Styczniowe Groszki :) (2015)
-
WIADOMOŚĆ
-
ailatan wrote:A ja myśle ze zdrowie ludzi najwazniejsze.. i jezeli zwierze ma zaszkodzic, powodowac minimum ryzyka dla zdrowia przyszlego dziecka, jego mamy, taty kogokolwiek to nalezy po prostu oddac zwierze w dobre rece..
Ale rozumiem też, że są różne sytuacje i różne choroby.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Chce mi się ryczeć ale nie mogę bo córcia obok.
A wiec na usg wyszlo ze owulacji niemialam jajnik jest powiększony a w macicy pusto.
Czekam na wyniki bety ale i tak dopiero ok 20 lecę z powrotem do ginka bo jesli jest ciaza to pozamaciczna.
K...mac skąd takie rzeczy sie w ogóle biorą?niewiem juz co myśleć...dr mówi ze dobrze ze przyszłam tak wcześnie to odrazu do szpitala i dostane jakiś zastrzyk a jak bym przyszła pozniej to juz by się pod operacje kwalifikowało o i taka to historia bez happy endu (
Ja już mam dość tych starań myślałam po cichu ze się udalo a tu takie cyrki.
Zachciało mi się brać ziola ojca sroki-co mnie podkusiło przecież mam owulację normalnie i co glupia jestem to mam za swoje. -
Battinka trzymaj się. Może nie będzie tak źle.
Kciuki trzymam za czekające na betę. I więcej bobasków proszęBATTINKA lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Beti nie chcę wchodzić w kompetencje lekarza, ale skąd on wie, że owulki nie było? Przecież jajca już nie ma, ciałko żółte mogło się schować (wiem o czym mówię, bo lekarka na którymś tam z kolei usg twierdziła, że widzi dwa płody, a był jeden - sytuacja odwrotna), płynu w zatoce douglasa dawno już nie ma.
Inna sprawa, że twierdzi, że owulacji nie było, jajnik powiększony, ale jak jest ciąża to pozamaciczna - helooł skoro owulacji jego zdaniem nie było?
A w macicy może nic nie być widać, bo jak pisałyśmy wcześniej, że jest za wczas.
Mam jednak nadzieję, że wszystko jest OK :*moremi, zakocona, BATTINKA, anja83, Emma80, Maczek lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Chce mi się ryczeć ale nie mogę bo córcia obok.
A wiec na usg wyszlo ze owulacji niemialam jajnik jest powiększony a w macicy pusto.
Czekam na wyniki bety ale i tak dopiero ok 20 lecę z powrotem do ginka bo jesli jest ciaza to pozamaciczna.
K...mac skąd takie rzeczy sie w ogóle biorą?niewiem juz co myśleć...dr mówi ze dobrze ze przyszłam tak wcześnie to odrazu do szpitala i dostane jakiś zastrzyk a jak bym przyszła pozniej to juz by się pod operacje kwalifikowało o i taka to historia bez happy endu (
Ja już mam dość tych starań myślałam po cichu ze się udalo a tu takie cyrki.
Zachciało mi się brać ziola ojca sroki-co mnie podkusiło przecież mam owulację normalnie i co glupia jestem to mam za swoje.BATTINKA, Emma80, Maczek lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Mana ja miałam to samo! Na pierwszej wizycie, jak przyszłam z betą 77,13 to nawet nie chciała mnie na usg brać, sprawdziła ginka szyjkę - tyle. Sama uznała, że może nic nie znaleźć, mimo świetnego sprzętu, a ja będę się przez to niepotrzebnie stresowała.
kiedyś byłam u gina bęcwała, kretyn straszny, co wizyta straszył mnie czym się dało. Jedyne co pozytywnego wyniosłam z jego wizyt to to, by nie iść do ginekologa przed 8tc, bo wtedy wszystko już będzie jasne.
90% dziewczyn na OF sugeruje się, wykresem - dzień owulki - a wcale nie musi tak być. Wystarczy że owulka była 3 dni później, zagnieżdżenie nie było o 5dpo tylko w 11 dpo i już mamy 14 dni obsuwki!
Mana wrote:Sezon ciążowy się zaczyna ? A te Rosmannowe jakieś lepsze są od typowo aptecznych? -
Jeju tak teraz leze i myślę dziewczyny przeciez powiedzial ze to byl cykl bezowulacyjny...wiec skąd ta ciąża? I dlaczego jest powiększony jajnik prawy?Kuźwa...zeby to bylo choc mniej skomplikowane:(
Kurde skąd taka ciąża u zdrowej kobiety nigdy niemialam problemów kobiecych zresztą na nic nie choruje poważnego operacji nie przechodziłam wiec skąd to cholerstwo u mnie by się wzięło? Skąd w ogóle powiększony jajnik?
Wiecie ci kochana ja mieszkam w bardzo małym mieście tu nie ma specjalistów...a ten dr ma taką dobra opinie do niego się czekam 3mce prywatnie.sama niewiem co myśleć...wiem jedno ze się boje co będzie dalej o 16 odbieram wyniki wiec dam znać.Bo przeciez nikt inny jak Wy nie będzie mnie wspieral.
Dziekuje wam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 15:15
zakocona, Emilia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BATTINKA wrote:Jeju tak teraz leze i myślę dziewczyny przeciez powiedzial ze to byl cykl bezowulacyjny...wiec skąd ta ciąża? I dlaczego jest powiększony jajnik prawy?Kuźwa...zeby to bylo choc mniej skomplikowane:(
Kurde skąd taka ciąża u zdrowej kobiety nigdy niemialam problemów kobiecych zresztą na nic nie choruje poważnego operacji nie przechodziłam wiec skąd to cholerstwo u mnie by się wzięło? Skąd w ogóle powiększony jajnik?
Wiecie ci kochana ja mieszkam w bardzo małym mieście tu nie ma specjalistów...a ten dr ma taką dobra opinie do niego się czekam 3mce prywatnie.sama niewiem co myśleć...wiem jedno ze się boje co będzie dalej o 16 odbieram wyniki wiec dam znać.Bo przeciez nikt inny jak Wy nie będzie mnie wspieral.
Dziekuje wam.
Beti nie pamiętam jak się ta dziewczyna nazywała, ale na wrześniówkach była. Cykl z tempki płaski jak deska do prasowania, lekarz powiedział jej że cykl jest bezowulacyjny na 100%, że nic z tego w tym. Na kolejny już się na jakieś badania umówiła. I co? W tym właśnie cyklu zaszła. Lekarze też ludzie, są omylni, choć nie każdy z nich to przyzna.
Nie stresuj się niepotrzebnie. Jesteśmy tutaj a ja na pewno do 17:30, bo się dzisiaj wyjątkowo w pracy nudzę!
mana wrote:Katarzyna87 no ja wtedy miałam bete 86 czy 89 coś koło tego
Testy nie wiem czy lepsze ale ja je lubię i chyba nie tylko ja taaaaa a sezon ciążowy pełną gębą u mnie w rodzinie, bliskiej rodzinie 3 w ciąży a wśród bliskich znajomych dziś się dowiedziałam o 4
Łooo to konkretnie U mnie wszystkie ciężarne porodziły w ciągu ostatnich 2 mc, więc to nie one wykupiły Ci testy