Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe mamusie 2014 :)
Odpowiedz

Styczniowe mamusie 2014 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam mu wykresy - powiedział, że bardoz fajnie, ale że ewidentnie takich skoków mieć nie powinnam i cykle bezowulacyjne. Teraz on mi nic nie poradzi, sprawdzać, obserwować się itp. Może się uda, a jak nie to za rok będziemy kombinować.... Ku.wa mac... Rok?? przy moich chorych jajnikach??

Dobrze, że krew mi się zaczęła poprawiać... Jedyny plus. Luteinę mam brać nadal ale przesunąc o 2 dni wcześniej w następnym cyklu. Metforminy nie kazał brać. Nadal łykać biofer folik i dołączyć wit b6 bo słabo wyszła.

Dał mi skierowanie na krew gdybym czuła potrzebę zrobić, ale tylko ogólna morfologia i żelazo...

Wyszłam wkurzona, liczyłam, że przy mojej chorobie i przy moich dolegliwościach coś konkretniej podziała a tu dupa. Stwierdził, że nie wie czy jest sens dawać mi coś na stymulację owulacji bo i tak może pęcherzyk nie pęknąć. I jeszcze powiedział, że możliwe, że niedługo odstawimy luteinę i da mi jakieś anty, tak o żeby się organizm do luteiny nie przyzwyczaił....

No dzisiaj to się na nim mega zawiodłam :(

dodam, że mam PCOS, więc u mnie naprawdę rzadko sa cykle owulacyjne...

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konował następny.Lepiej odwiedź innego lekarza,chociaż tylko po to,zeby zobaczyć co zaproponuje.Ginek ewidentnie uznał,ze ma czas i jemu sie nie śpieszy zeby Ci pomóc.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba zrobię. poszukam na razie jakiegoś innego lekarza, zobaczę co zaproponuje, w między czasie może uderzę do jakiegoś endo, żeby posprawdzał moje hormony.

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze poszukaj gin-endo,zalatwisz 2 sprawy za jednym podejściem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 14:47

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki zamiar, ale niestety takie wizyty i badania to duże koszty :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, wydaje mi się, że taniej wyjdzie ci iść raz w miesiącu do endo-gina, niż do endo i do gina osobno. Mój endo bierze 130zł, gin 100zł, ja akurat nie mam koło siebie żadnego dobrego endo-gina, więc nie wiem jakie stawki, ale na pewno wychodzi mniej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz, faktycznie, tylko mu o kase chodzi, żeby Cię jak najdłużej wydoić /:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 14:54

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Mam taki zamiar, ale niestety takie wizyty i badania to duże koszty :/

Niestety tak jest.Zdrowie kosztuje...A ceny co i rusz lecą w góre,mój gin juz bierze 150zl,a zaczynal od 90zl :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niego na nfz chodzę. Do tej pory nie narzekałam, ale dzisiaj to mi witki opadły normalnie...

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Pokazałam mu wykresy - powiedział, że bardoz fajnie, ale że ewidentnie takich skoków mieć nie powinnam i cykle bezowulacyjne. Teraz on mi nic nie poradzi, sprawdzać, obserwować się itp. Może się uda, a jak nie to za rok będziemy kombinować.... Ku.wa mac... Rok?? przy moich chorych jajnikach??

Dobrze, że krew mi się zaczęła poprawiać... Jedyny plus. Luteinę mam brać nadal ale przesunąc o 2 dni wcześniej w następnym cyklu. Metforminy nie kazał brać. Nadal łykać biofer folik i dołączyć wit b6 bo słabo wyszła.

Dał mi skierowanie na krew gdybym czuła potrzebę zrobić, ale tylko ogólna morfologia i żelazo...

Wyszłam wkurzona, liczyłam, że przy mojej chorobie i przy moich dolegliwościach coś konkretniej podziała a tu dupa. Stwierdził, że nie wie czy jest sens dawać mi coś na stymulację owulacji bo i tak może pęcherzyk nie pęknąć. I jeszcze powiedział, że możliwe, że niedługo odstawimy luteinę i da mi jakieś anty, tak o żeby się organizm do luteiny nie przyzwyczaił....

No dzisiaj to się na nim mega zawiodłam :(

dodam, że mam PCOS, więc u mnie naprawdę rzadko sa cykle owulacyjne...

Leczenie antykami to praktyka z przed kilkunastu lat! kochanie znajdz innego lekarza bo ten sie do dupy nie nadaje!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrnula jesli masz pcos i bezowulacyjne cykle to moge zasugerowac ci kupienie izoflawonow sojowych. Ja juz z lekarzami dalam sobie spokoj...mialam cykle nawet po 300 dni, bez wywolywnia zero miesiaczek! jak sie wkuw...am na lekarzy to sama zaczelam szukac. Izoflawony sojowe dzialaja jak clo na stymulacje, tylko jest to naturalne. Mi naprawde pomogly, zaczelam szczuplec razem z dieta o niskim IG, mam na ostatnie 4 cykle -3 piekne owulacje zawsze w 19/20dc. Warto sprobowac. Ja pierwsza na ovu zaczelam testowac na sobie soje. Jak bedziesz chciala wiedziec wiecej to pisz.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ja do niego na nfz chodzę. Do tej pory nie narzekałam, ale dzisiaj to mi witki opadły normalnie...
    NFZ...to wiele wyjaśnia;) Moi lekarze w przychodni,to nawet potrafia sie na mnie nie spojrzec i postawic diagnoze,nie chce im sie.A ci sami prywatnie-do rany przyłóż

200 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, zaraz coś o tym poczytam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to musi przepisać lekarz? Też gdzieś o tym słyszałam... Teraz jestem na clo narazie 1 cykl, a mam brać przez 3 i potem przerwa tak lekarz powiedział, ale jak to jakis natural to może można brać dłużej niż 3 cykle?
    weronika86 wrote:
    Czrnula jesli masz pcos i bezowulacyjne cykle to moge zasugerowac ci kupienie izoflawonow sojowych. Ja juz z lekarzami dalam sobie spokoj...mialam cykle nawet po 300 dni, bez wywolywnia zero miesiaczek! jak sie wkuw...am na lekarzy to sama zaczelam szukac. Izoflawony sojowe dzialaja jak clo na stymulacje, tylko jest to naturalne. Mi naprawde pomogly, zaczelam szczuplec razem z dieta o niskim IG, mam na ostatnie 4 cykle -3 piekne owulacje zawsze w 19/20dc. Warto sprobowac. Ja pierwsza na ovu zaczelam testowac na sobie soje. Jak bedziesz chciala wiedziec wiecej to pisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:

Tylko raz byłam u gina na nfz. Zbadał mnie, powiedział, że mam ciąże jajowodową i muszę jechać szybko do szpitala ją usunąć. Nie pojechałam, bo wiedziałam, że jest ok, a teraz mam prawie 5 letnią córeczke:) Także z nfz dałam sobie spokój. Jasne, można oszczędzić, szczególnie, że jak maluch będzie na świecie to przybędzie wydatków, ale jakim kosztem... /:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 17:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,grzejcie miejsce dla mnie :)

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:

też chodziłam do gina na nfz i jakieś 1,5tyg temu tak mnie wkurzyła,że sobie powiedziałam "nigdy więcej!". Jeszcze,na ostatniej wizycie, jak weszłam do gabinetu,to na dzień dobry powiedziała "rany,ja już dawno do domu powinnam jechać". Miałam zapytać,czy mam wyjść ;)
    Oszczędności oszczędnościami,ale w takim wypadku chyba nie ma co zwlekać i tracić czasu na lekarzy,którzy są nieszczęśliwi jak zjawia się pacjent.
    Byłam już prywatnie na wizycie,kasę wydałam i wydam jeszcze w najbliższym czasie,ale będę miała zrobione podstawowe badania i...kto wie,może wzrosną szanse ma dzieciątko ;)

200 lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    dziewczyny,grzejcie miejsce dla mnie :)
    Przykro mi, że się nie udało :(
    Ale nowy rok będzie szczęśliwszy :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yojiona wrote:
    1 - Jackie
    2 - Czarna94
    3 - 200,oliwia85
    4 - ewelina25,
    5 - Eve, Paula55
    6 -
    7 - kierzynka,yojiona
    8 - samira,Eweloka84
    9 -
    10 -
    11 -
    12 -
    13 -
    14 -
    15 -
    16 -
    17 -
    18 -
    19 -
    20 -
    21 - Nadia,
    22 -
    23 -
    24 - Anutka
    25 -
    26 - Czarnula87,
    27 -
    28 -
    29 -
    30 -
    31 -
    Cześć dziewczyny dopisalam sie do was:)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś pousuwałaś niektóre dziewczyny, więc poprawiam, o ile można:)

STYCZNIOWE TESTERKI:
    1 - Jackie
    2 - Czarna94
    3 - 200, oliwia85
    4 - ewelina25, mycha28
    5 - Eve, Paula55
    6 -
    7 - kierzynka, yojiona
    8 - samira, Eweloka84
    9 -
    10 -
    11 - Bączek
    12 -
    13 -
    14 - madzianka
    15 - Martii
    16 - Weronnika86
    17 -
    18 -
    19 - zoi
    20 - agatasssss, Ania_84
    21 - Nadia,
    22 -
    23 -
    24 - Anutka
    25 -
    26 - Czarnula87,
    27 -
    28 -
    29 -
    30 -Skuterek
    31 -

Martii, samira, Eweloka84, Anutka lubią tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ