X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Moką, mało jest w sklepach ciuszków uniwersalnych, chyba tylko białe a zielony jednak kojarzy mi się z chłopcem a nie uniwersalnym kolorem :)

Dzięki Tygrysku za radę, jutro porządnie to przemyślę i najwyżej zadzwonię to siorki ciotecznej i wytłumaczę swoją sytuację.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie ma prawa mieć o nic pretensji do ciebie, jesteś całkowicie uprzywilejowana. A co do płci to w wieku waszych maluchów to jeśli będzie chłopak to myślę, że już wam lekarz powie, wtedy jest chyba mniej wątpliwości:) dzwoneczki wiszą :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zielony, taki pastelowy:->
    Mnie bardziej denerwuje to, że jak się w sklepie pyta o ciuszki dla dziewczynki, to od razu proponują różowy, a dla chłopca niebieski. Dla starszych dzieciaczków jest już większy wybór kolorów:-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam Tygrysku, że to kwestia umiejętności lekarza. Ja trafiłam do takiego, który narobił z 10 zdjęć z usg, ale tylko na dwóch wiem na co patrzę, pozostałe nie mam pojęcia co przedstawiają :P To samo w przypadku płci, niby coś między nóżkami jest i powiedział, że to raczej chłopiec, ale nie podpisał się pod tym, bo nie był pewien. Pod koniec miesiąca idę na połówkowe usg w 3d do lekarza, którego polecił mi mój. Podobno robi ładne usg, więc i może płeć określi na 100% :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będziesz wiedziała na pewno co będziesz mieć. :)
    A ja np nie chcę wiedzieć co będę nosiła w brzuszku :) Najważniejsze żeby zdrowe się urodziło. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że najważniejsze żeby było zdrowe, ale dlaczego nie chcesz znać płci? :) Jak urządzisz pokoik i jakie ciuszki będziesz kupować? A jak Ci ktoś zechce dać np. tylko niebieskie, albo tylko różowe? :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio obwieściłam przyszłemu dziadkowi, że na 50% będzie dziewczynka, ale miałyśmy ubaw z mamą :D Ojciec na początku nie skojarzył xD

Mnie się nie podobają żółte czy zielone bodziaki :P Jak będzie dziewczynka, to pierwsze co to lecę kupić komplecik http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342011.html mamy w domu buldożka, więc moje dziecię musi coś takiego mieć :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Moka, ale w takim kolorze może być też dla chłopaka :) Mi też się podobają ciuszki w pieski i na takie właśnie będę polować :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślisz Moka, co będzie u Ciebie? :) Ja od jakiegoś czasu miałam przeczucie, że chłopak i zdziwiłabym się jakby to jednak była dziewczynka a ten siusiak między nóżkami okazał się powiększonymi wargami sromowymi :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - ja sobie chłopca w tym nie wyobrażam ;/ Czuję, że będzie dziewczynka, będę najszczęśliwsza jeśli to się sprawdzi, jeśli nie to składam reklamacje u męża i będzie robił do skutku hehe :D
    Ale najważniejsze by rosło i rozwijało się prawidłowo.

Mordeczko - wytrzymasz tyle czasu w niepewności?:P Szczerze powiedziawszy mi bez znajomości płci nawet na kocyk ciężko się zdecydować :P Bardzo mało takich neutralnych rzeczy jest ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, zgadzam się z Tobą :) Ja jeszcze nic dla dziecka nie kupiłam, nawet się zbytnio nie rozglądam bo wszystko w sklepach jest takie albo dla chłopca albo dla dziewczynki, nic pomiędzy :P Ale co do piżamki to się z Tobą nie zgadzam, bo jednak bardziej sobie wyobrażam w tym chłopca niż dziewczynkę :D

EDIT: Mi się chyba od zawsze marzył pierworodny i jak się prognozy sprawdzą, będę bardzo szczęśliwa :) Mąż zresztą też na to liczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:08

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj laski ale wam zazdraszczam tych dylematów ;))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że już zakłady są:P
    Ja narazie nie myśle co będzie ważne żeby było zdrowe!
    Odnośnie ubranek to fajnie właśnie mieć dwie rozmiarówki:)
    To nie moj etap jeszcze:)
    Ale ja jakos nie przepadam za żółtymi zielonymi kolorami..

Aga, i co podjełaś decyzje czy idziesz?
    Ja myslam ze ty masz tylko pogrzeb cioci, a drugi czyj bo nie doczytalam?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec - jak twoja beta?;)

Dzisiaj znów zaczyna mnie boleć głowa. Zmierzyłam ciśnienie i mam 100/61 nie za niskie?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mam popołudniu,napisze:)

Hymm chyba niskie ,u mnie takie to norma bo jestem niskocisnieniowcem.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie ale u mnie tez tak jest.ale moze poradz sie domowego lekarza jak to powinno byc u ciezarnych

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie kawkę rozpuszczalną, może się trochę rozbudzę ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mam w domu dużo kolorowych rzeczy które będą pasowały dla dziewczynki i dla chłopca więc byłabym spokojna na początku o ciuszki :) Później bym zaczęła kupować odpowiednie dla płci :)
    I jak Moka rozbudziłaś się po kawce ? Ja nie dawno wstałam po nocce :)
    I brzuch mnie lekko zabolał jak na @

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa dalej lekko ćmi, ale daję radę. Właśnie wstawiłam sobie rosołek i będę miała obiadek na dwa dni. Jakoś po tych bigosach (mmm jaki moja mama pyszny bigosik zrobiła <3) sałatkach mam ochotę na lekki rosołek ;)

Co do ciuszków - nie liczę na to żebym od kogoś z rodziny dostała, choć ostatnio sporo dzieci się porodziło. Dużo kupowałyśmy z mamą dla bratanka, który w maju kończy rok ale jakoś nie garną się z deklaracjami aby przekazać coś dla malucha. Z kolei moja kuzynka ma to do siebie, że najchętniej wszystko po dzieciakach by posprzedawała :P Ojtam.. nie potrzebuję czyjejś łaski :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak ktoś będzie chciał to oczywiście coś podaruje :) Jak masz liczyć na kogoś to lepiej liczyć na siebie ;) A u mnie chyba na strychu z 5 kartonów jest z ciuszkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:14

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ