Styczniowe Groszki :) (2015)
-
WIADOMOŚĆ
-
BATTINKA wrote:http://zapodaj.net/dc5c21adec4d6.jpg.html http://zapodaj.net/43a189f2500d4.jpg.html
Dziewczyny wezcie zobaczcie prosze bo albo ja mam omamay albo niewierze.
Moze test wadliwy....
Przeciez w ogole sie nie czuje na ciaze a bylam w niej 2 razy...piersi mnie niebola ciagnie jajnik prawy i w ogóle. co tu chodzi??
tak sie boje.
Juto jak nie dostane @ to lece do ginka.
SĄ II KRECHY KOCHANA SĄ JA WIDZĘ
LEĆ NA BETEGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Jak nie dostane m@lpy to jutro do dr od razu pobiegne,ale jakos niewierze zeby mnie spotkao takie szczescie.
Niewiem dlaczego boli mnie krzyz i prawy jajnik...dzis w nocy przez te jajniki sie budzilam tak bolaly ale to myslalam ze na @...matko czemu to jest takie skomplikowane.
tak sie boje.
Wiecie co bralam w tym cyklu ziola ojca sroki byc moze przez te ziola sa dwie krechy a tak naprawde ciazy niema.tez tak moze byc. -
Toa wrote:Niepelnosprawnosc ruchowa. Mam chore nogi i rece - ograniczony zakres ruchowy.
Też jest pytanie czy na 100% nie dasz sobie rady z maluszkiem. Czy są rzeczy których nie umiesz zrobić, czy robisz je po prostu wolniej. Jeśli 2 opcja to ja bym zrobiła wszystko, żeby do rodziców się nie przeprowadzać.
Będziesz tam nieszczęśliwa - widać, że nie pałasz optymizmem - oni moim zdaniem też nie specjalnie się ucieszą, widać, że sami mają problemy, a tak przez kolejne 2 lata (730 dni, ponad 17500h) Twoja mama nie będzie opiekowała się tylko chorym ojcem, ale wnukiem, swoją córką i jej dwoma kotami - szczerze mnie by to nie grało ;/ -
BATTINKA wrote:Jak nie dostane m@lpy to jutro do dr od razu pobiegne,ale jakos niewierze zeby mnie spotkao takie szczescie.
Niewiem dlaczego boli mnie krzyz i prawy jajnik...dzis w nocy przez te jajniki sie budzilam tak bolaly ale to myslalam ze na @...matko czemu to jest takie skomplikowane.
tak sie boje.
Wiecie co bralam w tym cyklu ziola ojca sroki byc moze przez te ziola sa dwie krechy a tak naprawde ciazy niema.tez tak moze byc.
No stres 2 krechy są nie słyszałam, żeby jakiekolwiek zioła miały działanie o którym piszesz -
nick nieaktualny
-
Katarzyna87 wrote:No stres 2 krechy są nie słyszałam, żeby jakiekolwiek zioła miały działanie o którym piszesz
Katarzyna moja ,,e-kolezanka,, na forum - kafeteria- tez sie pochwaliła wlasnie dwiema kreskami a na drugi dzien @...napisala ze to widocznie dzialanie ziol Ojca sroki dlatego tez sie do tego odniosłam... -
battinko pozytyw jak byk! Gratulacje, leć na betę
Toa przepraszam za wścibskość, jak bardzo ciężko Ci się poruszać? Jeździsz na wózku? No i jak sprawa wygląda z siłą mięśni rąk? Pytam bo moim zdaniem wózek nie jest ani trochę przeszkodą, po prostu nie będziesz biegać tylko jeździć za maluszkiem Z reszta czynności przy dziecku też na pewno sobie poradzisz. Co do kotów - jeśli faktycznie lekarze będą zalecali sterylne warunki i oni powiedzą, że koty należy oddać to znajdź kogoś wśród rodziny/znajomych kogoś kto przygarnie dziewczynki na jakiś czas, aż ojcu się polepszy13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Oznaczamy tylko pozytywne testy i okres. Więc jak masz negatywa - czekaj na @, wtedy Cię wpiszę
01 – Helen @, julita
02 – tomania2806 @, Asieńka466 @, zonaboba @, gezanew @
03 – Matleena @, Marutka @, agatka196
04 – Paula_21, ewe88
05 – Misi@, Gosiacu @, malgo86 @
06 – Feśka @, Kitaja @, Iwonaa11 @, Toa
07 – Emma80 @
08 – zuzzi @, Mandi:) @, Mini_Mouse@
09 – Justine M @, Malinkowe oczekiwanie @ justysss, agniesja
10 – Lianna @
11 – majka92, agus3004 @, odrobinacheci @
12 – Ani86, ania14 @, Molcia @, Emilia77 @
13 – karolka22 @, Ewa99
14 – Kaczorek @
15 – ewa81 @, kasiakasia11 @, lauda. @, Katarzyna87 @
16 – Bulimulia @, Emiśka , Mimi86 @, Mordeczka @, przyszła mama:) @
17 – Evaa @, KochamMisia @
18 – mała.mi @, Majaaa @, Nikka @, alicja_, justyna14 @
19 – agnes175 @, Koalka , asiek191
20 – Kenya, Maandragora, Zajsonek @
21 - kama005 @, mana, werni @,
22 – Lilla My , ppaulina @, Muffinka1019
23 – monika_89 , ailatan @
24 – Bąbelek @
25 – gocha04 @, kmb @, BATTINKA, Kasia * @, Asieńka_86
26 – Basik122
27 – zakocona
28 – Gosiacu, olimama, lipss
29 – hanula
30 – tomania2806, Ballerina, Fatim
31 – gezanew, Asieńka466, Emmma, Ralpina, Feśka
http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobrane_1.jpg W styczniu pokazało się już 16 Groszków! http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobraneUfESK.jpg
Legenda:
test pozytywny
@ okres
-
Toa wrote:Eh, jest mi dzisiaj jakoś smutno. Wszyscy z rodziny próbują mnie przekonać, że koty nie mogą być przy dziecku i powinnam je oddać. Jak można oddać członka rodziny.
Toa! to są bzdury że nie można mieć zwierząt przy dziecku!!! kurcze jest pogląd że koty są główną przyczyną toksoplazmozy u ludzi, ale to nieprawda! prędzej tokso Ci grozi przy jedzeniu surowego mięsa, bądź niemytych warzyw i owoców niż od kota!
niestety ludzie, a przede wszystkim lekarze są kompletnie niedouczeni w tym temacie:
po pierwsze bardzo mały odsetek kotów jest nosicielem tokso,od 0,1% populacji bodajże po drugie zarażasz się oocystą, która jest wydalana z kałem kota i która staje się inwazyjna dopiero po ok 2-3 dniach od wydalenia!
także nie przejmuj się opiniami otoczenia, jeśli będziesz potrzebowała zasięgnąć w tym temacie opini specjalisty z chęcią dam Ci namiary;)
Hmm a jeśli chodzi o sterylne warunki w domu to wystarczy zachowywać odpiednią higiene... ja miałam raka będąc nastolatką i miałam dwa koty i psa i w życiu nikomu nei przyszło do głowy zwierząt się pozbyć...mimo że lekarz to zaproponował!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:09
moremi lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Toa, na miejscu Twoich rodziców też bym nie była zbyt entuzjastycznie nastawiona do Twojej ciaży, mająć wizję, że miałabym się przez dwa lata zajmować ciężko chorym mężem, maleńkim dzieckiem, dorosłą corką i jeszcze dwoma kotami...
Spróbuj na to popatrzeć z ich perspektywy.
wybacz, że tak to ujmę, ale jesli już zdecydowaliście się na dziecko, to powinniście być na tyle ogarnieci, żeby się nim zająć, a nie oczekiwać, że ktoś to za Was zrobi. Jak mąż pracuje i Was utrzymuje, to może wynajmijcie jakąś niańkę albo położną, niech Ci pomaga. Jak za mało kasy, to może poszukac wolontariuszy - są różniste fundacje, moze akurat któraś by pomogła.lauda., zwei_kresken, przyszła mama:), Katarzyna87, Emma80, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Oznaczamy tylko pozytywne testy i okres. Więc jak masz negatywa - czekaj na @, wtedy Cię wpiszę
Lista
01 – Helen @, julita
02 – tomania2806 @, Asieńka466 @, zonaboba @, gezanew @
03 – Matleena @, Marutka @, agatka196
04 – Paula_21, ewe88
05 – Misi@, Gosiacu @, malgo86 @
06 – Feśka @, Kitaja @, Iwonaa11 @, Toa
07 – Emma80 @
08 – zuzzi @, Mandi:) @, Mini_Mouse@
09 – Justine M @, Malinkowe oczekiwanie @ justysss, agniesja
10 – Lianna @
11 – majka92, agus3004 @, odrobinacheci @
12 – Ani86, ania14 @, Molcia @, Emilia77 @
13 – karolka22 @, Ewa99
14 – Kaczorek @
15 – ewa81 @, kasiakasia11 @, lauda. @, Katarzyna87 @
16 – Bulimulia @, Emiśka , Mimi86 @, Mordeczka @, przyszła mama:) @
17 – Evaa @, KochamMisia @
18 – mała.mi @, Majaaa @, Nikka @, alicja_, justyna14 @
19 – agnes175 @, Koalka , asiek191
20 – Kenya, Maandragora, Zajsonek @
21 - kama005 @, mana, werni @,
22 – Lilla My , ppaulina @, Muffinka1019
23 – monika_89 , ailatan @
24 – Bąbelek @
25 – gocha04 @, kmb @, BATTINKA, Kasia * @, Asieńka_86
26 – Basik122
27 – zakocona
28 – Gosiacu, olimama, lipss
29 – hanula
30 – tomania2806, Ballerina, Fatim
31 – gezanew, Asieńka466, Emmma, Ralpina, Feśka
http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobrane_1.jpg W styczniu pokazało się już 16 Groszków! http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobraneUfESK.jpg
Legenda:
test pozytywny
@ okres
-
BATTINKA wrote:Katarzyna moja ,,e-kolezanka,, na forum - kafeteria- tez sie pochwaliła wlasnie dwiema kreskami a na drugi dzien @...napisala ze to widocznie dzialanie ziol Ojca sroki dlatego tez sie do tego odniosłam...
II pokazały się nie z powodu ziółek, tylko ta dziewczyna była w ciąży. Ciąża się po prostu nie przyjęła. Dlatego zazwyczaj nie poleca się testować przez @
zuzzi wrote:Toa, na miejscu Twoich rodziców też bym nie była zbyt entuzjastycznie nastawiona do Twojej ciaży, mająć wizję, że miałabym się przez dwa lata zajmować ciężko chorym mężem, maleńkim dzieckiem, dorosłą corką i jeszcze dwoma kotami...
Spróbuj na to popatrzeć z ich perspektywy.
wybacz, że tak to ujmę, ale jesli już zdecydowaliście się na dziecko, to powinniście być na tyle ogarnieci, żeby się nim zająć, a nie oczekiwać, że ktoś to za Was zrobi. Jak mąż pracuje i Was utrzymuje, to może wynajmijcie jakąś niańkę albo położną, niech Ci pomaga. Jak za mało kasy, to może poszukac wolontariuszy - są różniste fundacje, moze akurat któraś by pomogła.
AMEN!