Styczniowe mamusie 2014 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweloka84 wrote:Ania i zas razem na luty ;p
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
A ja za to chyba w końcu zwariuje. Odebrałam wczoraj bete i wzrosła do 1291 mIU/ml no i niby wszystko super a progesteron 2,1 ng/ml czyli taki, przy którym teretycznie żadna ciąża nie miałaby się bynajmniej wg mojej wiedzy nawet począć. Umówiłam sie wieczorem do mojej pani ginekolog. Wszystko oki, ładnie, pięknie, w końcu się udało itd. Robimy USG a tam nic:( Macica rozpulchniona, szyjka zamknięta ciążowa, endometrium również. Pęcherzyka nigdzie nie ma:( Znalazła torbiel na jajniku i podejrzenie o ciąże pozamaciczną. Jednak w torbieli nie ma wody, nie ma warstwy kosmówkowej, nie krwawię, nic mnie nie boli. Wg niej opcje są tylko dwie. Ciąża jest niezaprzeczalna przy takiej becie. Wzrasta ona za intensywnie na ciąże pozamaciczną. Więc albo to albo owulacja była drugi raz, czy też pózniej i jest to dwutygodniowa ciąża, której jeszcze nie widać w USG, o czym świadczyłaby beta, plamienie itd. Mam pojawić się w przyszły wtorek i czekać. Dostałam też duphaston 3x1 i zakaz grzebania w internecie i nakręcania się.
W sobotę mam wizytę kontrolną u endo, może on mi wyjaśni jak możliwy jest taki progesteron i wzrastająca beta?
Jeśli znacie podobny przypadek dajcie znać...muszę jakoś dotrwać do wtorku. Nie mam już siły latać po innych lekarzach w poszukiwaniu lepszego usg. Czekam....
Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje zaciążonym:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kupilam testy owu - zobacze czy cos wyjdzie - jak bedzie pozytyw tzn ze owulka dzis zawita ..jak nie to czekamna wyniki badan dzis zrobilam progesteron, TSH i poziom magnezu
AnBe, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:kupilam testy owu - zobacze czy cos wyjdzie - jak bedzie pozytyw tzn ze owulka dzis zawita ..jak nie to czekamna wyniki badan dzis zrobilam progesteron, TSH i poziom magnezu
a właśnie chciałam Ci podsunąc pomysł z badaniami
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
AnBe wrote:a właśnie chciałam Ci podsunąc pomysł z badaniami
poszłam siusiu i sory za wyrazenie ale taki glutek rozciagliwy teraz sucho ....dobra ałpałam serio dola jeslli owulka byla dzis to dupa zbita
ide pracowac bo juz mnie to wszystko wkurwia -
nick nieaktualnyJa się chyba już na luty zapiszę... Nie wiem czy była owulka, ale jeśli tak to między 11 - 15 dc, tak przynajmniej na ulotce owu jest napisane. Temperatura spada choć to dopiero 23 dzień cyklu. Znając życie kolejny raz nic z tego Już naprawdę nie mam siły... Kiedyś koleżanka wywróżyła mi z kart, że nigdy nie zajdę w ciąże i to dwa razy pod rząd... Chyba się sprawdzi...
-
Agata nie wygaduj głupot..
Ania test jest pozytywny, ale owulacja mogła być wczoraj, a nawet przedwczoraj, ja dziś 3 dzień z rzędu mam test pozytywny, choć zazwyczaj najwyżej 1 dzień mi wychodził.. A i tak pewna nie jestem czy pękło co miało pęknąć. -
nick nieaktualnywitam kochane ja tu tak zajrzałam sprawdzic co nowego
a sama musze poczekac jak powstana watki marzec lub kwiecien bo szybciej nie mam na co liczyc....
a jak nie na wiosne to az dopiero latem jak mezu juz bedzie w domciu...ale teraz sobie chociaz odpoczne od tego wszystkiego czekam spokojnie na wizyte w klinice i nie mam sie czym stresowac -
Ania dla mnie test negatywny, ponieważ kreska testowa jest jaśniejsza od kontrolnej. Test owulacyjny jest pozytywny tylko wtedy, kiedy kreski są identycznej intensywności lub nawet kreska testowa jest ciemniejsza.
Ania_84, Eweloka84, Maka, zoi lubią tę wiadomość
-
Klif wrote:Ania dla mnie test negatywny, ponieważ kreska testowa jest jaśniejsza od kontrolnej. Test owulacyjny jest pozytywny tylko wtedy, kiedy kreski są identycznej intensywności lub nawet kreska testowa jest ciemniejsza.
-
bo prawda jest taka że liczy się tylko pierwszy pozytywny test owu dlatego nie zaleca się go robić potem w kolejnych dniach(bo tylko namiesza nam w głowie). jak wyjdzie mocna kreska to się już nie robi, bo od pierwszego pozytywnego testu powinno się wyliczać owu....
a ja zapisuję się na początek lutego:)Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny