Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe mamusie 2014 :)
Odpowiedz

Styczniowe mamusie 2014 :)

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spróbujcie na jeden cykl olać zupełnie wykres i na nic nie zwracać uwagi.. działa to niezwykle odprężająco ;) nie rozpoczynałam nowego wykresu żeby przypadkiem nie spojrzeć kiedy mam planowane dni płodne bo bym ciągle o tym myśla a tak to nie;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem na CLO muszę obserwować temperaturę itp... Tu występuje ryzyko torbieli itp... Ale nie mam już sił, musze sie z tym pogodzić, a nie będzie to proste bo odkąd skończyłam 18 lat marzę o dziecku i tylko o nim! To było moje jedne marzenie. Nie chce wakacji za granicą, luksusowego mieszkania ani wypasionej bryki, chcę poprostu zostać matka!!! No ale jak widać nie będzie mi pisane:(
    kierzynka wrote:
    spróbujcie na jeden cykl olać zupełnie wykres i na nic nie zwracać uwagi.. działa to niezwykle odprężająco ;) nie rozpoczynałam nowego wykresu żeby przypadkiem nie spojrzeć kiedy mam planowane dni płodne bo bym ciągle o tym myśla a tak to nie;)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatassss nie poddawaj się, po to są marzenia żeby je spełniać. Ja wierzę, że tylko odsetek z nas ma pisany inny los, a większość zostanie matkami i przyczynimy się do przyrostu naturalnego w tym cholernym kraju.

czekaja, Ciapulinka, ewelina27, olka25 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatasss moze owulka byla pozniej??? Poki nie ma okresu nadzieja jest wiec jeszcze wszystko mozliwe:)

Witam Was z kawka:)
    u mnie snieg sobie syoie tak odrobine ale zawsze:)

dziś pierwszy raz w zyciu dowiedziałam się co oznacza pozytywny test owulacyjny dwie ciemne grube grechy że az miło:) takze czekam na męza:)

Iwka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze @ już za rogiem... Przepraszam Was Dziewczyny tak pesymistycznie zaczęłam dzień... Mam nadzieję, że chociaż Wy macie lepsze humory
    czekaja wrote:
    Agatasss moze owulka byla pozniej??? Poki nie ma okresu nadzieja jest wiec jeszcze wszystko mozliwe:)

Witam Was z kawka:)
    u mnie snieg sobie syoie tak odrobine ale zawsze:)

dziś pierwszy raz w zyciu dowiedziałam się co oznacza pozytywny test owulacyjny dwie ciemne grube grechy że az miło:) takze czekam na męza:)

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    MOI- jak faktycznie wyjdzie że jestem w ciąży to mianuje Cię internetową Matką Chrzestną :D
    PS. u Ciebie to ślicznie wygląda wykres :)
    Ehhh.. nigdy nie miałam takiego wykresu i nigdy się tak nie czułam, więc zobaczymy ;)

Iwka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss- jeszcze nie ma @ ,głowa do góry <3
    MOI- jeszcze chwilka i będziesz też testować i wykres super masz faktycznie.
    Mnie wystraszyło to kucie jajnika przez kilka dni po owulacji, a tak to czuje się normalnie tzn. mam "mokro" taki grudkowaty,zbity biały śluz ale w środku.

Iwka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Witajcie kochane!
    W sobotę jesteśmy z mężem zaproszeni na imprezę więc pomyślałam że zrobię test wcześniej.
    Głupia się naczytałam że test owulacyjny wychodzi pozytywny jak się jest w ciąży i wczoraj wieczorem zrobiłam i faktycznie wyszły mi wyrazne II krechy...
    Nie mogłam spać i za ciosem zrobiłam teraz test ciążowy i bardzo delikatna ale jest druga kreska, nie wiem co mam o tym myśleć?
    Kochana moja 47b20s0.gif

0dance3.gif

Ciapulinka, Koza, Eve lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ehhh.. nigdy nie miałam takiego wykresu i nigdy się tak nie czułam, więc zobaczymy ;)
    Ja wierze że prezent dostarczony radocha.gif

Ciapulinka, MOI lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    Jeśli nadzieja umiera ostatnia to moja właśnie umarła :( Ręce opadają, serce pęka i żyć się nie chce! Poddaje się!
    A Ty słońce nie umieraj bo nam będzie Ciebie tu brakowało consoling2.gif A ja trzymam kciuki aby tempka jutro pięknie poszybowałahttp://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif do góry

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza,ja juz po cichu ci gratuluje :) ,mnie niestety mozecie dac minusa,tempka niziutko wiec przypuszczam,ze dzis @ do mnie zawita,no coz,probujemy dalej :):)

Koza lubi tę wiadomość

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Pożalę się, bo tylko tutaj mogę -kto mnie zrozumie, jak nie Wy? Mam mega doła, bo znów nic z tego -tempka leci w dół więc po zawodach. Nie wiem, po co dopisuję się do listy testujących, jak co miesiąc jest to samo -nie muszę robić testu, żeby wiedzieć, że nic z tego. Chyba muszę olać starania i odpocząć, bo zwariuję.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj was tylko przez kolano:) marudzicie:)
    poki nie ma @ nie ma co sie stresowac:)

ja postanoiwlam ze jak juz bede wiedziala kiedy jest owulacja odkladam termometr i nie mierze bo mozna oszalec:) rozumiem WAs ale jeszcze wsystko mozliwe głowki do gory:)

MOI lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza gratulacje tak po cichu:):):)

Koza lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    Jeśli nadzieja umiera ostatnia to moja właśnie umarła :( Ręce opadają, serce pęka i żyć się nie chce! Poddaje się!
    Podzielam Twoje samopoczucie, mam te same emocje -nic, tylko sobie strzelić w łeb!!!

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatassss i Ciapulinka, tylko bez takich smutów!!!
    1512431s23jbju6x2.gif

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma szans test pokazał, że ciązy brak :(
    Iwka wrote:
    A Ty słońce nie umieraj bo nam będzie Ciebie tu brakowało consoling2.gif A ja trzymam kciuki aby tempka jutro pięknie poszybowałahttp://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif do góry

• Iwka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Podzielam Twoje samopoczucie, mam te same emocje -nic, tylko sobie strzelić w łeb!!!
    przytulanko.gif pomyśl o tym w ten sposób że Ty będziesz mamą może nie jutro może nie za rok ale BĘDZIESZ!!! Wypłacz się, uśmiechnij się i powiedz będę mamą:) i od razu Ci się lepiej zrobi 02pingwin.gif

Ciapulinka lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    nie ma szans test pokazał, że ciązy brak :(
    Uda się za miesiąc 01zabka.gif

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • e3w3a Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki problem który nie daje mi spokoju.Cykle mam zazwyczaj 28 dniowe. Jednak po poronieniu @ dostałam po 33 dniach wtedy rozpoczął się kolejny cykl i zaczeliśmy starania. Jak powinnam wyznaczać dni płodne i owulacje? Wg 28 dniowych cykli które mam zazwyczaj, czy tego ostatniego?

kochane moje główki do góry ja również jak odebrałam bete popadłam w doła zasypiam i budze sie z płaczem, ale musimu dać rade. Trzymajmy sie razem mocno:*

enopka
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ