żeby się nim zająć, a nie oczekiwać, że ktoś to za Was zrobi. Jak mąż pracuje i Was utrzymuje, to może wynajmijcie jakąś niańkę albo położną, niech Ci pomaga. Jak za mało kasy, to może poszukac wolontariuszy - są różniste fundacje, moze akurat któraś by pomogła.
AMEN!