Styczniowe mamusie 2014 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czekaja wrote:TSH- 1.96 uU/ml
PRL- 335.8 mlU/l
PRL po obciążeniu- 4664.0 mlU/l:(
co jest z ta prolaktyną po obciązeniu że wychodzi zle a podstawowa jest ok??
Badania robilam na wlasną ręke i nie wiem czy z takimi wynikami trzeba isc do lekarza czy nie. Chodzi mi o prl po obciazeniu bo reszta jest ok
moim zdaniem powinnaś jak najszybciej iść do lekarza. Nie mam fachowej wiedzy na ten temat ale z tego co sie orientuje wartość po obciążeniu może być maksymalnie 5 razy większa niż przed czyli w Twoim przypadku powinna wynosić maksymalnie ok 1700 a masz ponad 4500. Powinnaś iśc do lekarza i on ustali co jest przyczyną takiego wyniku i da Ci ewentualnie leki. Także nie denerwuj się tylko jak najszybciej do lekarza i wszystko będzie dobrze
[/url] -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Wiem wiem że ta prolaktyna po obciążeniu jest za duża ja mam 13 razy większa od podstawowej a max to 6razy wynik podstawowy. Czytałam jednak że lekarze mówią że prolaktyna po obciazeniu to sztuczne wywoływanie reakcji organizmu, która w normalnych warunkach nie zachodzi dlatego tak mało lekarzy zleca PRL po obciążeniu. No nic pewnie jak nie pojde do lekarza to sie nie dowiem
fabiola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Wiem wiem że ta prolaktyna po obciążeniu jest za duża ja mam 13 razy większa od podstawowej a max to 6razy wynik podstawowy. Czytałam jednak że lekarze mówią że prolaktyna po obciazeniu to sztuczne wywoływanie reakcji organizmu, która w normalnych warunkach nie zachodzi dlatego tak mało lekarzy zleca PRL po obciążeniu. No nic pewnie jak nie pojde do lekarza to sie nie dowiem
Ja miałam prolaktynę po obciążeniu przekroczoną 11 razy. Gin zalecił Bromergon 0,5 tabletki. Wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę więc polecam wizytę u ginekologa
czekaja lubi tę wiadomość
-
Kasandra wrote:Dzięki bardzo też mi się wydaje, że jak będę miała zajść w ciąże to w danym miesiącu nawet z jednym serduchem zajdę, ale człowiek jest taki niecierpliwy... ehhhh.... no to czekamy pierwszy raz użyję testu owulacyjnego.... czy wystarczy go robić od 14 dnia jeśli owu mam tak około 18-20 dnia ?
Pewnie że wystarczy tez mam owulkę koło 17-19 dc -
Gin mi dał Bromergon, ale po półtory tyg. wylądowałam w szpitalu, więc nie mogę tego brać. Dziś idę do nowego endokrynologa i myślę, że coś lepszego mi przepisze. Moja siostra do niego chodzi i ma dobre prochy na prolaktynę, a giny zwykle przepisują bromergon, a to jest po prostu trucizna.
-
nick nieaktualnyolka dlaczego piszesz ze to trucizna - leki niektórym służą niektórym nie.. Ty zareagowałaś najwyraźniej w zły sposób na bromergon. Ja go brałam 2 miesiące i po tym czasie moje prolaktyna po obciążeniu jest wzorowa...
Myślę że dopasowanie leków to bardzo indywidualna sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 09:38
-
Piszę trucizna bo to prawda, poczytaj sobie skład i opinie o tym leku, jest wiele bezpiecznych zamienników i lekarze nie powinni tego zapisywać, bo naprawdę można tym lekiem narobić więcej szkód niż pożytku (opinia lekarska). Dobrze, że niektórzy nie reagują na bromergon tak jak ja. Tylko się cieszyć.
-
nick nieaktualnyolka nie twierdzę że bromergon ma zajebisty skład i jest bezpiecznym lekiem.. tylko piszę, że nie każdy reaguje na niego źle.. Mi pomógł.. i tyle. Inne leki mające takie samo działanie jak bromergon np. naprolac sa b. drogie i nie każdego na nie stać...
-
nick nieaktualnymi tam po bromku nic nie było a bałam sie cholrenie tych skutkow ubocznych, specjalnie na tydzien pojechałam do mamy zeby przy mnie była gdyby cos sie działo...a bardzo pomaga...brak PMS a co sie z tym wiazało bardzo mocnego bolu piersi...no i ja biore cała tabletke...a co do trucizny to sie zgodze bo robiony jest ze sporyszu a to jest trucizna ale specjalnie przygotowany juz nie tak bardzo truje...lekarze to przepisuja bo jest najtanszy, mnie jedno opakowanie kosztowało 3 zł z groszami a inne sa duzo drozsze...
-
nick nieaktualny
-
Poproszę (-) @ przyszła26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Styczniowe testerki:
1 - Jackie (-), Chanela, liloe, Emalia82 , Majka
2 - Czarna94 (-),czekaja(-), Asior79 , Eva , respecktme92 , Inessa , tyger
3 - oliwia85 (-), Iwka(-),iwo_na , aswalda
4 - mycha28,justysia90 , Paula55 , Joy , b-c , Isia14
5 - samira (-)
6 - Sylwia1985 , Kaśka(-), olitka (-), fabiola
7 - kierzynka (-), yojiona, Milcia (-), Curacao , Jetta , Aniołeczek
8 - Eweloka84, eveb , limonka0024